Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2008 13:29 - Путин за последно, обещавам!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 17588 Коментари: 19 Гласове:
0

Последна промяна: 22.01.2008 23:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Аз не съм знаел! Ако знаех какви съдбоносни ходове са правени, как до последния момент всичко е било на кантар, нямаше сън да ме хване от вълнение и напрежение! Като всеки среден лумпен обаче и аз не се интересувам особено от обществения живот и затова живеех със заблудата, че Владимир Путин е тук по повод 130-тата годишнина от руско-турския военен конфликт за контрол над Дарданелите. Малко цветя на Шипка, някоя сълза на историческа памет в плевенската панорама и хайде обратно в Москва. Обаче не било това. Путин бил тук, за да води енергийни преговори с акулите на българската дипломация. Путин бил тук, за да се бори за своята родина, да подпише три енергийни договора и, ако може, да защити руските интереси чрез тях. Сега, в първите дни след визитата му, разбираме, че не е успял да защити Русия, поставен на колене от Георги Седефчов, който направил „голям шлем” и проводил Путин обратно по живо - по здраво. Отварям скоби, за да се запитам какъв точно голям шлем (grand slam) е направил Първанов – прибрал е всички взятки на Путин или по време на неговото посещение в България е успял да стане шампион по тенис на Австралия, Франция, Англия и Съединените щати. Затварям скобите.

Представям си с какво хапане на устни е пристигнал тук Владимир Владимирич, как са е питал: „Ще успеем ли да вземем 51%?” и как се е разбил като вълна в скалистия бряг на гордата ни непреклонност. Как е станало това? Медиите мълчат, но аз съм почти сигурен, че е станало именно по следния начин:

 

Поразчувстван от славеевите трели на безсмъртния (в медицинския смисъл на думата) Йосиф Кобзон, най-големият олигарх неусетно попада в коварните мрежи на българското гостоприемство. Похапва в резиденция „Лозенец” и после отива да разпусне в пиано-бар Синатра, въпреки че последният е жалка креатура на американската империалистическа музикална пропаганда. Атмосферата е затъмнена, уискито неусетно сменя водката, но не и сельодката. Охраната и официалните гости се понапиват. Изведнъж под масата на Путин и Първанов пропълзява красива българска мома в национална носия. Разкопчава дюкяня на Путиния Дзеня и вади оттам обратното на фамилията му. Налапва го с наслада. Насладата скоро е споделена и от високия гост, който примижава с безизразните си сибирски очи и започва да мърка. Сдържано, по мъжки. Но ето че в един момент момата неочаквано изплюва налапаното и застава мирно до масата. Путин е неприятно прекъснат и отклонен от пътя към оргазма.

- Ну, Гога – обръща се той към Гога Първанов, - почему?

- Господин Путин – щраква капанът на нашия президент, - дали не сте склонен не на 51%, а на 50%. Да делим не по братски, а по равно. Като ще е делчев, нека поне е Гоце.

- Приятно ми е, наричайте ме Вова.

- Не, имах предвид Гоце Делчев.

- Извинете.

- Подпишете за 50% и свирката веднага продължава!

В един кратък миг две филмови ленти преминават пред очите на Путин. На едната е неговия живот, кариера в КГБ и пътя до върха. На другия е историята на Матушка Русь от Петър Първи, обръснал брадите на болярите, през Ленин и Сталин, обръснали ги до кръста и пратили останалото в Сибир, та чак до наши дни. Втората лента натежава и президентът гордо и непреклонно вирва недоразвитата си брадичка:

- Не! Русия ще вземе 51%!

Девойката се обръща кръгом и се отдалечава с маршова стъпка, като безизразно изтрива уста о ръкава на народната си носия.

- Сам си го изпросихте Владимир Владимирович! Преговорите трябва да продължат на друго място.

 

Късно през нощта. Влажно подземие. Мъждива крушка се поклаща на кабела си и гони гротескни сенки по подпухналото от бой лице на Владимир Путин. Той е вързан за стол по средата на стаята, а около него, тежко дишайки, обикалят Георги Първанов и Сертей Станишев, съблечени по ризи с тиранти и запретнати ръкави. Станишев държи в ръка сопа, на която пише: „азъ знамъ всичко”.

