Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2007 22:26 - Какво?! Гърция ли!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 5765 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 17.07.2007 22:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Както и да е… Мислех да се възмутя от новия закон за движение по пътищата в Гърция, но русалките определено са по-вълнуваща тема. И как не би се възмутил човек, при положение че развалиха хубавата държава. През последните 10-15 години всеки спокойно си пърпореше от кръчма в кръчма с личното возило, пийнал, пил или пиян, без някой да издребнява и да му прави проблем за това. А тази година аз вече имам акт за превишена скорост. И ако ме спипат за нещо по-сериозно, ще ми вземат книжката, номерата на колата и самата кола. Това вече го били сторили на около 500 българи, което само по себе си е вбесяващо, но пък от друга страна на една бензиностанция се случих зад микробус с български номера, който беше нещо средно между автомобил и вмирисана гарсониера, изпълнена с още по-вмирисан електорат на ДПС. Такъв електорат на два пъти застигнах и на пътя. Возеше се в лади и колчем го застигнех с моята чиста и с изпрани и уханни стелки кола, толчем електоратът се изнасяше максимално вляво, та да не мога да го изпреваря. Обратно, на два пъти ми се случи гръцка кола не само да отбие в аварийната лента, но дори и да спре, за да мога да я задмина. Лошо. Лошо, Седларов, лошо... И ето го оформен въпросът за колективното и индивидуалното – трябва ли да се прехвърля върху мен отношението кам вмирисаните микробусо-гарсониери, само защото и те, и моята кола са с български регистрационни номера. Очевидно трябва. Трябва ли тогава да се сърдят гърците, че ще ги псувам заради това отношение?... Не знам, но да ви ........... майката ........ и ............., след което ............ в мръсния .............. чак до ............. и ............, ..............., ................, и ................. в устата, като не забравяме и да ................................... ви .............................. на ................................ в .................................. ви лелина ................................. гръцка!!!

Ето, всичко това възнамерявах да споделя, но няма да го споделя, защото нещо друго привлече вниманието ми. Пиех уиски на бара на плажа „Сан Антонио”, като бях почерпил едно и бармана Васили. Аз пиех Cardhu, а Васили си беше избрал за моя сметка Chivas Regal – разликата е, че първото е единичен, а второто – блендиран малц. Причината за възцарилото се умиление беше узнаването, че са ми доставили две едри фагрита и за обяд ще ми ги хвърлят на скарата, за да възтържествува за пореден път истината, че фагрито е за предпочитане пред лаврака. Всъщност Васили е от Солун и това го прави съвсем приемлив.

Както си пиех уискито и съвсем успешно бях игнорирал мисълта за хипотетичния островен катаджия, който ще ми подири сметка за това, погледът ми ненадейно спря върху една многозначителна гледка. В южния си край плажът завършваше със скали, а в скалите, там, където ги целува морето, се очертаваха хладните отвори на две пещери, достъпни само откъм водата. Сетих се за Магурата и веднага ми се допи шампанско, но се овладях и се запитах дали и в тези пещери не са живели първобитни хора и дали не са оставили и те след себе си своите първобитни скални рисунки. Където има огън, има и дим. Където има пещери, има и пещерни хора. Само че как стоят нещата при морските пещери? Аз мисля, че стоят така: в зората на историята те са били обитавани от пещерни русалки. Пещерната русалка е същество с рибя опашка. От кръста надолу е покрито с искрящи люспи, а от кръста нагоре е космато, с дълги груби ръце, които обаче не могат да му стигнат до под коленете, както на неандерталеца, защото пещерната русалка поради естеството на рибята си опашка няма колене. Лицето на тази русалка е нискочело, с малоумно изражение и голяма челюст. Женските имат спаружени и увиснали цици. По стените на пещерите си първобитните русалки рисуват ловни сцени с изпражнения от пъвобитни октоподи. Ловци с рибешки опашки преследват мамути с рибешки опашки. После ги пекат на шиш и докато чакат да се опекат, пият първобитно узо и замезват с първобитни калмари, първобитно кьопоолу и мидички с първобитен доматен сос. Той е малко по-лют от съвременния доматен сос, но еволюцията както много дава, така и много взема. Друга скална рисунка изобразява девица, яхнала тритон и препускаща с него из първобитното море, и първобитен катаджия-русалка, който я спира, взима й книжката, сваля регистрационните номера от тритона и й го конфискува, като я глобява 500 първобитни евро, които къмто сегашните се разменят по курс горе-долу 1,95583.

