Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2008 10:10 - КАТ като Креативност, Алтернативност, Талант!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 9096 Коментари: 16 Гласове:
0

Последна промяна: 13.05.2008 10:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Мислех си, че след като изряза катаджийски коли от картон и ги разхвърля по пътищата, творческият гений в МВР ще се отдаде на заслужена почивка, за да се наслади на постигнатото. Но не. Творческият гений в МВР е един неспокоен гений, доказателство за което е поредният отронен от него бисер.

От ден-два медиите запознават обществото с идеята катаджиите да събират глоби на пътя, а не само да пишат актове. „Вече можете – казват медиите – да говорите по GSM в движение и да не си слагате колана, стига да имате 50 лева, когато ви спрат и глобят на място”. Ще отворя скоба, за да попитам: „Ами ако имам 500 лева в себе си, мога ли да прегазвам бабички?”. Затварям скобата. И ето че се натъквам на противоречие в новата идея на КАТ. Доколкото помня, според един друг техен неотдавнашен проект, катаджиите, за да не се корумпират, трябваше да не държат в себе си пари, поне не повече от 10 лева и то на стотинки. Къде тогава ще държат глобите, които според новия проект ще събират лично и веднага? Вероятно, тъй както бездомното псе заравя кокала си за черни дни, така и катаджията ще заравя под някой камък край пътя инкасираната глоба, за да не е у него. После ще дойде инспекорът от НАП и със сополивия си нос ще обдуши района. Ще намери заровената глоба и ще я прибере в полза на фиска.

Всъщност в новия проект на КАТ мен повече ме впечатли друго, а именно зараждащият се обществен дебат относно обстоятелството, че катаджиите ще глобяват и за мръсен автомобил. Веднага пред очите ми изниква образът на старшината в казармата, който с бяло парцалче рови по скритите гънки на калашника, за да докаже, че все от някъде ще изкара черно и ще изобличи немарливия боец. В медиите (отново там) се питат какво ще бъде определението за „мръсен автомобил”, който следва да бъде глобен незабавно от полицая на пътя. Питаха дори някакъв катаджийски началник, който ги успокои: „Ще се определя по преценка на проверяващия”. Ето, аз със своята драматургично-диалогична нагласа вече ясно си представям как ще става това:

 

Път. Край пътя кола. До колата катаджия, а през прозореца – глава на шофьор.

 

КАТАДЖИЯ: Добър ден. Петров, пътен полицай.

 

ШОФЬОР: Приятно ми е: Иванов, обикновен педераст.

 

К: Колата Ви е мръсна.

 

Ш: Амчи ти? Ти да не си много убав?!

 

К: По калниците има кал.

 

Ш: А в бензиновата помпа има бензин.

 

К: Номерът Ви е зацапан.

 

Ш: Имаш леке от лютеница на пагона.

 

К: Челното стъкло е цялото в размазани насекоми.

 

Ш: Имаш солени кръгове под мишниците и салам между предните зъби.

 

К: На задното Ви стъкло някой е написал с пръст: „Измий ме”.

 

Ш: А на теб пък пише „КАТ – пътна полиция”. Никой не е съвършен.

 

К: Ще се глобяваме.

 

Ш: Ами, да се глобяваме.

 

К: Петдесет лева.

 

Ш: Шейсет лева.

 

К: Моля?

 

Ш: Глобявам те шейсет лева за мърляв външен вид.

 

К: Чакайте, чакайте! Не може ли да се оправим някак...

 

Ш: Хайде, сега ще почерпиш. Друг път да внимаваш, ей!

 

Катаджията вади от джоба си 10 лева на стотинки и ги дава на шофьора. Последният пали колата и потегля. Катаджията изтрива носа си с ръкав и въздъхва с облекчение.

 

Я, както съм започнал, да взема да пренапиша Наказателния кодекс...



Тагове:   КАТ,   креативност,   талант,


Гласувай:
0



1. sowhat - ахаххахаха уникален си
13.05.2008 10:17
ахаххахаха
уникален си
цитирай
2. krotalka - хахахаха
13.05.2008 10:23
хареса ми чувството ти за хумор!!!

Весел ден!
цитирай
3. divini - :) хахаххахах
13.05.2008 10:37
само един въпрос: катаджията държи ли под солената си мишница картонен макет на полицейска кола или я е подпрял някъде?
:) ))))

Поздрави
цитирай
4. анонимен - az
13.05.2008 10:44
mnogo gotino pishesh, ei!!! haresva mi ironiata ti, i kak ia slagash v dumi... pishi po-chesto da se smeeme, che inache niama mnogo povodi
цитирай
5. анонимен - Страхотно ме разсмя-ей тъй както ...
13.05.2008 11:14
Страхотно ме разсмя-ей тъй както изобщо не ми е до смях.Супер си,бъди здрав
цитирай
6. slavuncho - След всичко написано е необходим и контрапункт!
13.05.2008 11:23
Не можем да не оценим гениалността на главите, родили:
1. несъобразената скорост, т.е. когато има торнадо в САЩ или земетресение в Китай караш с 20 км/ч. Човек не знае какво може да се случи! Пък и Теорията на хаоса и пърхащите пеперуди..., мани, мани!
2. мръсната кола, а има ли чиста!? Имааа - колата на началникааа! И така - все в тозу дух...
Лошото е, че свикнахме (примирихме се) и с несъобразената скорост, и с минетките. Ще свикнем да караме и "чисти" коли за по 10-тина лева...
Айде, че реда ми на автомивката дойде!
цитирай
7. andreytcho - Евала за диалога!
13.05.2008 11:31
Това с мръсната кола най ме касае и ще има много подобни диалози ако почнат мен да спират.
цитирай
8. анонимен - Да си чувал, че ганьо бил втори по интелект в света?
13.05.2008 13:26
Ами при такава голяма концентрация на мозъци такива неща се случват.

