Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2007 06:34 - Хайде на перископите!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 3622 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2007 06:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Снощи, докато гледах новините по Нова телевизия, разбрах как ще стана приказно богат. Ще патентовам нещо просто, но нещо, без което скоро няма да може нито един шофьор  – перископ. Той ще се извисява над купетата на лади и москвичи, мерцедеси и беемвета, ще стърчи гордо като среден пръст към суровия живот, ще се върти лесно и ще дава ясен образ.

От новините научих, че е въведен нов задължителен стикер. Той е жълто-червен триъгълник и трябва да се залепи на стъклото, за да съобщи на света и да увери контролните органи, че газовата бутилка е била прегледана в нарочен сервиз и срещу съответната такса.  Направих простата сметка, че ако властите наложат още няколко задължителни облепвания, физическата площ на стъклата на автомобилите просто ще се изчерпи. Сега лепим по задължение или от изострено гражданско чувство лепенки за годишен технически преглед; за гражданска отговорност; винетка; млад шофьор; бебе в колата; не карам пил; ако си пил, не карай – искам да стигна; не сте сами и др. Елементарната прогностика ни кара да предполагаме, че не е далеч момента, когато ще се въведат изисквания за поставяне (срещу съответното заплащане) на стикери като „зареден акумулатор”, „напомпана резервна гума” и „изрязани нокти”, защото едва ли има човек, който да не споделя убеждението, че едни неизрязани нокти могат да се окажат фатални, когато воланът трябва да се навие бързо в желаната посока. КАТ и НАП ще имат грижата да оторизират сервизи, където да стават проверките и сертифицирането и да се продават съответните стикери, като приходите от тях ще постъпват директно в бюджета и ще се използват за проектирането на нови стикери и за увеличаването на заплатите в Топлофикация.

Остатъкът от свободните пространства върху стъклата на колите ще бъде усвоен от стикерите на медийните инициативи. Виждам как в. „Стандарт” поема мащабна кампания. Тя е продължение на кампанията „Не сте сами” и е под наслов „Добре ли сте?”. Целта е да всеки от нас, който види стикера, да бъде мотивиран да си направи профилактичен преглед при психиатър. А по повод кампанията „Не карам пил”, лично аз ще продложа кампания-реплика: „Не пия карал” със съответен стикер върху стъклото на амтомобила.

Като сложим и тази лепенка, необходимостта от перископ в колата ще се очертае вече съвсем ясно. Аз ще съм готов да посрещна това ново търсене и ето така ще забогатея. Ясно ли е? И още нещо – вдъхновен съм от идеята да се отнема книжката за цял живот на шофьор, хванат да кара макар и на една бира. Ако това предложение бъде прието, то ще се разкрият необозрими хоризонти пред правораздаването. Ако бирите са две, се отнема и колата. Ако са три – смърт чрез разстрел. Наказанието за разказване на мръсен виц ще е отрязване на езика. За пререждане на опашка – отнемане на имуществото. За миризливи крака – умъртвяване на роднините. За източване на държавно дружество – мъмрене с размахване на пръст. За финансиране на кандидат-президентска кампания с държавни пари чрез Министерство на финансите – поздравителна картичка с хладен и отчужден тон.

Хайде на перископите!




Гласувай:
0



1. buboleche - Хахахаха...
23.03.2007 09:34
ако не беше толкова трагично ..щях да се смея доста...но като се сетя колко си прав..повече ми се плаче и ми иде да си блъскам главата в стената ,докато я разбия.:/
цитирай
2. estrella - Не твоята
23.03.2007 14:28
глава, буболече, трябва да се блъска в стената! Не твоята...
цитирай
3. анонимен - митко
23.03.2007 17:55
да лепним президента примиера финансовия и пишкащия министар и дедо и боико нали има и странични стъкла
цитирай
4. leftismer - ццц, забрави най-важната табелка...
24.03.2007 01:13
...,,ЗАРЕДЕН С АНТИФРИЗ"....
btw видях твоя брат близнак в ,,искрено и лично" ;)
цитирай
5. sulla - Аз бях :-)
24.03.2007 20:34
Съгласих се да участвам, само защото съм донякъде замесен в маркетинга на средства за отслабване и разбрах, че това ще е предаване, платено от Белла. Но то излезе друго. Резил...
цитирай
6. анонимен - 10x !!!
17.05.2007 10:55
Хан Крум сигурно си яде короната и жезъла от яд, че не се е сетил сам за такова правораздаване!
Sandyno!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2789442
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717