Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2007 10:04 - „БЕКО” рекламира. Пазете се от падащи хладилници!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 14198 Коментари: 18 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Каква реакция иска да предизвика у нас дадена реклама? Разбира се, да се бръкнем и да си купим това, което се рекламира – ще отговори всяко дете и ще сбърка. Защото как рекламите на „БЕКО” могат да ни накара да купуваме, когато уредите в тях сами си падат от небето. И падат с такава сила, че преминават през покриви, етажи и бетонни плочи, неумолими като Съдбата! Но щом не ни карат да купуваме, какво тогава искат от нас тези реклами? Дали искат просто да ги забележим и да се възхитим на тяхната оригиналност или пък ни носят някакво по-дълбоко закодирано послание, важно като посланието, че не сме сами в космоса, вслучай че такова някога се получи? Ето, аз съм създаден, за да дам отговора – послание е.

 

Ключът към посланието се крие именно в серията рекламни клипове на „БЕКО”, които ни внушават, че във всеки важен момент от нашия живот като Deus ex Machina се появява по един уред с тази марка (добре, че не се появяват и в по-малко важните моменти от живота, защото едва ли има разумен човек, кото да е съгласен, докато клечи в кроткото усамотение на тоалетната, изведнъж през тавана при него да се продъни фризер). Ражда се дете – отгоре пада пералня. Младеж става самостоятелен – отгоре пада хладилник. Какво ли пада, когато човек умре? Сигурно фурна за вграждане, поне за онези, които са изразили желание да бъдат кремирани.

Но ние, струва ми се, много бързо пробягахме от раждането до смъртта. Пък и защо само уредите „БЕКО” трябва да съпровождат важните етапи в живота – има и други участници на рекламния пазар, които не бива да се чувстват пренебрегнати и да страдат от това, че някой е решил да омаловажи ролята им в жизнения цикъл:

 

Пониква ни първо зъбче и отгоре пада зъболекарски стол, на който ни тръшват, за да проверят дали са налице седемте признака на здравите зъби.

 

Нощта, в която заедно с любимия човек губим девствеността. Всичко е приказно нереално. Изведнъж пропява славей и тя го проклина, защото, също като Жулиета, разбира, че зората е близо и тяхното време изтича като пясък през пръстите. В този момент таванът отново се продънва и оттам падат допълнителни безплатни минути (само за абонатите на М-Тел).

 

Ражда се дете – там вече казахме какво пада и ще допълним само, че когато детето проглежда, пада и телевизор, а когато вече е юноша – отгоре падат каса бира, още трима приятели и джага.

 

Юношата вече е преуспял бизнесмен. Тича през живота на зиг-заг, защото отгоре валят ипотечни и потребителски кредити, застраховки и клубни кредитни карти. Бизнесменът разбира, че е стигнал върха на величието си, когато отгоре пада Дачия – Логан, която той познава по наличието на лети джанти, касетофон, волан, седалки и други уникални екстри. Решава, че е време да се ожени и се жени.

 

За съжаление, не е женен дълго, защото жена му умира, смазана от стоварилия се въху нея чувал с прах за пране „Бонукс”, който не само я убива, но и изважда всичките й мазнини със силата на шпатола и препарат за миене на съдове едновременно. Ето защо жената се мумифицира.

 

Идва време и на мъжа да напусне този свят. Това става в разгара на една рекламна кампания за ваканция на остров Бора-бора, когато, за зла участ, всичко бива пометено от цунами.

 

Народът цъка с език, почесва се под калпака и мъдро обобщава: „Брей, разтвориха се небесата!”

 




Гласувай:
0



1. dragosakos - Хм...
10.05.2007 10:13
Интересен поглед на нещата, но ми харесва! Аз като най-обикновен потребител, все по-рядко гледам реклами. А тази пък....ако съм на мястото на младата майка и така ми падне пералня, по-скоро уплах ще получа отколкото да й се израдвам!
цитирай
2. sunflower - Да, вещите ...
10.05.2007 10:15
... валят ли валят и единственото, което могат да направят е да ни убият .... ако не в действителност, то поне душите ни ...
Прости мрачността ми в този слънчев ден, Sulla!
цитирай
3. monologa - стара песен на нов глас
10.05.2007 10:37
Запяваме явно старата песен "Каманите падат, падат от небето..." на нов глас..."Уредите падат, падат от небето...:/2... BEKO ми падна на сърцето" Не знам, но сигурно това е скритото послание, sulla!

