Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2007 18:10 - Да си избелим целулита за жълти стотинки!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 20290 Коментари: 23 Гласове:
1

Последна промяна: 09.11.2010 08:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Телепазарната търговия е нещо много повече от обикновената пазарна. Както Ленин бе казал, че геният е 1% талант и 99% труд, така и ние трябва да отбележим за телепазарната търговия, че тя е 1% потребителска стойност и 99% реклама – който не вярва, да направи справка с тарифите на телевизиите. Аз, обикновено, когато ми се появи на екрана д-р Ливайн или друг монстер от неговия калибър, задействам някакъв вроден защитен механизъм в организма си и той ме кара да чета книга, да пия ракия или да пея тъжни македонски песни, притропвайки си на тарамбука, но не и да гледам телепазрания прозорец. Вчера обаче станах неволен свидетел как ТОПШОП се опитва да пробута на населението надуваем дюшек за 179 лв. Истинското му име е Еър Ландж - Надуваемо легло 3 в 1- удобно, функционално, компактно (аз имам превозно средство 4 в 1 – голяма черна лека кола), цената не е просто цена, а „Вашата* цена: 179,00 лв.”, тоест нашата. Ако приложим формулата на Ленин, ще получим следната тяхна цена: 179 лв. минус 99% реклама е равно на 1,79 лв. Е, този резултат, признавам, е доста ленински, но истината едва ли е много по-различна. Пък и колко да струва един надуваем дюшек! Китайците сигурно ги продават по 1 евро дузината.

Но не качествата на стоката привлякоха вниманието ми. Привлече го така наречената промоция – ако си купиш дюшек, можеш да го върнеш до една седмица и парите ти ще бъдат безпрекословно възстановени. Безпрекословно и в съответствие с „Условията за покупка” на „Студио Модерна”. И ето тук, търпеливи мои читатели, ние с вас се разделяме на две. От адната страна на барикадата вие се питате кои са тези тайнствени „Условия”. От другата страна на барикадата съм аз и ви отговарям – ето ги:

 

image

...Ако искате да върнете продукта, можете да го направите в срок от 7 работни дни от датата на получаването му. Продукта трябва да бъде неизползван, в оригинална опаковка, заедно с придружаващите го документи. Студио Модерна - България гарантира връщането на сумата.

Студио Модерна - България възстановява стойността на продуктите с пощенски запис.

Значи, ако искате да върнете някоя стока, не правете грешката да я употребявате през първата седмица. Дори е препоръчително и да не я разопаковате. Ще трябва да намерите друг начин да разберете дали е дефектна или не, чупи ли се, върши ли ви работа и т.н. Ако успеете да я устискате в нейната девствена цялост и непорочност, ще я върнете след една седмица и ще започнете (забележете!) да си чакате парите по пощата със запис. Не е ли по-лесно още в началото да вземете стоката и след седмица, ако ви е харесала, да я платите вие с пощенски запис? Нали ТОПШОП няма друг екзистенциален смисъл, освен добруването и абсолютното удобство на клиентите си! Добре че, освен „Условията за покупка” на ТОПШОП съществува и Закон за защита на потгребителите, където срокът за връщане на нежелана стока е 2 години, независимо от това дали е в опаковка и дали е употребявана.

 

А иначе, освен дюшек можете да си купите Детска забавна игра Флоам, Възглавница Дормео Мемосън, Вакуумиращи пликове - спестете пространство, Еластични бермуди за строен силует, Велформ смайл - До 8 нюанса по-бели зъби само за 20 минути (на колко се равнява един нюанс? – б.а.), Антицелулитен клин. Всичко това на средна цена 52,58 лева парчето. Такива ми ти работи...


*Не мога да не си спомня една месарница на ъгъла на „Мизия” и „Евлоги Георгиев”, точно до Военното училище, чиято реклама гласеше „Вашата месарница”. Всеки път, като мина оттам, ми става едно топло на душата, че си имам месарница, но до днес така и не се наканих да я посетя някоя вечер и да прибера оборота...