- Фрасни го, Серго! – садистично просъсква Седефчов.

Дмитриевич фраска Путин през ребрата и те пропукват.

- Ще подпишеш ли за 50 на 50 процента, мръсник! – изкрещява в лицето на руския президент българският такъв и от устата му пръсват слюнки.

- Нет! – надсмива се над палачите си Владимирович и намира сили да запее: „Вставай, страна огромная-а-а-а-а!...”

- Утрепи го, Серго!

 

Призори. Първанов замислено гледа през високото решетесто прозорче разпукването на зората. Станишев плисва кофа вода в лицето на Путин, за да го свести от нечовешкия побой, който за съжаление не е успял да придвижи в желаната от България посока преговорите за „Южен поток”.

- Мда-а-а.... – обобщава Седефчов и намята сакото си. – Явно няма да стане така. Ще трябва да прибегнем до крайни мерки.

- Налага ли се? – потреперва Дмитриевич.

- Налага се! – непреклонен е Седефчов и със стиснати зъби вдига телефона (тоест, не го вдига със зъби, вдига го с ръка, докато зъбите му са стиснати). – Изпълнявай операция „Калинка”!

- Какво е „Калинка”? – профъфля с подутата си и беззъба уста Путин.

Първанов не му обръща внимание и излиза от стаята.

- Не ти трябва да знаеш – старае се да избегне погледа му Станишев.

- Скажи, пожалуйста!

Станишев поглежда хленчещата и сополива купчинка на стола, която до вчера беше горд президент на една велика държава, и нещо дълбоко в него трепва.

- „Калинка” – казва глухо Сергей – е операция за нахлуване на български войски в Русия. До 24 часа ще сме в Москва. До 48 – във Владивосток. До седмица М-тел ще държи всички мобилни комуникации, а до месец руснаците ще ядат само кренвирши „Леки” и ще се трият с „Белана”. И знаеш ли единствено кои български фирми няма да завладеят Русия? Винпром „Карнобат” и Винпром „Пещера”, защото ще наложим сух режим!

- Не! Не-е-е! – пречупва се накрая Путин. – Ще подпиша! Всичко ще подпиша! Нека да е 50 на 50 процента!

В този момент вратата се отваря и влиза Георги Първанов с готовите договори. Путин подписва с трепереща ръка и се отпуска назад в стола.

- Ето че можело – връща се човечността в гласа на българския президент. – Хайде да се оправяме, че от 10 часа имаме тържествено посрещане на паметника на незнайния войн.

 

Обективите на камерите и фотоапаратите са насочени към трибуната. Националните медии предават директно. Артилеристите са готови да дадат церемониалните 21 топовни салюта. Първанов прави крачка към микрофона, поглежда мило руския си колега и казва:

- Успяхме да постигнем голям шлем!

 

Останалото се знае. България ще бъде световна енергийна сила. Сърбия, Гърция, Турция и Румъния ще подадат молби да ги анексираме и ние ще го направим, само че по азбучен ред, за да няма обидени. После лисабонският договор ще се влее в българската конституция и Европейският съюз вече ще се нарича България със столица София, но със строго софийско жителство, защото като заприиждат онези ми ти провинциалисти от Стокхолм, Лондон, Париж и Милано, направо не ми се мисли къде ще се паркира до НДК!



Тагове:   обещавам,


Гласувай:
0



1. анонимен - Доколкото знам
20.01.2008 15:34
Путин не носи Zegna, а Brioni.
цитирай
2. 100jan - Този анонимен просто ме довърши!
20.01.2008 15:50
Моля те, прати ми на ЛС линк към блога си!
Дано там прочета защо марката на облеклото на Путин е толкова важна.
Пък ако става дума, проститутките не са в национални носии, дори и да са служителки на Външно, назначени само да извършват секс-услуги на височайши гости.

