Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2008 19:58 - Райфайзен, Цербер или как е „да” на български
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 11114 Коментари: 15 Гласове:
0

Последна промяна: 02.02.2008 20:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Първоначално, когато за пръв път видях поредната олигофренска реклама на Райфайзен, реших, че тук по някакъв начин е забъркано зловещото куче Цербер.

image


 После изясних за себе си, че това е кампания за някакъв кредит, който ти дават само срещу лична карта (следващия ще ти го дават без дори да те питат как се казваш), а в клипа отново главни действащи лица са семейството идиоти от предишните клипове, чието натрапчиво присъствие доказва единствено какво е мнението на рекламодателя за целевата група на рекламата.


image


Между другото, забелязвате ли схемата зад гърба на лектора? Какво описва тя – движението, което трябва да извърши главата на банковия чиновник при всеки зададен му въпрос или потоците на телевизионната реклама, които заглаждат мозъците на зрителите? Нека приемем, че схемата описва движението, което се изисква от главите на служтелите при контакт с клиентите в разговори по кредитни теми.


image


Пак между другото не можем да не забележим как краката на най-дясната обучаема банкова служителка придават една неочаквана свежест на кадъра, но млъкни сърце! Значи, приемаме, че с така онагледените посредством схема и кученце движения на главата се цели единствено да се затвърдят уменията на банковите служители да изразяват адекватно позициата на банката по зададените от потребителите въпроси. Тоест, каквото и да попитат потребителите, банката в отговор кима с глава отгоре надолу и отдолу нагоре:

- Ще ми дадете ли кредит?

(Банката кима отдолу нагоре)

- Мога ли да се надявам, че няма да ми съдерете гъза от такси?

(Банката кима отгоре надолу)

- Да вярвам ли, че лихвата няма да е чудовищна?

(Банката кима)

- Истина ли е, че няма да ме накарате да заложа апартамента на майка си, любимото й кресло и изкуствените й зъби?

(Банката кима, разбира се)

 

Обаче какво говори езикът на жестовете? Какво означава в българската комуникация движение на главата отгоре надолу? Всеки знае, че да се върти глава отляво надасно в България е „да”, докато отгоре надолу е „не”. Дори това „не” често се съпровожда и от звука „цъ”:

 

- Ще ми дадете ли лесен, безболезнен, честен кредит в мой интерес?

- Цъ!

 

Кимащото кученце, олицетворяващо кампанията на Райфайзен, е един много популярен в миналото аксесоар за задно стъкло на зелен москвич. Друг много популярен аксесоар е вакуумната гумичка, която се залепя на същото това задно стъкло и от която тръгва една пружинка, а в края на тази пружинка има весела ръчичка с изпънат среден пръст. Когато зеленият москвич мине през неравност по пътя, кученцето кима, а средният пръст се размахва – вярно, отляво надясно, а не отгоре надолу, но посланието е ясно за всички.




Тагове:   Райфайзен,


Гласувай:
0



1. анонимен - Лихвите наистина стават чудовищни, когато
03.02.2008 09:39
започнат да ги изчисляват от кота базов лихвен процент - лично на мен тази величина ми се струва спекулативна, защото това не е основната лихва, а някаква лихва плюс нещо. Отделно върху него се наслагват разни коефициенти, като например за кредитоспособност и други неща. И наистина рекламират една лихва, а после се оказма 50% по-висока, отделно са таксите. На финала почват да ти пращат честитки, че сори, ама пак ще я вдигнат защото БНБ това, ипотечният пазар в САЩ онова и накрая - човек изгаря за едни мижави нищо и никакви левови кредити. Така че Sulla, браво за коментара. Лично за мен те не са плюшени кученца. Кредитите са като да си вземеш тигърче в къщи и да се надяваш, че то никога няма да порастне. Поздравления
цитирай
2. piccola - ооооо и Боговете мълчат пред рекламните им кампании
03.02.2008 20:59
Сула,
поздрави за смислено анализирания постинг!
цитирай
3. анонимен - тези са отврат
04.02.2008 08:24
Отскоро си имам работа с тая банка.Давам/внасям пари при тях,а те са мн. дръпнати.Представям си какво ще е отношението към мен ако отида да искам/заема пари от тях!
цитирай
4. анонимен - Само когато вняасям пари за данъци ...
04.02.2008 09:25
Само когато вняасям пари за данъци имам ваимоотношения с тях. Но останах отвратен от отношението към клиента в клона им в ДЕУ център /Шумен/ накараха ми се едно хубаво шо не съм написал документа по красиво ми толкова мога ,бодигарда дойде да ми се кара щото съм си търсел правата служителката беше безкрайно бавна да не кажа некомпетентна и с омерзение напуснах и вече я заобикалям отдалеч боже никога парите не бих си внесъл там. Аман от банки.Пак станаха много пак ще ни бъркат в джобовете като 1997 г.
цитирай
5. mph - :)
04.02.2008 10:33
Кученцата обичайно живееха в москвича върху изкуствен оранжев китеник.
цитирай
6. анонимен - Лихварите нямат скруполи.
04.02.2008 12:03
Явно кредитодателите искат да вменят да погасяват и чужди грехове. Какво имам в предвид?Смятах някаква отделна тема да издондуркам .... , но и тук да вметна.
Каква е логиката на банкерите да вдигат лихвите на потребителските заеми. Обикновенните потребили ли са виновни за ипотечния срив?
цитирай
7. анонимен - дашат фалшиви евро
05.02.2008 10:03
Тази "банка" ни мина с 200Е който се оказаха фалшиви и не искат да си ги вземат обратно.Винаги като съм обменял пари са ми давали номер на банкнотата на бордерото но в този случай не е описана банкнотата.Така ,че ако можете избягвайте тази бакалия (бакалия по думите на управителя на клон Люлин)
цитирай
8. анонимен - Ех, мъка, мъка...
07.02.2008 05:23
Кредитите са новата мода в България. След като станат свидетели на бленуваното клатене на глава от страна на банков служител (ас сийн он тв) българите обикновено си купуват коли втора (трета или дори нагоре) употреба. Ремонтите и горивото за тях им изяждат храната, а вместо нея на масата остава да седи, като надгробна плоча новият им огромен плазмен телевизор на чиито на екран, премигва в кърваво червено едвам едвам събиращ се годишният процент на разходите.
цитирай
9. анонимен - Reifeisen sucks
08.02.2008 15:19
Никога не съм харесвал Райфайзен.

