Постинг
19.01.2013 11:45 -
Много пикантни картофки с много лют сос.
Автор: puresh
Категория: Рецепти
Прочетен: 1252 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 07.12.2013 13:55
Прочетен: 1252 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 07.12.2013 13:55
И понеже няма кой да ми сготви, а обичам да експериментирам, пробвах с ново предизвикателство
Ето ви и продуктите
За картофките : /за две порции/
Около 1 кг картофи
2 с.л. галета
1 1/2 ч.л. къри
2 ч.л. чили
1 ч.л. червен пипер /по възможност лют, но и сладък, ако не искате да тичате до спешното след това/
1/2 ч.л. черен пипер смлян
ок. 2 ч. л. подправка за месо на Pikantina
Ок. 4 с.л. олио
За соса :
6 ч.л. кисело мляко
2 с.л. майонеза
2 ч.л. горчица / може и без нея/
4 скилидки чесън
Запретвате ръкави и , обелвате картофите, нарязвате ги като за пържене. Потопявате ги във вода, за да не покафевеят
В отделна купа смесвате галетата, кърито, пипера и тн.
В тавичка по-дълбока сипвате олиото.
Изспивате подправките върху картофите и ги разбърквате за да се разнесат навсякъде. След това ги поставяте във тавата, а тавата във фурната - предварително загрята на 240є, печете около 30-40 минути.
Соса, в купичка смесвате млякото, майонезата, горчицата и счуканите скилидки чесън ( и сол по вкус.) Разбърквате хубаво и прибирате в хладилника (като е хубаво да сложите нещо отгоре, за да не мирише всичко на чесън.
Пак предупреждавам, доста е пикантно, но е ужасно вкусно.
Enjoy bitchachos.
Ето ви и продуктите
За картофките : /за две порции/
Около 1 кг картофи
2 с.л. галета
1 1/2 ч.л. къри
2 ч.л. чили
1 ч.л. червен пипер /по възможност лют, но и сладък, ако не искате да тичате до спешното след това/
1/2 ч.л. черен пипер смлян
ок. 2 ч. л. подправка за месо на Pikantina
Ок. 4 с.л. олио
За соса :
6 ч.л. кисело мляко
2 с.л. майонеза
2 ч.л. горчица / може и без нея/
4 скилидки чесън
Запретвате ръкави и , обелвате картофите, нарязвате ги като за пържене. Потопявате ги във вода, за да не покафевеят
В отделна купа смесвате галетата, кърито, пипера и тн.
В тавичка по-дълбока сипвате олиото.
Изспивате подправките върху картофите и ги разбърквате за да се разнесат навсякъде. След това ги поставяте във тавата, а тавата във фурната - предварително загрята на 240є, печете около 30-40 минути.
Соса, в купичка смесвате млякото, майонезата, горчицата и счуканите скилидки чесън ( и сол по вкус.) Разбърквате хубаво и прибирате в хладилника (като е хубаво да сложите нещо отгоре, за да не мирише всичко на чесън.
Пак предупреждавам, доста е пикантно, но е ужасно вкусно.
Enjoy bitchachos.
Няма коментари