Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2007 11:53 - От другари до превъзходителства
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 3899 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 04.01.2007 10:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Искам да ви покажа един документ. Една покана за празничния гала-концерт по случай приемането ни в ЕС, състоял се в Зала 1 на първи януари. Заличил съм имената на получателя, за да не си направи някой извода, че това съм аз, но другите реквизити съм оставил автентични и непокътнати.

 

 image

 

До три заключения стига дедукцията на детектива. Първо, получателят е мъж, защото има „г-н”. Второ, той е женен и протоколът на Министерски съвет знае това. Трето, поканеният е отрязан от всяка възможност да доведе гадже, защото ясно пише „и съпруга”. Но има и още едно, четвърто, което за мен се оказа съдбовно. Когато взех тази покана в ръце, сякаш блесна светкавица и аз прогледнах! Цял живот, въпреки своето досадно голямо Его, съм се чувствал превъзхождан, но никога не съм успявал да разбера от кого. Сега знам – от Негово превъзходителство*. Слава на Бога, социалистите вече скъсаха с лицемерните обръщения, защото, докато при капитализма човек за човека е вълк, то при тях той е брат, приятел и негово превъзходителство. Вярно, имаше навремето поети, които говореха и за „негово величество човекът”, ала Царят не е съгласен да се говори така. Пък и трябва да има ред в званията. Ето, председателят на партията е Негово превъзходителство. Шефът на градската организация – Негово сиятелство. В София това е негово сиятелство Овчаров, но срамни професии няма! Областните отговорници по идейно-възпитателната работа съответно са Техни високопреосвещенства, докато главният отговорник по ИВД е Негово Светейшество. Към депутатите от парламентарната група на социалистите е редно да се обръщаме с Екселенц, докато към членовете на Висшия съвет – просто Сър. И съответно Лейди, но не съм сигурен дали Емилия Масларова, която е министър, не е по-правилно да е Милейди, а Джевдет Чакъров, който също е министър, да е Джевдет-бей, да не рече после, че го дискриминират по етикетно-протоколен признак. И накрая, активните борци против фашизма и капитализма са Техни височества, защото повечето идват от високо, от балкана, макар че още се спори дали това е точно така.

Като разкри своята истинска същност, Негово превъзходителство г-н Станишев сложи ред и в много други комуникационни конструкции. Например песента „Една българска роза”: „Добър вечер, приятелю млад, добър вечер, ваше превъзходителство”. Или пък в прогимназията: „Моля, ваше превъзходителство, пък Иванчо ми дърпа плитките и ми гледа под полата!”. А песента за Георги Димитров? „Ти си наш и скъп, и свиден, ти, твое превъзходителство Димитров! Твоят път е път завиден, път неравен и суров”. Не можем да не си спомним с умиление за Техни превъзходителства Пеко Таков, Мако Даков и Тано Цолов, за Нейно превъзходителство Баба Цола и за Негово превъзходителство Бай Тошо. Въобще, да ти стане едно превъзходителствено на душата...

 

 

image

_______________________________________________________

* Н. пр. – обръщение към официално лице, представляващо дадена държава в друга държава, обикновено посланик. Ако г-н Станишев се чувства в чужбина или пък функционира в България като емисар на друга държава, в т.ч. и на своята родина, си вземам всичко казано назад и признавам, че е прав да се титулува Свое превъзходителство.




Гласувай:
0



1. killu -
03.01.2007 12:20
Негово превъзходителство е таен посланник на голямата страна в българия това е ясно. А българия е троянски кон на същата тази страна в европа....
цитирай
2. ridiculous - Добре,
03.01.2007 12:21
че ме открехна, sulla... Особено ключова ми се струва бележката под черта...
цитирай
3. ravia - Ей сега вече да му мислят
03.01.2007 12:44
в ЕС, като влезнахме там :)
цитирай
4. estrella - Нямам
03.01.2007 12:49
думи нямам, и въздух от смях нямам. Първо реших, че е тъжно, но после ...:))))
цитирай
5. tsbotev - А лъвчето?
04.01.2007 00:28
Видяхте ли? Лъвчето от "Пежо" пак се появи. Този път полулегално (като баща му на Н.Пр.).
Съвсем са сбъркани тези хора, да занете. Уж много ги пращаха да учат, но цървуланството им винаги избива. И то точто когато не трябва.
А можи наистина да не е от България човекът. Не виждам символи, които да доказват, че има нещо общо с България.
цитирай
6. анонимен - Весо - Как сега да ви наричам, таваришч Сергей?
20.11.2008 12:47
Боже, Боже! Истина ли е това! Комунист да го наричат НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО! Не мога да повярвам. Да не би да е някаква шегичка? С поканата. Ако я покажем на някой партиец, какво ли ще каже? Че е провокация! Хахаха!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788768
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717