Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2006 17:56 - Призрачната такса „разрешаване на кредита”
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 3566 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 25.05.2010 09:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


Аз съм емоционален човек и лесно се поддавам на внушения. Например, ако по телевизора дадена женица започне да си разкопчава сутиена, пулсът ми се ускорява. Ускорява се и когато на екрана лъсне 50%. Особено, когато става дума за отстъпка. Тогава душата ми започва да мечтае. Ех, апартеминти, ех, коли! Представяте ли си какъв живот ще е, ако са наполовина по-евтини! Но за това са отстъпките: да вдъхновяват потребителите. Ето, някой от мобилните оператори, не помня кой беше, дава отстъпка 50% от месечната си такса. А банка ДСК дава 50% отстъпка от такса разрешаване на кредита. Странни хора са в ДСК. Аз отдавна ги подозирам в известна извратеност заради китайчето, онова, дето вика „Банка ДСК, я!” и което всъщност е Смръдльо от рекламата на Глейд микроспрей. Какво рекламно послание ни отправя ДСК? Може би: „Ау-у-у, че мирише! Банка ДСК, я!”. Не знам...
Но да са живи и здрави, щом дават отстъпка от цели 50% от такса „разрешаване на кредита”. Точно както един мой приятел на времето си закупи всичко от Цептер, само и само да спечели наградата - комплект ножове, така и аз решх да изтегля стандартен потребителски кредит от ДСК, само и само да спечеля 50% от такса „разрешаване на кредита”. И ето тук зазвучава загадъчната и напрегната музика, която предвещава появата на лошия в криминалните филми. В тарифата на ДСК такъв термин няма. Има много други такси, които, не знам защо не се рекламират - Разглеждане искане за кредит, Предварителна оценка на доходи, Оценка на обезпечение, Учредяване и заличаване на обезпечения, Ангажимент, Управление на предоставен кредит, Изготвяне на количествено-стойностни сметки, Проверка на количествено - стойности сметки, Предоговаряне и/или преструктуриране на кредит, Такса за пълно погасяване на изискуем дълг, Контрол при поетапно усвояване, Административна такса за обслужване на кредита при отпускането и усвояването на сумата... Всъщност защо не се рекламират тези такси? Някои от тях са в проценти, което доста променя процентите, които се рекламират. Както и да е. За мен е важно, че моята такса, таксата която ме отведе от телевизора до банката, я намаше! Нямаше я таксата „разрешаване на кредита”! Свързах се с кол-центъра на банката. Любезен младеж изобщо не знаеше за каква става дума. За разлика от него, любезна девойка (винаги съм казвал, че жените са по-добрата половина от човечеството) ми обясни, че под тази такса се разбира друга, която всъщност е 10 лева. Следователно, ако се включа в промоцията до края на годината, ще спечеля 5 лева! Цели 5 лева! Ето на това му се вика изкушение. За такива неща Кръстинкът е въвел термина „предложение, на което не можеш да откажеш”. Но аз, с вродената си чувствителност, се притеснявам. Няма ли ДСК да изпита известни финансови притеснения, като така щедро раздава по 5 лева наляво и надясно. Вярно, от всеки 10 хиляди кредит тя печели по около хиляда чисто, но 5 лева са си 5 лева. Не са 2 лева като от онази реклама, дето уж една девойка прави свирка на един младеж, ама тя не прави свирка, а рови в документи, а на него не му правят свирка, а яде чипс, но когато бръкнеш в пликчето с чипса, не вадиш чипс, а вадиш 2 лева. Сложен свят...



Гласувай:
0



1. анонимен - Cool!
23.11.2006 18:13
Едно основно правило на маркетинга е "Географски фактор". Трудно ще рекламираш свинско в арабска страна, нали.
Хората-маркетолози много добре знаят какво правят. (И) те си имат работа с овчо племе! Та подготвят маркетингови канмпании като за овце!
Защо си мислиш, че лихвите са толкова високи?! Нали пазара ги определя. А тук пазара е тарикат срещу овце! :-)

Поздрави
цитирай
2. pakostinka - Браво, харесва ми аналитичността ти
23.11.2006 18:39
и нюхът ти на вряла и кипяла жърналистическа или детективска хрътка...ма не разбрах защо така с това китайче/виетнамче/японче - то просто се снима и печели пари и може да ги инвестира и в ДСК - кой знае, а и е интересен реверанс към времето, когато нямаше кучета, защото виетнамците ги изяждаха :)
цитирай
3. artanis - няма смисъл
23.11.2006 18:54
да се ползват български банки. Естествено има лоши и по-лоши. Аз използвам лошите, когато ми се наложи и няма накъде.

поздрави:
цитирай
4. ssslavy - верно ли бе?
23.11.2006 19:49
Всичко това го има като такси ако искаш да им дадеш два пъти повече пари отколкото си взелб?
Ебати гъзовете, тия не са ли пуснали и билетчета на входа на банката? Тогава ше могат да пуснат реклама : "Коледен подарък - безплатен вход в Банка ДСК за всички желаещи. Ела на топло без пари!"
цитирай
5. mobo - ssslavy
24.11.2006 09:20
нямат билетче за вход в банката, ама ти колко търговски банки с безплатен паркинг точно пред тях си виждал?!
цитирай
6. ssslavy - не знам
24.11.2006 12:16
не употребявам..банки
цитирай
7. artanis - ssslavy
24.11.2006 12:50
Ми да, в тези случаи се копае една дупка и се слагат парите там. Неудобството е само, ако съседът ги намери случайно ;)

поздрави:
цитирай
8. sladurcheto0 - Hahahah
24.11.2006 18:32
AHhah.. bravo we! Ei tva e.. A by the way tova sus smrudlioto be6e ... hilejno!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2789409
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717