Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2011 13:41 - Историческа съвременност
Автор: georgialeksov Категория: Политика   
Прочетен: 1795 Коментари: 1 Гласове:
-1

Последна промяна: 05.12.2011 23:54


Историческа съвременност историята се повтаря   Германия срещу Англия  Русия срещу САЩ

 

    Германия и Русия по презумпция са заедно! Англия и САЩ фактически са заедно! Заедността на първите се основава върху деспотизма, на вторите- върху демократизма.

    Всеки, който не се е поучил от миналото, няма бъдеще! Така че, само учените на теория и обучени в практиката  трябва да заемат ръководни постове в живота на хората. А това са по-възрастните, доказали се в живота политици и  бизнесмени. А голобрадите момчета да следват техния пример ако искат да станат такива, когато дойде тяхното време.

    Младият в политиката Мартин Димитров и младият във финансите Симеон Дянков са теоретично обучени. Те боравят много лесно с цифрите на съвременността, но не и със следствието от историчността. И затова дейността им е ден за ден и тя не е ориентирана към бъдещето. Към бъдеще, от нивото на което исторически ще се оценява дейността им в съвременността ни. А каква е днешната световна съвременност в исторически план? Както политически, така и икономически?

    Светът се глобализира! И докато преди един-два-три века, Европа

определяше насоките в развитието на света, днес това съвсем не е така. Сега има и други водещи центрове като Северна Америка, Япония, а напоследък скорост набират и страните с много-милиардно население Китай и Индия. И все пак Европа си остава същата, каквато беше през миналия век. Европа на деспотизма и на демократизма основно с двете водещи страни-Германия и Англия. Едната напада  и завоюва, другата се отбранява и освобождава завоюваните. Противопоставени са  революцията срещу еволюцията. Великата френска революция, родила Наполеон и Великата октомврийска революция родила Хитлер и Сталин са причина преждевременно да си отидат от този свят десетки милиони невинни човешки същества. Какво им е “Великото”, всеки би трябвало да си отговори. Октомврийската през 1918г. роди еднопартийното управление в Русия, копирано в Германия през 1933г. И двете внедриха шовинизма в страните си и обожествиха водачите си: Със“За Родину, за Сталину!” и с “Хайл Хитлер!”. Едното комунистическо, другото национал- социалистическо. Френско-Пруската война беше завоевателна и за двете страни, а Германо-Руската от 22 юни 1941г. беше завоевателна война освен между двете шовинистични страни, но и между нацистката и комунистическа икономически доктрини. На тази с частната собственост върху средствата за производство срещу онази с държавна и кооперативна собственост. Въпреки икономическите различия, те се обединиха военно-политически в желанието си да завоюват и си поделят света, започвайки с подялбата на Полша. Сталин-Хитлер и пакта Молотов-Рибентроп  са доказателство за това. От другата страна застана Англия, която веднага обяви война на завоевателя, а Франция на Петен-не! Основно Германия и Русия в Европа и Япония в Далечния изток се оказаха завоевателите на света. Германия и Япония бяха победени и въдворени в собствените им граници, докато Русия излезе от войната като най-голямата завоевателка в света. С покорените 15 републики в рамките на СССР, със страните от СИВ и Варшавския договор, както и с завоюваните чрез привнесени  революции в страни като: Куба, Сирия, Либия, Ирак, Египет, Северна Корея, Виетнам,.., които днес се борят за своята национална свобода и за човешките си права. И днес

 

Германия и Русия

са отново в ролята на завоеватели в Европа и света. Всяка от двете със своите възможности. Германия с технико-икономическите си възможности е най-силната икономическа държава в Европа и тя диктува в някаква степен финансовите процеси. От нея са зависими слабите и задлъжнели страни в ЕС, така както по време на Втората световна война, те бяха завладени и покорени. Тогава военно, днес икономически. Аналогичен е случаят с Русия само че изместена във времето. След войната и допреди двадесетина години, тя беше военна заплаха не само за Европа, но и за света, а днес Европа е икономически зависима от енергийната същност на Русия. Находищата от газ, нефт и уран, както и на благородни метали я правят фактор за Европа в икономически план. Така че завоевателната военна политика на двете страни в близкото минало е трансформирана в икономически-завоевателна днес. Ако се проследи политиката на двете страни ще се установи, че пакта Молотов-Рибентроб отново е в действие. Все още е в сила! Само че не е военната област, където и двете се оказаха изостанали. Германия забранително, Русия от липса на парично-технически капацитет. Германия изпълнява технически енергийните проекти на Русия, а Русия ги изпълва със съдържание. Безшевните тръби за руския газ и петрол са на немската Манесман. Газопроводът Северен поток до Германия и Холандия под Северно море е немски и е плод на сътрудничеството на Канцлера Шрьодер и Президента Путин. Нещо като Хитлер и Сталин в началото на световната война.И на Мусолини с Южен поток до Италия на наследника му Берлускони. С участие на немските Сименс и РВЕ в руски атомни проекти. Германия и Русия атакуват ЕС днес. След обединението на Германия от Канцлера Хелмут Кол и разединението на СССР от Михаил Горбачов. Кол и Горбачов!?! Шрьодер и Путин!?! За какво и срещу какво, ако не срещу естествените им противници Англия и САЩ. На завоевателите срещу освободителите. 

