Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2007 15:32 - Истинско съобщение. Без майтап!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 5763 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 22.01.2007 15:39


Като се наблюдавам – аз, човек, който рядко се наблюдава, виждам, че съм претърпял известна еволюция. Когато в края на миналата година разбрах, че един мой приятел, чиито литературни, журналистически и комуникационни опити много уважавам, е регистрирал и поддържа свое пространство в Blog.bg, регистрирах си и аз. Първоначално качих някои относително стари свои текстове, както и няколко наистина стари – на около 20 години (това са стихотворенията в началото). Веднага срещнах активно отношение. Започнах да публикувам в блога неща, които пишех за други издания. В случая това са „размисли и реклами”, които пиша за едно светско списание по причина, че притежавам рекламни площи в него по силата на един договор за бартер срещу външна реклама. Понеже не винаги успявам да запълня площите с реклама, запълвам част от тях с „размисли и реклами”. Текстовете ми в списанието много се харесват и има хора, които го купуват само заради тях (те доста се отличават като насоченост от останалите материали, от които по-скоро се разграничавам). Но успях да се убедя, че нищо не може да се сравни с реакцията на читателите в блога, както и че едва ли има друга медия с толкова интелигентна и качествена публика. Почти без сам да разбера как, стигна се дотам, че вместо да пиша текстове за списанието и после да ги качвам в блога, пиша текстове за блога и ги публикувам в списанието, при това не всички.

 

Казах си: Стига!

 

Ще публикувам в блога поне един текст, по-дълъг от страница, какъвто е стилът на всичко тук, и предназначен не за светско списание, а за по-различно приложение. Миналата седмица бях поканен да изнеса лекция на един семинар. Темата беше „Избор на рекламна агенция” и кой знае защо се бяха спрели на мен, сякаш разбирам нещо от реклама. Аз съм човек – филолог J . Присъстваха разни бизнесмени, които слушаха с внимание и сериозност. Ако в следващия месец си наемат рекламни агенции, ще претендирам за процент.

 

За да не задръствам нещата, ще сложа лекцията другаде, а тези от вас, които се интересуват, могат да я видят тук. Тези пък, които смятат, че нещата и без лекция са достатъчно задръстени, нека да чакат и да се надяват на скорошно разведряване. То ще настъпи, когато моето блогово творчество превключи изцяло на новата тема, която ме интересува все повече и повече, набира скорост и са разраства лавинообразно, като заплашва да ме погълне поне за няколко месеца. Тази тема е „По следите на чувството за хумор” и най-вроятно ще доведе до появата на изследвания върху мрачни феномени като в. „Стършел” и животът и делото на Робин Кафалиев.


Тагове:   майтап,


Гласувай:
0



1. sunflower - :))))
22.01.2007 15:39
Мнооооого ме радваш!!!
А новата тема, която те вълнува винаги ме е вълнувала и мен и ще съм ти безкрайно благодарна, ако споделяш изследванията си тук. :)
цитирай
2. estrella - Снимките:(
22.01.2007 16:13
Не се зареждат в лекцията. Проблемът в моя телевизор ли е?
цитирай
3. анонимен - Аз съм от най-интелигентната
22.01.2007 18:02
част на пулбиката ти - пррррррррръц! :-D

Поздрави
цитирай
4. sulla - zlika: Не, че е лъжа...
22.01.2007 18:45
...дори под формата на майтап, това е самата истина :-)
цитирай
5. sineater - мисля, и по-задръстената част от публиката, като моя милост,
27.01.2007 01:20
има своя дял в популяризирането на сичките тие писания. ригардс
цитирай
6. sulla - sineater:
27.01.2007 14:59
Публиката тук няма задръстени части. Думата "задръстване" използвах като израз на моето нежелание да публикувам в блога дълги текстове. Нищо повече.
цитирай
7. анонимен - да четеш това си е чисто удоволст...
02.02.2007 09:33
да четеш това си е чисто удоволствие!
цитирай
8. raylight - Здравейте,
28.02.2009 15:07
много бих искал да видя лекцията ви, но за съжаление линкът не работи?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788427
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717