Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2008 12:22 - Най-сетне всичко в България е О.К.
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 20710 Коментари: 43 Гласове:
0

Последна промяна: 15.11.2008 00:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Знаех си, че нещо не беше наред. Глождеше ме усещането, че нещо дребничко и подличко трови съвършенството на нашето общество. Нещо мъничко и на пръв поглед незабележимо, но мъчително като трън в петата или, ако не искаме да използваме банални сравнения, като камъче в дамска обувка, което пуска бримка, тази бримка тръгва нагоре по черния чорап с ръб отзад и стига чак там, до дантелата със силикон, която не се вижда от полата… За какво говорехме?... Да, глождеше ме съмнението, че има нещо такова ситно, но дразнещо, което пречи на съвършенството на нашата държава да бъде съвършена до съвършенство! Вече разбрах какво е било то. След като се тури у ред всичко останало, най-сетне се взеха мерки и по отношение на младите шофьори!

След като вече на младите шофьори им е забранено да карат по тъмно и да карат мощни коли, в България вече съвършенството наистина е съвършено!

Не мога да не се поклоня пред гения, който се е сетил да предложи това. Всеки шофьор, по-млад от 25 години, е нещо много опасно. Разбира се, че не бива да кара по тъмно, защото очите му са много по-слаби и реакциите много по-несигурни в сравнение с тези на която и да е 60-годишна госпожа с книжка от 30 години, която тя е използвала толкова пестеливо, че за целия този период е карала кола не повече от 100 километра. Мигар можем да сравняваме един млад и неопитен 22-23 годишен студент, завършил езикова гимназия, спортуващ активно, непиещ и непушещ, който всеки ден шофира в трафика на София без произшествия, със зрелия 50-годишен горд делиормански собственик на зелен москвич Мустафа Ремзи Пехливан, вярно, не особено грамотен, вярно, обичащ да си посръбва тайно, но пък обилно в разрез с нормите на Корана, вярно, вадещ москвича от двора само в неделя, но пък с голям житейски опит в областта на кооперативното селско стопанство! Разбира се, че на студента не може веднага да се гласува доверието, което се полага на Мустафа!

Много добре са го решили и с мощните коли. Къде-къде по-безопасно е да караш със 150 километра в час опел „капка” със 75 конски сили и да предприемеш изпреварване на камион с него, отколкото да направиш същото, да речем, с някоя 5-литрова кола с над 300 конски сили! И къдъ-къде е по’ за предпочитане, ако един млад шофьор ще се размазва в дърво, да се размаже с трабант, вместо с голям джип с железа отпред. Добре че има кой да ги мисли тези неща! Наистина, злобната опозиция ще възрази, между другото само от чист популизъм и дребнопартийно манипулаторство, че нашият рали-шампион поради крехката си възраст ще трябва да ни представи на световния пистов шампионат с нещо по-скромничо, с някоя по-маломощна кола, отговаряща на възрастта му. На това ще отговорим, че, разбира се, за Жоро Танев ще се направи изключение. Ние да не сме някои буквоеди! Но ще кара само по светло, по този въпрос да не се разправяме! Пък като порасне още малко, като са научи да кара кола по-добре, да заповяда и по тъмно.

Не знам какво ще правим обаче с войската. Там едни 18-годишни шофьорчета като са подкарали едни огромни камиони, карат и денем, и нощем! Не става така! Но изходът е ясен – ще се разпусне и остатъкът от войската, с което Законът за движение по пътищата ще бъде окончателно и необратимо спазен!

И така, с новия Закон за движение по пътищата най-сетне беше запушена устата на всеки, който евентуално някога би се осмелил да каже, че хората първо трябва да бъдат преценяване по интелект, психическа устойчивост, образование, възпитание, не на последно място по това дали са изпълнили ангажиментите си към обществото, платили ли са си данъците, осигуровките, крали ли са, мамили ли си, а не дали са навършили 25 години или не. Такива да мълчат, че…



