Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2008 20:54 - Коментарът на един млад социалист
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 17422 Коментари: 31 Гласове:
0

Последна промяна: 07.08.2008 00:47


Ето какъв коментар открих (под номер 69) към предишния си текст:


image

„Простаци, дето знаят само да обиждат а хора като томас и костафин които са реалисти и вижат нешата правилно вие ги псувате и ругата А ништо не знаете за младите социалисти ама догодина ше видите”



Не крия, че останах донякъде объркан от отказа на автора да използва кирилица и от предпочитанието му към латиницата. Нима именно тя, латиницата, не е азбуката на световния империализъм? На експлоатацията и неравенството? На войната във Виетнам и на антисъветизма? Не знам…

Срещам трудности и с разбирането на някои думи от коментара: ртеалисти, вижат, нешата, ругата и ше. Но сигурно срещам тези лексикографски трудности, защото не успях да завърша АОНСУ или друга комунистико-социалистическа школа за кадри.

Донякъде ме натъжава хвърленото в коментара обвинение, че аз и такива като мен не знаем нищо за младите социалисти, но няма какво да кажа, защото наистина нищо не зная за тях. Не зная, защото не ме интересуват. А не съм прав да не ме интересуват, защото младите социалисти днес утре ще са възрастни безработни социалисти, а скоро след това ще се превърнат в стари социално слаби социалисти, които ние ще храним, а те ще гласуват за всяка престъпна организация, която им се представи в червено и ще я докарват на власт, от което, разбира се, ще стават все по-безработни и все по-социално слаби, а ние ще продължаваме да ги храним.

Но най-интересна в коментара безспорно е заканата, че „догодина ще видим”. Какво ще видим догодина? Национализация? Изключване от Европейския съюз? Изключване от НАТО? Съветска окупация? Белене? Какво точно ще видим догодина? Заплашват ли младите социалисти? Зъбки ли показват? И кого всъщност заплашват? Кои сме тези „ние” (за тях „вие”), които те наричат „простаци”? Все въпроси, които заслужават да бъдат изпратени на Сергей Станишев в открито писмо с копие до медиите.

Разбира се, има и друг поглед към нещата. Нека приемем, че младите социалисти се делят на две големи групи: несретници, които не ползват Интернет, и несретници, които го ползват. Представителите на втората група сигурно са ангажирани да се ровят по блоговете и форумите и да създават фон на симпатия към БСП, който донякъде да се опитва да балансира потокът на антипатия. И друг път съм го казвал, защото случайно работата ми е PR и рекламни кампании: особено от 2002 година насам много популярно е да се наемат буби, които и без друго изживяват живота си пред монитора, със задачата да следят по форумите и блоговете дадена тема и да се изказват по нея по начин, за който им се плаща (за съжаление, плащат им се жълти стотинки). Не се гордея да го призная, но и аз съм наемал такива буби за нуждите на мои корпоративни клиенти, та знам за какво става въпрос. Та, имам сериозно основание да смятам, че коментираният тук коментар е именно такъв случай. Наистина, позицията, изложена в него, е абсолютно автентична за зомбиран млад социалист, но чак толкова зомбираните млади социалисти нямат пари за компютър и Интернет. По-вероятно е да имаме работа с евтино платена буба, на която е поставена задачата да „покаже позицията на съвременните млади, които харесват БСП”. Именно затова са и латиницата и „жаргонът”, макар че истинският жаргон е стилистика, а не механично подражание. Но ако това предположение е вярно, то значи не ме заплашва някакъв пършив млад социалист, а ме заплашва този, който плаща на бубата да следи темите в Интернет и да се изказва по тях. Тоест, заплашва ме пропагандната машина на БСП и ето още една тема, по която може да се изпрати на Сергей Станишев отворено писмо с копие до медиите.

Има и една трета възможност: въпросният коментар да е написан от човек, който иска да дискредитира младите социалисти, като публикува простотии от тяхно име. Да привлече към тях раздразнение, презрение и омраза. Ако е така, имаме работа с умен човек, който познава принципите на комуникацията и работи добре с писаното слово. Колега, аплодисменти и възхищение!

