Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2008 20:45 - Гений в рекламата. Дали е Румен Петков?
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 5825 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 09.04.2008 20:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес в. „Труд” ни запозна с идеята за една комуникационна кампания, която не само отговаря на назрели обществени проблеми, но и разкрива необозрими хоризонти пред въображението. От 10 април чучела на полицейски коли ще се слагат край пътя заедно с билборди и по този начин ще се борим с автопроизшествията. Ето за какво става въпрос:

 

 

image

 

Изрязваш от картон силуета на полицейска кола и отгоре залепяш снимка на същата такава. Слагаш картона с разпечатката край пътя и чакаш балъците да се шашнат и да се респектират. Идеята е тъпите български данъкоплатци да вземат картонената кола за истинска и да й се подчинят. Хитро. Горе-долу такова е и цялото присъствие на МВР в обществото през последните няколко години. Двуизмерни картонени изображения на полиция се молят някой да ги вземе на сериозно и да се съобрази с тях. Ето, виждам как двуизмерни картонени командоси от ГДБОП пресичат наркоканали. Добре образовани и квалифцирани картонени инспектори от икономическа полиция разкриват данъчни престъпления и осуетяват източването на важни държавни компании. Загрижени за тъпите данъкоплатци, картонени криминалисти изкореняват битовата престъпност, домашните взломни обири и кражбите на автомобили с цел откуп.  Бутафорни двуизмерни картонени педагози се грижат за превенцията на детската престъпност. Малолетните изверги само да видят такъв картонен манекен, подпрян на стената срещу училище, тутакси се посират от страх и веднага от акъла им се изпаряват всякакви намерения за прегрешения.

 

Но, питам се, защо този умен подход да е приоритет единствено на вътрешното министерство. Например бюджетът за отбрана би бил изключително облекчен, ако и без друго оредялата ни армия бъде оптимизирана така, че войниците да се заменят с картонени силуети на войници. Те не ядат боб, не цапат партенки и лесно се транспортират за участие в задгранични мисии. Картонени лекари ще изслушват безпристрастно оплакванията на досадните пенсионери и при това почти няма да натоварват с разходи здравната каса и сестрата на говорителката на БСП (шефката на касата) ще може на спокойствие да прави нужните отчисления към Партията-кърмилница. Картонена социална министърка ще се радва, че има огромен задник само в две, а не, както е сега, в три измерения, а съвсем истински триизмерни сираци ще чакат нейната двуизмерна картонена мисъл да се простре и към тях. Финансовият министър пък, освен двуизмерен и картонен, ще бъде и прозрачен. А пък премиера и прозрачен да го направим, пак ще бъде по ярък и забележим, отколкото е сега.

 

Изобщо, картината в България ще е много по-ясна, ако подредим няколко редици с двуизмерни картонени депутати, министри и магистрати. Аз пък като гражданин поемам ангажимента да се снимам в цял ръст, да се изрежа по контура и да се залепя върху картон. Така полученото мое двуизмерно изображение ще бъде наотоварено с ангажимента да плати моите картонени данъци към моята картонена родина. Да го направи, както намери за добре. Sorry!



Тагове:   дали,


Гласувай:
0



1. анонимен - vasilis ioanis-münchen
09.04.2008 21:28
saschto taka ako ne dostigat....prostitutki.......
mogat da postavqt kartoneni takiva!!??
цитирай
2. eien - Оригинално и
10.04.2008 11:25
възхитително!
цитирай
3. vmitkov - Опасявам се,
10.04.2008 12:10
че си преувеличил нещата.

Партията кърмилница даже не е и двумерна. Дори и едномерна не е - тя е само ЕДНОПОСОЧНА!!!
цитирай
4. анонимен - Уважението към институцията
11.04.2008 10:17
ще се увеличи драстично с този подход :-Р

Поздрави
цитирай
5. vmitkov - Колкото и да звучи невероятно,
11.04.2008 12:39
но четох преди доста време, че в САЩ има такива картонени полицаи (не коли) и се оказва, че те наистина вършат работа.

Тъй че - нищо ново под слънцето. Труд, като всички български вестници, само преписва чужди произведения.

Друг е въпросът тази идея дали ще хване ред тъкмо пред българина. Особено като имаме пред вид що за птица е това българинът.
цитирай
6. анонимен - Алекс
11.04.2008 21:21
Вече доста време ни показват и доказват, че могат да правят глупост след глупост без абсолютно никакви последствия за тях, а само за нас. В сравнение с нашите управляващи пичовете от филма "Недосегаемите" ряпа да ядът! За съжаление си нямаме свои Малоун и Нес.
цитирай
7. анонимен - И все пак този път ....
13.04.2008 01:13
не сте погледнал "проблема" задълбочено. Не отчетохте високата екологична култура на властимащите.........Използва се хартия! И не дейте да се предлагате в картонен вид, че току виж някой ви използва за................каквото му хрумне.
цитирай
8. utremer - Щом е така ...
15.04.2008 10:21
честит 24 май - ден на книжнината на всчики. Проблемът май обаче е как ние -приятно закръглените да станем двуизмерни. Къде ще е чарът тогава?! И как ще си пием Бушмилс-а.
цитирай
9. sulica - real 3D
17.04.2008 21:31
За пръв път видях бутафорни полицаи в Техеран.

Идеята е перфектна. Оказва се че света в който живеем е прост и се нуждае от прости решения.

За бъгъ нешата са още по-прости... дезинфекция
цитирай
10. monologa - Англия пък
22.04.2008 09:14
и в частност Лондон са приели идеята със залепени полицаи на втория етаж на характерните им автобуси. Така сякаш полицаят те гледа отгоре постоянно. Видях го на снимка, но влиянието е и от разстояние...
цитирай
11. ok3223 - Нещо не си
25.05.2010 15:46
в час. Бутафорни полицаи се употребяват навсякъде. Не заместват истинските на 100% но вършат добра работа.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2786809
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717