Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2007 16:57 - Реклама на чипс. Моля, татуирайте ми менюто!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 16913 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 19.10.2007 11:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Аз съм шокиран и отчаян. Шокиран, защото видях как се татуират младите, и отчаян защото аз никога няма да мога така.

 image

Момче и момиче са в тату-студио и си правят еднакви татуировки на рамената. Какво ли си татуират. Сърце? Амурче? Сексуална сцена? А можe пък дракон или някой зверски череп с костите отдолу? Не. Скоро разбираме, че младите гаджета са си татуирали по една чиния с печено пиле. Поетично... Разбираме, че тук се рекламира чипс с вус на печено пиле (защо не си татуираха чипс?), който младите толкова харесват, че са влюбени в него и като всички влюбени по света, и те искат да носят на телата си белега на тази любов. Преди време имаше реклама на една от евтините ракии (май Карнобатска) под наслов: “Да заколми прасето с една Карнобатска (примерно) гроздова!”. Клипът действително отразяваше брутално клане на прасе и финалният му кадър беше главата на животното в чиния и показана в много едър план. Мисля си: добре че тогава не беше измислен и клипът с татуировките, защото влюбените сигурно щяха да си татуират чинии със свински глави.

 

Но не татуировките на младежта ме предизвикаха да грабна перото, а потенциалната и, може би, трагично неосъществима перспектива и аз да татуирам тялото си със своите кулинарни предпочитания. Лошото е, че при мен, колкото и голямо да е тялото, много по-големи са кулинарните предпочитания. Бих започнал от лявото си рамо, където ще татуирам шопска салатка, таратор в чаша и малко перно с много лед. Няма да татуирам нищо безалкохолно, за да пестя място. На дясното рамо ще извезам няколко парчета пъпеш, увити в прошуто, две-три чери доматчета с късче моцарела и две капки балсамов оцет, а също и карпачо с един до един и половина, но не повече, оборота на мелничката бяр пипер. Ще оставя място и за още едно малко перно. Понеже гърбът ми е относително голям по природа, а също и от фитнеса и плуването, там ще татуирам сервитьор, който ми носи листата с белите вина. Ще накарам да го татуират така, че да прилича на Филип от Енотеката на „Попа” – досега, години наред, каквото ми е препоръчал, не е сбъркал. Да е жив и здрав! Някъде около бъбреците ми ще се падне драматичната сцена, в която Филип ме кара да избера между гевюрц-траминер „Castel Roncolo” и пино гриджо „Marco Filluga” 2005г. от Пиемонт. А вече непосредствено над седалището ми, малко по-дребен, за да се сместя, ще бъда татуиран самият аз, който безпомощно махвам с ръка и оставям на Филип да избере. Естествено, той избира второто и аз мълчаливо го благославям.

Гърдите ми от ключицата до диафрагмата ще бъдат запазени за татуирането на предястията. Понеже, кой знае откъде, се е появило още едно перно, ще накарам отляво да ми татуират пържени малки сепийки върху листенца от рукола, а отдясно – две големи пипала от октопод. Мариновани. На плоча. По средата ще има една голяма купа тарама-хайвер с много лук, лимон и няколко препечени филийки хляб.

Под диафрагмата ми следва моят корем. Там има много място и затова ще си позволим да татуираме един голям лефер върху сол на пещ. Той става бавно, но пък ние за никъде не бързаме. Пъпът ми ще е пълен с лед и в него ще се охлажда втората бутилка бяло вино. На паласките ще изобразим гарнитурата: картофки соте отляво, а отдясно – карамелизирани бейби-морковчета в марината от порто. Картофките – с копър: да не се забравя!

На краката ще татуираме нещо за десерт и диджестивите. Мисля да не се интересувам какво ще има на левия ми крак. Вероятно татуировчикът ще избере да изобрази някакви баналности като бисквитена торта, крем брюле, Естерхази и онази тъпа вафла – „Славата на Никър Бокър”. Сигурно на останалото незаето място ще разхвърля късчета плодове, като кивито ще го остави просто така, а ябълката ще полее с мед и, уж случайно, ще я ръсне с накълцани и леко запечени в малко сол орехи. Но това си е работа на татуировчика и мен не ме интересува. Аз искам само на другия ми крак да има татуирана чаша коняк (марката не е толкова важна, но по възможност да е, ако не X.O, то поне V.O.S.P.), пура и за дамите по едно лимончело от Капри със смлян лед.