Гласувай:
1



1. tera - забелязала съм,
19.02.2007 21:14
че това което се рекламира в тези ТВ шопове и техните разновидности си е 100% боклук. Даже, ако по някакви неведоми пътища в тези предавания се появи нещо свестно, което върши някаква работа, няма сила на земята, която да ме накара да го купя. Чудно ми е, защо се произвеждат такива долнопробни боклуци и защо така ожесточено се рекламират, като същите усилия могат да се хвърлят да се произведе нещо полвзно и да не проглушават ушите на хората с глупости.
цитирай
2. анонимен - no3s
19.02.2007 21:41
Ако произведат нещо хубаво, едва ли ще струва толкова пари. Боклуците са евтини и позволяват да се прави от тях добра печалба. Самият факт, че се дават толкова много пари за реклама красноречиво говори за това. Важното е да разчиташ на наивността и глупостта на хората пред екрана на телевизора. Да ме извини българинът, но с тази негова беднотия все се надява да удари "кьоравото" и за нищо пари да си вземе нещо квалитетно. Е, хората са казали - "...не съм толкова богат, за да си купувам евтини стоки"
цитирай
3. tera - към преждеговорившия, (простете не ви запомних името)
19.02.2007 21:59
не си ли противоречиш малко. "Самият факт, че се дават толкова много пари за реклама красноречиво говори за това." (*) -ами за тези пари ми е думата, дето се дават за реклама, да се вложат в производството на нещо качествено. Освен това не мисля, че тези боклуци са евтини. Даже телевизионните боклуци са най-скъпите измежду всички видове боклуци пак по същата причина - виж (*).
цитирай
4. thomas - Не че им правя реклама, но имаше и едни с хубави стоки...
20.02.2007 07:51
Не знам дали още ги има, но съм си купувал 2 неща от WS Teleshop още в средата на 90-те, и то не "през телевизора", а на изложения, където редовно участваха поне преди време, и смея да твърдя, че тези продукти бяха чудесни. Едното беше рендето Boerner, а другото - Blue Magic Mop. Първото си е продукт-уникат, който вече над 10 години ми върши чудесна работа и е изработено великолепно, от ABS пластмаса и великолепна стомана на режещите части. Второто беше първият появил се в България Blue Magic Mop. Вярно, при тях той ми струваше 30 лева, а сега китайските боклуци ги продават за по 6-7 лева във всеки супермаркет. Само че онзи може би не беше китайски (или поне е бил правен с нужния контрол на качеството) и все още си е жив и здрав, а сегашните в офиса чистачката ни ги троши на всеки 2-3 месеца (имам предвид дори ДРЪЖКИТЕ им, а не само синята гъба).

Та така - не е задължително един продукт да е боклук, за да се продава чрез телешопинг, но все пак помага. И още една перифраза, този път от виц: само някакви си 99% от телешопингите са виновни за лошата слава на всичките останали...
цитирай
5. анонимен - Къртиш човече
21.02.2007 11:00
просто не мога да не се радвам на дедукциите, които правиш, оправяш ми деня и ме караш да се усмихвам, благодаря!
цитирай
6. toni44ka - xi4 ne mi se vqrva
04.03.2007 19:42
imam 4ystvoto 4e vsi4ko koeto pravite ne e dobro ka4estvo i ima li smisal da pravite tekiva ne6ta i da lajete starite xira i samo da im vzimate parite mnogo lo6o govori za vas
цитирай
7. анонимен - ani
18.04.2007 20:45
zdraveite nie si kupihme tozi divan no ot nqkade izpuska i ne mojem da razberem ot kade.molq kajete mi kakvo da pravq.....
цитирай
8. sulla - Ани:
18.04.2007 20:55
Чл. 114. (1) При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:

1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;

2. намаляване на цената.

(2) Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

(3) Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.



Чл. 115. (1) Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.

ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ:
http://www.bcnl.org/doc.php?DID=61

И ЖАЛБА ДО КОМИСИЯТА:
http://www.kzp.bg/modules.php?name=ConsProt&op=send&id=21
цитирай
9. izida - срокът за връщане на стока НЕ Е 2 години!
21.06.2007 10:05
"Добре че, освен „Условията за покупка” на ТОПШОП съществува и Закон за защита на потгребителите, където срокът за връщане на нежелана стока е 2 години, независимо от това дали е в опаковка и дали е употребявана."

