Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2007 18:31 - Триглава четка “Аквафреш” – царицата на сюжета
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 12251 Коментари: 20 Гласове:
0

Последна промяна: 02.07.2007 20:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Кое е най-важното в една реклама? Това безспорно е сюжетът, разбира се след рекламните лица и в частност – след рекламните брадавици на леля Мария от първия клип на Bonux, брадавиците, които тя заговорнически отриваше о ухото на клиента си в бакалничката, нашепвайки му трите достойнства на прахта за пране. Именно сюжетът в рекламата на новата триглава четка за зъби (човек ще рече, че говорим за ламя!) Aquafresh ме накара да се почувствам като невзрачна молекула в океана на литературата. Винаги съм завиждал на майстори-фабулисти като Агата Кристи, Александър Дюма и Удхаус, но този който е написал сценария за клипа, слага всичките в малкото си джобче.

Лежерна махленска картинка. Ще да е събота или неделя, защото не е вечер, но пък хората очевидно не са на работа и разцъкват леко баскетче на площадката между блоковете. От един вход излиза семпла девойчица, поклащайки бедра и четкайки зъбите си с четка за тази цел. Ето тук прещраква мълнията на узнаването (доколкото щракането е звукът, съпровождащ появата на мълниите) и ние попадаме от света на обикновеното в света на приказното, защото колко хора и още повече млади момичета, си мият зъбите по стълбището и на двора! Къде е тръгнала тази махленска хубавица – пита се непредубеденият потребител на рекламния клип и си отговаря, съдейки по видяното: тя отива да си изпразни пощенската кутия. Ето защо си мие зъбите, макар че защо, наистина?... Както и да е. Изпразва си кутията, но вместо да се шмугне обратно във входа със съдържанието й под мишка, тя лукаво го хвърля нависоко – там, където не би могла да стигне сама. От човек, който си мие зъбите, докато си проверява пощата, може да се очаква всичко!

Но ето каква е била подмолната цел на тази малоумна на пръв поглед маневра. Не щеш ли, появява се Той. Задморският принц в образа на дългунест комшия, който досега е разцъквал баскетче с аверите. Той се извисява, взима пощата от недостъпното място и я дава на девойката, която не спира закачливо да си мие зъбите. Въпросите защо едно момиче с четка за зъби в устата спира играта на баскетбол и защо след като доброволно е пожелало да захвърли пощата си върху кутиите, трябва да се появи някой, който да оспори това нейно решение и да й я върне, остават да висят в пространството, както висят и много други неща, за съжаление*. Но това не е толкова важно, колкото намекът, че между двамата припламва искра. Може би това е началото на нова любов? А може би и още нещо?... Цялата тази сложност на ситуацията става доловима за нас чрез майсторски режисьорски похват, изразяващ душевното състояние на героите чрез детайлите във физическите им действия – момиченцето влюбено тръква още два-три пъти зъбите си с четката, което ни дава повод да видим и анимация, илюстрираща революционно новото отстраняване на плаката, след което си тръгва, но светът вече не е същият. Това е то магията на киното.

Да, сюжетът на рекламата е много добър и аз съм сигурен, че милиони хора по целия свят ще си купят не само триглава, но и огнедишаща четка за зъби. Имам само една молба. Да не се възлага на същия творчески екип създаването на клипове за тоалетна хартия или дамски превръзки, защото не искам да си представя какво ще трябва да прави девойката пред пощенските кутии, докато чака принца.

 

 

______________________

*Много моля всички читатели, които са на мнение, че изречения като това са безумно Усукани и неприятни за четене, да ме порицаят писмено!



Тагове:   четка,


Гласувай:
0



1. анонимен - Абсолютно кефиш! Starlight
02.07.2007 18:57
Абсолютно кефиш!
Starlight
цитирай
2. locke - :))
02.07.2007 19:24
Разгеле и аз я разбрах тази реклама - тя е трейлър на фентъзи филм, нали :)
цитирай
3. thomas - Не, не, пиши си ги! ;-)
02.07.2007 19:26
Обаче да вметна - Усукани :-)

Чудя се само за какво й беше на девойката триглава четка, за да привлече вниманието на младежа към себе си. Ако тя е така младо свежа, а той - баскетболистче, щеше да клъвне и на Поморин и четка без никаква марка. Даже и без четка, и без паста. Но тогава нямаше да има сюжет.
цитирай
4. ganapati - Смях се от сърце, не съм я гледал, но ...
02.07.2007 19:55
Смях се от сърце, не съм я гледал, но за разлика от други твои коментари този е забавен.
цитирай
5. pilcho - Хахахаха
02.07.2007 22:36
Супер яка презентация, както обикновено!
Устата ми пак се пукна от смях... не си ли гледал някоя реклама на меден вазелин или барем гланц за устни скоро?
Относно фабулистите, на които завиждаш... бих могла да кажа само, че в твоя стил и ти си толкова високо.
Евалла, машаалла, аферим!
цитирай
6. анонимен - от bale
03.07.2007 02:35
Хареса ми главното У, при усукани.
цитирай
7. анонимен - Здравейте, банда!
03.07.2007 02:50
Аз съм вашият стар познайник кон-вихрогон-"дисквалифицирания". Явно сценатят на този рекламен клип е труден за разбиране, дори за нашия дълбокоуважаван (не влагам ирония) sulla. Не и за бай ти locke, обаче! Рече и отсече: "трейлър на фентъзи филм". Това е то, киноизкуството!
цитирай
8. sulla - Коментар #2 fil:
03.07.2007 06:53
Ето тези реклами са хубави:

