Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2006 16:07 - Насилието изнасилва фантазията
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 10672 Коментари: 15 Гласове:
0

Последна промяна: 06.03.2007 16:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не мога да не се съглася с жената – аз, закоравелият медиен наблюдател. Тя се обади по телефона май при Милен Цветков, Коритаров или друго някакво фрик-шоу, за да разбули истината за генезиса на насилието от страна деца спрямо други деца. Гласът й беше като на библейски пророк, когато оповести пред света, че за насилието са виновни екшъните по телевизора. Ето, когато тя била млада, кръв да видели – припадали. А сега? Само кървища: децата гледат и се вдъхновяват. Приемат насилието за нормално и се осакатяват едно друго като професионални командоси. Безспорно, на това трябва да се сложи край и възможните мерки са няколко. Първо, да се изземат телевизорите от населението. Тогава, разбира се, съществува вероятността кръвопролитията да се пренасочат към тетъра или балета, но там мащабите на пораженията ще са по-малки и лесно ще се овладеят, благодарение на средствата, постъпили от разпродажбата на иззетите телевизори. Ето обаче въпрос: кой ще купи иззетите телевизори? Няма ли неговите деца да попаднат под влиянието на кървавите екшъни? И тук има решение. Или ще забранят на закупилите телевизор да имат деца, или пък ще им махнат кинескопите. Друг начин децата да не гледат телевизия е да се принудят да ходят с непрозрачни очила, но тогава няма да могат да си учат уроците. Затова по-добре е да се вдигне цената на електричеството до такива нечовешки размери, че токът за телевизия да стане лукс. Така ще спечелим време, поне докато някой не изобрети парния, а след него и дизеловия телевизор. Изобщо, с насилието по телезията лесно можем да се справим, спор няма. Но дали това е единствената заплаха?

image


Да приемем за вярно (а ние вече се разбрахме, че е вярно), че ако децата гледат филми със садисти, то самите те стават садисти. Какви стават тогава, ако гледат научна фантастика? Извънземни? Ето едно обяснение за летящите чинии и изцъклените човечета в тях (друго обяснение за изцъклените човечета са акащите край пътя тираджии). А какви стават, ако гледат филми за възрастни? Очевидно възрастни. Следователно, ако гледат само предавания за деца, никога няма да пораснат. Ето такива капани крие телевизията...
Но все пак аз виждам светлина в края на тунела. Твърдо вярвам, че човекът е способен да овладее силата на телевизора, както е впрегнал и вятъра във вятърните мелници. Ако искаш да направиш нещо от себе си, може би е достатъчно да гледаш правилните телевизионни предавания. Ето, жените могат да попоглеждат по-редовно дефилета с манекенки, за което мъжете ще им се отблагодарят като гледат „Кварталът на богатите”. „Спешно отделение” е чудесен сериал за родители, които искат децата им да станат лекари, а „Бягство от затвора” е отлично превантивно средство за младежи, мечтаещи за обществена и политическа кариера. „Искрено и лично” ще се пуска по задължение в следствения арест преди разпит. „Бон апети” ще очовечи д-р Емилова. Така виждам аз нещата.




 



Тагове:   насилието,


Гласувай:
0



1. dosheva - да, забавно ще е ::):):)
21.11.2006 16:53
...проблема е навсякъде около нас. Хората правят грешка на пътя, оня слиза и е готов да го убие. Отивам да си купя пуловер, усещам как продавачката ме мрази. Аве, я да одаря 2 водки, и да го пречукам оня дет се мисли за по-готин. :(
Хората все повече искат, завиждат си, мразят се и изобщо стремежът към върха, ни отдалечава от земята.
цитирай
2. anahata - :))))
21.11.2006 17:15
Интересна гледна точка по темата за влиянието на телевизията :)
цитирай
3. 2o4iosobenoednoto - или-или
21.11.2006 17:17
или първобитно-общинен строй
или качествен алкохол

или смяна на планетата, в това е истината ;)
напред към звездите!;)))

може и да има друг начин - масово харакири ;)
(някоя бомбичка - атомна или друга такава играчка)

и цялата картинка в пурпурно, естествено ;)
бууууух бууух буууууух
(в няколко сета - на всеки континент по една играчка)

е, к`во толкова - и без това само офекалваме планетата ;))) без нас по-добре -
начина на смърт в случая е доста безразличен
дали ще е от побой, някой решил да си поиграе с електрически трион, самоубийство или естествена смърт... или болест на белия дроб, все ще се мре някога.
изобщо житейската ми естетика се обажда днес! sulla, добре подкокоросваш!;)))(тълкувай думата, както ти повели сърцето)
;)))
цитирай
4. 2o4iosobenoednoto - към dosheva
21.11.2006 17:31
с уважение към твето светоусещане ще допълня само, че наистина зависи от нас дали ще се променим (навреме).

dosheva, мисла си една мисла - ама нали е демокрация?
това малко обърква всичко... ;))) ха-ха-ха ;)))
право да гледаш, право да не гледаш, като в Библията - кой както иска постъпва. отговорността е ясна. твоя си е после.