Нетатуирани останаха само задните ми части. На лявата буза ще се татуира сметката, а на дясната – таксито, което грижовно ме прибира вкъщи.

 

Ето така бих се татуирал аз, за да съм в тон с рекламата на чипс с вкус на печено пиле, но проблемът е, че жени има много, но едва ли някоя от тях ще се съгласи да се татуира по същия начин като мен. А, ако няма двама, татуирани еднакво, всичко отива по дяволите!

 

 




Тагове:   чипс,   моля,   менюто,


Гласувай:
0



1. breathe - Хаахахах, ее не, това е жестоко! :-D ...
11.05.2007 17:24
Хаахахах, ее не, това е жестоко! :-D Поздравления!
цитирай
2. tattoo - :)
11.05.2007 17:29
Моля, татуирайте ми менюто....с удоволствие..ама да знаеш, че чипса не струва :) опитах го !
цитирай
3. tattoo - :)
11.05.2007 17:33
виж това >> http://tattoo.blog.bg/viewpost.php?id=48132
цитирай
4. viovioi - вярно, тази е правена в петък..
11.05.2007 17:39
рекламата е от тези дето изключително много ме дразнят!
цитирай
5. longanlon - Забравил си...
11.05.2007 19:39
...двете ръце.
цитирай
6. trevistozelena - ммм нереално...
11.05.2007 19:46
един безспорен хедонист (какъвто определено си ти) никога не би си причинил съзнателно болката от толкова много татуировки:-Р
разбира се, че се заяждам:) това, което ме тревожи повече е очевидният пропуск на някоя и друга стрида...мисля, че коленете ти останаха свободни, така че предлагам стридите да са там. дамите биха се зарадвали на, така да се каже, своеобразното уважение към тях:)
поздрави
цитирай
7. анонимен - tvoeto ku4e e mn qko nemska nali te sa ...
11.05.2007 20:26
tvoeto ku4e e mn qko nemska nali te sa nai xubavite
цитирай
8. andreytcho - хаха - явно обичаш да си похапваш
11.05.2007 21:15
а аз чак сега разбрах защо не харесвам татуировките - не обичам да ям!
цитирай
9. sulla - Е-е-е...
11.05.2007 23:48
Ти сложи пръст в раната! Унгарският беше култов, докато управител му беше Лаци. А от "Берлин" и аз се разочаровах и то преди 6-7 години още. Овехтял "Балкантурист".
цитирай
10. sulla - trevistozelena,
12.05.2007 00:06
Четеш в мен като в книга! Отдавна мечтая да се развия от хедонист към евдемонист, но нещо не ми се получава :-(
цитирай
11. анонимен - Юлиан Митев - изкуствовед и журналист.
12.05.2007 15:24
Търся си нова кръчма, в която да се отбивам. Изискванията ми са следните:
1. Да е разположена в историческия или т.н. "широк център" на София.
2. Да е уютна, както за сам човек, така и за двама, а так също и за компания до 5 човека.
3. Да има разнообразие от наливна бира, но да не е 5 лв за 0,33 дл.
4.Скарата да е прясна.
5. Скромна вечеря за 1 човек (мешана скара + бира) да е до 8 - 10 лв
6. Да не е "Халбите" или "О, Шипка". Да не е и ресторант "Крим", бившият "Руски клуб".
Моля, подскажете ме такова заведение ако знаете. Обещавам да го посетя и да си кажа безпристрастно мнението.
Благодара за помощта.
цитирай
12. cindy - към изкуствоведа Юлиан,
12.05.2007 17:38
пробвай в "Кактус" - на ъгъла Солунска/Христо Белчев - има дървени маси и пейки в едната част и тапицирани столчета в другата, зимна градина, хубава кухня и цените са прилични. Наздраве!
цитирай
13. анонимен - Юлиане, виж това
12.05.2007 19:39
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2735.html

SULLA, месри отново за удоволствието!
бъди здрав!
цитирай
14. sulla - Юлиан Митев:
12.05.2007 20:41
За "Кактус" и аз съм чул добри неща, но не съм го посещавал.