Изобщо, която и от трите изложени хипотези да приемем за истина, младите социалисти са „капо”. И аз не съм съвсем сигурен за себе си кое би ми допаднало повече: някой да прекара младите социалисти или младите социалисти да се прекарат сами. И двете презумпции са симпатични.

 А ето и нашата представа за социализъм:





Тагове:   млад,   социалист,


Гласувай:
0



1. longanlon - хохохо
05.08.2008 21:49
налага се да ти кажа, че се нахилих доволно на текста ти

за съжаление обаче се налага да ти кажа още едно нещо, което е даже по-важно, а именно, че младите социалисти изобщо не са толкова редки, колкото ги мислиш. повечето хора изобщо не осъзнават, че са социалисти, но социалното е дълбоко заседнало в главите им дотолкова, че го приемат за единственото възможно.

онзи ден примерно една много интелигентно момиче, което силно уважавам, ме втрещи с изказването си, че всеки човек имал право на здравеопазване и държавата трябвало да му го осигурява - за тия, които не могат да си платят - безплатно. аз до сега си мислех, че правата са права да правиш нещо, а не права да получаваш нещо (т.е. задължения на някой да ти даде нещо), но... предвид, че момичето (иначе секси, признавам) е виден борец за права, дали не трябва да преосмисля виждането си? ;)
цитирай
2. valsodar - Буби ?
05.08.2008 22:02
Така ли се казват на работен жаргон червените термити ? :)
Или асоциацията е с дамски ?
цитирай
3. love2love - коментар 69?
05.08.2008 22:03
Случайно ли е 69?... Пък и този ник Сиси като на някоя професионална ку....рва... :-)))))))))))))))
цитирай
4. анонимен - Алекс
06.08.2008 00:54
Малка корекция: sisi89 използва поредица от свързани в опит за дума букви "вижад". С "д" вместо "т" накрая. За съжаление тази поправка не прави посланието по-ясно, а дори напротив. Никой не е перфектен, но толкова далече от перфектността не всеки може да достигне. Адмирирам РЕД младежи (съжалявам, но нямам петолъчка на клавиатурата (дано ми простят и не видя догодина)), като sisi89, които се опитват да надминат в това отношение своите соц кумири в управлението!
цитирай
5. анонимен - Балтазар Иванович каза:
06.08.2008 03:15
От http://liberter.wordpress.com/ видях на какво приличат младите "социалисти".Сега пък "6е видим".Преди години двама от "старите" социалисти си приказваха на маса,че щели да дават шмайзери на младите..
Почвам да си мисля,че в главиците им се върти представата за някой ГУЛАГ,където ще ритат,ритат,ритат..всеки,който не е,като тях.
Това състояние се оправя с шок или лоботомия.
цитирай
6. utremer - Странно нещо,
06.08.2008 09:26
ето какво намерих пак по повод Бузлуджа:

sisi89 - mnogo pa ti razbira glavata na tebe

az bqh tam ako iskash da znaesh i
biahme mnogo hora i mnogo hubavo
si izkarahme! I niamashe samo kebap4eta
a i kufteta!
I ni6o ne razbirash i ti i tezi det te 4etat.
Stani6ev e mnogo umen i
razbran 4ovek
i 6e opravi ne6ata deto sinite gi nadrobixte!
I fanelka imam ama s lenin malkio mi e kusa u mi se vijda dupeto i ako iskam i
na lenin i stalin fanelki edovremeno shte noisa


По принцип не е хубаво да се цитира по този начин, но пък е на място. Мнението е на същата млада ремсистка, както се вижда. Тук обаче заканите са малко-по различни, а именно, че ще се носятедновременно фланелки на Ленин и Сталин. Любопитен съм да видя това в тази жега. Lucius, отдава ти се възможност за сравнителен анализ на два постинга. Сега си мисля ,дали да не събера всичките " червени" мнения в отделен пост.
И последно, въпросното лице не става за ятак - издаде си другарите веднага.

"Най-добрият ученик" ли се казваше стихотворението .... :)) (Веселин Ханчев?)
цитирай
7. анонимен - Първо (по-напред по социалистическому)
06.08.2008 09:37
ще на*ба старите социалисти. След това, ако имам сили, ще продължа със младите!

