Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2011 01:18 - Прошков и Кисьов за София
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 1260 Коментари: 3 Гласове:
4



imageЖивеем в епохата на ГЕРБ. Или, по-точно, в нейния залез. Като волен писач из Интернет аз имам читатели включително и сред почитателите на тази формация. Половината от тях ме смятат за социалист, защото говоря против Бойко Борисов. Другата половина ме смятат за гербер, защото говоря против социалистите. За съжаление, и двете половини грешат, защото аз не съм нито социалист, нито гербер, просто защото съм твърде дясно устроен, а БСП и ГЕРБ са леви формации, доколкото втората изобщо има някаква идеология. Толкова дясно устроен съм аз, че стоя вдясно дори от традиционната десница в лицето на Синята коалиция, но това е тема на друг разговор. Аз съм свободен индивидуалист, който вярва в честната конкуренция и рицарството като състояние на духа.


Наесен ще има избори. За президент и за кмет. Признавам, че на мен са ми по-интересни изборите за кмет. Познавайки правомощията на президента, за мен е достатъчно той най-сетне да бъде интелигентен, образован и възпитан човек, за да представя добре страната ми пред останалия свят. Към кмета си обаче имам повече изисквания. Той ще бъде градоначалник на любимия ми град, градът на моите родители, баби и дядовци. Убеден съм, че той трябва да е от десницата, тоест от Синята коалиция. Ще подкрепя нейния кандидат, но на този етап все още не знаем кой ще бъде той. На 12 юни това ще се реши на предварителни избори между Владо Кисьов от СДС и Прошко Прошков от ДСБ.


Познавам ги и двамата. Владо Кисьов завинаги ще свързвам с покойния си прекрасен приятел Сашо Божков. Прошко Прошков завинаги ще свързвам с прекрасния си млад приятел Дани Митов, който в момента учи иракчаните на демокрация. Един от тях двамата ще е кандидат на Синята коалиция за кмет на София и аз съм щастлив, защото с чисто сърце ще гласувам за всеки от тях. Но преди това, на 12 юни, трябва да се реши кой ще е той – Владо или Прошко. Затова ми хрумна следното:


Каня Владимир Кисьов и Прошко Прошков на предизборен диспут


Каня също всички читатели на блога ми на този диспут. Той ще се състои на 8 юни в 13:00 часа в залата на „София Прес” на улица „Славянска”. На него ще помолим кандидатите да споделят с нас вижданията си по важни за града ни въпроси. Аз сега ще споделя важните за мен, а ще помоля и вас да споделите вашите, за да оформим за няколко дни един списък и да го представим на кандидатите. Поемам ангажимента да обработя всички коментари в блога и да ги представя на кандидатите за кмет на Синята коалиция, за да ни запознаят с вижданията си по тях. И така, за мен е важно следното:


Децентрализация. Районните кметове на София трябва да бъдат избираеми, а не назначаеми. Не искам хора, които не живеят в района ми, да ми налагат кмет. Искам, освен това, местните данъци, които плащам в щедри размери, да отиват предимно за района, в който живея.


Електронно управление. Ние сме заети хора. Искам да мога да общувам с администрацията в над 50% от случаите по Интернет. Искам електронните услуги за гражданите да бъдат поне на нивото на Испания.


Еврофондове. Макар че столиците на европейските държави са в най-неблагоприятно положение по отношение на централното финансиране, мисля, че нашата може да се пребори за полезни проекти, особено в областта на културата и инфраструктурата.


Градоустройство. Тежка тема. С две ръце ще подкрепя кмета, който ще сложи край на порочната практика на Стуци Янев и Петър Диков, която е на път да съсипе Мусманова София, разпродавайки я на парче на съмнителни предприемачи. В последните години беше унищожена половината от емблематичния за София квартал Лозенец. От квартал-градина се превърна в гето с блокове. Освен това, построените в центъра сгради в повечето случаи нямат изискуемите (грозна дума) подземни паркинги. Това съсипва централните квартали, руши инфраструктурата и изнервя гражданите. От друга страна, прекрасни сгради от 20-те години в кварталите около Женския пазар са оставени да се разпадат. Като капак, завземат се нови зелени площи за строителство.


Археология. София е древен град. Приблизително на 6000 години. Мои приятели италианци дори са се скандализирали от узнаването, че София е по-древна от Рим. България е на трето място в света по археология. След Италия и… не, не Гърция, а Турция, защото по-голямата част от елинистичното наследство в днешни времена се пада на територията на Турция. Мисля, че София, за която Император Константин Велики е казал: „Сердика е моят Рим!”, е достойна да бъде една от перлите на Европа. И мисля, че това е във възможностите на нашия кмет.


Ето тези неща очаквам аз от своя кмет. Зная, че те са малка част от всичко, което очакват софиянци от него. Затова си позволявам за първи път да ви помоля вас, които четете скромния ми блог, да споделите тук какво очаквате от кмета на София. Напишете ми кои са вашите приоритети. Аз поемам ангажимента да сумирам мненията ви, да ги оформя като въпросник и да ги представя официално на двамата претенденти за кандидат на Синята коалиция. Приемам, разбира се, мнения от симпатизанти на всички останали политически субекти, включително и от тези на ГЕРБ, независимо дали ме мислят за социалист или гербер.


Ще се радвам да ви видя на 8 юни, сряда, от 13:00 часа в залата на „София Прес” на ул. „Славянска”. Ако някой ви пита, кажете: „От страна на Сула сме”. Ще ви пуснат. После ще обсъждаме тук. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.


r
r
r
r
r

Tweet



Източник: http://sulla.bg/2011/06/01/2185.html


Тагове:   София,   за,   прошков,   кисьов,


Гласувай:
4



1. анонимен - IScjORMuyh
18.06.2011 05:43
And I thought I was the sensible one. Thanks for settnig me straight.
цитирай
2. анонимен - UPAAMGBsDc
18.06.2011 13:35
J8A7Cj <a href="http://pjsseltvrwjl.com/">pjsseltvrwjl</a>
цитирай
3. анонимен - IQwMbXRnBI
19.06.2011 14:52
bPxTV6 , [url=http://tbiwydtmvnab.com/]tbiwydtmvnab[/url], [link=http://fojxcfrjfskn.com/]fojxcfrjfskn[/link], http://btvtycjlfyzb.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788864
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717