Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2006 14:45 - Топлофикация на топлофикаторите!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 1439 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 06.10.2006 16:08


Почти всичко около топлофикацията вече е ясно. Ясно е дори какво пере баба Цеца – пари. Както казва скороговорката: „Перо пере пари. Като пор пере Перо парите. Пери, Перо, пери”. Едно обаче остава недоизяснено – каква реклама си е правило парното. Това не изясни дори Ана Цолова от Бъ Тъ Въ, въпреки старателното си сумтене и преглъщане по въпроса. Затова ще ви го изясня аз като стар и опитен рекламист. Първо, кампанията започва с телевизионен клип – Валентин Димитров в скромен мезонет нейде в планината. Опитва се да разпали електрическа печка, като я духа с вестник, но не успява. Влиза баба Цеца и го зашлевява през лицето. „Ти за топлофикация не си ли чувал, бе, келеш!” – прокънтява гласът й над смълчаните върхари. Тогава влиза бригада на Техем и сръчно монтира радиатори и топломери, където завари. Брадичката на Валентин Димитров трепери от потиснато ридание – дали от щастие или от обида? Близък план на космата ръка, която пуска радиатора на МАХ. Всички блажено се изпотяват.

Телевизионният клип го има и в радиовариант, но там изпотяването се губи, което застрашава продажбите на рекламодателя и дава шанс на конкуренцията. Ефектът от въздействието на клипавете се подсилва и с външна реклама. Билбордове изобразяват замразени ембриони. Леденостуден надпис по диагонал гласи: „Топлина трябва, за да станеш човек”. В долния десен ъгъл малък триизмерен модел на абонатна станция деликатно подсказва правилното решение за ембрионите. Проблемът тук е, че част от тези билбордове били на оградата на един родилен дом и репортерите от Бъ Тъ Въ се възмутили много, защото ембрионите, които били вътре в родилния дом, щели да видят как са замразени събратята им и щели да се потресат от фонтанелата до пъпната връв. А пък самият  Васко от Нова телевизия се маскирал като ембрион (изключително сполучливо, твърдят очевидци) и проникнал в родилния дом, да види, аджеба, за какво става въпрос и да изобличи санитарката, която като теглела бебетата, удряла в кантара. До това доведе външната реклама на Топлофикация.

Разбира се, не може и без така наречената сувенирна реклама – запалки, химикалки, рекламни топломери и др. Затова и от Топлофикация се постарали да бъдат оригинални и изговили преспапие-радиатор с логото на фирмата (малко тежко и като го сложиш легнало, тече ръжда, но иначе ефектно), дамски тръбен ключ, който всъщност е червило, и, най-популярното сред контрагентите, тефтерче за бележки, чиито листове всъщност са сметки за плащане. Стойностите са по-високи през зимните месеци.

