Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2007 16:31 - Това само привидно е запалка
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 17641 Коментари: 26 Гласове:
0

Последна промяна: 06.11.2007 17:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

На пръв поглед това е най-обикновена запалка, която дори не е и рекламна. На нея не пише „Виктори”, не пише „Марлборо”, нито дори „ЕТ Гранитогрес – Иван Гранитски”.

 

image

 

На пръв поглед тази запалка излъчва спокойствие, непринуденост и дори някакъв своеобразен уют с възможността да дадете утвърдителен отговор, когато непознат на улицата ви попита „Имате ли огънче?”, а после да се приберете у дома и да си сипете една ракия. Хармонията е пълна, светът е прост и разбираем, а хората не се самоизяждат в конкурентна надпревара. Но едва направили тази констатация, погледът ни попада на един елемент от дизайна на запалката – копченце:

 

image

 

Едно такова малко и отстрани, спокойно можеш и да не го видиш. Но видиш ли го, край на спокойствието и уюта. Веднага разбираш, че светът е по-сложен, отколкото ти се представя, двуличен някак и многофункционален. Какво ще стане, като натиснем копченцето? Друг пламък ли ще излезе? Музика ли някаква ще зазвучи? Или пък ще светне фенерче, за да освети мрака около нас? Сигурно ще е фенерче. „Да бъде светлина!” е казал не кой да е, а самият Господ в книга „Битие” и мракът е побягнал с писъци. „Да бъде светлина!” казвам и аз и натискам копченцето на запалката:

 

image

 

И изгрява слънце!!! Не просто лъч светлина раздира мрака, а лъч светлина, в който се проектира лицето на Бойко Борисов. Ето това е една истинска рекламно-агитационна запалка-сувенир от най-ново поколение! Електронно-оптичен вариант на култовите значки с образите на любимите вождове Мао Дзедун и Ким Ир Сен, които в миналото ревностно носеха китайците, респективно корейците.

Представям си малката кибритопродавачка. Драс една клечка, драс още една клечка, драс още една и още една и още. При всяко драсване в светлината на пламъчето се появява приказно видение и дарява миг щастие на момиченцето. Но само миг, защото, когато угасне клечката, и видението си отива, за да се върне на негово място студът. От драс на драс клечките на малката кибритопродавачка свършват и тя е изправена пред угрозата самата да угасне в мрака и студа. Тогава се сеща, че всъщност има не само кибрит, но и още нещо. В пазвичката си е скътала мъничка бяла запалчица. Бяла запалка за черни дни, както обича да се изразява датският народ в подобни случаи. С вкочанени ръчички кибритопродавачката изважда съкровището си и натиска малкото копченце отстрани. В облачното небе, подобно на логото на Батман в небето над Готам сити, изгрява строгото, но по бащински топло лице на Батко Бойко Борисов, когото в страната на Андерсен наричат просто Бат’. Разлялата се топлина обгръща не само малката кибритопродавачка, но и всички угнетени. Настава такава радост и веселие, че дори самият Андерсен спира да пише своите тъжни и вече никому ненужни приказки и се насочва към писане на фейлетони и текстове за скандинавски поп-фолк.

 

image

 

Разтърсен от откриването на тази запалка, реших животът ми да поеме по нов път. Ще се отдам на политическата сувенирна реклама. Ще започна с Бат’ Бойко – касичка и Бат’ Бойко – стереокартичка: като я мръднеш малко, Бат’ Бойко намига. Бат’ Бойко – подгревател за чаша, който се включва в USB-то на компа, ще бъде артикул, с който ще вдигна рейтинга на кмета с поне 5 пункта, а посредством артикула Бат’ Бойко – машинка за разшиване на телчета ще грабна и сърцата на работещите в канцелариите. Посланието си до водачите и возещите се в МПС ще отправя чрез предназначен за експонация на задното стъкло пластмасов дакел с главата на Бат’ Бойко, глава, която ще се полюшва при движението на автомобила, особено по Цариградско шосе. Няма да се огранича само до рекламирането на Бойко Борисов, защото съм сигурен, че и от други партии ще проявят интерес и платежоспособно търсене спрямо моята политическа реклама. Химикалка с Емилия Масларова, която става гола, веднага щом обърнеш химикалката на обратно, е идеен сувенир, който възпитава вяра в социалната грижа на правителството. Наргиле-Доган с маркуч, поставен на правилното анатомично място, ще е подаръкът, който ще си поръча ДПС при мен, за да го раздава после на коалиционните си партньори. Да надуват маркуча на Доган, а той весело да им бълбука.

