Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2008 13:50 - Всички са на Бузлуджа, даже баба ти!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 39802 Коментари: 83 Гласове:
0

Последна промяна: 01.08.2008 17:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Обаче това твърдение не е вярно и, за съжаление, мечтата, която то храни, е лъжа. Не, те не са на Бузлуджа. Те са в София, в Пловдив и Варна, в Университета и в Парламента, на гарата и на летището, в болницата и в магазина, на тавана и в мазето, под леглото и в леглото, пред гишето и зад гишето, а се говори, че един от тях дори е бил видян и в библиотеката! Вероятно преди милиони години те са се разпространили по същия начин и на Марс и там от цялата тази трагедия сега е останал само червеният цвят на планетата.

image

Поредната телевизионна реклама на БСП ни подтиква към размисъл. Какво всъщност представлява тя? Хората, които си спомнят мумиите от хеви-метал (пънк?) клипа за първи май, лесно ще познаят една от тях, легнала край пътя в изнемогата на лятната жега. Бърше работническо-селската си физиономия с червена кърпа. Не щеш ли, задава се ГАЗ-ка с три бабички в нея. Не знам дали е случайно, но този джип има само три скорости: три бабички, три скорости, тройна коалиция. С тази именно нумерологична знаковост трябва да се занимават светлите умове като Umberto Eco, а не с пропорциите и числата в сградата на библиотеката от романа „Il nome della rosa”!

Едната от бабичките в джипката и тя размахва червена кърпа и дядото, разбира се, се качва. Къде ли отиват те? В място светло, в място злачно, в място прохладно, където няма никаква болка, скръб и въздишка? Не! Те отиват на „Хаус парти – БУЗЛУДЖА Open Air”, както става ясно от финалния кадър на клипа. Разбираме също, че това парти ще бъде нажежавано от култови DJ-и от световна величина. Но, ще попитаме колкото себе си, толкова и мумиите в трискоростната джипка, тези световноизвестни DJ-и не са ли всъщност обикновени проводници на западна пропаганда и рупори на империалистическа идеология, проповядваща опортюнизъм и прагматичен култ към консуматорското общество, основано връз експлоатацията на човек от човека? „Ама ние вече не сме комунисти” – ще се сети да опонира някоя по-будна бабичка. Докато правите „младежки” сайтове с петолъчки и фен-клубове на Че Гевара, сте!

Аз на концерти не ходя, но знам, че билетите за тях не са евтини. Как става така, че изпълнители с доста високи хонорари се оказват безплатни за работници, селяни, социално слаби и пенсионери? Очевидно някой плаща. Очевидно плаща БСП. Защо? Защото отново тъпите им PR-и са ги посъветвали, че трябва да редуват отрицателните емоции с положителни. Само че БСП плаща с т.нар. бюджетен излишък, в който са и моите данъци. А аз внасям във фиска данъци с десетки пъти по-големи от тези, които внасят купонджиите от Бузлуджа и може пък и да не съм съгласен моите данъци да се харчат точно за това!  Най-малкото заради субективното усещане, че като почитател на „the house music” се омерзявам, когато използват тази музика в политически мероприятия. „Ама те не са политически” – ще каже същата будна бабичка. Докато в горния ляв ъгъл на кадъра е кичозният паметник на Бузлуджа, а в долния десен – логото на БСП, са!

Да, те са навсякъде. Де да беше вярно, че всички са на Бузлуджа! Или, още по-добре, на о-в Болшевик. Тогава, както казва поетът, когото те припознават като свой, „Животът ще дойде по-хубав / от песен, / по-хубав от пролетен ден..."

 





Тагове:   Бузлуджа,   Даже,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - докато не се забрани със закон че...
31.07.2008 13:58
докато не се забрани със закон червените бабички да гласуват, тъй ще бъде
цитирай
2. анонимен - Не ми говори за комунисти,
31.07.2008 14:21
че побеснявам!!!
цитирай
3. анонимен - Стига де,
31.07.2008 14:31
Вапцаров не е виновен за помиите на Станиш ага и сие:-)))
цитирай
4. sulla - #4: Със сигурност!
31.07.2008 14:34
Със сигурност човекът изобщо не е виновен. Затова и го използваме с положителна насоченост и се разграничаваме от дълбоко лъжовното схващане,че е комунистически поет. Дето се вика, и Николай Райнов го е криел вкъщи!...
цитирай
5. анонимен - ИМАМ идея: всичкото младеж соци...
31.07.2008 14:44
ИМАМ идея: всичкото младеж социалист после извънреден конгрес смяна на удобните, промяна размяна, преименуване и ей ти на отвътре БСП е взривена
цитирай
6. kostadin - фил-понеже е еврейи, ни поизлъг...
31.07.2008 14:47
фил-понеже е еврейи ,ни поизлъга-Ще бродим из пустинята на бедността поне още 400 години

Ами и като сте бесни на комунистите излейте си го на тях
цитирай
7. анонимен - Още малко за заразата:
31.07.2008 15:09
http://semkiibonbonki.blogspot.com/2008/07/warning-high-dangerous-red.html

