Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2007 21:18 - Ето тази реклама вече лъже!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 10104 Коментари: 26 Гласове:
0

Последна промяна: 22.05.2007 17:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Аз не гледам реклами, но тази прикова вниманието ми, тъй както си бях сипал една ракия. Това ме навежда на мисълта за прикования Прометей, но, колкото и да изтезавам крехкия си интелект, не мога да доловя общото между него и моето внимание, освен че и двамата са приковани. Защото нито вниманието ми е титанично като Прометей, нито съм давал огън някому, понеже не пуша. Да не говорим, че вниманието ми дори не е приковано от Хефест (по заръка на татко си Зевс, който пък е дете на Уран и Гея, което го прави внуче на Хронос – Времето, а това вече ми напоня за „Времето е наше”, но не съм съгласен, че 45 години стигат, пък и кои сме тези ние, дето времето е наше... – б.а.), а от някаква си най-обикновена реклама, която видях по телевизията. В нея двама добре изглеждащи актьори висят на въжета покрай някаква стена и водят рекламен разговор. В резултат от него, до тях на трето въже увисва не по-зле изглеждаща актриса с отворена кутия шоколадени бонбони. Моля да обърнете внимание на фундаменталната стилистична разлика между „шоколадови” и „шоколадени”. Във втория случай имаме „очудненост”, имаме литература. За сравнение „черен пипер” не е толкова литературно, колкото „чер пипер”. А „шоколаТена бонбона” е вече несравнимо по-литературно от „шоколадов бонбон”, с какъвто черпи актрисата, увиснала на третото въже („виси на него със страшна сила” – казал е поетът, но това е друго. Това е Христо, ако трябва да наричаме нещата със собствените им имена, и Ботев, ако ще я караме по инерция). Всъщност обаче черпи не актрисата. Черпи банката:

- Как стана ремонтът?

- Супер!

- Ще черпиш.

- Банката ще черпи.

image

Това е простичкият диалог, прехождащ увисването на хубавката актриса с шоколаТената бонбона. И ето, аз като чиста и неподкупена душа повярвах на рекламата. Изпих още една ракия, пък се качих на колата и отпраших към банката, която рекламираше кредитите си във въпросната реклама. Не щеш ли – спря ме катаджия:

- Къде си тръгнала, Червена шапчице – не ме попита той, защото вече би било прекалено, а направо ме накара да духам.

Учудих се, защото номерът ми не свършваше на 69, но се оказа, че всъщност става дума за дрегер. Знаете ли, че „дрегер” е име на фирма, което после е станало нарицателно – също като „канго” и „ксерокс”; фирма „братя Бееви” още не е станала нарицателно име, но ще стане. Естествено дрегерът отчете четирите ракии, които бях изпил, въпреки че споменах само за две, и катаджията си каза мантрата:

- И какво ще правим сега?

- Дай да измислим нещо – казах аз моята.

- Ще почерпиш...

- А-а-а, банката ще почерпи! – зарадван цитирах рекламата и ето така изгубих книжката си.

Затова ви казвам: тази реклама лъже. И ако сте катаджии, въобще не разчитайте, че някаква си банка ще ви почерпи. Хау!

 

 

P.S. Предварително се извинявам на всеки, който се е затормозил от причудливите криволици на този текст. Ако ви напряга, не го четете. Макар че май е малко късно за този съвет – щом сте стигнали дотук, значи вече сте го прочели. Sorry...

 

P.P.S. Бих желал да предупредя всички, които все още не са напуснали това нездраво виртуално пространство, че следващите 4 (четири) анонимни коментара всъщност са мои.




Гласувай:
0



1. анонимен - Прекрасно е!
04.05.2007 21:20
Сула, благодаря ти, че те има! Благодаря ти, че ни радваш с огромното си сърце! Всъщност прочете ли последното ми стихотворение? Гласува ли за блога ми?
цитирай
2. анонимен - Хм....
04.05.2007 21:21
Не мога да разбера какво искаш да кажеш. Наистина, прочетох само първата и последната дума, но не мислиш ли, че си малко маниерен?!...
цитирай
3. анонимен - Не съм съгласен!
04.05.2007 21:21
Аз редовно ям шоколадови бонбони и се радвам на юношеска ерекция. Госпожата също се радва, така че недейте да пишете, без да сте подготвен, защото звучите несериозно.
цитирай
4. анонимен - Анатема!
04.05.2007 21:22
Страшният съд идва! Но ти можеш да се спасиш. Трябва само да ми се обадиш и за 40 лева ще ти кажа как да стане това!
цитирай
5. sunflower - Банка .... да почерпи???!!!
04.05.2007 21:33
Да, да! (двойно потвърдително отрицание му се казваше на това май)

Не си ли сипеш сам едно, ... две, ... три, .... четири ... дълги ... т.е. големи .....
Хайде, наздраве!

