Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2006 14:16 - АЗИС НА ИЗЧЕЗВАНЕ
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 1739 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 06.10.2006 16:10


От доста време Азис вместо да пише песни, отслабва панаирджийската. Вече се притеснявам, че ще отслабне толкова, че първо ще стане прозрачен, а после ще изчезне съвсем (де тоз късмет!). Това ме навежда на все по-често спохождащите ме мисли за рекламите, които ни карат да купуваме разни неща. Понеже съм мързелив, нямам данни за пълна картина по въпроса, но искрено се забавлявам от някои особено ярки неща. Например:

 

Екстракт от кашмир

 

Когато за пръв път ни запознаха с това научно откритие (не знам, може вече да е получило и нобелова награда), май ставаше дума за някакъв сапун за пране. Значи има такъв екстакт в него и като си переш шаяка, той става кашмирен. После чудодейния екстракт се появи и в някакъв шампоан – как не ги е страх, че като го ползват косата им може да се превърне в кози подкосъм. Чудни хора! Аз пък ще патентовам друго – автошампоан със стружки от мерцедес. Мийте си с него жигулата в продължение на 14 дни и ако не стане на S-класа, ще ви върна парите.

 

100% по-силен

 

Това май беше нещо за миене на чинии. Понеже аз чинии не мия, остава ми време за интелектуален онанизъм, те се питам – по-силен от какво? И което е по-интересно, я да сметнем колко повече е нещо от нещо друго, когато е повече със 100 %. Ако този месец съм получил 100 лева, а другият 100% от този, мисля, че ще получа пак 100 лева. Та, иначе казано,       „100% по-силен” значи точно толкова силен, колкото не става ясно какво. Така и с „бира №1 в Германия” – кой ги номерира, коя е бира №2? А бира № 37? Това много прилича и на:

 

Научен институт

 

Казват „независим научен институт доказа”. Дори тоя „независим институт” си има нещо като лого, което представлява картата на България, оцветена като родния трикольор. Само дето не се знае как се казва институтът, къде е, кой работи в него и дали там се развива някаква друга дейност освен тестване на прахове за пране и шампоани. Не така анонимен обаче е институтът на Проктър и Гембъл еди къде си. Сега, имали такъвм град, има ли в него такъв институт, не е важно. Важно е всичко да звучи конкретно и с това да буди доверие и желание за покупка. Важно е и какви са резултатие от научните програми в този институт – най-хубавият шампоан е Хед енд Шолдърс. Аз да бях на мястото на конкуренцията щях да запретна ръкави и да работя упорито – може пък догодина институтът на Проктър и Гембъл по чисто научен път на открие, че най-хубавият шампоан е произведен от някой друг, а не от Проктър и Гембъл.

 

Да, затова най-добре е да се концентрираме върху реклами като тези на Бекс и Данон, които съдържат откровеното послание „не разбрахте нищо”. Но говорехме за Азис. От няколко дни той се мярка в някакъв нескопосан клип, където в началото е дебел, какъвто майка го е родила, а в края е слаб с помощта на странично сплескване на кадъра. Е, как да не ти въздейства това послание. Те не послание – то граничи направо с манипулацията, как са се сетили да го измислят! И цялата тази революционна метаморфоза става възможна благодарение на прахче или сиропче, наречено „златно чудо”. Дами и господа, хомо сапиенси мои! Как въобще може да се гледа сериозно на нещо, което хем е „златно”, хем е „чудо”. Не знам колко струва това, но явно е евтино. А един англичанин беше казал: „Не съм толкова богат, че да купувам евтино”. Сега Азис, като вземе още някой лев от поредната рекламна кампания, сигурно ще отива да отслабва с някакъв сибирски корен, оцет и олио на хапчета, лепенки, кой знае - може и контактни лещи за отслабване, перука за отслабване, билки от тракийски светилища или накоя „платинена мистерия”. Нека отслабва. Ние ще гледаме рекламите. Ще ги гледаме с любопитството да видим как Азис ще се справи с конкуренцията на отслабващия танк от един друг клип...



Тагове:   Азис,


Гласувай:
0



1. isis - :)))
06.10.2006 22:50
Много е лошо, когато западни реклами се превеждат и изтипосват директно по българските медии! Само от лошо направен превод (или просто директен) се постига толкова комичен резултат, да не говорим и когато не се взема предвид сблъсъка балкански манталитет - западно мислене!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2796529
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717