Изобщо, Сула, май трябва да пренапишете този постинг... :)))
цитирай
3. estrella - Сула,
20.01.2008 16:29
браво пак:) Образа на Станишев и Първанов по ризи и тиранти, в компанията на размазания от бой Путин ще остане завинаги в душата ми:)))
цитирай
4. gothic - Сула, незабравимо! Евъргрийн!!!
20.01.2008 17:07
Сула, незабравимо! Евъргрийн!!!
цитирай
5. zemaria - Хехехе,
20.01.2008 18:17
Май ще се съберем бая хора за Белене :))
цитирай
6. yuliya2006 - Сила поздравления за този пост! ...
20.01.2008 21:42
Сила поздравления за този пост! Толкова смело нещо не бях чела от година в тази дрогирана от страх държава. Илюзията за Рая и благоденствието, но им взеха душата, онази на свободата.
Но какво значи за един народ, живял толкова години в робство и си останал роб Но тук Сила , ще бъде избран - елитен с бели ръкавици и поднос .Къде е Алеко, та да ги опише.
Кой плаща повече, негова проститука съм и да ме взима
с обич ДЖУЛИЯ
цитирай
7. анонимен - zaw 12929 Времето е пред нас
21.01.2008 01:44
"България ще бъде световна енергийна сила. Сърбия, Гърция, Турция и Румъния ще подадат молби да ги анексираме и ние ще го направим, само че по азбучен ред" - Вие пръв прозряхте нещо много сериозно, балканските народи заедно- това ще е най мощен Щат на света. Но не можем!!??
Нещата не винаги са каквито ни ги представят.
След време в архивите ще четем, какви са били преговорите и дано не сте познали, за честта на България. Много сте разтревожен, а напразно.
Имаме партньори- ЕС да помогнат. За Ваше успокоение в архивите прочетох :: въпроси на Живков преди срещата с Горбачов.от 18 юни 1985 г. се опитва да отвори очите на съветския ръководител за тежкото икономическо положение, в което са изпаднали страните от соцлагера, пита:
- Как стана така, че десетилетия наред капиталистическият строй ни изпреварва?
- Не е вярно, че капитализмът сега преживява криза. Напротив, капиталистическата система е стабилизирана повече от всякога.
- Нашата политическа система е закостеняла... Ние тъпчем на едно и също място.
- Понастоящем комплексът от партийни и държавни институции и техният апарат е толкова огромен и централизиран, толкова тежък и тромав, че отнема повече разходи..., отколкото социализмът може да си позволи... Тази група се изправя срещу всяка промяна, в това число и срещу науката и техническия прогрес.
- Не е ли парадоксално, че нашите научни постижения се усвояват и внедряват много по-бързо в капиталистическите страни?
- В рамките на СИВ трудно се появяват нови неща, а това, което се появява, погива.
- Реалният социализъм постепенно започва да губи своята привлекателност.
- Не бива да ставаме жертва на собствената си пропаганда, на собствения си печат, радио и телевизия.
Горбачов ИЗРАЗЯВА ГРУБО НЕСЪГЛАСИЕ , че е дълбоко заблуден и че социализмът, както никога дотогава, е много по-силен от капитализма и рано или късно ще го победи. И че поведението на Тодор Живков е пораженческо, а социализмът е най-прогресивният обществен строй и "не ни предстои нищо друго, освен да продължим да изграждаме социализма с човешки образ". По-нататък той го укорява:
че Живков иска да ликвидира БКП. само 15 години след погребването на социализма, при това от него в речта му, изнесена в Американския университет на турската столица Анкара, Горбачов говори точно обратното на това, за което обвинява Живков.
Цитирам: "Моята цел в живота беше унищожаването на комунизма - непоносимата диктатура над народа. Спор се е водил между Тодор Живков и Горбачов след посещението през 1986 г. в Китай. Във вилата на ЦК на КПСС Живков споделя впечатленията си: "Пазарният механизъм, който ККП под ръководството на Дън Сяопин провежда, беше заангажирал вниманието ми...". Накрая вметнал: "Нашето посолство има сведение, че китайското ръководство си е поставило задача през следващия век Китай да бъде най-великата държава." (Нещо, което се оказа вярно!)
Горбачов грубо го прекъсва, но Живков му възразява: "Слушайте, другарю Горбачов, над 1 милиард хора са задоволени. Пазар има. Самият този факт трябва да ни накара да почувстваме новото, което се създава в Китай, и то в резултат на пазарния механизъм. Разбирате ли, милиарден Китай има реален пазар!" След тази реплика Горбачов нервно прекъснал срещата. Знаем историята,как той какво подписа и света дружбата му със САЩ слиса. След години пак се обръща :
"Вие (САЩ) боледувате от страшна болест, по-лоша от СПИН. Вие искате да натрапите на целия свят своя начин на живот... Вие искате да вкарате в Русия демокрация от американски стил. Това няма да стане."