/А, аз съм майката на Хермес, между другото./
цитирай
6. анонимен - като отвори дуна за хронос ...
04.05.2007 23:38
... се сетих за атина.

шоколадовите бонбони, са толкова шоколадови, колкото и 90% от натуралните сокове са натурални. изключенията са малко - портокал (чат-пат), ако не броим тиквата, ананас, ако не броим ябълката и ябълка, ако не броим зелената. добър разбор.

знаейки, че обичаш кампаниите, моля те, слушай еф ем плюс и си лепни "не карам пил", поне до стикера.

а банката ... банката винаги черпи, само че не и тези които кредитира.

постепенно почнах да те улавям, макар да си ми само въздух още.

това не съм аз, вече.
цитирай
7. sad - Дет има една приказка..
04.05.2007 23:40
.. "Всеки опит да намерите нещо конструктивно, толерантно, хуманистично и така нататък
е предварително обречен на неуспех и подигравка!" :)))
цитирай
8. ridiculous - Всъщност,
05.05.2007 00:32
в края на въпросната реклама прозвучават думите: "За да почерпите СиБанк". И така, ако започнем да тълкуваме, откриваме, че смисъла на взимавено на кредита е, за да можете ВИЕ да почерпите банката.

Така че рекламата не лъже, ами си казва истината - малко накрая, когато вече ти е писнало да я гледаш (затова е толкова тъпа, че да се разсееш тъкмо в момента на откровение), а и го казват по малко двусмислен начин, та и да устискаш до там, да има мегдан за заблуда ;-)

Защото човек е склонен да чува нещата през призмата на желанията си, wishful thinking май му се викаше...
цитирай
9. анонимен - I az sam mislila varhu vaprosnata ...
05.05.2007 10:01
I az sam mislila varhu vaprosnata reklama, no mislq 4e dori e antireklama.Kak taka bankata 6te 4erpi? I za kakvo? 4e nqkoi se e re6il da polzva uslugite na bankata, vapreki 4e ne oblagodetelstvat horata dotam 4e te da re6at da 4erpqt?T.e. za6to vaprosniqt gospodin ot reklamata ne iska da 4erpi?Zna4i ne e dovolen ot bankata, ne mislite li 4e tova e antireklama?Neznam koi gi misli tezi reklami,ama ne trqbva da mu pla6tat zaplatata, a toi da im pla6ta obez6teteniq zatova 4e e napravil antireklama na produkta.Neznam izob6to koi gi odobrqva i re6ava da gi pusne.Teq hora izob6to ne mislqt!I na men mi pisna ot typi reklami ve4e!
цитирай
10. narayana777 - papa pestaloci
05.05.2007 15:26
sled 4 RAKII,si sednal v 4><4auto,ne si platil 40leva,i sa ti vzeli knij4icata,6te zni6.mi nidei sa plaka povi4e,a staratilo ibyagvai 4isloto 4!yalla,bay
цитирай
11. sulla - Татко Песталоци,
05.05.2007 15:42
От вживяване в новата си самоличност изпускаш контрола върху това, което искаш да ми кажеш, ако изобщо има такова нещо :-)
цитирай
12. zaro - Interest
05.05.2007 21:09
"Interest" е английската дума за "лихва" в Америка.
И колко по- развлекателна е тази дума от "лихва", а!
Банките са забавни. Банкерите са щедри и черпят.
Света става все по-"интересно" място за живеене.
Наздраве!
цитирай
13. анонимен - Sulla, това си го писал на повече от 4 ...
05.05.2007 21:18
Sulla, това си го писал на повече от 4 ракии.Намали малко бройката , за да ни улесниш в словестните еквилибристики.
Суета ли те мъчи та сменяш толкова често снимките? На тая нещо заслабнал ми се виждаш - да не би да е стара?
цитирай
14. sulla - Не, снимката е от онзи ден.
05.05.2007 21:30
Правена е на старото гробище в Лещен. Пък и не съм заслабнал, все такъв съм си.