Мухахахахахахаааааа

Поздрави
цитирай
9. анонимен - Много смислен текст,
13.05.2008 14:27
в стила на Вонегът. За пореден път доказвате, че притежавате памет "трябваше да не държат в себе си пари" и не-конфрмистка мисъл. Хвала, за което! Обаче има два пропуска, а именно данъчният със сигурност ще получи временна загуба на паметта и няма да принесе ( улавяте смисъла на "жертва") парите във фиска, а след време ще се окажат на по-добро място, и сте пропуснал да прозрете как точно в смутното време на "катарзис" на Троката, обществото, или поне това, което е останало от него, ще заживее с други емоции.
И си представям как ще върви диалога между катаджията и жена, независимо как ориентирана. Въобще катаджия да си днес, останалите да .....
цитирай
10. thomas - Трябва да поразровим...
13.05.2008 15:11
Хубаво е да поразчоплим малко тази нова наредба за мръсните коли. Както се получава с всичко у нас, най-вероятно ще се окаже, че някой от управляващите вече притежава сериозна верига от автомивки (или бензиностанции с такива).

Друг вариант е да му е платено от Шел, ОМВ и Лукойл да лобира за такава поправка с цел да се натоварят техните иначе скучаещи и безобразно скъпи за предлаганото качество на услугата автомивки на самообслужване.

Може да се помисли и над още един вариант. Че част от приходите от миене на колите ще се заделят в специален фонд, с чиято помощ ще се задържат цените на енергоносителите, за да останат най-ниските в Европа, както смята че са сегашното правителство. Но това звучи прекалено хуманно, нали? ;-)

Аз пък смятам, че мръсната ми кола (от която по принцип ме е срам, когато е такава, така че само при голяма криза за време си позволявам да я оставя такава) пречи много по-малко на движението, отколкото камъчетата, които оня ден си зарязаха строителите на ул. Тодор Каблешков и бул. България след като правиха корекции на асфалта около провисналите за по-малко от година шахти. По-малко и от праха по асфалта и около бордюрите, който при първите капки дъжд прави настилката по-хлъзгава от заледена.

Но поговорката "вижда сламката в чуждото око, а не вижда гредата в своето" все заради някого е била измислена, нали така?
цитирай
11. slavuncho - @thomas
13.05.2008 15:21
За първите два варианта - самостоятелно или в комбинация те подкрепям с две ръце, но третия го приемам като принудено чувство за хумор. А за паричките ни е ясно - ще отидат там, където отиват и от минетките. Благодаря на мама и тате, че нямам роднини извън София :)
цитирай
12. анонимен - d
13.05.2008 15:55
брилянтно!
цитирай
13. анонимен - Алекс
13.05.2008 23:13
Няколко цитата във връзка с темата и проблемите с КАТ и МВР: "Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен." Кърт Вонегът; "Умният отстъпва - една тъжна истина: тя обяснява защо света е завладян от глупостта." Мари фон Ебнер-Ешенбах; "Две неща са безгранични, Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен." Алберт Айнщайн
цитирай
14. анонимен - Tова за мръсните коли не ме учудва ...
14.05.2008 00:42
Tова за мръсните коли не ме учудва много,някой УМНИК сяда на мекото столче няма мн работа и мозък същевременно и почва да мисли такива хубави закон4ета за движението по пътищата,друг мозък преди жреме реши да гониме европеиските стандарти и влязоха в сила винетките,и какво стана-пари си даваме за винетки,плащаме даъците си,и даваме пари заа ремонт на колите си,защото се чудиме каде да караме от тия дупки вече.Къде са парите и за какво ги употребяват това само те си го знаят-МОЗЪЦИТЕ НА БГ
цитирай
15. rumi4ka - прИмоции
14.05.2008 11:37
Възползвайте се от най-новите тарифни планове с много отстъпки от КАТ!
Предлагаме ви новите карти за експресно разплащане с 20, 50 и 100лв глоби в тях.
За VIP и корпоративни клиенти предлагаме новия тарифен план "Фитипалди" - за 1000лв и всички нарушения през месеца са безплатни.
Не забравяйте и за новата абонаментна услуга "Любимо нарушение".
Глобите за предварително избрано нарушение ще бъдат с 50% отстъпка.
Следете промоционалните оферти на КАТ!

цитирай
16. thetruth - Неверояетен пост!!! Продълж...
15.05.2008 18:46
Неверояетен пост!!!
Продължавай все така!!!
ПОЗДРАВИ
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788730
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717