Та ето, значи, къде са парите за реклама на Топлофикация. Който си мисли, че са гепени, не е прав. Аз мога да ви кажа и къде са парите за реклама на България по проекта на външно министерство от миналата година, ама някой друг път. Дотогава си мислете за Мадарския конник като за ключодържател.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tzvetina2018 - Докога
16.05.2018 07:41
Но от 1 година наблядавам потресаваща практика - хора от ПП „ГЕРБ, които работят на ръководни и важни места – кметове,зам.председатели на групи – Николай Стойнев които привидно „милеят“ и само на думи се правят на човечни,а всъщност замитат нещата “ под килима“ и се правят,че мислят за хората, а всъщност нарочно не предприемат нищо за да се борят наистина с различните извратени форми на корупцията.Защото са се уяли с власт!
Преди 40 дена си смених работното място – пак отново станах потърпеща от корупционна схема – директорът на професионалната гимназия, в която работех като преподавателка по английски език твърдеше в началото на лятото,че ще получим обезщетение в размер на 2 брутни работни заплати!Станах свидетел на следното – той най-безцеремонно обяви накрая,че тези пари които по право ни принадлежат при закриване на работното място няма да ги получим – защо ли!Ами защото те са разпределени между него и главния счетоводител – корупцията е навсякъсе около нас – най-добре се краде от държавните пари!
Каква е връзката с ОЦ „Земляне“ – нека органите, които правят проверките щателно да прегледат освен фалшивите „ремонти“ и фактури нека да обърнат внимание и на работата на главния счетоводител на централата!Ако проверят фактите така както трябва ще открият пропуски в т.нар.“изрядна “ документация, цитирам един от проверяващите г-н Николай Стойнев !
От години не се купуват резервни части за важни и ключови елементи от който зависи безопасността и правилната работа на огромните котли - процеси ,при който ръчните режими на работа са не достатъчно ефективни, а и не могат да се поддържат дълго което от своя страна прави въпросните съоражения потенциални места за големи аварии, а мащабите на щетите и жертвите ще са невъобразими и всичкото това в навечерието на европейското преседателство на Република България !
При положение ,че не се купуват резервни части което не позволява ремонта и подръжката на изключително важни звена и елементи от защитата и автоматизацията на всяко едно съоражение е крайно опасно и непредсказуемо за работата му така ,че горните изречения не са нито прувеличени нито невъзможни.
Другата огромна грешка на ръководството е, че откровенно тормози експлоатационният персонал, който постоянно се наблюдава с видео камери от лица, който нищо не разбират от производствения процес - които са назначени с учудващо високи заплати и единствената им работа е незначителни неща да изкарат наказанието на някой, който работи на денонощен сменен режим и работата му е пълна с отговорности.
Всичко това води до изтичане на ценни дългогодишни кадри и замяната им от хора без опит, което води до голями аварий причинени от човешко незнание и човешка грешка като огромната авария от зимата на тази година когато гръна магистрален тръбопровод от района на ТЕЦ „София Изток“ заключенията може и сами да си ги направите но не винаги късметът ще ни носи аварий без жертви .
Също така искам от Вас да проверите защо назначената без обявен конкурс г-жа Албена Пенелова има образователния ценз да е началник на отдел "Химия" в централата - тя е на работа от 01.09.2016 г. се движи сък служебна кола от и до работа!Толкова ценен кадър ли е тя за централата?????
От м.май до м. октомври всяка година се провеждат „ремонти“ – тази година централата беше гасена на 10 май и на 26 юни и палена на 5 май и на 13 септември! Закупуват се материали ,а всъщност те са само на фактурите – знаете,че всеки моге да си закупи от „Илиенци“ празни или написани фактури срещу определено заплашане – и ето ти един начин за източване на държавни пари чрез фиктивни ремонти!Защо няма проверка на тези фактури???
Преди няколко дни Румен Зарчев, който работи в ОЦ „Земляне“ е дошъл на работа употребил алкохол – при проверката която е направена трегерът е показал над 1,3 промила – г-н Зарчев си е взел отпуска и болничен, за да се „възстанови“ по-леко от алкохола!През м.септември г-н Зарчев е бил помолен да напусне доброволно - защо се е стигнало той да не бъде уволнен, а да напусне доброволно???Защо той не е уволнен или наказан, а някои хора за най-малкото ги уволняват дисциплинарно???Или той еот хората на г-н НАЧАЛНИКА НИКОЛАЙ КЮВЛИЕВ И ТРЯБВА ДА СЕ ПАЗИ??? Той сам е напуснал – за да могат да покажат на околните,че не държат хора които са вече компреметирали и които идват на работа употребили алхокол!!!
ВЕЧЕ 1ГОДИНА И 2 МЕСЕЦА СЕ ОПИТВАМ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ПРОПУКАМ ТАЗИ СТЕНА ОТ БЕЗРАЗЛИЧИЕ, КОЯТО СТОИ МЕЖДУ ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ И ИНСТИТУЦИИТЕ- НО НЯМА ОТГОВОР ОТ НИКЪДЕ –НИТО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ,НИТО ОТ ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ГЕЗИ ФАКТИ ДА СЕ СЪОБЩЯТ НА ОБЩЕСТВОТО – ТЕЛЕВИЗИИТЕ УМИШЛЕНО ИЗБЯГВАТ ТАЗИ ТЕМА,А ПЪК ХОРАТА ОТ КОИТО ЗАВИСИ ДА СЕ ОГЛАСЯТ ТЕЗИФАКТИ НЕХАЯТ И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГИ ЧУЯТ – ДОКОГА ЩЕ Е ТАКА?ДОКОГА???
Първо беше "Суджук-гейт",след това "Кум-гейт",а сега това за което Ви пиша ще се окаже "Топло-гейт"???Докога?????
Обръщам се съм Вас,зашото Вие се занимавате с разкриване на корупционни схеми и защото никой досега не е отговорил на всички тези въпроси !!!
С уважение – Цвета Иванова
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2795408
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717