Мързи ме да измислям повече политически сувенири...

===========================================


А ето и нещо от днес, 06.11.2007, предоставено любезно и съвсем на място от svetlo, за което му благодаря:

image


image




Гласувай:
0



1. jones - ...
05.11.2007 17:15
... Алилуя! :))))
цитирай
2. koker - Hahaha
05.11.2007 17:18
И аз имам и аз и аз =) Даже извикахме Бойко с нея- посреднощ стана човека- като батман!
цитирай
3. gothic - Да надуват маркуча на Доган!!! Х...
05.11.2007 17:19
Да надуват маркуча на Доган!!! Хахахахаха-изби рибата направо!!! Велико :))))
цитирай
4. анонимен - Тя много убава таз запалка, бе! Ако ...
05.11.2007 17:27
Тя много убава таз запалка, бе! Ако си светнеш с нея в тоалетната чиния, можеш и да го изкъпеш него Батман. А ако светнеш на земята и се изакаш върху светлия образ, той ще се появи върху произведението ти като една птица Феникс, възкръсваща от пепелта... Чакам запалки и с други политици!
цитирай
5. koker - =)
05.11.2007 17:28
Има с Бербатов...Колекционерския ми дух стигна до там... Обаче разгадах техниката и практически е възможна всяка вариация...=)
цитирай
6. nik666 - ъ,
05.11.2007 17:50
че тия запалки бяха хит още в началото на лятото?
цитирай
7. mph - :)
05.11.2007 18:07
Късметлия! Колко е хубава! И той хубавец(ББ)! А аз имам подобна, която само мига като полицейска лампа. Но сигурно не съм се вгледал. Може Румен Петков да се вижда.
цитирай
8. анонимен - Sulla, изкефих се, брате! Давай все ...
05.11.2007 18:20
Sulla, изкефих се, брате! Давай все така!
цитирай
9. kaka - :)
05.11.2007 21:29
Аз, като видна представителка на блондинската раса, веднага извадих моята запалка, загасих лампата и натиснах копчето с хъс и желание да видя образ. Уви, само бяло кръгче се появи, но явно не съм уцелила точния вид на запалките. Иначе има и едни дразнещи, дето пеят... И за тях си трябва постинг, Сула :)
цитирай
10. анонимен - Лечение на страхови неврози
05.11.2007 21:34
Много полезно действие би имала при хора със страх от тъмното, защото светещият лик на Бате Бойко Борисов всява сигурност.
цитирай
11. errorreport - Виц
05.11.2007 22:45
Водещата новина от щаба на Бойко Борисов, ден след освобождаването на българските медицински сестри от Либия:
"Вчера, маскиран като съпругата на италианския президент, Бойко Борисов спаси българските медицински сестри".
цитирай
12. errorreport - Сори,
05.11.2007 22:47
Да се чете "френския президент" :)
цитирай
13. dalay - sulla ti si neveroqten. . . . ti si ...
05.11.2007 22:49
sulla ti si neveroqten....ti si ubavec
цитирай
14. cindy - Браво бе , пич!
05.11.2007 23:49
писах за това преди 100 години, без да ми се обиждаш и без да намесвам малката кибритопродавачка във фабулата.
Просто не си достатъчно актуален, но за сметка на това си по-приказлив.
За инфо http://cindy.blog.bg/viewpost.php?id=78022
цитирай
15. sulla - Cindy:
06.11.2007 00:02
Съжалявам, че не бях сред няколкото души, които са прочели съобщението ти. Вече го сторих. Тъй като между двата постинга общото е само темата, не мисля, че има някакъв повод за съперничество.
цитирай
16. cindy - Ами няколкото души за момента са 93 сигурно и с твоето щедро присъствие,
06.11.2007 01:11
не си ме разбрал правилно - не става дума за съперничество, а за това че новината ти е поостаряла и въпреки това е толерирана от админите. Това ме оздачава - а иначе изобщо не си длъжен да проверяваш актуалността, има си други хора за тая работа. Но като цяло доста поетично си се изказал по темата, щом тая семпла запалчица е предизвикала този водопад от емоции - само моите поздравления!
Лека нощ! :)
цитирай
17. galinabg - Е, супер си, Sulla!
06.11.2007 12:33
Абсолютно попадение!
цитирай
18. vehtimajstor - Леко, баце...
07.11.2007 16:11
Находката ти е направо епохална!
Бравос, вий тез работи отгде ги намирате, както казва един фамозен персонаж.
Аз предлагам направо да основем клуб на нещотърсача. Има доста неща,които си заслужава да бъдат "намерени" за аудиторията.
цитирай
19. vmitkov - Нищо ново под слънцето!
07.11.2007 21:56
А бе, Сула, а бе, момче младо-зелено! Какво не ти е ясно? Какво ново си открил?