Защо старите са с предимство, може да попита някой.
Защото може да умрат и да не разберат каква благина им предлагам! Младите могат да почакат!

Поздрави
цитирай
8. анонимен - виждал съм ги
06.08.2008 10:50
младите социалисти - главно деца на видни комунисти. Познавам хора като Вигенин примерно и 2-3 по-маловажни от софийското БСП. Различават се от нас само по изненадващите успехи, които им се случват в живота ;-P

виж, за бубите ми е интересно. Ако има такива, това променя начина, по който работи нета буквално.

Веселин
цитирай
9. анонимен - Mnenie
06.08.2008 11:41
Sajelqwam, 4e pisha na latinica. Na rabota sam, ne sam v Balgariq i nqmam kirilica tuk. Iskah da spodelq neshto. Sled kato pro4etoh mnenieto na 6 i po-to4no komentara na sisi89 otnosno stanishev i lenin, ve4e sam siguren 4e na tova momi4e i e plateno da gi pishe teq neshta.
цитирай
10. анонимен - Zaphod to #8 и #9:
06.08.2008 12:20
"Бубите" (Сула въвeдe нов термин!) не са нещо ново в нета и аз съм попадал. № 9 казва: "...вече съм сигурен, че на това момиче му е платено да пише тези неща". Бъди сигурен, че му е платено! Не бъди сигурен обаче, че е момиче. Може да е момче, може да е мъж, може да управителя на някоя фондация или председателят на партийната организация в Своге. Може да е бабичка, може да е секретарката на Станишев или шефката на пресслужбата му. Всичко може. Но най-вероятно е някой пъпчив и очилат студент от провинцията, който в лятната задуха на общежитието в дървеница, цъка денонощно по изкорубения си комп, понеже няма гадже, което да му върже. И понеже тъй и тъй цъка, и понеже от неебан и отчаяние симпатизира на левите идеи, решил е да изкара някой лев, като създава измислени самолимности в нета и се изказва пропагандно от тяхно име. Бъдете сигурни, че има повече самоличности от sisi-колко беше там. Опитва се да улови стила и настроението на младежите в нета и да му подражава, но не успява, защото не е умен. А понеже пише много, претупва съвсем и накрая се получават боклуци, които дори не стават и за това, за което са му подвърлили 50-100 лева.
цитирай
11. sisi89 - много ви рабира главта
06.08.2008 12:40
на вас всичките. ква съм що съм
Платили ми били - кой бе?!! Ама вие сте луди парноци
и само ви преслвдват хора някакви
Но сега ште сте доволни вече
зашито няма да пиша аз повече
нито в блока си нито по вашите
щом не ме искате да си говорите с мен
и щото сте много хитри
цитирай
12. анонимен - Какво направихте! :'-(
06.08.2008 13:42
Сега доволни ли сте?
Притеснихте мама и тати...
цитирай
13. анонимен - Забравих това
06.08.2008 13:42
http://sisi89.blog.bg/viewpost.php?id=220016
цитирай
14. blast - @сиси89
06.08.2008 14:09
Мила, няма какво да гледам до година. Моето лично мнение е, че младите социалисти трябва да бъдат пратени в интернат и да бъдат лекувани докато не се изтрие от мозъчните им дъна и последния признак на комунистическата уупс извинявай социалистическата циклофрения. А съдейки и по начина по който се изразяваш с числа вместо кириловите знаци мога да си взема бележка що за интелектуален капацитет носиш в себе си. Мерси от вас нищо не искаме да виждаме, нищо не ни показвайте, че току виж станало още по-срамно отколкото е в момента!!!

С уважение бъди здрава и живей дълго!
цитирай
15. анонимен - Ben
06.08.2008 14:30
@анонмен:
Като чета "блока" съм склонен да приема третия вариант на Sulla:
"Има и една трета възможност: въпросният коментар да е написан от човек, който иска да дискредитира младите социалисти, като публикува простотии от тяхно име. Да привлече към тях раздразнение, презрение и омраза. Ако е така, имаме работа с умен човек, който познава принципите на комуникацията и работи добре с писаното слово. Колега, аплодисменти и възхищение!"

