Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2008 12:15 - Третият вариант за спрените пaри
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 5785 Коментари: 12 Гласове:
0

Последна промяна: 01.12.2008 15:13


Едно е да ти направят нещо, друго е как ще го приемеш. Може би най-яркото доказателство за това е неоспоримият факт, че хомосексуалистите приемат с удоволствие неща, които другите мъже намират за болезнени и унизителни. Така и аз през последните дни се препъвам о въпроса как трябва да бъде приет фактът на спрените от Еврокомисията 220 милиона за инфраструктурни проекти. Не веднъж ми се е случвало да констатирам че светът е троичен – забелязали са го дори Сократ и Хегел. Затова съвсем закономерно се появяват и три варианта при оценката на спрените пари. Ето ги:

 

Първи вариант: „МАНИАКАЛНО ДЕПРЕСИВЕН”

Как няма да ни спрат парите, като не сме народ, а мърша! Ние за нищо не ставаме. Управляват ни крадливи некадърници. Мафията се е сраснала с властта и вече не само притежава депутати и министри, а създава и свои партии, с които да управлява пряко, без да плаща на измекяри. Точно както големият рекламодател, вместо да поръчва и да плаща на печатаря, купува си собствена печатница. Какво направиха на „Батко” който смело точеше парите за пътища и раздаваше на всички, твърдо убеден, че раздавайки и на управляващата партия, никой с пръст няма да го докосне? Какво направиха на Вальо Топлото или на Таушанов? Много са прави от Еврокомисията да ни спират парите, защото те са цивилизовани, а ние сме диваци и именно те трябва да ни предпазват от нас самите, както не се дава на дете-идиот да си играе с кибрит. Хак да ни е! Заслужаваме си и съдбата, и управниците, защото ние си ги избираме. Докато червените бабички гласуват за червените боклуци и докато турците подкупват, заплашват и вкарват автобуси от Турция, не заслужаваме нищо по-добро! Да ни спрат и другите пари, че дано умрем от глад и умирайки с хриптящ глас да повикаме Иван Костов на помощ!

 

Втори вариант: „ПАТРИОТИЧЕН”

Хайде, холан! Тези в Европа да не са много хубави!  Първо на първо, не правителството е виновно за спирането на парите, а съдебната власт. Второ, хайде, бко обичат, да не се правят на света вода ненапита, сякаш ние сме тези, които са изобретили бюрокрацията и корупцията, а не те. Ние, в сравнение с тях, сме бледи пионерчета, когато става въпрос за крадене и лапане на европейски пари. Ние я закачим някоя троха, я не. Да не би пък да са обидени, че не им връщаме достатъчно? Да на би безотчетните пликчета да не вървят ритмично към тях или пък да не назначаваме достатъчно посочени от тях подизпълнители на европроекти? Ако е така, да кажат. Ние още се учим. Тяхното не се губи, я! Ако нещо ни различава от сърбите, това е, че те биха защитили пред чужденците всяко свое правителство, ако ще да е съставено само от изроди и всички да го мразят. Защото, макар и изроди, министрите са преди всичко сърби. Ние такова нещо няма да направим, ами по-скоро ще се плюем един друг пред „чужденците”, което вече доближава варианта „Патриотичен” към варианта „Маниакално депресивен”. Затова да не казваме, че такова нещо няма да направим, ами да го направим тук и сега: Европа лиши България от 200 милиона, не комунистите, не турците, не олигарсите и не мутрите, а България! Че те олигарсите и мутрите, като открадната парите, къде ще ги харчат? Пак в България. Ще създават работни места, ще потребяват, ще формират печалба и ще дават хляб на други българи. А не на чужди консултанти, посочени от чиновниците, които отпускат парите… Така че, Европа да си гледа работата!

