Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2007 23:07 - Философия на пияното шофиране
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 23683 Коментари: 44 Гласове:
0

Последна промяна: 19.07.2007 23:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Хората се дразнят, когато някой им каже, че кара колата си пил. Това става ясно от реакциите по повод предишния ми постинг. Винаги съм споделял убеждението си, че пиян аз шофрам много по-добре и много по-безопасно от мнозина раздразнителни неделни водачи на бели автомобили, но няма да се надувам с това. Моят приятел и собственик на Радио FM+ Петьо Пунчев преди години поде кампанията „НЕ КАРАМ ПИЛ”. Аз се почувствах предизвикан и на страниците на това престижно блог-пространство тук подех кампанията „НЕ ПИЯ КАРАЛ”. Тази корелация, този сблъсък на идеи и концепции повидимому издигна въпроса за пияното шофиране на философска висота. Кое на кое вреди – пиенето на карането или карането на пиенето? Кога регистрираме прегрешение – когато оскверним първото с второто или когато обругаем второто с първото? Това е доктринална ситуация, която надхвърля възможностите на моя интелект и аз с радост, благодарност и надежда я оставям на всички, които се интересуват от темата и които ще ми окажат честта да оставят коментарите си тук. Това, което обаче е по силите на интелeкта ми, е да направя един прогностичен анализ на правилния подбор на питиетата спрямо елементите на шофиране, та дано да се раздраднят пуританите още повече!

 

И така, не мисля че е подходящо или пък че е проява на добър вкус да караш германска кола, още повече черна или пък сребриста, след като си пил мастика. Анасовонивят аромат, колкото и да го обожавам, което ме е карало неведнъж да пия Pernod и след това да карам BMW по времето, когато притежавах автомобил с тази благородна марка, не е подходящ за нордическия дух на тези коли. Германските коли изискват водка с разредител бира и питателни мезета на картофено-колбасена основа. Уискито също не влиза в конфликт с управляването на немски автомобили, но пък от друга страна уискито не влиза в конфликт с абсолютно нищо на този грешен свят.

Преди да шофирате големи джипове, пийте мускатови ракии. Количеството на изпитите ракии спрямо мезетата към тях и по-точно спрямо средното аритметично между грамажа на салатите, филетата и луканките, трябва да е реципрочно на съотношението на вашата телесна маса къмто кубатурана на двигателя на съответния голям джип. Иначе в устата остава неприятен вкус, наляга ви чувство за вина и започвате да изпитвате остра нужда от дъвка.

Ако пък ще бръмчите с кабриолети, наблегнете на коктейлите. Б-52 отприщва желанието за неразумно задминаване, докато Мохито ни тласка към прегазване на невинни пешеходци. Манхатън и Маргарита изострят интереса ни към челни сблъсъци с мини-ванове, в които многодетни семейства отиват на планина, а Мартини Кейджън ни дава крила да влитаме през витрини на бръснарници.

Разбира се, може да ви се случи да карате и скучни лимузини. Тогава ви препоръчвам да се надрънкате с бяло вино, изсипано в голяма кана с лед и парченца ябълка. Замезвайте с мазни пържени риби, за да повърнете върху катаджиите, ако такива евентуално ви спрат.

Лично аз се наливам с уиски, независимо от това каква кола карам към настоящия момент. Разреждам си с бира, но от нея се оригвам, което е неприемливо в компания на дами. Но пък, ако не се оригнеш, рано или късно ще пръднеш и ако докато настъпи този момент, не си станал особено близък с дамската компания, конфузът ще е голям.

Сега карам една много голяма кола, с достатъчно прастранство между двете предни седалки, така че в него да се помести купа със салата. Ето защо вече си позволявам да пия и ракия, но само докато карам и когато видя катаджии, я крия както крия и мобилния си телефон, по който не спирам да говоря. Поне пътят ми е добре познат, защото непрекъснато обикалям около няколко детски градини с надеждата да прегазя някого, но, пусто, все не успявам.

 

Кажете, не е ли крайно време да се приеме пореден закон за движение по пътищата?