Каква е поуката. Поуката е, че догодина ще отида на море на Адриатика и гърците ще си гледат работата. Ще си троша парите другаде, а те ще преживяват с глоби и актове от вмирисани микробуси. От друга страна пък, доколкото се познавам, нищо чудно другата седмица да ме стегне шапката и пак да припаля към Гърция. Знае ли човек? Сложна материя...


image



Тагове:   Какво,


Гласувай:
0



1. estrella - Sullaaa,
17.07.2007 23:55
тъкмо реших, че този път ще разкажеш някоя прекрасна и романтична история, но косматите русалчовци ми показаха, че греша:)
Аве!
Не катаджиите, а Васили и уискитата му са виновни;)
цитирай
2. patilan - За полицията!
18.07.2007 04:05
Новият закон в Гърция има за цел изхвърли от улиците потенциални убиици като тебе!
Обичаш да си караш пиинал? А ти на коя планета живееш, за война по пътищата да си чувал? А за това колко измират всеки ден? Възмутително е това което пишеш ( дори без да прочетеш блоговете, за да видиш колко се пише за такива като тебе), възмутително е въмущението ти от опитите на някои хора да ограничат жертвите от таикива като тебе. Възмутително е че така невъзмутено си изливаш пиянската си душевност. Възмутително е че все още имаш книжка.
цитирай
3. gezatop - патилане, виж това преди да виеш ...
18.07.2007 07:10
патилане, виж това преди да виеш като вълчица на пълнолуние
http://roads.blog.bg/viewpost.php?id=65337
цитирай
4. анонимен - http://longanlon.bloghub.org/
18.07.2007 09:34
и фагри и лаврак има още много да чакат, докато стигнат на вкус цупурата :)
цитирай
5. анонимен - http://longanlon.bloghub.org/
18.07.2007 09:35
да де, цИпурата ;)
цитирай
6. анонимен - do selskite tarikati
18.07.2007 10:15
освен да псувате,че законите в Гърция важат за всички,трябва и да ви напомня - в Бьлгария БНБ КУПУВА ЕВРОТО ПО КУРС 1,9458 това е курса за обикновенните хорица,а за банки и фирми на такива тарикати като вас с цяла една стотинка отгоре-е поне в Гърция да има справедливост
цитирай
7. viovioi - ^^^
18.07.2007 10:21
Определят размера на глобата по вида и класата на МПС))) Човек когато общува с грък, има чувството че за интелектуалното им развитие времето е спраяло някъде около 10 годишната Троянска война.Много са зле.И са мръсни и нечистоплътни,говорят високо.Некултурен народ са.Имам впечатления, от служебни контакти.Просто по работа.Лъжат, нахални са,обичат авантата,или ако плащат ще се пазарят много гадно.По зле са от наште цигани направо.И само питат за момичета като разюздени бикове.Гадост!!!
цитирай
8. анонимен - Абе какви гърци, какви глоби!
18.07.2007 11:58
Човекът ясно казва, че нямва да пише за това. Той пише за русалки :-))))

Gezatop, много е интересно това, което предлагаш на Патилан да прочете, само дето не го предлагаш на когото трябва. Не виждаш ли, че мисленето на човечецът стиго до клишета като това за "войната по пътищата"!

slazanger
цитирай
9. karryagain - абе много е гадно това черно ...
18.07.2007 14:55
като се излегна на стола и се променя ъгъла, та не си виждам буквите... смени го, моля те
иначе "ебаси грозните русалки", развали ми приказнато настроение ;)
цитирай
10. анонимен - Добре каза за Адриатическо.
18.07.2007 18:22
Според аборигените, там кинтите наистина се "трошат".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788472
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717