Тагове:   България,   най,


Гласувай:
0



1. valsodar - А бе.. малко недогледано, ама по-добре с него
14.11.2008 12:25
Доброто е в контролните точки които си тръгват с талона .
Лошото е, че са крали от чужд опит, но пак са крали избирателно и половинчато, та е станал пълен миш-маш.
Много лобита - малко свестни закони :)))
цитирай
2. анонимен - Животът в байганландия
14.11.2008 12:54
е особен вид лудост...
цитирай
3. ianchefff - страхотен пост.
14.11.2008 13:30
Поздрави.
цитирай
4. edinman - каквото и да си говорим
14.11.2008 13:33
Според мен е нужен нов КАТ-от горе до долу, повсеместно преглеждане на знаци и маркировка,камери ако трябва на всеки ъгъл .Стига сме се избивали
цитирай
5. mitternacht - добър постинг
14.11.2008 14:37
Е, не е казано в тоя закон дали ще важи за децата на мафиотите, депутатите и другите богоизбрани.
Оф, що не си е*ат майката ония кретени.Дай изобщо да забранят и да излизаме вечер.
(Нито имам кола, нито мисля да си вземам.)
цитирай
6. jessy - Предлагам:
14.11.2008 14:41
Хора над 60-годишна възраст да не карат след 18 ч., а хора над 70 г въобще да не карат. От личен опит казвам - те създават критични ситуации по пътищата, опасни са !!
цитирай
7. metmaya - Най-сетне...
14.11.2008 14:49
Сула, изби рибата...
Страшен кикот!
цитирай
8. анонимен - Тъкмо се чудих дали е по-грешно да си ...
14.11.2008 15:26
Тъкмо се чудих дали е по-грешно да си млад шофьор или леля/няма да пиша на колко съм/, която кара кола от време на време/защото не остава ред до мен/.
И ето,че прочетох това и разбрах, че "чудещите се" сме много, но нямам нерви вече да се ядосвам на простотиите, които измислят "юристи" получили! образованието си през последните 10-на години и на депутати, които ги лансират и приемат.
цитирай
9. анонимен - Не нов КАТ...
14.11.2008 16:13
Не нов КАТ - нова държава трябва. Текущата трябва да се унищожи и разруши до основи, и да се изгради наново... Нали таковата за курвите и бардака?