Е ама на мен то не ми посла ...

Много добри констатации, sulla! :-)
цитирай
4. viovioi - Е много буквално си усетил това с падането...
10.05.2007 10:57
А в алегоричния смисъл може да бъде възприето така: В мнмента в който имам най-голяма нужда от тази вещ , в този сюблимен момент тя не е далеч, тя не е недостъпна, тя е на една ръка разстояние. Именно такъв ефект цели падането отгоре.Леснодостъпната, достижимата и изненадващо задоволителна вещ ще я имам в точния момент. Sula, Sula има още много боб да ядеш .
цитирай
5. natali60 - рядко са добрите реклами
10.05.2007 11:11
остроумни, ударни, блестящи...Как може да се инсталира защита от рекламите?
цитирай
6. sulla - Благодаря ти, viovioi,...
10.05.2007 11:21
за това, че от известно време рицарски отстояваш другата гледна точка. Това е изключително полезно и го казвам без капка ирония.

Обясни ми само защо според теб едно семейство се нуждае най-много от хладилник точно в момента, когато тийнейджърът обявява, че се изнася? Когато дъщерята каже, че е бременна, семейството от роял ли ще изпита нужда?
цитирай
7. viovioi - да сюжетите са смехотворни..
10.05.2007 12:00
а в конкретния случай, младежа се изнася напуска семейното гнездо където има всичко необходимо в.т.ч. и хладилник, а на мястото където отива там може и да няма и хоп ето го......
цитирай
8. sulla - Е, в сферата на хипотезите може и така:
10.05.2007 12:04
Бащата е толкова разярен от напускането на сина, че решава да насече майката с брадва - тя е виновна, защото така го е възпитала. Лято е. Продуктите се развалят бързо. Ако бащата насече майката с брадва сега, до утре тя ще се вмирише. И - хоп! Хладилник! Точно когато ни трябва най-много.
цитирай
9. roc3n - sulla
10.05.2007 12:35
http://youtube.com/watch?v=R0BnhEz-Z80 това е една, определено запомняща се, реклама.посланието остава на заден фон, но това в никакъв случай не помрачава удоволствието от самия клип.и тя, като споменатата отеб, навместо "купи ме!" казва първо "харесай ме!", друг е въпросът по какъв начин са реализирани двете.
поздрави!
цитирай
10. viovioi - Сула направи партия СВР,
10.05.2007 12:41
абривиарурата означава следнота: Смърт на Всякакви Реклами.Ще имаш последователи убедена съм. И в цялата страна също.Успех! И всичко тука е майтап нали?Весел ден от мен!
цитирай
11. sulla - Пепел ти на езика!
10.05.2007 13:10
Аз какво ще работя тогава?
цитирай
12. viovioi - незнаех, че си в този бизнес, съжалявам...
10.05.2007 15:49
навярно нещата които правиш са смислени, и ти пожелавам големи и платежоспособни клиенти.. Тук си чешаме езиците, но снощи Мартин Карбовски в шоуто на Слави каза: Че когато някой иска да си изрази гнева, не може да стане литературно.Даде пример ако искаш да кажеш на някой задник, как да му го кажеш литературно? Ей ти седалищни задни части такъв? Не става.Успех!!! Беше ми приятно!
цитирай
13. анонимен - Ще си купя БЕКО,
10.05.2007 20:00
КОлебаех се, но утре съм в магазина след прочетеното.
цитирай
14. анонимен - Ще си купя БЕКО,
10.05.2007 20:00
КОлебаех се, но стига вече, утре съм в магазина след прочетеното.
цитирай
15. анонимен - :)
11.05.2007 20:53
а някой може ли да каже коя е песента от рекламата?
цитирай
16. анонимен - KLes
13.06.2008 01:07
да бе кажете песента от рекламата !!!!!1
цитирай
17. анонимен - Песента!
18.03.2009 23:07
Никой ли не знае песента от рекламата?!
цитирай
18. анонимен - Песента
16.04.2009 09:13
О оооо BEKO
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788531
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717