 

Трети вариант: „СЕМИОТИЧЕН”

Семиотиката е наука за знаците и знаковостта на нещата. Според нея всяко нещо значи нещо. Думата „кон” е семантичен знак на животното, защото го означава чрез понятие. Паметникът на Цар Освободител е иконичен знак на коня, защото го изобразява. Конската фъшкия на улицата пък е резултативен знак на коня, защото като я видим, разбираме, че оттук е минал кон и понятието за него, както и неговият образ, тутакси възникват в съзнанието ни. Какво възниква в съзнанието ни от фъшкията със спрените 220 милиона пари за структурни проекти? Че може би всичко това е знак. Дори Доминик дьо Вилпен каза, че е знак, в случай че това все още не е станало ясно на онези, които си мислят, че е само фъшкия. Спрените пари не са толкова много. Те не са и спрени окончателно. Ако Еврокомисията искаше да ни накаже финансово и икономически, щеше да го направи много по-убедително. Да, спрените пари са знак. Знак, простичък като знака „забранено за каруци”. Знак, който казва: „Докато в България управляват БСП и ДПС, България няма да може да си сътрудничи добре със структурите на Европейския съюз. Махнете си това управление и давайте да работим!”.

 

Блазя им на шизофрениците! Те са само раздвоени. А ние оставаме разтроени, защото не знаем кой от трите варианта да изберем, за да изтълкуваме нещата правилно? Я да си сипем по една тройно препечена сливовица и да извадим туршията!



Тагове:   вариант,


Гласувай:
0



1. longanlon - като че ли...
01.12.2008 13:50
... съм взел по малко и от трите вида :)
цитирай
2. анонимен - bidonia
01.12.2008 14:17
longanlon, значи работите не са на добре ;)
цитирай
3. forevercarrieon - :)
01.12.2008 20:50
хаха, е аз явно си оставам с шизофренията, понеже ми е напълно непонятно как може вторият вариант въобще да витае в глава на същество, което нарича себе си хомо сапиенс...
цитирай
4. анонимен - pза троицата
01.12.2008 21:21
да приемем,че светът е троичен.
да приемем,че го познаваме.
защо да приемам на доверие тези ваши заключения?
само,защото светът е троичен?
само,защото споделяте обща мисъл?

цитирай
5. sulla - Любезни читателю № 4
01.12.2008 21:26
Любезни читателю № 4, не приемайте нищо на доверие, дори не се замисляйте. Спокойно. Не се напрягайте... Точно така... Легнете си и мислете за друго. Лека нощ! :-)
цитирай
6. lyudmilstefanov - Добре, добре:
02.12.2008 03:22
семиотичният вариант е верния отговор. Но доколко е популярна семиотиката по нашите географски ширини? Сещам се за вица, дето един милиционер си пушел под знака със задрасканата цигара / пушенето забранено!/. Съвестен гражданин го порицал, но милиционера се мотивирал: "Не им вярвам вече аз на тези знаци. Оня ден гледам на една врата знак "жена". Влизам вътре, а то - тоалетна."
Та - българинът сякаш още не вярва на знаци. А от друга страна еврокомисията не може просто да уволни правителството.
Дано по-скоро изучим семиотиката!
цитирай
7. анонимен - Sulla_ultrass
02.12.2008 04:02
Когато не ти се пиши - просто не пиши.

Най-големият си и не можеш да си позволяваш да се излагаш така. Насилен текст, написан, щото трябва нещо да се пише.

Поздрави.
цитирай
8. анонимен - Sulla_ultrass
02.12.2008 04:05
Деба, "пиши" трябваше да е пише. Клавиатурна грешка ми прееба целата забележка и съвсем олекнах.

Със здраве.
цитирай
9. анонимен - bidonia
02.12.2008 11:52
forevercarrieon, няма да повярваш, колко хора всъщност мислят така... :(
Sulla_ultrass, споко, доста нови софиянци и говорят така и то не по грешка.
цитирай
10. анонимен - освежен№4
02.12.2008 23:20
от съня бързам да споделя виденията си:
яздя си аз коня.
а той от бял става сивочерен и постепенно се смали.
едва тук научнопопулярно разбрах-трябва пак да си легна и да оставя умните решения на умните хора.
това и правя,уважаеми, от как аз правя нещата.
пожелавам ви здраве,и не прекалявайте с рецептите.
лека нощ.

цитирай
11. анонимен - Калоян
03.12.2008 17:49
Ако случайно сте изпуснали "бисера на годината":

http://pazari.dnevnik.bg/show/593633/
цитирай
12. анонимен - Алекс
03.12.2008 18:51
Mда, ясно посочиха българското правителство, като престъпна банда нагли алчни некадърни неадекватни неморални лицемери.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788413
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717