проблемът не е само в телевизията.
един ярък пример - корейското "порно".
за нас тяхното порно е нашата еротика.
ценностната система е различна. ;)
цитирай
5. pakostinka - Хм, абе аз такова корейско порно съм гледала
21.11.2006 18:50
че малко не ми прилича на еротика, ама айде...
Сула - харесва ми постинга ти, но какво ще правим с книгите - аз съм чела едни такива на Маркиз Дьо Сад, които не знам на кого да ги метнем, че да са му полезни...имаш ли предложения?
цитирай
6. sulla - pakostinka:
21.11.2006 19:30
Предложение - не. Съвпадение - да. Напоследък творческият ми път направи завой по посока на "литературния садизъм". Това е течение, което не описва изтезания, а самите текстове на представителите му са изтезание за читателите.
цитирай
7. pakostinka - Хм, интересно тълкувание...
21.11.2006 19:45
на думите ми или визираш конкретно изтезание за читателите, защото за мен такова бяха всички книги от задължителните за училище - на времето...после беше удоволствие да ги чета по желание, а не по задължение...нали знаеш мотивите за това да сложиш една книга или предаване в определена графа са много различни - какви са твоите? ;)
цитирай
8. sunflower - :)
21.11.2006 22:41
Светлото ми Аз
оценява тъмния ти хумор.
:)))))))
цитирай
9. sineater - аз като гледам порно
23.11.2006 02:47
и ставам на х*й
цитирай
10. sineater - въпросът е
23.11.2006 02:49
кога ли ще стана на п*тка?
цитирай
11. sulla - СЕФАН ЦАНЕВ СЪЩО
28.11.2006 10:53
Безсмъртият в творчески и физиологически смисъл поет Стефан Цанев също е на мнение, че е виновна телевизията. Аз пък смятам, че е виновен той и то лично. Познавам хора, на които съвсем сериозно им идва да му извият врата - желание, което не им се поражда от гледане на криминални филми по телевизията.
цитирай
12. 2o4iosobenoednoto - Не разбрах връзката със Стефан Цанев - ...
05.12.2006 23:22
разясни за първолаците, молим... ;)))
Стефан Цанев е също толкова влиятелен, колкото и Бертолт Брехт... но ?!? (за съжаление се повече кльопа телевизия, отколкото театър ...)
Sullla,ах, ти, орел такъв! ;)
Без ориз - ъфкорс.;)
п.с. неща на Цанев вървяха по тивито - но оказаха ли ВЛИЯНИЕ?!?! Държа на подчертаването?!?!?
Не е ли въпроса в другото - към какво сме по-възприемчиви!?!
цитирай
13. sulla - Две очи:
06.12.2006 11:09
Когато допълних това мнение, медийната истерия с детското насилие беше в поредния си апогей. Нали си забелязал, като се случи нещо по-пикантно, медиите захапват темата и в следващите дни вадят по-три четири подобни новини. Та в разгара на истерията Стефан Цанев отново не замълча, а се изцепи, че е виновна телевизията.

А това, че самият той предезвеква желание за насилие е намигане към Иван и Андрей от "Сблъсък", които преди време сериозно се бяха ядосали на морализатолството му и бяха подели кампания, целяща да му внуши да се скрие някъде и да си трае.
цитирай
14. анонимен - Помислете, хора!!!
14.05.2007 10:59
Дааа, влиянието на телевизията е много коварно, но ние можем да се възползваме от неговата мръсна двулична същност. Например, нашите футболисти могат да седят по цял ден пред Диеми-те, гледайки колегите си по на запад, белким усвоят техния талант и качества. Само че кога ще им остане време да играят?...Не знам, ще го мислим в движение. Непременно трябва да свалят онази ежеседмична полицейска сводка от БНТ, защото има опасност всички да станем ченгета, демек - полицейска държава. И тогава да видите кон боб яде ли, аха!!!
А, и най-важното - за съжаление Иван и Андрей трябва да си намерят ново амплоа. С това рейтингово предаване, носещо съвсем недвусмисленото име "СБЛЪСЪК" - как смятате да спечелим "войната по пътищата",ааааа????
Sandyno!
цитирай
15. анонимен - izvanzemnoto
13.11.2008 21:39
tova e nai krasivoto na sveta
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788407
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717