Иначе, и аз така един път останах гръмнат и престанах да бъда клиент на едно застрахователно дружество, когато разбрах, че трябва да платя два пъти повече гражданска отговорност от 65-годишния дядо с жигулата и двусантиметровите лупи на очите, кйто беше пред мен. Щото, видите ли, съм бил в рисковата група... нищо че карам скромна семейна кола и нямам нито едно ПТП през близо 15-годишния си стаж като шофьор...
цитирай
10. анонимен - тровят я такива като тебе дето пъ...
14.11.2008 16:21
тровят я такива като тебе дето пълнят интернета с глупости и се мислят за гениални -:))
цитирай
11. анонимен - BORIME4KA
14.11.2008 16:41
Аз пък наистина много харесах поста ти и съм напълно съгласен с него!
цитирай
12. анонимен - Голяма смях...
14.11.2008 16:57
... жалко, че е и малко тъжна цялата тази история! Слава богу, аз за малко излизам от категорията 25 годишни. Имам книжка от 18 годишна. Това ще рече че съм карала кола 7 години до 25-тата ми година. Което ще рече, че на 24 години и 11 месеца съм била доста опитен шофьор. Но към онзи момент, ако настоящият Закон важеше, трябваше да се движа само по светло. Което би означавало, че не трябва да карам през зимата. което би означавало, че съм щяла да натрупам доста по-малко опит. И което би означавало като се запролети, аз гордо навършила 26 години да подкарам таратайката след 4-5 месечна почивка. Сещайте се.....
цитирай
13. анонимен - А пък най-смешното беше друго.
14.11.2008 17:01
Щяха да слагат придружител ако младите шофьори карат деца.... Боже, боже.... Добре, че някоя главица е решила, че с това хептен се излагат... та го махнаха в последния момент.
Иначе представете си - аз съм горд млад шофьор и си карам детето на детска градина, ама взимам и старата ми баба, щото ми трябва придружител. И бамммммм - става катастрофа! На детето нищо му няма, щото нали е в столче - завързано и затегнато на задната седалка. Но бабата, ох бабата - тя седи на "мястото на мъртвеца", тежко й....
цитирай
14. julllinkata - Хахаха
14.11.2008 17:05
Аз сезирам да се забрани и на жени с гръдна обиколка под 67 чашка Б да шофират! Как ще се оправят с КАТаджиите,ако нямат достатъчно добри "аргументи" а?:)
цитирай
15. albizia - Голям смях!
14.11.2008 17:45
Ама този закон приеха ли го всъщност? Доколкото си спомням, май не беше приет. (Опази, Боже!) Напълно малоумно е да се приемат подобни закони при положение, че е ясно колко дискриминиращо и неточно е подобно деление на хората. Добре, че и без друго не смятам да взимам книжка :)))
цитирай
16. анонимен - относно младите шофъори
14.11.2008 18:18
Този закон не е приет!
Обсъждаха го но прецениха ,го-дата от парламента ,че се нарушават конституционните права на младите и не го приеха!
Авторът на по горния текст си е направил свободно съчинение !..
цитирай
17. utremer - Като несведующ в подобни
14.11.2008 18:21
законови премудрости иамам един въпрос - уточнен ли е поне цветът на колата, позволен за шофиране? Дано да е, че белким санким чунким никакъв кусур да няма в тоя закон. Та деликатния, нежен и внимателен блюстител на реда с усмивка блага те спре да попита за годините, цвета на возилото, името на комшията, гръдната обиколка (при дамите), надморската височина на връх Ухуру, цената на арпаджика на Женския пазар и дали водачът има роднини в Полски Тръмбеж. И след като получи тази жизненоважна за трафика информация да прегледа състоянието на автомобила. Така де, има си някаква полза от този му разпит - туко виж сте роднини някакви, а това ако не друго поне ще спести едни 20 лева. Ако полицаят не е двузимерен и не клечи зад картонен форд.
цитирай
18. sulla - №16 относно "свободното съчинение"...
14.11.2008 18:35
Понеже обичам да бъда пунктуален, Ви припомням едно ключово изречение от текста си: "Не мога да не се поклоня пред гения, който се е сетил да предложи това." Необходимо ли е да обяснявам повече?
цитирай
19. анонимен - отговор на №19 "свободното съчинение"
14.11.2008 20:54
Цитат : " СЛЕД КАТО ВЕЧЕ НА МЛАДИТЕ ШОФЪОРИ ИМ Е ЗАБРАНЕНО и т.н....."
цитирай
20. анонимен - отговор на №19 "свободното съчинение"
14.11.2008 20:54
Цитат : " СЛЕД КАТО ВЕЧЕ НА МЛАДИТЕ ШОФЪОРИ ИМ Е ЗАБРАНЕНО и т.н....."
цитирай
21. sulla - А-а-а, този с младите шофЪори (№16)...
14.11.2008 21:02
А-а-а, този с младите шофЪори изглежда е заекващият ми читател, който си пуска коментарите по няколко пъти. Аристотел каза: "Не е беда да нарисуваш кошутата с рогца. Беда е да я нарисуваш нескопосано" ("За поетическото изкуство"). Ако имаш нужда от още обяснения, моля да го направим я по електронната поща, я чрез лични съобщения, но да не пълним коментарите към постинга с боклук. Иначе ще се принудя да започна да ги трия...
цитирай
22. bloghead - За младите шофьори
14.11.2008 21:20
Не е задължително да си млад на години, за да си млад шофьор. Човек може на 40 години да си изкара книжка, тогава се води млад шофьор.

В случая решението е доста правилно, предвид, че и застрахователите в някои по-развити икономически страни, диверсифицират застрахователната премия. Т.е. ако си млад, неженен и караш мощна кола ти си в по-рискова група от един семеен пич, който има една колица от 100 к.с. и е на около 40 години. Същото важи и за годините опит като шофьор.
цитирай
23. анонимен - Б.Величков
15.11.2008 00:07
Официално запитване до КАТ:

"Здравейте,
Дъщеричката ми е на 12 години и тежи 36 килограма. На ръст и килограми е точно колкото тъщата. Трябва ли да купувам детско столче за тъщата?"
цитирай
24. sulla - #24 Кратко и ясно...
15.11.2008 00:40
Ето, в половин ред каза всичко! Поздрави!
цитирай
25. анонимен - Алекс
15.11.2008 02:59
Sulla, добре, че си ти, та да се посмеем над трагедията!
цитирай
26. meister - Абе аз по-не се стряскам като видя ...
15.11.2008 07:53
Абе аз по-не се стряскам като видя млад шофьор зад волана,ама като видя някой дядка и гледам да бягам по някоя друга улица,че мен ако питате те са най-рисковите шофьори,карат,не гледат,пък и не чуват и тя става манджа с грозде после...
цитирай
27. анонимен - относно писанията на "автора"
15.11.2008 10:41
Sulla да си жив и здрав ,и още долго време да пишеш ,и да занимаваш хората с твойте
"ПРОСТОТИИ"!
цитирай
28. анонимен - относно писанията на "автора"
15.11.2008 10:41
Sulla да си жив и здрав ,и още долго време да пишеш ,и да занимаваш хората с твойте
"ПРОСТОТИИ"!
цитирай
29. анонимен - относно писанията на "автора"
15.11.2008 10:41
Sulla да си жив и здрав ,и още долго време да пишеш ,и да занимаваш хората с твойте
"ПРОСТОТИИ"!
цитирай
30. анонимен - относно писанията на "автора"
15.11.2008 10:41
Sulla да си жив и здрав ,и още долго време да пишеш ,и да занимаваш хората с твойте
"ПРОСТОТИИ"!
цитирай
31. анонимен - относно писанията на "автора"
15.11.2008 10:41
Sulla да си жив и здрав ,и още долго време да пишеш ,и да занимаваш хората с твойте
"ПРОСТОТИИ"!
цитирай
32. анонимен - относно писанията на "автора"
15.11.2008 10:41
Sulla да си жив и здрав ,и още долго време да пишеш ,и да занимаваш хората с твойте
"ПРОСТОТИИ"!
цитирай
33. ianchefff - анонимните олигофрени
15.11.2008 10:57
пак са изпълзяли.
Явно на 4ти километър има лекарстветна криза...
:)
цитирай
34. empire - hhh
15.11.2008 14:09
Наистина пълна глупост е този закон !
Във вторник си взимам книжката и ще ги псувам мното КАТ-аджиите :D

Баща ми като е бил на 18 години е карал ракетна установka :D
цитирай
35. анонимен - Млади, стари или безразсъдни?
15.11.2008 17:32
Чудя се кое е по-безопасно - неопитен водач, който шофира нощем или пиян/дрогиран такъв, който шофира посред бял ден. А може би преминаването на червен сфетофар от шофьор с десетина годишен стаж е още по-безопасно. В този ред на мисли неспазването на ограниченията на скоростта е направо досадна подробност.
Законът, променен или не, ще си остане все така неефективен и това го знаят дори и тези, които го пишат. Но тяхната цел не е да го подобрят, а да симулират дейност - избори идват не е шега!

И докато има хора, които предизвикват смърт и осакатяват хора с безразсъдното си поведение и въпреки това не си понасят последствията, е без значение какъв ще е закона.

цитирай
36. kostadin - Слава богу-значи е възможно да м...
16.11.2008 14:05
Слава богу-значи е възможно да мисиш и правино!
цитирай
37. анонимен - mnogo got
17.11.2008 14:15
Sula super si!Adski se izkefih na 4ustvoto ti za humor i si mnogo prav.Bravo!Pozdravqvam te!Nazdrave!Silvana
цитирай
38. анонимен - Да бъдем обективни
19.11.2008 07:59
Всички коментари под текста, които представляват некви размишления, задълбавания или просто са нещо различно от: "НЕ СИ ЧОВЕК. ВЕЛИК!" са меко казано - нелепи!
цитирай
39. анонимен - Весо - За блондинките не са помислили!
20.11.2008 13:01
Боже, Боже! Посмях се от сърце. ТЕ по тази своя тъпа логика утре ще забранят и на блондинките да карат. Коли! Другото не могат им забрани.
цитирай
40. анонимен - Безделието ражда порок
21.11.2008 11:33
Така казваше дядо ми. От безделие нашите скъпи управници са се побъркали и се чудят всеки ден каква ли нова глупост да измислят. Чудесен пост!
цитирай
41. анонимен - За статията
28.11.2008 14:39
Много повърхностна и леко дискриминационна. И ЯКО АРОГАНТНА.
цитирай
42. анонимен - za kamionite
25.05.2009 22:41
С новия закон може ли млад шофиор даа кара камион.
цитирай
43. анонимен - ВЪПРОС, МОЛЯ ОТГОВОРЕТЕ...
26.10.2009 16:27
Здравейте, с риск да досадя, но ...
Взех книжка миналата година декеври месец.На 23 години съм карам 24-та.
Новите закони замлади шофьори в сила ли са за мен?
И всъщност кое са приели и кое не от всичко което така разпалено предлагаха?

Иии при вземането на книжката си, получих и талона си,но с пълните 39 контролни точки.Както се говори ,вероятно ще се наложи смяна на книжката -поради идеята за пръстов отпечатък на нея.
При смяна ще ми намалят ли контролните точки под влиание на новия закон или не?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2786783
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717