цитирай
8. анонимен - Даа, и както sulla отбеляза, аз също ...
31.07.2008 15:16
Даа, и както sulla отбеляза, аз също не съм съгласна парите ми от данъци да се прахосват за парти на бабички и в намъчени импотентни опити да им експлоатират последната част от дементиралото им съзнание (моите уважения към тях, но така се получава на практика). Апропо, съвсем резонно е след навършване на 60, последните да не се допускат във взимането на каквито и да е решения. Нали животът за тях започвал на 60!:))))
цитирай
9. marystaneva - "Всички са на Бузлуджа, даже баба ти!"- Но защо?
31.07.2008 15:18
Едва ли защото всички тези мизерстващи пенсионери подкрепят БСП. Спомням си, че преди една или две години пак имаше събор на Бузлуджа. Собствената ми майка, която в никакъв случай не симпатизира на тази партия и не гласува за нея, също се подлъга и отиде. Някой им беше организирал почти безплатна "екскурзия" с микробус от с. Чуковец /Радомирско/ до Бузлуджа. Майка ми, с нейната нищожна пенсийка, никога не би могла да си позволи да плати, за да отиде на нормална екскурзия, та затова отиде на тази. А в колко ли забравени от държавата селца се организират такива "екскурзии"?
Такива ми ти работи...
Та не си мислете, че всички тези хора са привърженици на БСП - това просто е поредната манипулация. Има ли все още кой да им се "връзва" на приказките?
цитирай
10. анонимен - aquilla
31.07.2008 16:34
ще ходя на Бузлуджаааааааааа!!!!!
С безплатен превоооооооооооз!!!!!
:-)))))))
цитирай
11. kundalini - Говори се...
31.07.2008 17:04
Говори се, че първо имали идея да играят паневритмия в Рила планина, но Бялото братство не се съгласило да ги приеме и затова не им останало друго освен да се върнат към Бузлуджа:)))
Аз, за разлика от Вас, не плащам големи данъци, но и 1лв. не съм съгласна да вземат от държавния бюджет за активното си мероприятие!
Поздрави:)
цитирай
12. gothic - А не е ли случайно на бабината им т...
31.07.2008 17:19
А не е ли случайно на бабината им трънкина?
цитирай
13. анонимен - Алекс
31.07.2008 17:44
Знам, че няма да бъда разбран и ще бъде оплют заради това, което ще напиша, но пък погледнато положително това си е една безплатна баня, нали? Ако направите опит да си представите бъдещето на човечеството, като вземете предвид откъде идва и накъде отива, в крайна сметка ще стигнете до извода, че на финала е комунизма или нещо много близко до тази идея. За това моля ви, не плюйте по бъдещето, а по хората, които го омърсиха с лъжите и действията си! (ПП: Аз не съм комунист и никога няма да бъда. Аз съм просто човек!)
цитирай
14. gothic - Алекс, човече, бъди така добър моля ...
31.07.2008 17:49
Алекс, човече, бъди така добър моля те, кажи ми по кой точно логически път стигна до този извод?
цитирай
15. sulla - RE: #14 Алекс:
31.07.2008 17:51
Прав си, както винаги. Единствената корекция, която мога да си позвля да напрамя, е следната: не "финалът е комунизмът", а "Финалът е комунизмът", с главно "Ф", защото по-финален финал от този дори и Майката Природа не може да си представи!!!
цитирай
16. анонимен - Алекс
31.07.2008 19:57
Капитализмът, в който живеем убива човечеството и планетата ни. Паричната система е тотално сгрешена и води единствено към унищожение. Алчността и богатството, които носят и власт са над всичко. Въпрос на време е да започнем да се избиваме за ресурси (които са ограничени) и в крайна сметка ще се върнем към началото на цивилизацията, когато хората са живеели на комуни. И може би не е правилно да се нарече финал този сценарий, а по-скоро ново начало.
цитирай
17. sulla - #17 Alex:
31.07.2008 20:07
Не ме разочаровай! Досега даваше вид на интелигентен човек. Това да мислиш, че светът е сбъркан, е все едно да се възмущаваш, задето слънцето изгрява от изток, а не от запад, с единствената цел да ти свети в прозореца и да не ти дава да се наспиш. Това е положението за добро или лошо. А световният комунизъм и антиглобализмът са последно спасение за самочувствието на непригодните.
цитирай
18. анонимен - Алекс
31.07.2008 20:47
Това, че икономическата система в момента е сбъркана е факт. За да има постоянен икономически растеж е нужно постоянното увеличаване използването на ресурси и енергия. Все повече неща трябва да се превърнат от природни ресурси в боклук всяка година и така завинаги, за да се поддържа тази система.
цитирай
19. анонимен - Алекс
31.07.2008 21:08
sulla препоръчвам ти да изгледаш този филм (анимационен, но за възрастни), в който се обяснява какво са парите и как се създават - http://video.google.com/videoplay?docid=-9050474362583451279
цитирай
20. анонимен - Деденце Сула, а нима ти можеш да д...
31.07.2008 21:16
Деденце Сула ,а нима ти можеш да дишаш отровни газове или си паяк ,които издържа на слънчевата радиация.
Не ти ли е ясно ,че по рано е работил пра дядо ти и е успявал да гледа многодетно семейство и да си построи къща.Сега вече работят и децата, ама и те са кът.Учат ни а изяждаме това коетоне е произведено и т.н.Хубава устойчивост наблюдавам в развитието на капитализма или човешката глупост
цитирай
21. gothic - Я мръднете до екс СССР да видите пък ...
31.07.2008 21:26
Я мръднете до екс СССР да видите пък комунизмът какво направи със Карабогаз Гол или пък с Аралско моле...
цитирай
22. sulla - 21: Понеже в момента нямам друга работа...
31.07.2008 21:31
... ще ти отговоря:

Това "деденце" играе тенис по 4 пъти седмично, плува половин час по часовник и редовно посещава фитнес. Така че вероятно ще ти скърши гръбнака на коляно, преди да си мигнал, стига да не се опасява че ще го оцапаш, изпускайки се.

Що се отнася до отровните газове и слънчевата радиация, сигурно си имате някакви там форуми на себеподобни, където да си се вайкате.

Що се отнася до прадядовците, специално моите са допринесли достатъчно за индустрията и културата на България. Ако някой паразитира, то това са такива като теб върху тяхното дело.
цитирай
23. анонимен - Алекс
31.07.2008 21:52
sulla можеш да го изтелиш от google (има download линк вдясно) и да си свалиш субтитри на български от subs.unacs.bg Добри са и по-лесно се гледа.
До тези, които се заяждат: моля, не се опитвайте да сваляте нивото на блога до вашето!
цитирай
24. sulla - kostadin:
31.07.2008 21:52
Трогателно е колко бързо ви изкарвам от анонимността!

(това е по повод текст, който впоследствие беше изтрит от автора си)

По повод паразитирането: ще ми кажеш ли колко данъци внасяш месечно в бюджета? И един дружески съвет: обърни внимание на пунктуацията си, правописа и грамотността изобщо.
цитирай
25. sulla - Алекс:
31.07.2008 21:54
Благодаря за отрезвяването, което внасяш. Нека се заяждат - ще се позабавляваме, пък после ще ги изтрием :-)
цитирай
26. divini - смешно,
31.07.2008 22:13
решиха, че след като направиха хаос парти в страната, могат да направят и house music такова на Бузлуджа ...

А това, че можеш да организираш така времето си, че можеш да свършиш работата си, да си изкараш парите, да си позволиш да отидеш на фитнес и изобщо да се чувстваш нормален човек, съвсем естествено те прави паразите. То това е от ясно по-ясно. По-голям паразит от свободномислещия човек - няма! Просто е позорно, че вместо да отидете да садите картофи и да леете стомана си позволявате да пишете в блог. Потрес и ужас...
:)

Поздрави
цитирай
27. sulla - Костадинчо,
31.07.2008 22:37
(сега виждам, че и поводът за този отговор е изтрит; странни хора... Стойте зад текстовете си!)

Костадинчо (макар че правилният изглас на името ти следва да е Константин, тоест "постоянен", "непроменлив" и то не на старогръцки, а на латински, ама селска ви работа...). Та, Костадинчо, понеже сега възнамерявам да изляза и да "попаразитирам" малко из лачените заведения, няма да ти отговарям повече. Ти, ако искаш, си пиши. Добре дошъл. А пък утре или вдруги ден ще изтрия печалната си кореспонденция с теб, та да не се излагам пред културните хора, които посещават блога ми. Така че, нямаш много време. Дерзай! Пиши! Твори!
цитирай
28. анонимен - Сула разбрах, че червените баби по ...
31.07.2008 22:40
Сула разбрах ,че червените баби по те притесняват Дано да се оправиш деденце с тях ,а аз сигурно мога и сам да си изтрия нещицата който те правят кахърен.
Пък можеда се посмее двамата тази вечер
цитирай
29. sulica - Сула, кефиш ме
31.07.2008 22:47
дълго се чудих с кви кинти ще куфеят бабичките на бузлуджа и то не с кво да е а с некви дип зон проджект и прочие секс аграри И ТИ СИ ПРИЗНА- с твоите данъци КОПЕЛЕ.