Загорка Gold, особено музиката и колоритът;

Швепс - всички

2 be - всички

Данон Данет - с детегледачката

Хайнекен - щастливата кола и новият секси кен;

Хайнекен - с Cobra Style и танцуващите;

Загорка - един народ - един отбор;

Парфюм Карлос Моя;

Сериите за шоколади Milka;

Шуменско - всички с Лафазанов;

SONY BRAVIA - и двата клипа;

Ариана - четиримата приятели;

Банкя минерална вода;

Coca Cola Light - впрочем, станете на крака и аплодирайте този, който летя с параплан :-)

Чипс Lays;

Fanta - анимационния клип със знаците...


И още много, много реклами са хубави, включително и повечето от тези, за които пиша в блога.
цитирай
9. zvezdopad - sulla :)
03.07.2007 09:02
* ако позволиш и да те сочим с пръст - критическите напъни в нас ще са своевременно потушени :D
Поздрави!
цитирай
10. анонимен - point
03.07.2007 09:21
понякога смисълът на един текст е в предизвикването на други - и дори да не повярваш на предназначението на първия, се радваш, че си прочел втория:) (аз допълнително и за "звездното" изречение, което ме успокои, че яснотата не е зад е задължително простота:) )
цитирай
11. thomas - Sulla, ако имах твоето перо...
03.07.2007 10:18
Или може би "ако имах твоята клавиатура" е редно да се каже в днешно време, за няколко от изброените от теб по-горе ХУБАВИ реклами щях да напиша толкова убедително закопаващи размишления против, колкото ти пишеш за почти всяка реклама, която ти падне на мушката ;-) На първо време бих се заел с Lays, Coca Cola Light, Загорка голд (ако имаш предвид тази с клубната атмосфера, която отива да е реклама на Smirnoff Ice примерно).
цитирай
12. анонимен - plamen
03.07.2007 11:44
слагай празни редове между параграфите.

ето така.

п.с. абе само на мен ли точно тази цветова гама ми е малко тъмна и нечетима?
цитирай
13. thomas - И на мен :-)
03.07.2007 11:46
Даже по едно време призовавах инвестор.бг да забранят тези комбинации с белите букви и черния фон, че после ще ги питам кой ще плаща обезщетенията за увредено здраве на читателите, ама те не приеха проблема на сериозно...
цитирай
14. анонимен - Ирина Марудина
04.07.2007 12:27
И на мен много ми харесва рекламата на Загорка Gold (и сега си тананикам мелодийката). Обаче ме притеснява едно - какво значи : "Негорчива" казано на фона на целувка между мъж и жена... А и жената ми прилича на мулатка - така че сякаш хващам нещо расистко.
цитирай
15. анонимен - мяяяяя
04.07.2007 16:27
sulla президент!!!
цитирай
16. анонимен - Nony
04.07.2007 20:03
Благодаря ти:)))
След ужасен ден ме разсмя до сълзи и сополи:)))
цитирай
17. анонимен - гледам сула не е спрял да твори. . . и ...
07.09.2007 11:02
гледам сула не е спрял да твори...
и отново е уникално, и гениално, това което вижда в рекламите.

брaвo сула
давай все така
успех

ние сме с теб.
цитирай
18. анонимен - първото нещо, което направих като ...
07.09.2007 11:03
п.с.:първото нещо, което направих като се регнах тук, че забравих ника и старата си парола беше да потърся... блога на сула :)
цитирай
19. morganamaur - :P:P:P:P :)))))
12.10.2007 14:04
...рекламите не са това,което бяха!!!....... :D:P:P:P:D
P.S.:а по повод #2... да има и няколко (наистина,малко на брой :( ) добре направени реклами...всъщност не може да не се отбележи,че в 99,99% от случаите,Coca-Cola са лидери в правенето на готски рекламни клипове...а всъщност защо пък да не са и 100%? :))) а лично на мен последната им реклама ми въздейства мн яко на нервната с-ма... както и "зашеметяващата и умопомрачителна" реклама на Sprite с мощното и така освобождаващо уригамиииии :)))) е,кажете ми,точно,когато си дояждаш иначе толкова вкусната вечеря...когато видиш тази реклама,не ти ли се приисква и ти така доволно да се...освободиш :))) и да отвориш място и за още една порция.... хахахххх (и нека не забравяме,че все пак е 100 пъти по-добре да ти се уригнат,ако ще и по TV...защото ще е крайно отвратително,ако произведените от храната газове намерят пролука...сещате се... :))) дано никога не се досетят да създадат и такъв тип реклама... тога вече ще е доста кофти... ;) :)))))
цитирай
20. thomas - Всеки има право на лош вкус...
12.10.2007 14:13
За мен хубавите реклами на Кока кола свършиха някъде около средата на 90-те. Оттам нататък стават от дебилни - по-дебилни. Но щом теб чак сега са почнали да те дразнят с уригането...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788395
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717