Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2010 12:42 - Горещо Европейско лято по Американски
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 2170 Коментари: 0 Гласове:
2



image


Вчера в новините се появи поредната апокалиптична картина под заглавие „НАСА прогнозира най-горещото европейско лято в историята”, в която се казва:


Предстоящото лято в Европа ще бъде най-горещото за цялата съвременна история на метеорологичните наблюдения. Прогнозата е на експерти от американската космическа агенция НАСА


Този път ще си направя труда да запомня тази прогноза и вече съм си отбелязал в органайзера датата 10 октомври, на която ще проверя сбъднала ли се е тя или не. Защото такива прогнози разчитат именно на това – никой да не провери дали са се сбъднали или не. Те разчитат на ефекта, който ще проведат само в периода, когато са прогнози в бъдеще време. Когато настъпи моментът да се провери дали са познали или не, вече никой не говори за тях. Типични представители на този вид прогнози са прокобите за края на света. През моя живот е имало няколко, като първият край на света беше насрочен за 1987 година (той по принцип бил за 2000, но хората били станали толкова грешни и порочни, че Бог решил да го изтегли 13 години по-рано). После, разбира се дойде ред на самия милениум, а сега чакаме 2012. Светът все не свършва, но докато чакаме края му, будалите харчат луди пари да се подготвят за него, от което тарикатите стават приказно богати. Особено телевизионните пастори в Съединените щати, страната от която напоследък тръгват най-големите медийни идиотщини, психози и манипулации. Далеч не толкова безобидни колкото слуховете за края на света са манипулациите за влиянието на индустрията върху парниковия ефект. Отдавна се доказа, че това влияние далеч не е толкова катастрофално, колкото го изкарват, но това не пречи на всички държави да са наложени квоти за емисии и тези квоти вече да се търгуват като ценни книжа, предимно на американските борси.


Тази година пролетта е много студена. По планините продължава да вали сняг и през май. Но на въпроса „Що за глобално затопляне е това?” неговите апологети дават следния гениален в безочието си отговор: „Студената пролет е абсолютно закономерен резултат от глобалното затопляне, защото вследствие от него ледените шапки се топят, огромни буци лед се откъртват от тях и започват да странстват по всички морета на света, като с това свое странстване охлаждат климата. Ако нямаше затопляне, те нямаше да се откъртят, а ако не бяха се откъртили, нямаше да има захлаждане”. Ако това обяснява хладната пролет по света, то аз имам обяснение за лошото време в София напоследък: миналата седмица чистачката в офиса ми реши да размрази хладилниците и да ги почисти. За целта ги изключи и ги държа 24 часа отворени, за да се стопи ледът в камерите им. Така те охладиха климата в София и причиниха влошаването на времето. Мога да свържа с глобалното затопляне и исландския вулкан. Тъй както джезвето на котлона се затопля и кипи, така и глобусът се затопля от глобалното затопляне и кипи през дупките си, които ние наричаме вулканични кратери. Толкова е просто и ясно!


Сега гениите от NASA вещаят катастрофални жеги в Европа. Правят го в момент, когато американските финансови институции саботират еврото с всички сили. Не знам дали има връзка между двете явления, но ако има: лошо, мистър Седларов, лошо… Затова ще наблюдаваме следващите четири месеца и ако се окаже, че през тях не се е случило най-горещото за цялата съвременна история на метеорологичните наблюдения лято в Европа, ще ни се наложи публично да обвиним „експертите” от NASA или в некадърност, или в злонамереност. Ако пък познаят, както е казал дядо Вазов: „Аферим, бабо, машаллах!”.



Източник: http://sulla.bg/2010/05/24/1419.html


Тагове:   лято,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2799224
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717