 

 

 

 

P.S. Получих няколко оплаквания, че цветовата схема на блога ми затруднява писането на коментари с черния си фон. Естествено, това е недостатък на софтуера, за което аз нямам никаква вина. Но пък виждам чудесен повод да отбележа и добрата страна на това обстоятелство – ако някой, въпреки трудностие, остави коментара си, значи наистина много е държал да го направи и аз съм му дълбоко благодарен.

 

P.P.S. Виждам, че темата за рекламите вече се изчерпва. Искам да стана разказвач на приказки.



Тагове:   философия,   шофиране,


Гласувай:
0



1. trevistozelena - много държа да оставя коментар!
19.07.2007 23:34
Сула, както винаги стилен и с особен нюх към детайла:) възхитена съм! плюс това смело подлагащ се на критика (щото ей сега ще те започнат, ама ти си знаеш и без това, нали:) ). аз пък няма ти се карам, че караш пил и вероятно пиеш карал, защото познавам хора, които се справят перфектно с комбинацията алкохол-автомобил, а познавам и заклети трезвеници, които просто не стават за шофьори. не мога да се съглася обаче, че на любимата ми водка приляга някаква смотана немска кола (НЕ! ПРОТЕСТИРАМ!). отреди за водката (или screwdriwer-a) една приятна японска количка и ще се спазарим (тоест, ще те заобожавам докрай) :)
поздрави!
цитирай
2. eti - без коментар, нямам чувство за хумор
19.07.2007 23:39
http://www.spetrov.com/video/weird/streets-of-sofia
цитирай
3. sulla - Eti:
19.07.2007 23:44
Е, и?...

А това, че нямаш чувство за хумор, е тъжно. Все едно не си изживяла оргазъм.
цитирай
4. sulla - Тревистозелена:
19.07.2007 23:54
Коли много и водки много. Моля, позволи ми да съм твоя орисница и да те нарека с водка "Юрий Долгоруки" и японска количка Toyota RAV 4 като за дами - ценителки.
цитирай
5. trevistozelena - sulla
19.07.2007 23:57
е...хм...ако е бяла може:)
мерси:))) (все пак си я представих бяла)
е, вече те обожавам
цитирай
6. анонимен - Gepi
20.07.2007 00:05
Super.... iavno i vsichki babaiti po ulicite sa maje kato teb, i shto da ne biat nali sa bezsmatni.....samo 5-6 "ne-kasmetlii" si otivat na den ,zaradi 2-3 chaski za iz pat, no ...kakvo ni barka tova... nali sme si otvoreni kopelete.....i sledvashti pat se nadiavm, kogato neshto se sluchva po patishtata, da se sluchi imenno na takiva kato teb, a ne - takiva kato teb da prichiniavat smart na nevinnite okolo teb... ili i togava pak shte se biesh v gardite kolko si otvoren,,,,,,
цитирай
7. charlie - Апропо,
20.07.2007 00:53
Карам френска кола, от твоята логика излиза че трябва да се наливам с шампанско, а не го понасям, защото ми прави киселини. Предпочитам джин-тоник. За да пия каквото искам май ще трябва да сменям колата. Някакви идеи каква марка трябва да ми е новата кола, така че да се върже с джина?
Относно послеписа към постинга- няма как да простя, че пропусна да анализираш рекламата на дъвките Орбит (с мазната тава), която лично аз считам за цветето на абсурдизма в българското рекламно пространство.Жалко, че я спряха. Издирвам я отчаяно.
цитирай
8. patilan - Всичко се връща!
20.07.2007 01:10
Виж какво, няма да те хокам много, дори не съм и от хората които съдят, а религията за мене е един голям виц.
Обаче за моите скромни 27 години, съм забелязъл, че всичко се връща... тъпкано и с лихвите.