Добре че си ти, щото на уазката беше паднал акумулатора и сега дъртата ще го покара малко.
цитирай
30. sulica - фри молс
31.07.2008 23:11
Като говорим за екскурзии от забравени селца, си спомних подкрепата, която бойко борисов получи преди година от стачкуващи бургаски даскали. И те едва ли са могли да си представят че ще посетят моловете в софия за без пари. Но няма безплатен обяд, очевидно сула си е платил данъците и за 2006-а
цитирай
31. анонимен - Бате Гойко
31.07.2008 23:32
Опа! Сульо се заканва! И тенис играе! Бря,бря! И е много загрижен за парите на данъкоплатеца...Ти,драги,откъде знаеш,че паричките са от излишъка? Много си запознат,нещо...
Относно бабичките:те са,може би,30% от гласоподавателите.Ха сега,сметни колко % са до 100%! Ама смятай "по часовник"! Че времето на такива лумпени,като тебе,изтича.
Островчето се казва "Св. Анастасия" от 18 (осемнайсет) години.Хубави времена бяха,нали? Ама няма смисъл да живееш с миналите времена.Ти си човека с часовника,опичай си акъла.
цитирай
32. sulica - стига с тая индустрия на прадядото
31.07.2008 23:37
преди седмица минах през етъра- пректрасен паметник на великата индустриализация от епохата на възраждането. преди 100 години българия е била 3 милиона барабар с турците, предимно ебачи на овце. Имали са овчарски кучета, да!
цитирай
33. waldemaar - Аз няма да отида!
31.07.2008 23:50
Аз няма да отида. Мразя БСП, не може хора, които до преди 18 години са били пионерчета и консомолчета, седа се имат за социал-демократи! Каква ти демокрация, брате! По конституцията от тяхното врепе пише, че има само 1 партия и тя е БКП. Е, БСП е далеч от тази партия на развотото соц. общество! Аз няма да отида! Не отивай и ти! Да живее България. А тези пари могат да отидат за много по-благородни каузи, отколкото за парти и кампания "Изберете червената българска роза, другари!" (хайде сега и на турски и на испански, защото нали сме в 3-ната коалиция). България има много да се развива, но това няма да стане с партита на разпадащ се комунистически паметник! Аз мнохо харесвам архитектурата на Бузлоджа, но виждали ли сте тези снимки? http://i.data.bg/08/07/31/1080949_orig.jpg - http://i.data.bg/08/07/31/1080951_orig.jpg Това е този паметник, отвътре! Кой трябва да го поддържа? Държавата? А кой я ръководи? Точно тези, които правят концерт там! Моля се само да не падне този грандиозен паметник, защото наистина е красив!
цитирай
34. svetlo - Много хубаво..
01.08.2008 00:34
.. си го написал, Сула, ама защо трябваше да набъркваш и Че в компанията на червените мумии?
цитирай
35. artanis - Тази червена история
01.08.2008 07:28
нещо не ме кефи.

успешен ден:
цитирай
36. santov - Да прав си sulla !
01.08.2008 10:02
Отчайващо много са. Аз лично се чувствам отчаян! Особено от някои коментари тук.....
цитирай
37. kostadin - Ако нещо е много, значи другото е ...
01.08.2008 10:07
Ако нещо е много ,значи другото е малко .Тогава говорим и за поява на ново качесво и устойчиво качество.
Малкото изчезва!
цитирай
38. gothic - Но в историята има доста случаи к...
01.08.2008 11:48
Но в историята има доста случаи когато малкото са били прави.....
цитирай
39. sulica - обобщаването
01.08.2008 12:11
Не всички червени за крадци, източвачи на отбори, кремиковци, фондове и пр. както и не всеки който има вземане даване с онзи дебелак е мистър 10% (били 25% ама нейсе). Аз все пак искам да попитам- какви морални стойности крепиш за да сложиш на блога си връзка с дебелака, небръснат както главен прокурор
цитирай
40. kostadin - Re: gothic
01.08.2008 14:20
Здравей !Необходимо е да уточниш понятията право прав и истина
Аз не употребих такива понятия .В казаното от мене действуват закономерности, не зависещи ототделни личности.
Нима си мислиш ,че и най-върлият престъпник няма в себе си логично обяснение за правотата на действията си.
Моята и твоята правота се простира не по далече от повърхността на кожното ни покритие.
цитирай
41. анонимен - Чудесен текст. Мисля да си направя ...
01.08.2008 14:49
Чудесен текст. Мисля да си направя прожектор като на Батман, за да призовавам Сула всеки път, когато някой рекламен клип ми подейства на рефлекса за повръщане. Защото, признайте, няма как да не се обезводниш от смях на чудния curriculum, който са спретнали организаторите на тазгодишния събор на Левицата.
цитирай
42. sulla - Моля за извинение!
01.08.2008 15:52
Всъщност не съм такъв наглец и рядко се държа толкова невъзпитано с хората, но този път се изкуших от възможността да проведа един комуникационен експеримент (все пак това е работата ми!). Та, щом се заядоха с мен в коментарите (мисля, че беше анонимен, който после се появи и като kostadin, ако не се лъжа), реших да се възползвам и да го раздразня нарочно, за да видя дали това ще се отрази по някакъв начин на рейтинга на блога ми. Резултатът е, че се появих и в "най-четени" и в "горещи теми". Знам, че това е чиста проба суета, затова моля да не ме съдитге прекалено строго! :-)

