Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2011 04:30 - Провинението на министъра
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 2386 Коментари: 1 Гласове:
5



imageСлед няколко дни суетня, министър Трайчо Трайков вече е с последно предупреждение за изхвърляне. Той много трябва да внимава, защото не е в списъка на първоапостолите, тоест на онези, които лично премиерът е поканил в кабинета, а е доведен от Дянков. Така поне обясни самият Борисов, може би за да се оправдае донякъде за провиненията на министъра си. Но какви всъщност са тези провинения?


Онзи ден, като неволно изпуснат газ, се появи новината, че шефът на НЕК Красимир Първанов е уволнен. Не просто уволнен, но изритан, защото, както побърза да го заклейми Николай Младенов по телевизията, той е „боклук”, който прави „пробив в националната сигурност”. Да, обаче премиерът каза, че не е боклук и не пробива сигурността, ами е действал в пълна координация със Симеон Дянков, който, нека припомним, за разлика от Трайчо Трайков се числи към първоапостолите. Виновен бил същият този Трайчо Трайков, защото бил избързал с обявяването на уволнението на шефа на НЕК. Ето как, с цената на това да се изплюе върху авторитета на двама свои ключови министри, премиерът очерта измеренията на истината. След което Младенов мина, както казва Dnes.bg, в „обяснителен режим”, приемайки философски плюенето по авторитета си – малка бях, излъгах са.


Красимир Първанов е имал съгласието и дори нареждането от страна на премиера за подписването на споразумението, според което до юни трябва да сключим договора за Белене, пък колко ще струва като пари и скандали – ще му мислим после. Готов съм да се закълна, че без такова изрично нареждане той не би подписал нищо, особено имайки предвид патологичната предпазливост и бездействие на скованата от страх да не сбърка администрация – просто такъв е духът на времето. И софистичните тълкувания на понятия като „мандат” и „парафирам”, което не било „подписвам”, а „приподписвам всяка страница, без да подпиша целия документ”, не променят факта, че на Първанов е било наредено да подпише споразумението от най-високо място.


Всички знаят, че след Фукушима Русия търпи чудовищни загуби от замразени договори за строителство на АЕЦ-ове по цял свят. Това я прави нервна и тя бърза да си върже гащите поне с българските братушки, преди Европейският съюз да е приел правила за ядрена безопасност, които може би ще превърнат надеждите им в илюзии. Пък после, ако ЕС накаже България за неспазване на тези правила – голям праз! Или ще пишат наказанието към и бездруго неясната цена на централата, или ще извадят парите за него от бюджета (тоест от хорските данъци), както обикновено. Това не е проблем за политическата власт в България, да не говорим, че от друга страна се задават най-различни досадни избори, в които благосклонността на Лукойл е изключително важна.


Добре, де – всичко това е много хубаво, ама пак не стана ясно какво точно е провинението на Трайчо Трайков. Нали правителството иска подписано споразумение и получава подписано споразумение?! Трябва само да се радва! Да, ама изглежда реакцията на общественото мнение не е влизала в сметката и именно тя помрачава радостта. Общественото мнение пак ще започне да пита старите неща: колко струва Белене, безопасно ли е, приемат ли го в Европа, защитени ли са всички национални интереси и т.н. Ето къде е провинението, ето къде е ГРЕХЪТ на министър Трайчо Трайков – че не е затраял, както се очаква от името му, а се е изтървал и е произвел никому ненужен медиен шум. Ако не беше се изтървал, всичко щеше да си мине тихичко и през юни да ни уведомят: няма как, братя българи, ще трябва да подпишем договора по силата на споразумение от месец април тази година; съжаляваме, но ръцете ни са вързани! Иначе, без този ненужен медиен шум, предизвикан от Трайков, всичко си е О.К. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


image


r
r
r
r
r

Tweet



Източник: http://sulla.bg/2011/04/08/2118.html



Гласувай:
5



1. novitejivotni - Уважаеми господин Стамболов,
14.04.2011 09:12
това за Картаген е ясно.
Позволявам си обаче да ви напомня, че срокът за засяване на картофите е не по-късно от 1-ви май. Как лети времето !
Цитат от Уикипедия :
"Да се обработи земята така, че да е напълно почистена от плевели е идеалният вариант при отглеждането на картофи, но в много сезони тези операции не могат да се изпълнят перфектно, без да се изпусне срокът за засяване, който никога не трябва да е след 1 май, ако условията позволяват. В повечето случаи е необходима трикратна оран с необходимите бранувания и ролирания, преди земята да достигне състояние, подходящо за засяване."
Та все пак САМИЯТ премиер ни го каза директно ! А той разбира...
И от енергетика, и от картофи, абе - от всичко !
Та, да не забравите - ей го де е 1-ви май.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2796706
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717