Не мога да се съглася с това изказване. Според ЗЗП, 2 години е срокът, в който клиента може да отправи рекламация ако стоката спре да отговаря на договореното - и тогава търговецът е длъжен до 1 месец да я въведе в първоначален вид (при закъснение можеш да си искаш парите). Имаш право на подмяна или ремонт. Ако и след тази мярка пак се случи стоката да има проблем, тогава вече имаш право да поискаш отбив от цената или направо - разваляне на сделката и връщане на всичките пари.

Колкото до срока за връщане на тази конкретна стока, тук важат специалните разпоредби при търговия от разстояние :

"Чл. 55. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор от разстояние в срок 7 работни дни, считано от датата на:

1. получаване на стоката от потребителя, когато са изпълнени изискванията на чл. 54 - за стоки;

2. сключване на договора, а когато задълженията по чл. 54 са изпълнени след сключването на договора - от деня на тяхното изпълнение, но не по-късно от срока по ал. 3 - за услуги."

Естествено има изключения - стоки по твой проект, бързоразвалящи се. Но ми прави впечатление, че задължение стоката да не е разопакована има само за аудио записи и програмни продукти - предполагам защото тогава можеш да изкопираш записа и да го върнеш.

До колкото знам целта е да си защитен поради факта, че рекламата по телевизията не показва стоката така, както ако ти я демонстрират в магазина.

Друга особеност от същата глава на ЗЗП е :
"Чл. 53. Доставчикът няма право да изисква или да приема авансово плащане преди изтичане на сроковете по чл. 55."