Само мисля, че човекът в последните постове се е поувлякъл малко :)
цитирай
16. анонимен - ббб
06.08.2008 15:13
На мнение съм че доста време им отделихте на младите социалисти.Немога да си представя някога да са се радвали на подобна популярност и внимание.Представете си на сбирката която си спретнаха да ги нямаше кюфтетата ,тениските ,безплатните рейсове и какво остава един самотен "сери-гей" и още няколко такива другарчета .Според мен авантата е един от водещите фактори който е събрал там повечето от въпросните недоразумения.И знаете ли кое е най-комичното в цялата ситуация че повечето са такива по убеждение защото така са казали мама и татко а това че мама и татко не са видели и един бял ден по времето на социализма си е отделен въпрос.Разбирам политическата върхушка на столетницата те има какво да защитават, но голигъзовците те горките се радвата на тениски и кебапчета.Това е нивото каквото и да кажем каквото и да напишем.
цитирай
17. анонимен - Faneto72
06.08.2008 15:33
Сиси89, в блока наистина недей да пишеш - ще те хване някой стар консерватор - я 71, я 66 и такива два ще ти плесне, че ще ти звъннат младите социалистически уши. Аз да хвана, кой пише по стената на къщата ми..."ште" го "преслвдваМ" и още как! Само не разбрах кое е "зашито", но това вероятно е защото не съм в час с новата соц. лексика (извинявай за трудната дума, но не се сещам по-прост синоним).
цитирай
18. анонимен - Pak Faneto72
06.08.2008 15:40
Аха! Сега видях блога на Сисето. Жалко, че ще спре да пише. Ама много жалко... Прекрасна илюстрация на това кой поддържа правителството и кои са младите социалисти. Язък
цитирай
19. анонимен - Поздрав за sisi89
06.08.2008 16:52
КОМУНИСТИ, КОМСОМОЛЦИ, ПИОНЕРИ

Текст: Г. Авгарски
Музика: П. Ступел

Комунистите родината изграждат,
комсомолците със тях строят.
Пионери,
пионери!
Славен път ни чака – трудов път.

Припев:
Комунисти, комсомолци, пионери
сме в един и същи строй.
Комунисти, комсомолци, пиониери!
заедно във труд и бой.
( винаги във труд и бой)

Комунистите щурмуват небесата,
комсомолците след тях летят.
Пионери,
пионери!
Славен път ни чака –
звезден път!

Припев:
Комунисти, комсомолци, пионери
сме в един и същи строй.
Комунисти, комсомолци, пиониери!
заедно във труд и бой.
( винаги във труд и бой)

Комунистите воюват със войната,
комсомолците на стража бдят.
Пионери,
пионери!
Славен път ни чака – трудов път!

Припев:
Комунисти, комсомолци, пионери
сме в един и същи строй.
Комунисти, комсомолци, пиониери!
заедно във труд и бой.
( винаги във труд и бой)

(По възможност се пее с червена роза/кърпа/запалка на БСП или просто плик на главата, подобен на този, който Сула е оформил като толкова fashion аксесоар.)
Сула, внимавай, много те четат младите социалисти, ще вземеш да вкараш модата с аксесоарите на БСП.
цитирай
20. анонимен - Христо Радевски
07.08.2008 10:48
Води ме, Партийо, води ме
под бойките си знамена
и нека свети твойто име
чрез хилядите имена!
...И ако нявга се забравя
и почна да те клеветя -
не ме заплювай! Аз тогава
не бих заслужил чест такава -
дори на храчката честта!
цитирай
21. анонимен - Да избием младите социалисти...
07.08.2008 18:57
Другари,
предлагам да избием всички неграмотни млади социалисти и да боядисаме Парламента в ярко зелено...
цитирай
22. анонимен - Б.Величков
07.08.2008 23:22
Ей сега насила и навъпреки на себе си ще застана в защита на сиси89. Навъпреки на себе си, защото "аз не съм комунист и никога няма да бъда", каквато халтурка изпяха навремето Кирчо Маричков и група млади демократи при "избухването на демокрацията".

