Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2009 22:57 - Да отворим ли реакторите?
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 6317 Коментари: 9 Гласове:
0



Внимавайте. През следващите 2 минути, 6 секунди и 9 десети ще напиша най-скучното нещо, което съм писал или ще напиша някога.

И така, да отворим ли реакторите в Козлодуй или не. Да си върнем ли енергийната гордост или да си навлечем опустошителния гняв на Европа. Отговорът е следният: ако ще спечелим повече отколкото бихме загубили, като ги отворим, да ги отворим. Ако ще загубим повече, отколкото бихме спечелили, като ги отворим, да не ги отваряме. Кой ще смята?...

image



Тагове:   отворим,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. piccola - sulla,
22.01.2009 23:19
отдавна сме провокирали този гняв и предимно с поведението на хора, решили да се облагодетелстват с чужди финанси, европейски пари, предвидени за съвсем различни цели.

Моята категорична поиция по този въпрос е, че когато можем да бъдем енргийно независими и да печелим пари (не обществото като цяло, макар, че и то може да бъде "възнаградено" с по-евтина електроенегия) от 2 блока, които са се изплатили на 100% и ще работят само на печалба, то тогава трябва да го направим.

А знакът за радиоактивност в края на постинга ти създава допълнително негативно отношение...не знам дали е умишлено.

Дано успееш да провокираш дискусия. Темата е много важна.
цитирай
2. sulla - Piccola:
22.01.2009 23:28
Да, но ако останем само със 100%-овата печалба изолирани от европейските пазари и извън еврозоната със смешната ни локална валута? Ако цивилизованият свят се отвърне от нас и ни остави на собствените ни комунисти, които тогава ще се опият от извратената си любов към Русия и ще изпепалят в алените й пламъци и последните останки от надежда за достойно бъдеще? Какво ще ядем тогава, ядрените отпадъци от Козлодуй ли?
цитирай
3. piccola - хмм,
22.01.2009 23:35
прав си в тези изводи.
има го този риск, защото все още нямаме политици, които са в състояние да се разграничат от личните си търсения и да започнат градивна политика, обърната към обществото, защитаваща го....
А нима не го правят и сега, присмивайки се точно на този евро свят и възможностите, които се предлагат. Нима не се присмиват и на гражданите, заливайки се в алени цветове на...(тук ще стане вулгарна ако продължа, затова ще сменя малко посоката)

Дори ядрени отпадъци не можем да държим в страната си, защото нямаме хранилище за радиоактивни отпадъци и сме длъжни да ги изнасяме за съхранение някъде навън - и нали се сещаш...да плащаме за това.

Това за което ме е яд най-много е че сме поставени в ситуация в която не можем да използваме налични ресурси, защото трябва да се съобразим с чуждото мнение....и желание...и интереси...
цитирай
4. jedi - И най-скучният коментар...
23.01.2009 00:37
Няма нужда от 3-ти и 4-ти блок.

Аз имам по-прагматично предложение:

Инсталираме вятърна централа на Бузлуджа.
Подкарва се червеното стадо натам и започват моменталически да диверсифицират въздушните маси към пропелерите.
Сиреч: да духат.
Ама не "като едно време, а?", ами мъжката, като за 10 гигавата на година.
А Азис го слагаме като супервайзър - да ги окуражава и да поддържа трудовия дух. Те си имат приказка с него и ще се сработят.

Ето ти го решението - чиста държава, спокойна Европа, ток на корем.
La Dolce vita.
цитирай
5. boltendahl - На кой му пука за европейските па...
23.01.2009 09:23
На кой му пука за европейските пазари? Ние и без това не отчитаме кой знае какво присъствие там? Пък и на пазарите не им дреме много-много за нас. От нас се очаква да внасяме, а не да изнасяме. Ако пък случайно бъдем допуснати да изнесем нещо, то ще е сервитьорки и шофьори.

Цивилизованият свят и без това ни е оставил на собствените ни комунисти. Ако много му се искаше да ни помага на този цивилизован свят, отдавна да беше сринал държавата и да почне да я изгражда отначало (образно казано).

Колкото до яденето - ядене можем да си произведем, стига да не ни мързи...
цитирай
6. анонимен - Алекс
23.01.2009 13:59
Българският народ няма да спечели. Ще спечелят (чрез подкупи) тези, които ще ги отворят (тоест тези които гласуват за и тези които ще извършат самото действие), а и от изпозването на рециклирано ядрено гориво, което се обявява за свежо. Честит ни нов кенеф (септична яма)! И на Черни ще му се отвори работа. (лично мнение)
цитирай
7. анонимен - Benedetto
23.01.2009 15:27
Никой нищо няма да отваря. Това си е евтин предизборен трик. Само след някой друг месец ще е пълно със заглавия "отново ни порязаха от Брюксел"; "не ни дават да си пуснем реакторите"...
Лошото е, че не малко хора се връзват.
цитирай
8. анонимен - Няма вариант,
23.01.2009 16:06
при който да печелим нещо от отварянето на старите реактори. Тази кампания е продиктувана от ядреното лоби, което поддържа Гоце. Също така Ив. Костов е прав, че това е опит да се отклони вниманието от Русия като виновник за газовата криза. Ние ще търсим компенсации от ЕС за нещо, причинено ни от Русия.
цитирай
9. utremer - Имам 3.33 в дипломата си по математика и
23.01.2009 20:13
затова ще прескоча частта със смятането. По-важното е, че и Белене се белее на хоризонта. Следващия път какво-реакторите на две централи ли ще затваряме. Кой ще решава какво и как и колко и докога да затваряме или отваряме. Или да ги затворим веднъж, или нивгъж. Реакторите са като консервите - удоволствието може да е само еднкратно. Затуй с референдум или с реферати - да се реши окончателно. Но комай ми се чини, че нечий неизвестен брюкселски перчем ще надделее над цялото родно перчене. Още веднъж.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2789182
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717