Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2009 12:33 - Необходим брой дни за избори
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 7432 Коментари: 12 Гласове:
0



Да предлагаш гласуването за всички избори да стане в един и същи ден е проява на недалновидност и дълбоко непознаване както на политическия процес, така и на електоралните нагласи. Напротив, българинът е краен и недоверчив индивидуалист. Лъган и прецакван през вековете, към него трябва да се подхожда съответно и по-индивидуалистично. Затова не да събираме всички избори в един ден, а да разсрочваме всеки един отделен избор в различни дни е необходимо на нацията!

Например парламентарните избори. Те трябва да започнат на една дата, на която ще гласуват само циганите. На тях дълга подготовка и скъпа предизборна кампания не им е нужна. Малко кюфтета, малко тумба-лумба, после да им обещаеш, че от НЕК ще изградят нови далекопроводи с безплатни жици, по които не тече ток да те удря като ги крадеш, да дадеш на бароните по някой лев и обещанието, че при евентуална следваща операция „Респект” на полицията те няма да бъдат респектирани – това е, какво повече...

На друга дата ще гласуват симпатизантите на ДПС. Тази дата трябва да е подбрана така, че да е удобна за автобусните фирми и в Турция да не е работен ден. Разбира се, за ДПС гласуват не само турци от Турция. За тях гласуват и турци от България. За тях ще са необходими няколко дни предизборна кампания, но не много – колкото местните активисти да имат време да ги наобиколят и да ги заплашат с уволнение от работа и нов възродителен процес. Някой може да каже, че в ДПС има и много българи, които ще гласуват за ДПС, но според мен би изпаднал в заблуда. Българите в ДПС няма да гласуват за ДПС. Те, чиито най-ярки представители са фигури като Христо Бисеров, Йордан Цонев, трънския професор Людмил Георгиев и зооинженерът Валери Митков Цветанов, понастоящем министър на земеделието и каквото е там – продоволствие, храни, напитки – и аз не знам вече, тези българи в ДПС няма да гласуват даже и за ДПС, защото не виждат далавера от това лично да отидат до урните. Да ходят другите! Да ходят тютюнопроизводителите, като са абдали и будали! В края на краищата, българите в ДПС са се продали, не са се подарили, я!

На съвсем различна дата ще гласуват привържениците на социалистите. Това трябва да е някоя много специална дата, за да бъде в еднаква степен припозната и от червените бабички, и от младата бузлуджанска смяна. Първите – оръфани, премръзнали, недохранени и зле лекувани с евтини фармацевтични препарати; вторите – интелигентни или поне дотолкова, че да осъзнаят, че нямат охолно бъдеще в условията на свободна конкуренция и че за тях е жизнено важно да преминат през нещо като комсомол. Толкова жизнено важно, колкото и да имат охолно бъдеще, което им се полага заради верността към Партията.

В деня, когато ще гласува червеният електорат, изборите ще преминат някак по-тържествено. Председателите на общински избирателни комисии ще се явят на вечерна проверка в Централната избирателна комисия и ще докладват един след друг:

- Изборите в община Хикс са проведени. С правилната бюлетина гласуваха всички, с изключение на геройски загиналите деца-антифашисти от Ястребино.

- Нищо, ще ги броим и тях – тържествено ще отговори председателят на ЦИК.

Разбира се, най-много изборни дати ще са необходими за гласуването на привържениците на демокрацията и дясното по принцип. Те ще трябва да бъдат издирвани по плажове и спа-центрове, по клубове, перформанси и хепънинги. Мнозина от тях ще бъдат открити из френските винарни, италианските тратории, чешките бирарии и холандските пушални, където те ще са отишли да дирят изворите на европейските ценности и общата ни цивилизация. Но дори и когато ги намерят и им тръснат урната отпред, те пак ням да са сигурни дали да гласуват или не, за кого да гласуват и защо, или дали, ако гласуват, няма да отключат процеси, които после да ги накарат да съжаляват, че са гласували.

Така, по най-груби изчисления, само за парламентарните избори ще са необходими поне десетина различни дати. Да сложим толкова и за европарламента. А те искат всичко в един ден! Безумци…



Тагове:   избори,   брой,   необходим,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. longanlon - Първи!
25.01.2009 14:41
ами... Първи :)
цитирай
2. darknesd - Втори!
25.01.2009 22:12
Леле, човеко, толкова много радваш...
...Кривото е, че си прав до степен такава, че на човек може страшно да му стане!

Поздрави,
цитирай
3. darkanion - ...
25.01.2009 23:22
освен че е гениално написано и ми хареса, трагично е...
цитирай
4. анонимен - :)
26.01.2009 09:40
Гениално !
цитирай
5. pilcho - Мда...
26.01.2009 11:34
Много точно си определил всичките групи. Нямам какво да добавя, освен да вдигна халбата и да река "na zdravi"...
цитирай
6. palpurina - Хаха :)
26.01.2009 12:08
Много забавно и много точно казано.
Опаа, а с жълтите какво се случва? НДСВ-то де, не онези от лудницата :)))))))
цитирай
7. sulla - Palpurina: Е-е-е-ей, зло да ги забрави!
26.01.2009 15:50
... изобщо ми убягнаха, а това е жалко, защото дълбоко в сърцето си съм монархист... Представяте ли си колко безлични са станали?...

НДСВ, разбира се, ще се яви на съвсем различна дата. При тях предизборната кампания ще бъде най-дълга по две причини: първо трябва да се спази дворцовият протокол, тоест всеки гласуващ да бъде отведен до урната с бавна крачка от шамбелан, и, второ, гласуването ще започне само тогава, когато му дойде времето. Но това не е страшно, защото и без друго ще отидат да гласуват само, за съжаление, двама-трима, сред които, за още по-голямо както мое, така и тяхно съжаление, няма да бъда аз.
цитирай
8. raylight - Този пост много ми хареса
26.01.2009 20:47
и бих искал да го популяризирам :)
цитирай
9. анонимен - Адмирации!
27.01.2009 02:18
Иронията Ви е велика! Имам честта да Ви чета от около година.
И все пак не разбрах - каква е Вашата позиция по въпроса за еднодатното гласуване? ;)
(очевидно с честа да Ви чета трябва да придобия и честта да Ви разбирам...)
цитирай
10. sulla - 9: Блягодаря за адмирациите!
27.01.2009 07:34
Всъщност подкрепям гласуването в един ден и подписах петицията на проф. Михаил Константинов със следната забележка:

"Подкрепям всяка юридическа и техническа мярка, която би увеличила избирателната активност, включително и задължително гласуване."

При висока избирателна активност купуването на гласове става по-скъпо и не толкова решаващо, а некомпетентно, но дисциплинирано гласуващите получават по-малко процентно съотношение спрямо останалите.
цитирай
11. анонимен - Браво
27.01.2009 10:52
Удоволствие е да Ви чета :)
цитирай
12. dinolov - Браво
30.03.2009 14:57
Забавно, вярно и тъжно!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2789344
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717