На "Неофит Рилски" между "Борис" и "Самуил" е хотел "Ники", който има мнага добра бирариа - с градина с поточе, папагали и костенурки. Скарата е безкомпромисна. Обстановката е непретенциозна, но много приятна. Наливните бири не са много - Бекс, Старобърно, Амстел - нещо такова. Не е скъпо.

За наливна бира аз лично ходя в Мърфис, но там скарата е по-особена - няма ги хубавите работи, а са някакви грамадни мръвки и беконища. Пък е и общо взето скъпо.

Варщайнер на "Раковски" не е лошо, пък и не било скъпо.

Зад ВИТИЗ е Битбургер (бившето Мр. Пънч). Бирата е много добра. Мезетата са трогателни. Но е скъпо.

Колкото и странно да звучи като съвет, на твоите изисквания в немалка степен отговаря пицария "Виктория" на "Царя" и то отзад, откъм "Ал. Невски". Имат добра скара, освен пиците и пастата. Организирано е като бирария. Мястото е изключително приятно и много знаково софийско.

Чумал съм, че и "Диваците" се радват на популярност, когато става дума за бързо, качествено, вкусно и непретенциозно хапване, но скоро не към ги посещавал.

Но всичко това, с изключение може би само на "Ники" ще го намериш на линка от горния коментар. Но пък "Ники" ти го препоръчвам. Ако решиш да го посетиш, пиши ми дали ти е харесало.
цитирай
15. анонимен - АБЕ АЗ ИМАМ 5 ТАТОСИ!!!
12.05.2007 22:06
МНОГО ИМ СЕ РАДВАМ ,ЗАЩОТО ВСЯКА ЕДНА ОТ ТЯХ СИМВОЛИЗИРА по НЕЩО!иМАМ ОРЕЛ НА ГЪРБА -ТОЙ ЗАЕМА ЦЕЛИЯТ МИ ГРЪБ,РАЗПЕРИЛ КРИЛЕ,МНОГО Е КРАСИВ! ИМАМ НА ДВАТА КРАКА (най-отдолу) ПО ЕДИН ДРАКОН!На врата имам китайски символи и последната е на ръката ми (лявата) от вътрешната страна в близост до китката. Казвам се Едуардо Родригес Лопес ,може би го правя заради горещата си латино-българска кръв!Но се чувствам много добре с тези неща по мен! Soy muy feliz con mis tatuajes :))))
цитирай
16. анонимен - Юлиан Митев - изкуствовед и журналист.
13.05.2007 13:48
За Едуардо Родригес Лопес.
Не знам дали Ви е известно, но татуировките, както и пиърсингът имат едно главно предназначение. Когато човек замине в отвъдното да бъде различаван от силите, които го управляват.
На нашият свят те имат редица други привнесени функции - естетическа (говорещата кожа), социална, както ида покаже какви са материалните възможности на човек да си направи татуировка. В София майсторите са много малко и пред вратите на наистина добрите винаги има опашка от желаещи да се татуират.
Познавах една колежка от ФЖМК, която беше на лятна бригада в Англия и там си беше направила татуировка "сношаващи се гълъбчета" (познайте къде?). Тя казваше, че цените на татуировките в България не се отличавали от тези в Англия. Но докато том имало 5 студия за татуиране във всеки квартал, то тук добрите са 5 за цяла София. Имам и една колежка от НХА - Диляна Колева, - която също има фантастични татуировки.
Най-важното е да се чувстваш добре с тях, защото трудно се сменят.
цитирай
17. milionche - Поздравления за
15.05.2007 15:57
удачната реклама на чужди вина в тоя пост, Сула!
цитирай
18. анонимен - Епикурка
16.05.2007 01:48
Епикурий,
На карпачото ще сложиш ли каперси? Много го отварят.
Уважавам. угаждащите си хора.
Аман от аскетизъм, вгетарианство и сух хляб с вода.
Чудесно материалче. Брависимо.
цитирай
19. tessy - не знам в Англия, но в Италия
18.05.2007 19:16
да се татуираш е адски скъпо. Един познат си направи татуировка- един цвят, следователно една игла, колкото свит юмрук- 600 евро...
В България толкова ли е?
цитирай
20. анонимен - Поздрави
21.07.2007 17:40
Уникално е,много се радвам!
desulka
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788739
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717