Нима не помниш (не знаеш) колко много хора станаха народни артисти, художници, поети и т.н. само защото хвалеха комунистическата власт по времето на Тодор Живков?

Нима сега братчеда Слави не прави бизнес именно защото хвали сегашните властници?

Ми нормално, бе - бизнес има там, където има платежоспособно търсене!!! Ти какво искаш - да започнеш да хвалиш мен ли? Ами и аз искам. И даже съм сигурен, че ти ще се справиш отлично. Ама не мога да ти платя. Следователно при мен не можеш да намериш платежоспособното търсене. Докато при политиците го има. Даже там е най-голямо, защото те плащат с пари, които не са изкарали с пот на чело.

Тъй че - вместо да откриваш колелото, учи се от лидерите (кат братчеда Слави) и дерзай! И да знаеш, че парите са там - при политиците и у властта. Освен това те имат най-голяма нужда от хвалби, защото ... (това е тема за друг разговор).

И - на края - точно на теб ли да обяснявам, че рекламата всъщност е именно хвалба?
цитирай
20. анонимен - към cindy
08.11.2007 10:05
и аз направих скромен принос от едно посещение към "новината" ти за въпросната запалка, която всъщност "новина" е просто копи-пейст от някое електронно издание. грам собствена мисъл или креативност. не знам как може да имаш наглостта да критикуваш, преди ти самата да направиш нещо.

sulla - чудесно написано... както обикновено

potrebitelskoime
цитирай
21. longhairprofessor - сделка ...
08.11.2007 14:11
Запалката продава ли се ... Феноменална е . Бих дал добра цена за този продукт .. Съвсем сериозно. Пишете ми
цитирай
22. maxfun - хаха
08.11.2007 16:09
могат да се направя успешни колажи-шаржове със светлия образ - не само с микрофони, а с индиански пера, примерно. маската на батман, ще скрива фейса, не е практично, както и шапката невидимка, но едно сомбреро?
цитирай
23. angelus - Опасни са, ей :)
11.11.2007 02:06
Опасни са, ей :)
цитирай
24. анонимен - СИЛАТА НА СЛОВОТО
17.11.2007 05:02
Дойде ми на ум един стар виц, който може да бъде актуализиран:

Петрова: - Иванова, да знаеш какво ми се случи!
Иванова: - Какво бе, Петрова?
Петрова: - Включих ютията и тя ми проговори с човешки глас!
Иванова: - И какво ти каза?
Петрова: - Бойко Борисов!

Апостол Апостолов
http://Pisaneto.Wordpress.com
цитирай
25. extremecentrepoint - бат бойко може и да свърши работа. ...
25.11.2007 11:28
бат бойко може и да свърши работа.като мотиката - едни я настъпват и тя ги удря по-главата, а други скопават лозето с нея.
цитирай
26. nastq - показаха ми я
26.12.2007 20:09
това се оказа менте( на картинката беше циганско лице),светнеш и опа..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788516
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717