Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2007 17:38 - Джордж Буш като средство за реклама
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 5402 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 14.06.2007 21:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Като един среден, посредствен и ограничен в известна степен българин, лично аз от посещението на президента Буш разбрах следното:

1.     Буш нарече Първанов „Джордж”;

2.     Буш намигна на Първанов;

3.     Буш нарече н.пр. Станишев „Мистър Клийн”;

4.     Буш повози Станишев в кадилака.

 

image

 

Пропускам ли нещо? Сигурно, но не се сещам. Самият факт, че американският президент е включил страната ни в европейската си обиколка, вече е достатъчна реклама за нас, така че гореизредените активности са си чиста екстра в тази посока. Но пък каква екстра! Да те нарекат Mr. Clean! Та това значи, че с основание можеш да се надяваш на още по високото блоговоление следващия път да те нарекат Mr. Proper! Или дори Anitra WC!

image

 

Но това, което ни прави реклама пред света и издига имиджа на хилядолетната ни родина, всъщност е намигането. Нека се замислим. Каква харизматична личност ще да е любимият ни президент Седефчов, та за 15 минути да докара до намигане адаша Буш! Представям си как отивам във Варна на море (точно както Буш беше отишъл на срещата на Г8 в Хайлигендам) и в предпосления ден от престоя ми моят протокол ми представя програма, според която трябва да обърна внимание, при което да се държа приятелски и уникално с населението, на няколко варненски села като Долни чифлик, Шкорпиловци, Близнаци, Дългопол, Чайка, Провадия, Осеново, Генерел Киселово и Вълчи дол. Ще въздъхна и ще приема. Дори в Дългопол може и да намигна на кмета... Едва ли ще сбъркам много, ако направя подобна аналогия между този чисто теоретичен конструкт и посещението на Буш тук.

Обаче същественото е друго. Как да отговорим на тази задължаваща фамилиарност, на този нестандартен етикет, така, че да не се изложим пред чужденците? Ето, разбираме, че през октомври Седефчов е канен в Белия дом. Това е шансът, който не трява да пропускаме, за да отговорим на любезността на Буш при посещението му у нас. Затова аз предлагам на президентския ни протокол следните стратегически направления, които да съблюдава при планирането на тази толкова отговорна и ангажираща визита:

 

1.     Седефчов да доразвие приятелската комуникация, като се обръща към Буш не просто с „Джордж”, а, да речем, с нещо като „Джорджи-бой!”;

2.     Седефчов да не забравя периодично да защипва с палец и показалец бузата на Джорджи-бой и от тази позиция свойски да му разклаща главата наляво-надясно в израз на съпричастност към политиката му в Близкия изток;

3.     На вратата към залата за официалния обяд да плесне задника на Лора Буш и галантно да отрони: „Машаллах!!!”, а когато тя, с известно притеснение, се усмихне на инициативата му, с поглед и жест да й даде да разбере, че и ще я цомби, но по-късно;

4.     След официалните тостове, да извади люти чушки, да ги стрие в чорбата, да се просълзи и разсополяви от лютото и да даде следния неподправен културологичен български сигнал: „Пардон! Оцапах ви бохчата!”;

5.     Докато пият с Джорджи-бой коняк с пура, да се разчувства преднамерено и уж случайно да нарече Джордж Буш „Господин Белина”, с което да подчертае, че макар и от Балканите, ние принадлежим към бялата раса и Буш не би бил прав, ако, случайно и съвсем теоретично, му хрумне да мисли за нас като за негри.

 

Ето така, ще ми се да вярвам, рекламата на страната ни, възоснова на българо-американските дипломатически отношения, ще достигне максималната си ефективност и следващата година на нашето черноморие ще дойдат да се пекат (без да поръчват нищо в ресторантите) не само безработни от Англия и Германия, а и социолно слаби от Съебинените щати! Да живее рекламата!

 

 

 

 




Гласувай:
0



1. viovioi - така се смях
14.06.2007 20:10
в официалната емисия новини по бтв като се изцепиха с думата"смигна".Поне можеше да го кажат по иначе.Някак да не звучи малоумно.Цяла държава да се радва че той"смигна" на нашия.Е това за мен остана като впечатление основно от тази визита.Раклама - да съобщили са всички големи медии по света.Това е добре, но какви ли са им коментарите? Навярно никакви.И аз се присъединявам към призива.Да живее!!!!
цитирай
2. анонимен - Никой
14.06.2007 21:20
да не се надява, че ръбоватия сирищенски имидж ще бъде позагладен след свойското смигване. Забележете, че при всяка официална среща Буш си намира повод приятно да понамигне някому. Последния път през май, късметлията беше английската кралица. Така че шанс за Гоце - никакъв. За лустрото си трябва пак да разчита само на прическа тип "пернишки абитуриент". :)))
цитирай
3. longanlon - Longanlon
14.06.2007 21:56
Следващата степен след "мр. Клийн" е "Белана"...
http://longanlon.bloghub.org/105
цитирай
4. milionche - Драги Сула,
15.06.2007 14:19
и аз не съм се смяла така скоро- благодаря ти! Обаче смехът ми се прелива в едно огорчение само и се питам Де е България?!!!!!!!!!!!! Поздрав,
цитирай
5. mattea - Боя се, че Буш
15.06.2007 16:38
намига твърде често и при това на различни хора!!! А какви други гримаси има!...Нашият президент си е чист дебютант към намиганията на Буш, направо абитуриентка.. И най-лошото е, че Буш е успял да намигне на ужасно много хора преди и след него, а какво се случва на срещите на Г8 просто не искам да мисля...
Въпроса е струва ли си да изнасяме Бай Ганю в далечна Америка заради едното намигване...
цитирай
6. sineater - 50 000-ния
15.06.2007 20:01
абе ние толкова ли сме по-прости от албанците, та не можахме нищо да му свием?
цитирай
7. анонимен - нямаше нужда
16.06.2007 22:17
този път си злобен и скучен
цитирай
8. sunflower - Sulla
22.06.2007 11:51
... две птичета ми казаха тези дни за книгата.
Поздравления!
Много, много се радвам за теб и се надявам да мога да си я купя от някъде. Ако се наложи ще направя и едно пътува до София и назад.
Желая ти огромен успех! :)
И после да можеш да се справиш с него! :))))
цитирай
9. анонимен - Много смешно!
27.06.2007 12:10
всеки път се смея, мнфго забавни писания, но ми пречат да работя 0))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788788
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717