Да, сменям снимките си от суета, но суетата не ме мъчи.

Ако текстът не е добър, то е не защото съм бил пиян, както подозираш, а защото си пиша така. Съжалявам, че съм оставил лош вкус в устата ти, но пък винаги можеш да си измиеш зъбите :-)
цитирай
15. анонимен - Благодаря и за това материалче, ...
06.05.2007 00:19
Благодаря и за това материалче, беше ми приятно да го изчета! Нямям думи! :))
цитирай
16. gadget - Прати ми една снимка...
06.05.2007 15:33
... да си я нося в портфейла до тази на гаджето. Някои теглил ли е кредит от СиБанк, да каже дали има бонбони, макар и точно шоколадови?
цитирай
17. trevistozelena - ама тя жената...
06.05.2007 17:48
...актриса ли била?!!! аз мислех, че от банката са я пратили да почерпи. даже си викам "няма да ставам секретарка в банка, защото имам страх от височини"... значи актриса...ох, слава богу, много ми беше мъчно за момичето...
П.С : Страшният Съд наистина идва. но аз ще ти кажа как да се спасиш само за 30 лв, освен това ще ти отпусна процент намаление да имаш да почерпиш като се спасиш:)
цитирай
18. longanlon - Не виждам...
06.05.2007 21:53
... какво толкова се нервиш. Всяка реклама, както убеден съм знаеш много по-добе от мене, си има таргет аудитория - тази също. И това явно не си ти, не съм и аз - по-скоро са бояджии, ако ме разбираш.
.
Рекламите за перилни препарати примерно масово дразнят всички, които не са 25-45 годишни домакини. Но въпреки това са направени по ефективна формула, което се доказва от поразителната им еднотипност.
цитирай
19. sulla - Ама никой не се нерви!
06.05.2007 21:57
Забавляваме се! Ако не са реклами, ще са новини. Ако не са новини, ще са медии. Ако не са медии, ще са личности. Ако не са личности, ще са книги и филми. Ако и това не е, ще са блогъри... Просто дъвка за ума... :-)
цитирай
20. longanlon - Виж, за новините...
06.05.2007 23:04
... и особено за 'личностите' няма как да не се съглася с тебе :)
.
Само не разбрах какво му е 'трогателното' да гледаш растения в аквариум :)
цитирай
21. sulla - Може да звучи сантиментално
07.05.2007 06:14
Може да звучи сантиментално, но намирам за трогателно всяко усилие животът да бъде оценяван и поддържан.
цитирай
22. viovioi - Защо висят в рекламата?
07.05.2007 08:29
Другото как и да е, но защо висят?Или далечното послание на въпросната реклама е: Взимаш кредит и живота ти виси на косъм? Я да помислим по това направление? Има логика А?Поздрави Сула!!!
цитирай
23. longanlon - Longanlon
07.05.2007 09:46
Сула, в такъв случай и това може би ще ти хареса:
http://longanlon.bloghub.org/73
цитирай
24. milionche - Скъпи Сула!
08.05.2007 00:53
Направо ме "вкара в размишление" както се казва и...имах чувството, че чета "Приказки по телефона" на Джани Родари!.........Поздрави,;)))))))))))
цитирай
25. анонимен - Хубав материал, давай смело с ра...
16.05.2007 19:56
Хубав материал, давай смело с ракиите или пък с бонбоните, важното е да радваш себе си и госпожата. Тове е ефектът от рекламата:)
цитирай
26. karryagain - На мен ми харесва тази реклама
22.05.2007 17:02
Едва ли продава, но поне има идея :) Ти все не гледаш реклами, "тази" все е случайно видяна - и аз така казвам, но хората го наричат "професионално изкривяване"; нека признаем на хората хрумката - "банката ще черпи" е духовита смешка, но ти или не знаеш как да духаш или не можеш да се смееш :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788855
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717