Отново благодаря на всички, които ме посещават: макар че рядко отговарям, чета всичко много внимателно и сега използвам случая да се поклоня на онези, които намериха хубави думи за мен и ме трогнаха!
цитирай
43. sulla - Извинявайте още веднъж, но прочетох коментар 33:
01.08.2008 16:28
Това че преди 100 години е имало "предимно ебачи на овце", до голяма степен обяснява генотипа днес. Не бях се сещал... Тогава няма какво да се чудим на някои коментари в Интернет. Но ако целта е била да се почувствам лично засегнат от този исторически анализ, мисля, че не е неуместно да уточня следното: Преди 100 години моите прабаби и прадядовци тъкмо са завършвали едни от първите випуски на новия тогава Университет "Св. Климент Охридски" (право, медицина и химия). Не мога да си позволя да ги нарека "ебачи на овце"! Нито пък да позволя някому да го стори!!! Преди около 200 години в гр. Карлово братятата Евлоги и Христо Георгиеви, които са направили възможен прежде споменатия Университет, са направили фабрика, която се е намирала (намира се и до днес) на ул. "Хаджи Русинова". Хаджи Русин е бил един може би малко по-богат от Евлоги и Христо Георгиеви карловец, който ми е пра-пра-пра-дядо по права линия. Него също не бих нарекъл "ебач на овце", както и не бих позволил някому да го стори!!!
цитирай
44. анонимен - Faneto
01.08.2008 16:50
Хайде сега - аман от градски легенди!!! Чак пък и в библиотеката...
Иване, текста ти е прекрасен! Както и другите междувпрочем.
цитирай
45. kostadin - Здравей, дедко, Сула! Мерси за ...
01.08.2008 17:13
Здравей, дедко,Сула!
Мерси за информацията свързана с името ми.Бих се радвал ,ако кажеш, какво толкова е направил човека чието име си взел,пък и как ли се превежда на български
цитирай
46. анонимен - Faneto
01.08.2008 17:39
Виждаш ли Иване, спокойно!!! Не ходят в библиотеката ;)))
цитирай
47. sulla - Faneto:
01.08.2008 17:41
Заеби...
цитирай
48. kostadin - Добро решение, ама наоколо са само ...
01.08.2008 17:43
Добро решение ,ама наоколо са само овце бе дедко
цитирай
49. kostadin - Faneto
01.08.2008 17:56
Не са виновни библиотеките ,а генетичната наследственост.
Желанието на Сула е изразено най- добре в заглавието и раздела на блога:
"Размисли и реклами
Ъплоуднати постинги за делитване
Автор: sulla Категория: Забавление "

Прекарах си чудесно !
Да е жив и здрав Сула!
А преди да вземе иметоСула е било по добре да се поинтересува как е умрял.

Айде, за тази семица край на филма!
Приятни воаяжи !
цитирай
50. анонимен - Тоя еничар Сергей
01.08.2008 19:00
Майка му на Станишев е съвременна македонистка, доказвала по научен път съществуването на македонски език. Баща му е антинароден партизанин, кръвник и секретар на ЦК на БКП. Евреин и "етнически македонец".

Не мога да си помисля как някой му е свикнал със свинското личице. Мръсник, крадец и конспиратор. Аркадаш на турците и чуждестранните инквизитори на България. И не го е срам да се нарича "българин".
цитирай
51. utremer - Мили хора, мъдрите
01.08.2008 19:38
римляни са казали - Verba volant, scripta manent. В тази си светлина всеки текст е константа, тоест веднъж появил е, се възприема като окончателна и непроменяема истина. Или с думи прости - четете постинга. Това е искал да каже авторът( и го е казал). Нека коментираме текста. А колкото до слававата -ееех, Vanitas vanitatum et omnia vanitas. За моя скромност е по-показателен фактът, че от София до Варна тази седмица се обръща внимание на Бузлуджанското ретро хаус парти. Според запознати тоа се наричало синхроничност. Нека илюстрираме и друг пример- убеден съм, че в момента поне известна част има питие в ръката. Наздраве тогава. И -и-и:

СЛЪНЦЕ Е НАШАТА ПАРТИЯ

Слънце е нашата партия,
ние сме нейни лъчи.
Ние – Димитровска гвардия
с порив и жадни очи.

Пр.: С Ленински истини сгрята
нашата дружба цъфти (2).
Партийо, ние сме смяна (3)
смяна на горди бащи (2).

Чуй гласовете ни звънчеви –
пее светът синеблуз.
В облачни дни и в дни слънчеви
с теб сме, Съветски съюз.

Пр.: ...

Дирим с души ненаситени
радости и висоти.
В песни разцъфват мечтите ни,
дружбата ражда мечти.

цитирай
52. sulla - 53 Utremer:
01.08.2008 21:09
Ето един човек, който е чел Булгаков внимателно. Уважение! :-)
цитирай
53. анонимен - Алекс
01.08.2008 22:39
Забелязвате ли някаква прилика между България сега и преди 40 години? Ето видео, в което става ясно, като каква е била определяна през 1968 - http://1968bg.com/mambots/content/plugin_jw_allvideos/jw_allvideos_player.swf?file=http://1968bg.com/images/stories/Video/NEWS%20REEL%2035%20AUGUST%2068%20invasion.flv&showdigits=true&autostart=false
цитирай
54. zabravanka - Зарко
01.08.2008 22:46
Сула, шапка ти свалям!!! Толкова не съм се смял, откакто публикува античната драма за Пикаещия във фонтани!-:)
цитирай
55. bloghead - Каквото и да си говорим
02.08.2008 00:05
рекламата е перфектна, аз се скъсах от смях, когато я видях. Бтв: лъха здраво на почерка на медийната агенция на Мтел в абсолютно стил Loop е правена.
цитирай
56. анонимен - Алекс
02.08.2008 03:59
Няколко линка във връзка с темата:

Самата реклама -

http://www.vbox7.com/play:06a0a1fa

Тази с хард ред бабичките (|m|) -

http://www.vbox7.com/play:cba6223d

Състоянието на Паметникът на Бузлуджа (снимано на 13 юли), символ на социализма в България (всяка прилика със състоянието на държавата при управлението им е (не) случайна) -

http://www.youtube.com/watch?v=izf5tiTD4KY

Реч на ред другаря Станишев на Бузлуджа миналата година (да не се гледа от бременни или хора със слаба нервна система) -

http://www.youtube.com/watch?v=7vam7cjWTeY
цитирай
57. thomas - От какво ви е страх!?
02.08.2008 12:41
От какво ви е страх, момчета и момичета?! От това, че комунизмът може да се върне ли!? Ама нали не е хубав, не е логичен и не можа да се задържи даже и когато държеше властта със сила? При новите реалности подобна възможност изглежда просто смешна. За онези, които тъгуват по него, той си е просто една утопия и те го знаят чудесно. Но защо вие се връзвате на техните невъзможни мечти? Хрумва ми една единствена причина... и тя е неувереността ви в качествата на онова нещо с неясно име и същност, което го смени. Не теоретичните му качества (теоретичните на комунизма също звучат добре за повечето уши на планетата), а реалните, които е успяло да покаже за 20 години. И колкото и смешно да звучи, всъщност ви е страх от Костов. Иначе щяхте да забележите, че в ред напъните няма не само нещо силно, ами няма и нищо смешно.

А на всичко отгоре, даже и да беше доказуемо използването на пари от бюджетния излишък за организирането на бузлуджанското парти (което по дефиниция ми се струва абсурдно като идея, защото днешните комунисти не са чак толкова глупави, че да направят подобно нещо при положение, че контролират достатъчно много бизнеси и съответно източници на финансиране), то това с нищо не би било по-неморално от използването на приходи от контрабанда, нарушаване на ембарго, лицензионна корупция и предизвикваща зависимост външна подкрепа от страна на СДС в тяхната борба за взимане и удържане на властта преди десетина години.
цитирай
58. sulla - Мислителю Томас,
02.08.2008 13:37
Хврърлих още веднъж едно око на написаното и коментарите към него и не ми се видя някой да е уплашен. Защо реши, че "момчетата и момичетата" ги е страх от нещо?

