Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2008 15:13 - На какво мирише село Доброславци?
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 6104 Коментари: 14 Гласове:
0

Последна промяна: 21.10.2008 18:29


Село Доброславци мирише на незаконно изхвърлен от „Софарма” аналгин. За това еко-безобразие научих с неприкрито възмущение тази сутрин от програма „Хоризонт” на БНР, докато се прибирахме с шофьора ми от посещение при зъболекарката, но не по стоматологична нужда,а за да й подаря една бутилка грапа, закупена специално за нея от Италия с любов и признателност, но, мисля, това е нещо съвсем друго и няма никакви допирни точки с Доброславци, аналгина и програма „Хоризонт”.

И така, ключовата фраза изтече от ефира и животът (поне моят скромен и скучноват интелектуален живот) вече не беше същият:

Доброславци мирише на незаконно изхвърлен аналгин!

Сигурно някой ще се попита дали не съм се попитал как мирише незаконно изхвърленият аналгин, но, питайки се, ще сгреши. Истината е, че се попитах как мирише законно изхвърленият аналгин. И, изобщо, как законосъобразността влияе върху миризмите на нещата? Очевидно, обикновеният аналгин не мирише така, както мирише изхвърленият аналгин. Дори съм сигурен, че изхвърленият в контейнери за разделно събиране аналгин мирише различно от аналгина, изхвърлен от организма след предшестващ перорален прием. Най-вероятно има разлика и между миризмите на аналгините, изхвърлени съответно от бъбречно-пикочния и от стомашно-чревния тракт, такава разлика, че често само врял и кипял фармацевт би разбрал, че въобще става дума за аналгин, а не за амидофен, например. Тогава съвсем естествено е да се предположи и да се приеме, че и незаконно изхвърленият аналгин има различна миризма от тази на законно изхвърления такъв. Незаконният е някак по-непокорен, с тръпчива жилка на риск и неподправен букет от силни мъже и адреналин, отделен под угрозата на прокуратурата и данъчните власти. Докато ароматът на законно изхвърленият аналгин пленява със своята уравновесеност, спокойствие, но и лека тъга като от златна сватба и доминираща хармония между обществените и частните интереси, между стопанските субекти и контролиращите органи на властта, между деня и нощта, Ин и Ян и прочие досадни сравнения.

А какво ли ще бъде, ако затворниците, вместо да метат улици, започнат да пекат скара с крадени пържоли и кюфтета? Ароматът на незаконната скара ще се стеле тежко над земята и ще блазни българина със сладникавата си романтика. Ще се преплита с миризмите на незаконно и непрано бельо и ще се промъква в ноздрите ни по един абсолютно незаконосъобразен начин!Тагове:   Какво,   Доброславци,   мирише,


Гласувай:
0
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 1944557
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7712