Сула, извинявай, чета те с огромно удоволствие. И точно поради тази причина ще си позволя една съвсем добронамерена критика. Този пост ми прилича на опит да осъдим квартален пианица за това, че се е натровил от царКировска ракия, без изобщо да е имал шанса да осъзнае, че му пробутват тотално менте. Ако вземем и повярваме на ника на Сиси, че е '89-та реколта (за протокола - по начина й на писане аз силно се съмнявам, че е малко или много по-малка, но това не е от особено значение), то това означава, че пред нас седи едно 18-19 годишно хлапе. На тея по така любимите ни от 20-ина години американски ширини все още им викат тийнейджъри. Те може да знаят много за всичко, но политиката определено не им е от силните страни. И, в този ред на мисли, ще си позволя да употребя старото клише, че по отношение на политиката те са "празен лист хартия, на който тепърва ще се пише".
Смешно или тъжно, красиво или грозно, добро или лошо - факт. В редиците на социалистическите ПиАр-и се е появил някой, който е осъзнал, че политиката рано или късно трябва да търси млади хора. Най-малкото поради причината, че твърдият електорат от година на година все по-прогресивно отива на едно по-хубаво място - "там, където няма нито горест, ни въздишки". И същият този е схванал, че комуникацията с тези млади хора би следвало да се води на език, който на тях им харесва и импонира, а не посредством "негово величество ще се види с перспективни млади партийни кадри на пейката на поляната пред двореца и ще им предаде ценни напътствия относно борбата им за благото на Родината".
Младите не щат напътствия, те искат да живеят. Не щат да се редят по листи и почтително да слушат речите на Лидера, а искат да отидат на едно читаво парти, да се видят със себеподобни, да си направят купона, да комуникират помежду си по начина, по който са свикнали. И всеки, който им осигурява нещо подобно, дръпва поне със 100-ина метра пред останалите, независимо от идеологията, която изповядва. Така че, в чисто техническо и комуникационно отношение, аз мога само да кажа "Евалла" на подобни ПиАр-и. Ако не бяха комунисти, сигурно щях и да изръкопляскам.

По отношение на идеологията - ОК, не ни харесва. Добре тогава, някой умен и разумен демократ или някое преуспяло юпи нека да предложи алтернатива. По същия този начин, който е достъпен за младите. Младите, които искат да живеят сега, а не "след 800 дни" или "когато влезем в НАТО/Европа". Младите, които не могат да направят разлика между това, което е било и това, което е сега. Да им покаже обратната страна на медала, да обори с разумни доводи всичко, което им се налива от социалистите. И да го направи по начина, по който те ще го разберат, а не по начина, по който той иска родата да го гледа по телевизора.
Та така. Много се извинявам на всички, несъгласни със Сиси, само че нито вие успяхте да й обясните какво имате предвид, нито "бате Серго" и компания са виновни, че са уцелили правилния начин на комуникация с тях и не срещат никаква съпротива от съперниците си. Да не говорим, че аз лично не мога да водя сериозен разговор по въпроса за това, "което е било" преди "избухването на демокрацията" (извинявам се за повторението, просто много ме кефи този лаф) с хора, които са родени след 1980-та година. Избива ме на смях просто и не мога да се държа сериозно. Върли антикомунисти, които демокрацията е заварила в най-добрия случай във втори клас и технически най-кошмарните им лични спомени от "социализЪма" могат да се изразяват в някое подпляскване по задника от страна на другарката/лелката в детската градина. А, за мое голямо съжаление, тук намирам доста такива.

Та така, "другарю" Сула... :) Сори, но на фона на стотиците натрупани от теб червени точки, ти току-що си записа и една черна. Не че е от голямо значение, де :)
цитирай
23. анонимен - Алеко Дебелянов
08.08.2008 00:15
Живеем в опозиция
на тройна коалиция
Станишев, царя и Доган
ни вкарват в адския казан
цитирай
24. utremer - А какво значи
08.08.2008 10:53
"навъпреки". В редиците на социалистическите ПиАр-и наистiна има някой, но този някой е много добре известен - казва се Нидал Алгафари. А колкото до креативността - "читаво парти" едва ли значи връх Бузлуджа. Пък и докато ме пляскаше Другарката на 10.11.1989г. сигурно съм си мислил, за това как през 2008 ще трябва да отговарям на някой чичко за алтернативата. И за това как на младите хора хем не им се слушали речи, хем трябвало да им се обяснява алтернативата. Как да стане това като не слушат, може би с пантомима. И за край, че Метаксата ми ще изфиряса - тези PR прийоми ги прави Митьо Пищова в Търново преди 7 години. Ако столетницата е паднала до там ...
цитирай
25. анонимен - Б.Величков
08.08.2008 11:16
:)
Мен ми е малко рано и затова съм на кафе.

