Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2010 17:36 - Пророчествата на NASA – Развръзката
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 3202 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 07.10.2010 17:51


imageПрез май месец Американската космическа агенция излезе с предупреждението, че на Европа й предстои изпепеляващо лято с незапомнени в историята на метеорологията жеги. Тогава аз си позволих да се усъмня в това пророчество и в една своя статия обещах, че ще си направя труда да проследя лято 2010 статистически и да видя, аджеба, познават ли от NASA и ако не познават, защо – защото са слаби прогностици, или защото искат да всяват паника чрез слухове. Впрочем и двете хипотези не са особено ласкателни за Агенцията.


Целият текст и приложените файлове ТУК.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Баце
07.10.2010 19:09
Вел дане! Ама и журналята не остават по-назад от мома Калина. Видни учени от НАСА и Академията (Руската!) ни изпичат, замразяват и климатично унищожават повсеместно. С новините си!
Истината не е сложна - твърде дълго се робува на схващането, че "миналото определя бъдещето". Статистиката помага, но не изгражда прогнозите. Естествено, че има някакви граници на очакване, които не се променят, освен ако не настъпи нещо по-сериозно, да речем като смяна на полюсите, удар от метеорит или повечко вулкани, и други разни катастрофически. Не е нормално ако без никаква причина през юли завали сняг или през февруари минималната дневно темепратура е 22 градуса.
Но да си дойдем на думата. Първо, сериозни и пълни наблюдения (и записи) има-няма от стотина години, период твърде късичък за генерални изводи. Особено за трендовете и другите концепции на база "усреднени стойности". За епохите на затоплане и застудяване! И второ, климатът е на база енергиен обмен на и в средата, а отчитаните физически параметри като: температура, валежи, видовете влажност, слънчево греене и радиация и т.н. са просто следствие, а не причината!
Затова и е малко несериозно да се говори с абсолютна сигурност какво предстои да се случи след време. Особено, когато е след повече от 24 часа. (Нека не мъчим математиката за процентите на достоверност на събитието като функция на времето!). Но съм убеден, че никой уважаващ работата и себе си учен не би се правил на нашенски дупетат за да ни радва и ощастливява с творческите си напъни. Най-вероятно и заигравката с адрес НАСА си има своето "журналитико-сензационно" обяснение с привкус на някой обичащ медиините изяви началник. Но не и сериозен учен. Пропускаме съзнателно "теория на конспирацията"!

Какво ни предстои... ще видим. И ще го оценяваме в бъдеще. Дори и спирането на част от термохалинния конвертор "Гълфстрийм" (нарочно не казвам "конвейер") по северните ширини, ще се проявява тепърва като последица за ОАЦ, а как точно - ще изпитаме доброназорно и лично.
цитирай
2. spasymyr - Дали пък руснаците не са изобретили някакво климатично оръжие, което, за разлика от американското, кара на замръзване? И ако да, то защо пак на горката Европа щ
09.12.2014 21:02
Ако не беше тази чаша със смрадлива химия щях да те взема за човек, който се тревожи истински за природата си.Обаче, начина ти на писане е подобен на изказването на член от партията майка - пет часа реч и след това нищо в разумът ти не остава. Ровиш, като кокошка в буклук и не си си направил труда да прочетеш- какво става, след като в океана се изля гигантско количество петрол в мексиканския залив след аварията, какво се случва с хората по карйбрежието и от какво боледуват и как гълфстрийм течението се изменя от случилото се, което не съмнено ще окаже влияние над европейския континент ....Драскач!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2796912
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717