Така че излиза, че дори нямат право да приемат пари преди тези дни!
цитирай
10. анонимен - maia
18.02.2008 13:32
Според мен не всички продукти са боклуци.Аз лично съм си купувала много неща от тези магазини,витал център , комплекта с ножовете, колан за отслабване и сега чакам да ми донесат стии моуп.От всички неща съм доволна.Не мисля, че продуктите по магазините са по добри, само където не ги поръчваш , а направо отиваш и ги копуваш.Що се отнася до връщането на стоката и след това на парите също не съм съгласна свекър ми си беше купил космодиск нещо не му хареса и го върна още в магазина му върнаха цялата сума.
цитирай
11. анонимен - leglo
20.08.2008 15:05
Bih iskala da si zakupia takova leglo. Molia posavetvaite me dali si zaslujava parite i dali vse pak ima niakakva garancia.
цитирай
12. анонимен - abe Vie ne ste dobre!!!!
07.11.2008 00:00
Хайде сега на многознайковците да разясня малко вътрешна информация. На 21 съм, и по стечение на обстоятелствата съм част от екипа на Топ Шоп. Мислите ли, че на млад човек като мен, могат да му се пробутват разни безпочвени лъжи, за които Вие така упорито настоявате. Първо - ако сте клиент на Топ Шоп, въобще няма и да си помислите да твърдите, че парите не се връщат-абсолютно всеки, който е изискал от нас да му се възстановят парите, си ги е получил(в магазините ги връщат дори на секундата). Всеки продукт има минимум 6 месеца техническа гаранция (в съответствие със заложените в закона за защита на потребителите изисквания), като продуктът, ако прояви дефект, му се заменя с чисто нов!!! И "такива ми ти работи" като възглавницата Мемосан НЕ СЛУЧАЙНО са на цена от 60лв - това е ИТАЛИАНСКО качество, ако това нещо Ви говори, разбира се. Така че, ще Ви помоля да не се изказвате неподготвен/а, Sulla, а първо да проучите как точно стоят нещата, и след това да правите подобни смели изказвания!!!!!Като не искате, не пазарувайте от Топ Шоп, сигурна съм, че никой не Ви е хванал за врата, и да Ви принуждава да пазарувате от Топ Шоп. Със сигурност с парите,които бихте похарчили в Топ Шоп, ще си купите 3 пъти повече неща от Илиянци, сигурно повече вярвате в истинността на техните продукти..... нали знаете - евтиното ВИНАГИ излиза по-скъпо. Право на собствен избор е хората откъде да пазаруват, никому не е нужна Вашата ирония :)
цитирай
13. sulla - Благодаря, добре съм.
07.11.2008 07:31
Радвам се, че сте част от екипа нае Топ Шоп, аз пък познавам висшият мениджмънт на Студио Модерна лично. Тъй както никой не ме е хванал за врата да си пазарувам оттам, така и Вас никой не Ви е хванал за никъде да ми четете блога. Дали си пазарувам от Илиянци е въпрос, който Ви предлагам да не обсъждаме. Що се отнася до ИТАЛИАНСКОТО качество, sono tanto grato a Lei per la sua leziione riguardo alla qualita italiana.
цитирай
14. анонимен - много сме си добре
15.01.2009 14:52
Преди два дена изпратих брат си да ми купи колан за отслабване,но стана малко объркване и той ми купил vibra tone а аз бях му казала друга марка.Както и да е -опитах се да го върна в магазина от който го е купил,но продавачката отказа.Попитах я за седем дневният срок в който може да се върне а тя ми каза че важи само за поръчките по-интернет.НИКАДЕ В СТРАНИЦАТА НЕНА ТОП ШОП НЕ ПИШЕ ЧЕ ПРАВИЛАТА ВАЖАТ САМО ЗА ПОРЪЧКИ ПО-ПОЩАТА И ЧЕ ПРОДУКТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТВОРИ .Обадих се на телефона който е даден за връзка и ми вдигна едно много културно момиче което се съгласи с мен за ПРАВИЛАТА КОИТО ЛИПСВАТ,и сега чакам да ми се обадят от връзка с рекламите.
Затова моля "господинът с вътрешната информация,да се информира по-добре".
цитирай
15. анонимен - izmamnici
04.02.2009 23:02
slim flash e bokluk za 100 leva !!! ne j kopuvaite !!! vsichko e reklama.ne se namaliava taliata za 40 minuti s 4 santimetra. sajaliavam che j kupih !!! e nali znaete majko dupe edin pat es oprava !!! gospod vijda.vsichko se vrashta.i te shte badat izlagani rano ili kasno. dano gi oberat !!!da falirat !!! bokluci,bokluci,bokluci !!!
цитирай
16. анонимен - ne sum sigorna
17.03.2009 14:13
az mislq da si zema kolan za otslabvane no milsq da si go zema ot televiziqta i nz dali 6te stane ne6to no mislq da probvam molq kajete mi kakvo da pravq posuvetvaite me
цитирай
17. thomas - @16
17.03.2009 15:49
Едно е ясно - няма да ти помогне да почнеш да пишеш правилно думата сигУрна. За това си трябва учебник по български за 4 клас.
цитирай
18. анонимен - 16:
17.03.2009 18:03
Навсякъде плъзнахте, бе! Еба ти досадниците. Като ви плащат да ровите по форумите, поне вярвате ли си, че "уравновесявате нещата с другата гледна точка"...
цитирай
19. анонимен - pff
17.01.2010 21:54
по-евтиното в повечето случаи излиза по-скъпо. Но и скъпото не винаги е най доброто :) нека запазим благия ''тон'' ;) и уважаваме правото на всеки да има мнение ;) А вече друг е въпроса дали то е достойно да се прегледа по обстойно или не ;) пак е въпрос на лично мнение ;) и в крайна сметка..както е казано с твоите камъни по твоята глава ;) никой не кара насила хората да си копуват от мола гащи за 100 лв нито стийм моп за 200 лв от топ шоп
цитирай
20. анонимен - pff
17.01.2010 21:55
кУпувам хих..
цитирай
21. анонимен - bravo
03.10.2010 23:34
bravo za komentarite izkam da kypq takova leglo zahtoto mislq 4ee mnogo ydobno no neznam kolebaqse ot 4ytoto domomenta a i neznam razmeritemy ako nqkoi gi znae htesam my mnogo blagodaren dagi napihe
цитирай
22. анонимен - abe hora tuk nikade ne e poso4en t...
09.11.2010 00:29
abe hora tuk nikade ne e poso4en telefon za spravka osven tozi za pora4ki,4akam produkta si ve4e cql mesec,nqkoi ako znae telefona molq za pomosht
цитирай
23. sulla - тел:
09.11.2010 08:37
Запитвания за продукти, цени, доставка: 02/ 81 851 80

Поръчка на продукт по телефон: 02/ 81 851 80

Рекламации: 02/ 81 851 51
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788711
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717