За фалшивите Евро, аз познавам една приятелка дето я минаха със 1000 $
цитирай
10. анонимен - Райфайзен са наиситана отврат
06.03.2008 12:48
а тея хипер ме дразнят щото някой си техен служител малоомуник ми се обажда и ми НАРЕЖДА как АЗ да променя трудов договор , че да му дадяли кредит ТЕ ... ми аз да отида да поискам тях сичките да ги уволнят некадърници... и си измиват ръцете на липсата на ресур с работодателите и изпокарват работник и работодател..... ужасна политика
цитирай
11. анонимен - za
06.03.2008 12:53
При тях ми отне цяла вечност да им доказвам, че няма връзка между булстата и уставния капила, бяха затворили 5 хил и не щат да ги дадат щото нямам булстат , и какво то и да ги питаш се ВЪТРЕШНИ ПРАВИЛА, ми дай да ги видим тея тяхни правила дето противоричат на законите в тая държава
цитирай
12. sielo - Браво
20.03.2008 09:22
Съгласна съм. Рекламите в България се превърнаха в гавра към нацията. Най общо казано, голяма част от тях олицетворяват БъЛгаРският клиент като малоумен полу-идиот, който неразбираемо се взира в служителя отсреща и е навит на всичко което ми предлагат......... ужас ....
цитирай
13. анонимен - бурканбанк
04.04.2008 11:50
всички банки са от един дол дренки,вземат много бързо парите ти,но когато трябва да ги теглиш ти поставят хиляди условия,изобщо не правят нищо за клиента,а самоза собствения си безнес.Затова трябва никой да не ползва услугите на банките.Управлявайте сами парите си без банкови посредници,за бога хора станете банкери,толкова е лесно!
цитирай
14. анонимен - Как станах заложник на Райфайзен банк
12.10.2008 12:26
Ако си направите труда да проследите линка (ако не бъде изтрит от модератора) - ще видите интересна статия за политиката на Райфайзен банк към клиентите си. Информацията е придружена от около 60 коментара - предимно от други "ДОВОЛНИ" клиенти: http://www.imotdnes.com/%D0%98%D0%B7%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE_%D0%BD%D0%B0_%D0%B1%D1%8E%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%B4%D0%BE_%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%8F_%D0%BD%D0%B0_%D0%B0%D0%B2%D0%B3%D1%83%D1%81%D1%82-a-413.html
цитирай
15. анонимен - Vnimanie
04.02.2010 21:26
Ne sa vi vinovni bankite.Obstoizvestno e che dokato ima glupaci ste ima i eba...i . Tocno zaradi tova bezrazsadno vzimane na zaemi sme na tova polojenie vsichki potrebiteli na krediti. Neka se oparim za da moje da se stabilizira pazara.Toest da si doidem na normalnite lihvi - prosto na po visoki oy 5-6 procenta nikoi da ne vzima pari zastoto tova rikushira varhu nego i varhu vsichki kato generira inflacia.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2786844
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717