Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2007 13:03 - Огън по местната власт, бий!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 2137 Коментари: 2 Гласове:
0



image        
                                                                                   

Въпреки че Румен Петков люто се канеше на организираната престъпност от предизборните трибуни, истината е, че откакто е на власт, скандалните убийства не намаляват. Намалява само тяхната разкриваемост, която засега е равна на нула. Но като се вземе под внимание, че все още не е разкрит баснословният злодей, който има навика, когато е пийнал и му е гот, да пикае по саксии и фонтани, зрелищните убийства може да почакат. И докато чакам да разкрият убийството на Елин Пелинския кмет, се замислям за него. Много се вълнувам, когато се замисля за нещо, защото ми се случва рядко – за сравнение ще кажа, че Коледа и Нова Година ме вълнуват по-слабо. Лошото е само едно – че колкото повече мисля, толкова пт се замислям. Но колкото и да се замислям за убийството на Янко Янков, не успявам да си изградя мнение. Ето това ме тревожи и вгорчава иначе приятното вълнение от замислянето. Едни казват, че бил невероятно свестен и народен човек. Други – че бил най-големият далавераджия по онези места. Според едни убийството е плод на нелеп битов скандал. Според други – резултат на педантично обмислен и планиран заговор от страна на ощетени съучастници. Но като цяло преобладават тъжните нотки, както при убийството на честния банкер Емил Кюлев.

 

Една от главните причини да не мога да си съставя мнение е отсъствието, поне в моята база данни, на отговори на следните въпроси:

 

1. Ако причината за убийството е засягането на „някакви” икономически интереси, не е ли сравнително лесно да се провери в деловодството на кметството и по-специално в документацията на откритите процедури, какви и чии биха могли да са те?

 

2. Ако причината е битова, то грешно ли е да се предположи, че е евентуалните заподозрени ще могат да се изброят на пръстите на едната ръка и алибитата им да се проверят за не повече от 2-3 часа?

 

3. Ако двете безспорно лесни упражнения по 1 и 2 не се извършват, защо?

 

4. Защо е толкова тъжен Александър Томов – Лупи, та чак му се е свило гърлото в чужбина и не може да се изказва?

 

5. А тъжен ли е Прамод Митал?

 

6. В чисто емоционално измерение кое е по-свидно на Прамод и на Лупи – ЦСКА или Кремиковци?

 

7. Каква е тази фазанария, за която се обади зрител по Нова Телевизия, за да каже, че следите на убийството трябва да се търсят там?

 

8. Колко души не са били допуснати до реституция на земите си, които се намират на територията на голф-клуб „Света София” в Равно поле?

 

9. От общинския бюджет ли са финансирани проектите като спортната зала и сградата с магазините, за които се заговори през последните дни? Те единствени ли са?

 

10. Ако не са финансирани от бюджета, откъде? От странични приходи?

 

11. Тези приходи от продажби на общинска недвижима собственост ли са? Тази собственост публична или частна е била и винаги ли е била такава, както в момента на продажбата?

 

12. Как се съотнасят помежду си стойностите на постъпленията от продажбите, отчетените разходи за благоустройство и реалните такива?

 

13. Имал ли е кметът зли съседи?

 

14. Имал ли е кметът врагове?

 

15. Завиждал ли му е някой за популярността му?

 

16. Има ли много психопати в Мусачево?

 

17. С какво оръжие е стреляно?

 

18. От какво разстояние е стреляно?

 

19. Всяка вечер ли кметът е хранил кокошките?

 

20. По едно и също време ли ги е хранил?

 

21. Изобщо, кой и кога храни кокошките в една селска къща?

 

22. По тъмно кокошките не спят ли?

 

 

Сигурно повечето от тези въпроси си имат отговори и тези отговори са общодостъпни, само че аз, признавам си, не съм ги търсил, защото по природа съм мъничко мързелив. Затова и нямам позиция по въпроса. Ако някой знае дали тези въпроси се отнасят помежду си по някакъв друг начин, освен по признака на случайното си подреждане, нека ми каже. Ако някой знае дали между отговорите на тези въпроси има някаква връзка, някаква логика, която води към Големия отговор на Големия въпрос, който остава незададен, също нека ми каже. Така аз ще мога да си изградя мнение и няма да се лутам в интелектуално-фактологическа безпомощност, и няма да търся истината, както вълчицата търси малкото си, а ще се отдам на по-благородни и изящни занимания, навяващи усещания за карирано одеяло, коняк и правилно подбрано криминале. В правилните криминалета убиецът се знае още от началото или, в краен случай, може да бъде научен от нетърпеливия читател чрез елементарно прелистване напред.



Тагове:   огън,   власт,   местната,


Гласувай:
0



1. leftismer - Еххх, Sulla,..
11.01.2007 22:11
... добре си избрал снимката, ама въпросите ти, едва ли ще получат отговор(публичен имам предвид) предвид природата на лицето на снимката. Един от ясните спомени от детството ми в Плевен е на твърде често пияния кмет, за който всички говореха; описвахо го като мафиот; имаше и вземане даване с министерството. което сега ,,управлява" покрай построената заедно с Богдан Николов писта за мотокрос в парка Кайлъка. Какъв парадокс същия този да е министър на вътрешните работи по настоящем.
Въпросите, които задаваш са много на място, но за съжаление компетентните органи ,,няма да се сетят" да ги зададат:(((
цитирай
2. анонимен - ot Me, Myself and I
04.02.2007 17:30
Vaprosite,koito zadava6 6te prodalzat bolezneno da otekvat v tvoeto saznanie (a verojtno i na vsi4ki trezvo misle6ti hora).Sjka6 sme obre4eni da ne polu4im otgovor.Dali pri4inite sa v lipsata na dobro ekspertno nivo ot strana na razsledva6tite organi ili stava vapros za ne4ii interesi...neznam.Dostata4no krasnore4iv e fakta, 4e ostava nerazkrito ubiistvoto na sestrite Belneiski. I v glavata mi nahluvat o6te vaprosi, vaprosi, koito 4akat svoite otgovori.I az ostavam bez mnenie........no ne i po vaprosa za denono6tnij ritam na koko6kite...................
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788665
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717