Но щом повдигаш въпроса, да, комунистите да управляват е страшно, но което сме и свидетели в момента. Страшно е и слепец да управлява автобус. Страшно е и дете да си играе със заредено оръжие. Да, страшно е и Иван Костов да управлява, както би било страшно властта да се даде на Митьо Крика, Митьо Очите или Цветелин Кънчев. Много са страшните неща по света.

А как става това "контролиране на много бизнеси"? Въпросният "бизнесмен" печели проект, за който парите вече са спрени, но ще се финандсира от държавата за сметка на бюджетния излишък. Разбира се, финансирането по такъв проект е многократно по-голяма от истинската му себестойност, така че за бизнесмена не е проблем да финансира сборище на бабички на Бузлуджа. Е, това е малко по-дълъг начин да се каже същото, с което ти не си съгласен. Има и още по-дълъг, който сигурно ще е и по-прецизен, а има и още по- по-дълъг, в който вече има и имена, но същността на механизма си остава непроменена - БСП си прави мероприятия с държавни пари. А тези пари са и на такива хора, в случая като мен, които не искат БСП да си прави партийна пропаганда с тях. Трудно ли е да се разбере?
цитирай
59. thomas - Къде виждам страх?!
02.08.2008 13:53
Блог пространството и форумното пространството в последните седмици бъкат от постове, в които се говори колко страшни са комунистите. Говори се с настървеност, сравнима само с онази, с която евреите говорят колко страшни са нацистите или "афроамериканците" говорят колко недопустимо нещо е някой да ги счита за неравни с белите, нищо че в американските затвори 62% са черни и само 36% - бели, което сигурно би трябвало да означава, че между двете раси все пак има някаква разлика...

Уважавани Сула (наистина), кажи ми защо мислиш, че точно сегашните комунисти са слепците, които "управляват автобуса"? И кои в последно време са били истински добрите ни шофьори?

Сложна ти е веригата за използването на бюджетния излишък, въпреки че в нея има логика. Това, което е съществено обаче, е че тя все още е във фаза "приготвен тиган при неуловена риба". Аз все още вярвам, че дори и при тази власт доброто може да победи и този излишък може да се превърне в гладки асфалтирани пътища или указателни табели, с които да можеш да намериш всяко място в България и без помощта на GPS. Или по-точно, вярвам, че вероятността това да се случи при него, е не по-малка, отколкото при следващото.
цитирай
60. sulla - Томас,
02.08.2008 14:20
Щом в американските затвори негрите са два пъти повече от белите и това ти говори нещо, то би трябвало да ти говори и собственото ти наблюдение, че в Инетрент напоследък "настървено" се пише против комунистите. Защо не против филателистите? Защо не против делтапланернистите? Дали все пак тогава, по твоята логика, това не би трябвало да означава, че между комунистите и другите политически субекти има някаква разлика... И сега виждам, че този, провокиран от написното от теб, паралел съдържа и известна доза оптимизъм, защото, ако го екстраполираме върху примера ти с американските затвори, можем да се надяваме, че ще дойде време, когато две трети от затворниците в българските затвори ще са комунисти :-)))

Веригата "ми" за използване на бюджетния излишък, сложна или не, е реалност и като го казвам, не го предполагам, а го знам. Имал съм късмета да наблюдавам много схеми за финансиране на политически партии. Може би някай път ще ги опиша, но не знам дали ще са интересни за хората.

И пак за "бюджетния излишък": фактът че го има и то в размери, надхърлащи необходимото, значи, че бюджетът се управлява зле. Парите, ако не се харчат правилно, са хартия, боклук. Излишекът да беше оставен у хората, да се е завъртял няколко пъти досега и да е създал принадена стойност. Искам да припомня, че фискът се пълни главно от ДДС и акцизи, което значи, че резултатът от евентуалното намаляване на въпросният "излишък" ще бъде поевтиняване на живота. Но никое правителство няма да се откаже от възможността в края на годината да разпредели някой и друг милиард по начин, по който то си иска.

И вярвай ми, при тази власт доброто не може да победи, защото глупостта, некадърността, селянията, алчността и безочието са колосални. Доброто не само няма да победи, ами него дори го няма на тепиха. Бъди сигурен, че да се случи нещо полезно за обществото при власт, различна от тази, е огромна, сигурна и дори аксиоматична.
цитирай
61. анонимен - 2x3
03.08.2008 00:33
аз съм във фаза неуловена риба,и от тази наивно-прохладна позиция възприемам приготвения тиган за зло.
цитирай
62. blast - По темата малко...
03.08.2008 12:14
Босовете на безправието
Никога не съм искал да емигрирам. Винаги съм искал да създам семейство в България и да отглеждам децата си като българи. Да работя много, защото имам големи мечти.

Защото съм свикнал да работя много, още от малък, и да успявам по малко, но всеки ден. И винаги съм искал да осъществя мечтите си в България - там, където съм роден.

Но тези дни нещо в мен се пречупва. Заради срама, който изживявам, когато се движа сред колегите си в Европа. Те са умни хора и разбират през какво се налага да мине страната ми в момента. През унижение, което никоя друга страна в най-новата европейска история не е минавала. Ако не вярвате, питайте президента, той е историк, в случай, че не се е самозабравил. Срам заради това, че цялото правителство се е самозабравило. Заради този срам утре пак ще се събудя българин, но от унижените.

И за своето унижение обвинявам бившите комунисти. Съжалявам, но този път не съм аз виновен. Аз винаги гласувам за всеки друг, но не за тях. Те са виновни. Защото само те могат да показват години наред с лукава усмивка среден пръст на Другарката Европа, докато тя грижливо пише на дъската нови термини за речника на един бивш комунист като "правова държава" и "административен капацитет", и понеже е религиозно неграмотен, нови за него фрази като "Не кради" и "Pазкрий убийствoто на ближния си".

Само те могат да са горди от това, че са носили вода в бездънните кладенци на Държавна сигурност, само те могат да нарекат това държавен дълг, вместо да се скрият някъде в Белене, в ядрения ковчег на братушките-баджанаци от "Атомекспортстрой" най-добре.

Само бившите комунисти винаги могат да намерят начин да обвинят Европа за това, което те самите са направили: "Ей, ОЛАФ, не виждате ли, че сте се заблудили. Я пак си проверете твърденията, за да не ги проверим ние..." Ей, ОЛАФ, да ви открехна за нещо и аз, на Балканите вашите филми не ги прожектират. Мразят ги вашите криминални филми на Балканите, както едно време са мразели ятагана, защото е сякъл глави.

Но понеже ОЛАФ няма ятаган, преклонената главица гледа гордо и нагло, и изпод свъсени вежди, вместо да се сведе, „когато му е дошло времето." И понеже не се свежда, и затова ме е срам.

Бившите комунисти и техните другари от правителството на Европейското бъдеще са виновни за моя срам и защото само те могат да вдигнат високо чело и да кажат на цяла Европа: "Няма страшно ве, Европа, можем да минем и без вашите пари, защото имаме сладък бюджетен излишък. Защото живеем в икономически, а когато гледаме мачове, и в земен, рай. Богати сме, не виждате ли?"