 

Англия зад Гибралтар и САЩ зад океана

са изолирани от процесите в Европа. НАТО си е НАТО и намесата му в Косово е епизодична, не е реалистична за ЕС. Англия не случайно е вън от еврозоната. Вън останаха и скандинавските страни, защо ли? Вътре са слаби икономически и лесно покорими политически страни, с изключение на две-три с малко гласове в ЕС държави като Холандия, например.

    Подредената Германия е силна икономически днес, така както беше силна военно вчера. Уголемената Русия беше силна военно вчера, силна е енергийно днес. Независимата от тях Великобритания, заедно с Норвегия се задоволява енергийно в Северно море и от Арабския Изток, където са и американските компании. Съвсем друг е въпроса с икономиките в Европа и света. Не с финансите, които са междинно средство между производство и потребление! Няма ли производители на храни, стоки и услуги, потребителите са обречени, въпреки напечатаните хартийки наречени пари. Долари, евро, паунди, рубли...

    От няколко години в света върлува финансова криза, по непотвърдени от живота данни, тя била тръгнала от Уолстрийт. От застрахователните и банкови мастодонти, които са осигурили живот на кредит за своите кредит получатели. “Не е луд, който изяжда зелника, луд е който му го дава!” звучи днес това обвинение. Защо лудите банки са давали кредити на невинни кредит-получатели, за да ги изядат.Защо на една задлъжняла, фалирала държава трябва да й наливат хартийки, ако тя не произвежда повече отколкото потребява.   Може би трябва да дадат на задлъжнялата с трилиони долари САЩ парична помощ?!?  Това следва от недоучените ни финансисти, които стискайки кесията на държавата ни обричат на вечна мизерия, Там, където няма производство, всички високи  класации в европейски план и рейтинги в световен са “сън в лятна нощ” на позоваващите се на тях младежи. А в България производство няма, в САЩ има. И в Англия има! И в Германия има. В Русия няма, но има петрол и газ! 

    САЩ и Англия финансират  много неща за света и затова кесията им е развързана. Финансират на първо място демокрацията по света. Милиарди долари и човешки потенциал отиват за демократизиране на деспотични режими. Корейската война родила днешните Северна и Южна Корея!?! Опитът в френския Виетнам! НАТО в Косово, както и днешните войни в Ирак и Афганистан, които предизвикаха бунта в арабските деспотични общества за демокрация и човешки права. Много милиарди се инвестират за разработки в научните сфери. За прогреса на човечеството като цяло. В компютъра като хардуер и софтуер. В космическите програми! В медицината и в техниката. Повечето от новостите в света са предимно англо-американски. При тях освен върху производство се работи и върху перспектива за бъдещето на човечеството.

    Русия, със своите енергийни проекти е тук в България! Германия е там, в ЕС, където е и България. България щяла да бъде една от шестте страни в германския проект, така както беше в хитлеристкия преди. Тогава БКП не се противи, а го одобри. После беше с Русия, но никога с Англия и САЩ. И затова тя няма да стане демократична страна. В нея върлуваха деспотично-шовинистичните Германия и Русия. При русист-комунистите с Русия, а при германистите с Кобурготската династия.

    Паралелно с германския проект в ЕС, тук в България върви внедряването на руския проект "Единна Русия” на Путин-Медведев-отново Путин и така “до края на света”! Очертава се аналогичен на руския, наш роден проект “Единна България” на Георги Първанов- Бойко Борисов-Георги Първанов,...с тази разлика, че Русия е президентска, а България-парламентарна република. Че властта у нас е в Парламента и Премиера, а в Русия е в Президента.

    Цялата страна е в стачна готовност да направи Георги Първанов нов Премиер на България. Бойко Борисов си е президент при Плевнелиев! Колкото до мнозинството в Парламента, то предварително е осигурено, щом като на дясната опозиция й стигат 7-8 процента. А и те са много, защото в руския парламент, тя изобщо не съществува. Всички останали партии една по една отиват в историята след като свършиха пъкленото си дело спрямо демокрацията. АТАКА си отиде, а ДПС без АТАКА е безсмислена! Пък и тя, както и всички останали партии е патерица на Първанов-ото БСП. Така че: Да живее България като

Патерица на Германия в ЕС и на Русия на родна земя!

30 ноември 2011г.

 

 

 

 

 

 

  

 


Тагове:   Германия,   англия,   Америка,   Русия,


Гласувай:
0



1. mdanevasl - Да..
01.12.2011 17:56
това е точно така както го посочвате в постинга си...възможно е непопулярните мерки да са предложени във време, което да обслужи поредното "обновяване" на БКП, но аз мисля, че ако не стачкуваме те и без това ще се коалират затова мисля, че ние простосмъртните трябва да използваме възможността та дори и да ускорим пъклените им планове аз протестирам и бих се зарадвала, парията, която подкрепям (ДСБ) да не си прави сметки за удобно време тази теза не ми допада...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: georgialeksov
Категория: Политика
Прочетен: 592084
Постинги: 351
Коментари: 362
Гласове: 1372
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031