Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2006 13:07 - След Смръдльо се завърна и Пръдльо!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 9532 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 21.11.2006 17:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Парк. Розходки, пощипвания и прочие. Идат главните герои – хора на средна възраст, от средната класа и средна хубост. Не, не са семейство. Тук има нещо по-дълбоко. Невинен флирт? Закачка на служебното място, а защо не и сексуален тормоз? Дълбока изневяра? Драма? Дори да има драма, то тя избледнява на фона на мълниеносно развиващите се събития оттук нататък. Изведнъж, както се разхождат, кавалерът започва да се надува от пръдни. Издига се нагоре като балон. Ето тук един буден интелект като моя следва да стигне до заключенето, че пръднята е по-лека от въздуха. В такъв случай, ако някой се изпърди на балкона на третия етаж, то ще замирише на балкона на четвъртия, но не и на балкона на втория. Теорема едно. Изключение: на балкона на втория етаж ще замирише, единствено и само ако изпърдяването прерастне в логичното си продължение. Тогава дифузията на емулсията ще бъде векторно ориентирана в посока „горе-долу” по оста Y на координатната система. Тоест, ще се разтече надолу.

Но да се върнем на рекламата. Жената пъха Еспумизан в устата на мъжа и той спихва. Докато спихва и се уталожва на земята, в ръката му се появява китка, която мъжът връчва на жената със смесено чувство на благодарност и похот. Странно защо Еспумизан действа така различно на половете. Помним, че когато дебелата жена с жълтата рокля от другия клип на лекарството имаше чревни проблеми, при нея Еспумизан доведе до кючек. А, ето, когато пострадалият е мъж, Еспумизан го кара да се рее, спихва и уталожва, като същевременно генерира букети с цветя. Мистерия магна! Гигантеа, дори! Но важното е, че накрая всички са щастливи и газовете ги няма. Друг въпрос как са си отишли и най-вече откъде... 



image



Когато, след Смръдльо от рекламата за Глейд Микроспрей, се завърна и Пръдльо от рекламата на Еспумизан, аз вече съм сериозно притеснен и уплашен кой ще бъде следващият. Фантазията ми рисува непоноисими чудовища. Умът се мъчи да ги отхвърли, но сърцето се крие в ъгъла зад гардероба и си свети с фенерче за кураж. Мисля си, че ако успея да се справя с Пръдльо, и другите ми страхове ще си отидат. Дори имам идея как да го направя. Ще превърна Пръдльо в символ на Европейската ни интеграция. От няколко дни съм окрилен от приготовленията за 1 януари 2007. Доколкото разбирам, в небето ще се кръстосват лъчи, Витоша ще свети, а хората ще се обичат като братя. Катаджии с изкуствени носове и огромни обувки (разбира се, униформени) ще спират шофьорите и ще ги черпят с коняк. Цигани ще садят дръвчета в Самоковския балкан. Митничари ще ходят от врата на врата и ще връщат взетите рушвети. Меглена Кунева ще слезе от небето - жена, облечена в слънце; под нозете й - месечината, а на главата й - венец от дванайсет звезди („Откровение” – 12:1). На целия този фон и най-вече на фона на 12-те европейски звезди на главата на Комисар Кунева, аз ще извърша своето дело. Ще уредя всичкият Еспумизан да се изтегли от аптечната мрежа. Няма Еспумизан, но хората се хранят. Не, не се хранят. Те се тъпчат! Храната клокочи в търбусите им и отделя газове. Газовете ги раздуват и точно когато лъчите от „Ал. Невски”, Джамията, Синагогата и не-знам-кое-беше-четвъртото (палатката на шамана?) се кръстосат в небето, в същото това небе ще започнат да се издигат хиляди Пръдльовци! Зелени, сини и червени (с и без сърп и чук), виолетови, жълти и оранжеви като прясно мляко, те ще изпълнят европейското небе на България като посланици на мира и изразители на историческия ни оргазъм от приемането в ЕС. Ще се реят над НДК и Мадарския конник, над Розовата долина и Черно море, над Бузлуджа и Централния затвор, където просълзени герои на прехода ще изживяват личните си катарзиси, но пак няма да кажат къде са парите. Когато удари полунощ, Меглена Кунева ще извади огромен чувал с Еспумизан. Ще тръгне сред хората-балони и ще даде на всеки. И тогава... О! Тогава! Газовете ще започнат да ги напускат през определените за тази цел отверстия под такова налягане, че хората ще се разлетят на всички посоки с чудати спирали като истински изпуснати балони. Някой ще се сети да драсне клечка кибрит и сиьото сияние над родината ни ще я направи наистина най-светлата точка в Европа. Такава е и идеята. Ха, да целуват ръка, дето пак им измислих сценария на тържеството.


И в заключение - една илюстрация, достигнала до нас с любезното съдействие на bambi13:

image

 


 







Гласувай:
0



1. bamby13 - A
09.11.2006 13:13
противогази ще се раздават ли? :-)
цитирай
2. starlight - значи
09.11.2006 13:19
значи и комисар Кунева ще е надута щом ще ходи между хората да раздава Еспомизан, но тя вероятно ще е надута от европейска гордост .
цитирай
3. beer2beer - beer2sulla
09.11.2006 14:42
радостта, която, имплцитно заложена понасмръдва в една звучна пръдня, е подходяща за тържествата помоему. реенето ми иде малко като големите надежди. предлагам да пръднем и да стъпим на земята.
цитирай
4. ssslavy - просто си представям
09.11.2006 15:15
ние с нашето национално ядене - киселото зеле, кво ше причиним на европейската флора и фауна като влезем. Озоновата дупка ще им се стори като приказка за лека нощ:)
цитирай
5. анонимен - beer2ssslavy
09.11.2006 15:26
микроклимат му викат май:)
цитирай
6. ssslavy - аха
09.11.2006 15:42
и високо токсична среда също. Ще ходят европейците с канарче в клетка, та като умре да разберат, че наближава българин :)
цитирай
7. enigma - не беше
09.11.2006 17:51
нужно да взимаме "Еспомизан", за да си изтанцуваме "Малките лебеди" :)))))
само дето нямаше сняг, но въпреки всичко бяхме достатъчно загряли вътрешно...
цитирай
8. varg1 - burzum
09.11.2006 18:32
jesus tod
цитирай
9. merita - хах а ха
17.11.2006 01:55
Определено ме развесели!Стилно написано с много сарказъм и истина.
Но комент повече-поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788654
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717