Не, другари, грешите, не можем да минем без тези пари. Не можем да минем без тях, защото хиляди фермери чакат тези пари и ще излязат на улицата, за да си ги търсят; защото хиляди километри пътища зависят от тези пари и всички те биха водели към "Дондуков" 2, ако ги имаше; защото хиляди фирми биха могли да изнасят продукцията си в чужбина благодарение на тези пари и малко или много да позакърпят прословутата дупка в търговския баланс.

Макар че произхождате от партия-столетница, се държите като шестокласници, на които им дават пари за закуска, а те вместо закуска си купуват цигари и когато им спрат парите, вместо да откажат цигарите, продължават да пушат като искат пари от съучениците си, като имитират столетен авторитет и като внушават фалшиво благосъстояние, подкрепено от излишъка.

Грешите, че можем да минем без европейските пари и защото не само че не сме богати, както вашият приятел Излишъкът несъмнено нашепва, а сме най-бедните и най-нещастните хора в Европа. Сега кой ще ни даде тези пари? Вие ще ги извадите от джоба си ли? За да се направите на великодушна лява партия?

Не, няма да ги извадите от червивите си с пари джобове, уважаеми бивши комунисти. Ще ги вземете от Негово Величество Излишъка, който българските граждани са ви подарили от труда си, за пореден път. Ще ги вземете от излишъка, за да можете да въртите наглите си далавери и да показвате арогантно триглавия си среден пръст на тея мръсни европейски пари, които никога не са ни трябвали и няма и да ни потрябват. Защото имаме най-големия бюджетен излишък в Европа. Нищо, че сме най-бедни. Ние сме в излишъка, но излишъкът е във вас. В излишъка е истината. Той ви крепи, другари.

Другари, разберете, не можем да минем без европейските пари, защото е срамно да минем без тях и защото излишъците не са вечни. Но можем да минем без вас. Не ме интересува кой ще дойде след вас.

Но се махнете от там. Не мога да ви гледам. И се чудя вие как имате наглостта да можете да ме гледате. Всеки ден заставате пред камерата и ми разваляте вечерта, защото сте безочливи и много от вас излъчват бездушие, защото на челата ви е изписано "Аз крада от всички вас, другарки и другари, но нека някой се опита да го докаже".

Всъщност, разваляте ми всяка една вечер от лятото на 2005-та насам, когато вашият зъл гений отчаяно се нуждаеше от тази болезнена парламентарна клизма, запечатала в историята най-скапаното българско правителство след Виденовото.

Вие, другарки и другари, вие вече не сте правителство. Вие сте босовете на безправието. Ако някоя преклонена главица на минимална заплата може да ви търпи, нека й, нека му. Аз вече не мога и затова нещо в мен се пречупи.

Срам ме е от вас. И ме е срам, че коренът ми е расъл в същата великолепна земя, където расте и вашият гнусен коалиционен плевел. Да, срам ме е, че съм българин, другарки и другари. Заради вас.
цитирай
63. sulla - blast: Не знам как се ръкопляска...
03.08.2008 13:08
Не знам как се ръкопляска в Интернет, но смятай, че съм го направил за горния текст. За мен е чест, че е написан тук и съм изпълнен с оптимизъм, откривайки високо интелигентни, културни и морални хора!
цитирай
64. utremer - blast: няма такъв коментар,
04.08.2008 11:20
шапка ти свалям. Не съм чел отдавна по-аргументирано и фино мнение. Най-искрените ми поздравления. Salve Lucius, 62 мнения трябваше да минат, преди да прочетем нещо с удоволствие. Което показва, че потенциалът на блоговете расте постоянно. И дано така да е, и не само правилни неща да се пишат, но и от правилни хора да се четат. Амин
цитирай
65. thomas - @blast
04.08.2008 11:36
Според теб кой е виновен за това, че сме мързеливи, мърлячи и безотговорни? Управляващите или самите ние? И смяташ ли, че от това, че случайно си от неколцината, които сигурно не са такива, възможността някой, различен от сегашните управляващи "да ни оправи" се увеличава особено много? Аз мисля, че не. Защото които и да е управляващи, ще излязат от същите български среди (освен ако не вземем да си внесем едни, ама да не стане като с испанския внос, че...). Всички, които биха сменили комунистите, ще направят едно и също - ще гледат как да се награбят. Поне досегашната практика показва, че други не бихме си избрали. Може да е мазохизъм, може да е тъпотия. Но уви, макар и да вярвам, че си искрен, в момента не правиш нищо друго, освен всъщност да се мъчиш да отвориш пътя към властта на поредния мошеник (или по-скоро на предишния). Което, даже и да се случи, няма да ни донесе нищо по-добро. Така че давай по-добре да се махаме - и със, и без комунистите положението нямаше нито да е друго днес, нито скоро би се променило.
цитирай
66. анонимен - Алекс
04.08.2008 15:45
blast поздравления за текста! Бих искал да ви кажа също (дано да се замислите), че България не е достигнала до комунизъм, а само до преходния период на социалистически обществен строй (социализъм). Онези, които бяха присвоили понятието тогава го изкористиха до краен предел, а сега заедно с наследниците си правят същото и с демокрацията.
цитирай
67. ianchefff - thomas,
04.08.2008 16:58
значи викаш, всички, които са кандидатствали за пари от фондовете и сега няма да си ги получат са "мързеливи, мърлячи и безотговорни"???
цитирай
68. sisi89 - prostaci
05.08.2008 10:42
deto znaqt samo da obijdat
a hora kato tomas i kostafin koito sa rtealisti i vijad ne6ata pravilno vie gi psuvate i rugata
A i ni6to ne znaete za mladite socialisti
ama dogodina 6e vidite
цитирай
69. thomas - @ianchefff
05.08.2008 11:03
Значи ти пък искаш да ми кажеш, че тези, които не търсят далаверата, имат време да кандидатстват за фондове!? Познавам хора, които се мъчиха със САПАРД. Не мога да ти опиша броя вечери, срещи и количествтото внимание, което трябваше да обръщат на някакъв депесар, от който зависеха нещата. Сигурно ако знаеха какво ги чака, нямаше да се захванат. Аз никога не бих го направил, защото считам това за унижение. Не мога да ти опиша и количеството документи, което трябваше да изготвят само за да доказват за всяко едничко нещо на САПАРД, че правят точно по изискванията. Нито пък броя заяждания за различни "отклонения", всичките от които всъщност бяха към по-добро, но пак трябваше да пишат като изоглавени, за да убеждават сапардците и в това, че не ги прецакват. Две години след като проектът им е готов, доколкото знам още не са видели субсидията си. САПАРД е изгоден само за онези, които го търсят с намерение да го измамят (както и за онези, които им помагат от негова страна). За останалите е жестоко ходене по мъките, а голяма част от "подарените" пари всъщност може да бъде спестена при по-разумно планиране и инвестиране. Мислиш ли, че точно от липсата на такива европейски пари ще страдаме? :-)
цитирай
70. ianchefff - thomas,
05.08.2008 11:12
единственото, което мисля след последните ти "гениални" умозаключения е, че не си в час.
Това че зависи от "някакъв депесар" е свръзано с факта, че има корупция. Нещо, което любимият твой Сергей отрича.
ти нали не си мислиш, че някой ще дава пари просто ей така, щото ги има на куп? Естествено, че ще се пише и ще се обяснява. И въпреки това пак има корупция, смятай колко е зле управлението на фонда у нас.
И поредният твой бисер:
"САПАРД е изгоден само за онези, които го търсят с намерение да го измамят (както и за онези, които им помагат от негова страна)."
???
WTF?
Ти чуваш ли се какво говориш?
Да не си слънчасал?
"Голяма част от "подарените" пари всъщност можело да бъде спестена при по-разумно планиране и инвестиране."
????
Хората НЯМАТ ПАРИ, КОИТО ДА ИНВЕСТИРАТ ИЛИ ПЛАНИРАТ!!!
Всъщност, безпредметно е всякакво говорене тук по тази тема, след като ти си в състояние да опорочиш всичко с абсолютни безумия.
Планирай си и си спестявай на воля и не се унижавай с разни тъпанарски евро фондове.
Успех.
А и вземи, та разкажи как беше на "Бузлуджа оупън еър"???
цитирай
71. thomas - @ianchefff
05.08.2008 11:19
Нали не си вярваш, като си мислиш, че в България може да няма корупция?! Имаше при всички досега - защо мислиш, че при "кафеджията" (хипотетично, защото няма как да се случи) би било нещо различно? За подобни проекти, ако не се включиш в корупционната игра, просто няма да ги подушиш.