За Днешна България- никой не ни е предложил нещо пои добро и ако това не ни харесва, защото е от Русия, то от новите приятели получихме обещание за построяване мост на Дунава, и вече 12-13 години къде е ? Цели 10 години там кметства ОДС !!?? Дунав мост при Русе е построен за 1 година. Има в тия договри много положителни неща за държавата ни. Тя самата си става "ИМПЕРИЯ НА ЕНЕРГЕТИКАТА" . ЗА ПОРДЕН ПЪТ ОПОЗИЦИЯТА ГРЕШИ. Но тези проекти са преди всичко техника, която се стопанисва от квалифицирани специалисти, каквито държавата ни има, За разлика от случаино набраните политици от барове и магистрали.
На черноглед селянин подарили чувал пшеница, дано каже нещо добро и се зарадва, а той изкрещял :" Щом ми го подарявате или е гнило, или гъгричаво!"
Да не изпадаме в положението на слепия неблагодарник . Като пишем коментар, да не стоим в тоалетната. Бъдете толерантни! . И уважителни.
Грозно е да представяме поведението на Президента ни по начи, без да сме присъствали на срещата. Бедна ни е фантазията за изненадите на живота. Най лесно е да слагаш прът в колелото на машината на прогреса, вместо да я изобретиш!.
Желая Ви здраве, спокойствие. Освен добро, друго не ни предстои на Вас, на мен и на държавата. Защото има добри управляващи бъдна опозиция и грижовни граждани. Силните вълнения водят до смъртоносни болести Вие два поредни постинга показвате извънредно вълнение, а това не е добро за ничие здраве. За Вашето също.
75000 българи през 2006 година са починали от високо кръвно, Най вече мъже, Защото забравиха да ходят на риболов, лов и по приятни места.
От написаното по-горе се вижда, че Горбачов е непоследователно лице Накрая "другарят Горбачов" завършва: "Пътят на човечеството към истинска свобода ще бъде дълъг, но успешен. Целият свят трябва да се отърве от комунизма."
Смятам, българите са достатъчно интелигентни, за да разберат и сами да направят изводи за правотата на действията и на Тодор Живков, за натискът който е търпял от кремълския Бин Ладен. .
От стенограмите могат да се извадят още десетки парадокси и тези са достатъчни, за да се разбере докъде може да стигнат човешката безпринципност и кариеристично падение, когато имаш безконтролна власт. Ако в заблуда сме живели милиони от бившия социалистически лагер, включително и ние, българите, то е и от непреодолимата тогава ( сега не!?! репресия на големите сили. Затова оправдавам политиците ни и Фердинанд поискали да разтегнат България в граници на някогашната империя Велика България. Целта оправдава средствата Вече България може да стане пак империя като „ИМПЕРИЯ НА ЕНЕРГЕТИКАТА!” Тя не от набързо набрани „политици” се управлява, а от професионалисти- техници Да не се политизира!
Ако ме подозирате за моята цел ПРИЗНАВАМ ПОДОЗИРАМ ЧЕ В ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА СЪС СОЦ НЕДОСТАТЪЦИ вървим. Политическата ни класа се изправя срещу науката и техническия прогрес. Защото проектите Козлодуй, нефто и газопроводи са ПРЕДИ ВСИЧКО ТЕХНИКА, с която стъпва най висшата на времето ни цивилизация. Прилича на страна от ЕС. Издигане в прогреса на човечеството. Има още архиви за отваряне... АЕЦ Белене бе почти построен. „Демократи” с протести спряха строежа и отвориха пътя „Козлодуй „да е унищожен . Искаха да се затвори „Свилоза” Да, тя е по руски проекти, но със западноевропейски и пречиствателни съоръжения и японски линии. Подозирам, че сега искат да спрат пак АЕЦ Белене Непрекъснато търсят гафове за предсрочни избори да е добре за тях,не всееки протест е добър за България и управляващите не са роболепни маскари.
цитирай
8. анонимен - Пусть всегда будет солнце
21.01.2008 15:44
Моето определение за събития е раздвоено. От едната страна на везната стои трагичното, а от другата комичното, като нито едното не съумява да вземе категоричен превес. В крайна сметка следейки по развоят и хронологията им, очаквам рязко наклоняване, от което хич няма да ни е до смях. Въпреки неограничените възможности за развитие, които имаме, някои хора продължават да взимат все кофти решения. Не ми се иска да обвинявам никой за това. Нали все пак ние ги избираме. Надявам се на промяна. Надявам се България някой ден пак да е енергиен център, но енергията, която произвежда да е възобновяема.
цитирай
9. utremer - А защо операция "Калинка"?
21.01.2008 20:09
Навремето Ди Джей Ал Бож бе "Мистър 10%". Сега Сефефчов е направо "Мистър 50%", какъв ли ще стане -супер Ди Джей или поне диригент на Червеноармейския хор.Интересно е, че седеф и на турски си е sedef. Колко удобно, пардон универсално. "Бююк Башлик" пък може ли да да познае някой какво значи. Имаме ли подбедител? Не? Ами значи ГОЛЯМ ШЛЕМ.(според eurodict.com)
А за анексите, ето го реда - Гърция, Румъния, Сърбия , Турция.
цитирай
10. sulla - utremer: Защо операция "Калинка"?
21.01.2008 20:15
Както се казва, благодаря за този въпрос. Винаги съм си мечтал да ме попитат "защо това" или "защо онова", понеже съм готов с отговора. И така:

ВЪПРОС: А защо операция "Калинка"?

ОТГОВОР: А защо не?!
цитирай
11. анонимен - http://larry-king. livejournal. ...
22.01.2008 01:09
http://larry-king.livejournal.com/159492.html
цитирай
12. анонимен - gg7z
22.01.2008 15:46
А моят любим отговор на въпроса "Защо избра оп. "Калинка"?" е:
Защото мога!

инж точка
цитирай
13. анонимен - Кефиш пич!!!! Всъщност има изве...
23.01.2008 14:40
Кефиш пич!!!! Всъщност има известна горчивина от написаното, защото, като гледам коментарите, всички тука долу-горе ги надушваме нещата, но нали знаеш, че това никога няма да го пречете някой от главните ти герои, така поне гадно да му стане, то какво друго да му стане, де
цитирай
14. анонимен - ekki
23.01.2008 22:37
Sulla, are you married?
цитирай
15. анонимен - faith
24.01.2008 15:48
Муахаа!!! Жестоко!
А Бююк Башлик някак си подозрително ми напомня на Бойка Башлиева ;)
цитирай
16. mitternacht - ..
27.01.2008 11:14
Хахахахаха!!!
Е... както винаги-тотален смях :)
цитирай
17. blagorodnik - Нямам думи!
27.01.2008 13:59
Разочарован съм от sulla. Интелегентността изби в злобарство. Цялото по-горно творение е инфантилно и по-приляга на някой тийнейджър правещ първия си опит да писателства.
цитирай
18. анонимен - Bright!
28.01.2008 09:30
Bright!
цитирай
19. kostadin - браво пак:) Образа на Станишев и ...
07.06.2012 16:38
estrella написа:
браво пак:) Образа на Станишев и Първанов по ризи и тиранти, в компанията на размазания от бой Путин ще остане завинаги в душата ми:)))

Че то другаде, освен в твоята душа, такива работи няма да срешнеш по света
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2786705
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717