Не знам докъде е паднала столетницата, определено политиката не ми влиза в интересите. Аз разглеждам фактите. А те са - тази година на Бузлуджа е имало чувствително по-голям брой млади хора в сравнение с отминали години. Тези млади хора нито са отишли там под дулото на пистолета, нито са ги натряскали с Лексотан, Ксанакс и други меки дроги, та да ги нахвърлят безпрепятствено в камиона и да ги качат горе. Което пък от своя страна означава, че някой или нещо (или комбинация от двете) са успяли да им ангажират вниманието, без при това да прибягват до методите на пантомимата. Дали за тази цел се ползват прийоми на Митъо Пищова, на гадателката Светлина или на някой велик световен умозрител - не е от особено голямо значение. Страшното е, че очевидно работят. И още по-страшното е, че никой от "дясното пространство" към момента не е в състояние да им се противопостави по някакъв смислен начин. На мен това изобщо не ми харесва, но "какво тук значи някаква си личност" :)

Между другото - все още не съм "чичка". Не и за тези, които са над 12-13 годишна възраст. А "навъпреки" е стар лаф-заместител на "срещу". Но това вече са лирични отклонения :)
цитирай
26. utremer - Уважаеми господин Величков
08.08.2008 12:52
пиша ви последно тук, за да не задръстваме блога на Lucius. Ако ми посочите къде съм Ви нарекъл "чичка" (чичко е нещо по-различно, нали), лично ще ви почерпя с остатъка от Метаксата :))). Което си по-добре, отколкото да чоплим темата за връх Бузлуджа. Тя е достатъчно далеч, и буквално (от Варна), и ментално (от това да ме интересува). Затова наздраве.:))))
цитирай
27. анонимен - Балтазар Иванович каза:
09.08.2008 02:30
0-14 years: 13.8% (male 514,238/female 489,608)

Ние се подиграваме на СИСКАТА,че 6е видим,че това,че онова,но старите хора казват,че когато се раждат повече мъжки чеда ще има война.
Не съм търсил статистика за раждаемостта в края на 19 век,а и едва ли има достоверна такава,но знам със сигурност,че непосредствено след Първата световна е имало демографски бум в цяла Европа.Всички знаят после какво е станало.
цитирай
28. анонимен - Буба ли е Сиси или си е Сиси?
15.08.2008 23:14
Май третата хипотеза на Сула е най-логична. Не мога (и не искам) да предположа, че 22-годишно същество, пък даже и млада социалистка да е - да бъде толкова тъпа и неграмотна. Който има желание да разбере защо мисля така - да влезе в блога на Сиси и да чете.
Ако пък не е третата хипотеза, а писаниците на Сиси да са си нейни истински откровения, ако ще и Аристотел да възкръсне и стане учител на Сиси, работата е изтървана.
Да ме прощава гусина Величкова.
цитирай
29. zorof - тoва ли е социализмът?нещо не за...
20.09.2008 14:19
тoва ли е социализмът?нещо не загрях.
цитирай
30. анонимен - :)
07.10.2008 17:00
28, математиката сочи 19 годишна ;) И да - по форумите съм засичал още няколко "соц" индивиди, които поне видно си вярват, но разсъжденията им по темата са неубедителни.
цитирай
31. анонимен - платени буби
14.11.2008 10:25
Преди време четох за форум с политически дебати в Русия, професионален анализ на речника на дългогодишни 30-40 участника, който доказва, че зад техните имена стоят само двама очевидно платени "форумисти".


Та, такива "буби" вероятно просто са платени и не бива да се свързват със сексуално неудовлетворение, принадлежност към маргинални слоеве и прочее.

Плаща се - пишат - за какви убеждения става дума за какви пет лева.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2786722
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717