После втората глупост. Нали не си мислиш, че САПАРД и подобни програми са направени за хора, които НЯМАТ СОБСТВЕНИ ПАРИ?! Та нали за да ти одобрят един проект за 1,200,000 евро (случаят на моят познат), трябва първо да си готов с твоите 600,000, а и с техните 600,000, които евентуално после ще ти дадат като субсидия! Вярно, "техните" всяка банка ще ти ги даде с лекота. При малко гимнастика ще ти даде и "твоите" (така направи моят познат, защото беше потънал много дълбоко точно преди този проект). Но нали не мислиш, че ако някой преди това не е свикнал да работи с подобни суми (т.е. човек, който няма собствени пари за инвестиране), той изобщо ще успее да стигне до субсидията? Най-многото да стигне до лудницата или затвора.

Ти си слънчасал. Да не е от Бузлуджа?
цитирай
72. ianchefff - ясно е, че
05.08.2008 13:21
трябва да имаш пари, които да инвестираш и т.н.
Повече от ясно е.
Исках да кажа, че парите, които имаш не стигат и затова вземаш от САПАРД.
Или искаш да кажеш, че е по-добре да теглиш кредит, вместо да вземеш безвъзмездна субсидия?
Интересна логика.
За разлика от теб аз не симпатизирам на Бузлуджа и на премиера.
Ти, май да.
цитирай
73. thomas - Е, добре
05.08.2008 13:33
Аз твърдя, че с половината пари, които тъй или иначе трябва да дадеш от себе си, и като прибавиш похабените време и оскъпяване на проекта, за да отговаряш във всяко детайлче на изискванията на САПАРД, можеш да постигнеш същото нещо, и при това без да зависиш от нечия благословия. Не че има нещо лошо в това да ти дадат половината пари! Ама близо 40% от това, което ти дават, заминава зян от бюрокрация, консултации и усложнена процедура. На практика това пак са твои пари, нали така? И всичко това - при добронамерена корупция, която работи в твоя полза... Не ми вярваш? Опитай. Ако искаш, даже не сега, че нали комунистите пречат - опитай някой път, когато не са те на власт... :-)
цитирай
74. анонимен - thomas е най-якият интернет трол!
06.08.2008 12:22
Признал съм го и се уча от него :-)

Поздрави
цитирай
75. blast - Благодаря, че оценихте текста...
06.08.2008 12:38
не е мое лично творение, за жалост от работа не ми остава кой знае колко време да пиша, но заставам напълно зад всичко написано. Все пак аз също съм от така наречените емигранти. Учих и завърших в Германия в последствие така се стекоха обстоятелствата, че останах и да работя в нея. Идеята ми е такава, че Б-я би се оправила единствено ако във властта нахлуаят хора, които са с акъла си и средната вързаст не повече от 30 години. Един млад човек на 30 има потенциал амбиции, все още се развива и вече има да речем опит от 5 години. Всичко друго е бош лаф.
цитирай
76. thomas - @blast
06.08.2008 12:50
Чакай малко, т.е. текстът е просто литературно творчество и ти всъщност не живееш в България!? :-) Ей такива демагогии рушат вяарата в демократите :-)

Сещаш ли се кой е най-големият проблем на 47-годишния Барак Обама по отношение на това дали ще стане президент? Точно CNN в последните дни се занимава с това... Малко хора са готови да се доверят на толкова млад човек. Затова пиарите му работят по въпроса и показват, че имал достатъчно бели косми на главата си. Всички останали политици го наричат "this bright young man", което определено звучи леко снизходително, макар и да съдържа комплимент.

Та така де, кариерата в някоя банка е ОК за хора на 30 години. Но млади хора в политиката... да припомня ли Милен Велчев, Ники Василев, пък защо не и Жан Виденов и Сергей Станишев :-)
цитирай
77. blast - Демагогии!?
06.08.2008 14:00
Това, че не живея в Б-я не означава, че не ме интересува държавата. Същият текст бих могъл да го напиша и аз преди 6 години, когато съм напуснал Б-я. И за разлика от много населяващи територията Б-я на моята възраст макар и зад граница съм ходил на всички възможни изборни дати.Тези които ти припомняш и визираш хмммм не са представителна извадка. Всеки знае какви са корените на Милен Велчев и Николай Василев. По делата им ще ги познаете. Какво е сътворил Станишев в целия си съзнателен живот? Работил ли е въобще нещо, чел ли си му автобиографията!? Това че са млади нищо не означава в техния случай, подчертавам в ТЕХНИЯ случай. Същите щети биха нанесли и на 50 години да бяха. Когато си закърмен в котилото на комуноиди и си с чугунена глава, където и да идеш по света ще си останеш едно просто андрешковско мекере. Младите хора са единствените, които имат що годе чисто съзнание и са необременени от комунистически промивки на мозъчните гънки. Толкова ли е трудно да се проумее. Със стари курви нов бардак не може да се прави. Всички са недоволни в България от управлението от политическите привички и приоми и всички виждат, че алтернатива в дискредетираната десница няма, че ГЕРБ е поредното мутро-ченгесарско изчадие на политическата сцена и ако се замислите, за да има промяна на статуквото трябва да има реална алтернатива, защото ако и да не идете за гъби на следващите избори няма просто кого да изберете. А единствената алтернатива и бъдеще на тази държава са хората м/у 20 и 40 години. Има едно вече курсиращо изказване "България ще тръгне в правилната посока, когато и последните носили пионерски връзки си отидат", което може и да звучи малко пресилено, но е истина.
цитирай
78. thomas - :-)
06.08.2008 15:37
Това, че пишеш ето тези думи

"...винаги съм искал да осъществя мечтите си в България - там, където съм роден. Но тези дни нещо в мен се пречупва. Заради срама, който изживявам, когато се движа сред колегите си в Европа. Те са умни хора и разбират през какво се налага да мине страната ми в момента. През унижение, което никоя друга страна в най-новата европейска история не е минавала. Ако не вярвате, питайте президента, той е историк, в случай, че не се е самозабравил. Срам заради това, че цялото правителство се е самозабравило. Заради този срам утре пак ще се събудя българин, но от унижените."

вече означава, че или пишеш от името на лирическия си герой, или позираш, или лъжеш...

Очевидно, че така както си си в Германия, няма от какво да те е срам. Впрочем има, но то със сигурност не е това, че България няма да си усвои парите от еврофондовете, ами е онова, че българите масово са известни по света с не толкова благородни прояви, но дето се вика, ако и ти не си един от онези, които крадат, лъжат и мажат, би трябвало даже и от това да не ти пука особено.

Младите хора у нас са доста... как да го кажа по-меко... неграмотни и некомпетентни. Поне тези, които са тук. Всеки, който има нужда да наема хора за бизнеса си, може да ти го потвърди. И просто да се поразходиш из блог.бг, ще се увериш в това, което ти казвам. Така че, уви, надеждите за качествено управление от техните среди по-добре ги забрави. Също така имай предвид, че дори няма значение дали са годни да управляват - по-важното е дали някой ще ги избере. Идеализмът е хубаво нещо, но само реализмът има връзка с реалността.

Много бъркаш в това, че не виждаш разликата между това някой просто да не може да управлява добре, да не иска да управлява добре и народът да не му помага да управлява добре. Мисля, че за България имаме някакъв микс от варианти 2 и 3, а може би и от 1, но това просто няма как да се разбере, защото те наистина не искат да управляват добре на първо място (става дума "добре" от наша гледна точка).

А това, в което най-много бъркаш, е че България ще се оправи, когато еди-кой-си си бил отишъл. Пълни глупости. Напротив, всички лоши навици тепърва се изграждат - само преди 20 години всички ние, тогава изключително млади хора, вярвахме в знанията и в собствените си сили и бяхме убедени, че колкото повече знаем и можем, толкова повече ще направим в живота. Тези, които днес са на 20 години, знаят съвсем други неща - момчетата знаят, че няма значение какво умеят, а е много по-важно колко са яки, какво карат и с кого ходят заедно по заведения и купони, а момичетата са убедени, че най-важните неща в живота са с какво са облечени, защото от това зависи с кого ще си легнат, което пък определя всичко останало по отношение на реализацията им.
цитирай
79. blast - @thomas
06.08.2008 23:54
Ако реализмът ти се изчерпва с тоталния нихилизъм, много жалко. Не отричам това, което казваш, но ако трябва да съдя по думите ти Б-я не нищо повече от един резерват в който бръмчат някакви странни индианци и се дебнат взаимно в прерията. Ако всички са с тази деструктивна критика, то нека още утре да закрием държавата и последният да загаси лампата. Хубаво е да има критика, но за да има развитие и промяна и критиката да е градивна. От плюене и деструктивна критика никой мисля няма полза. Едва ли ти е хубаво да гледаш Б-я в калта. Разбрах моята идея в случая не ти харесва. Дай ми тогава друга алтернатива.

А що се отнася до спирането на фондовете мога само да кажа, че съм доста доволен, защото и от моите данъци се взимат пари, за да могат "добре облечените бизнесмени" да си карат "бегачките" в Б-я и това трябва да спре.

А за унижението няма какво да лъжа или позирам. Омръзнало ми е постоянно да ме питат къде живея, къде отивам, за колко време и с какво се занимавам, но въпреки пряката ми възможност да взема немско поданство и да захвърля българския паспорт все още не съм го направил.
цитирай
80. thomas - @blast
07.08.2008 00:11
Нихилизмът ми ще спре, когато един път за цяла седмица не си намеря пред входа на кооперацията и пред моя гараж в елитния столичен квартал едно от следните неща: тоалетна хартия (винаги използвана, често по основното предназначение, макар и май в полза на кучето), чашки и опаковки, руси детски къдрици, трици на хамстер (също използвани). През същата тази седмица искам да не слушам злобно ревящи мотоциклети - нито през деня, още по-малко - след полунощ, не искам да виждам поне по 20 шофьори, говорещи по мобилните си телефони всеки ден (при това аз не пътувам по повече от час дневно из града). Това - за начало. Ако такова нещо се случи, ще напиша в блога си тема "Почнахме да се оправяме" - обещавам.

Но това ще е само началото. За да се оправим наистина, трябва да се освободим от грандоманията си, от неадекватното си самочувствиуе, от убеждението, че сме най-великите, но никой не ще да ни оцени по достойнство. Трябва да започнем да ценим времето си, да се освободим от дребнавостта си, от хитростта си (защото нашата хитрост гледа само на нас да ни е добре и даже й се харесва, когато за тази цел с радост правим така, че на някой друг да му е зле). И още мнооооого неща. Все такива, дето не ми се струва възможно да се случат в този живот. Затова малко ти се чудя, че не си си взел немския паспорт - лично аз не бих го отказал, още повече че като изключим това, че не знам немски, иначе точно това са хората, които ми пасват най-много във всяко отношение.
цитирай
81. thedarkangel1977 - лелелееее. за пръв път виждам то...
09.08.2008 02:24
лелелееее. за пръв път виждам толкова посещаем блог... успявам да се вредя на 82ро място... но успяях...
исках да кажа че бабичките няма да идат на евтиния концерт... ше седят вкъщи и ше се радват на киселото млекце и попарките си, докато си гледкат сериалчетата... и в рекламното време - оп, бате /забраих му името на шефа на червените/ им напомни да не го забравят... ма те и няма да го забравят... верни на традицията, че каквото и да става, за него ше гласуват... щото той ше им осигури голеееееееееми пенсии, и няма да маат баничка веднъж в месеца, а всеки ден ше папат тлъсти паржоли...
е сега,какво от това че никога няма да стане така... Той щом казва, значи ще стане...

п.с.: не я знам тая реклама за концерта,ма щщом казваш,значи я има :)
цитирай
82. анонимен - немам думи
19.11.2008 11:56
Леле, тия са напълно изперкали! Червените имам предвид, ако нещо не е ясно.
цитирай
83. kostadin - Ами почти сички станаха червени ...
29.07.2009 22:15
Ами почти сички станаха червени -гледам вече никой не скача
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2786590
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717