Може и да си Шумахер зад волана, а след 2 големи и да го слагаш в джоба си, но рано или късно ще остарееш ( като гледам скоро ), сетивата ще се износят.. и ще сгрешиш, а такива грешки се правят веднъж.Ще се подхлъзнеш върху някой. Някой като зеленотревистата надявам се. Разбира се това са спекулации и въобще си нямам за цел да те плаша или нещо такова. Но има и друга страна, както винаги. Вече ми е ясно че си сладкодумен, веселяга, постигнал си доста в живота, и живееш за малките и безценни неща като добра компания, вечери изпълнени с емоции и смях и каквото още те интересува. За какво обаче не си даваш сметка преполагам е че такива като тебе имат последователи, особено ако си по чаровен, със сигурност през живота си си създал много последователи, много поклонници, много... шумахеровци. Ако не вярваш, върни се и прочети какво е написала зеленотревистата - само и намекна за RAV 4ка и вече разтвори краката си, потекоха и лигите, обожава те. А такива псевдоинтелектуалки са легиони.

Така че мой човек, може и да не ти се вярва и да не ти се иска, но СИ ОТГОВОРЕН за жертвите по пътищата, макар и косвено. И ще ти се върне, на тебе или децата ти. Точно така децата ти. Живота е гаден и много често последствията застигат децата ни за на нашите действия или бездействия.

цитирай
9. trevistozelena - патилане
20.07.2007 01:21
ти май си по-скоро драгият смехурко (да ме извиняваш, но нали все пак съм лично засегната)...та, патилане, долавям в теб един твърде често срещан у младежите комплекс - да си го кажем, направо те е яд, че такава една псевдо-интелектуалка като мен си разтваря краката пред големия лош сладкодумен тип, дето взел да се надува, моля ти се, че кара пил, а към такива едни съвестни млади момченца като теб единственото желание, което изпитва е да им се посмее някак псевдо-интелектуално и направо презрително. да ме извиняваш, но вчера цял ден спорих в коментари към един малоумен постинг от също така отговорна и загрижена персона със скудоумни настройки (ама досущ като теб, само дето беше стара, че и докторка ли другарка ли, не можахме да разберем...). и така де, не страдай. някой ден и ти ще станеш интересен зрял мъж (или пък не...хм...дано сула не те прегази нейде по пътищата дотогава)
цитирай
10. arnage - Смех! :)
20.07.2007 01:31
Глем смех, стига всичко тук да е наистина шега :) Защото ако не е, от играчка рано или късно винаги става плачка точно с тези неща...
цитирай
11. анонимен - Re: Смех! :)
20.07.2007 07:23
Само за мен ли е очевидно, че всичко тук е "наистина шега"?

touareg
цитирай
12. tata - Сула<учудвам се, че досега не си ...
20.07.2007 08:09
Сула, учудвам се , че досега не си нападнат от рояк трезвеници.Но съм сигурен ,че ще стане.Ще те нападнат фронтално, в гръб и по фланговете.
Ами с трабант какво пиене върви?
цитирай
13. krasi2g - С "Траби" - шнапс.
20.07.2007 09:10
Само да вметна, че тоя постинг ме наведе на едни такива мисли, дето като те полазят и почва да те сърби, пък те скачат ли, скачат, като бълхи. А мислите са следните:
...В едно утопично бъдеще, законът не е еднакъв за всички. Искаш книжка - моля, заповядайте с Вашата кола за да ви изготвим Вашият индивидуален закон (или правилник за приложението на закона):
Колата е евтинка, еквиваленат на "Лада" - за вас маалко по-ниска скорост. Изследванията за скоростта на Вашите реакции при различни обстоятелства показват, че не бива да говорите нито по мобилен, нито дори със спътника си, но до 0,8 промила нямате проблем - това е и мярката, която Вие не бива да преминавате. Пътните знаци, ограничаващи скоростта ще бъдат също относителни: за комбинацията "не особено добър шофьор + не особено добра кола" знакът "60" може да означава "40", а за комбинацията "перфектен шофьор + скъпа кола" - "120"... за което километражът на арматурното табло на различните автомобили ще показва различни стойности според марката/модела/шофьора.
...и други такива предимни налегания...
Не знам дали толкова рано сутрин съм достатъчно ясен, ама карай. Все пак да повторя: напълно съм съгласен, че хората (и колите) са различни, но законът е еднакъв за всички - което именно беше и причината да ме полазят мисли. Къш, къш, казах, мисли такива! Чиба!
цитирай
14. innuendo - Аз нямам книжка...
20.07.2007 09:21
...и не умея да карам. Но някак лесно и често успявам ... да го карам насмукан. Енигма някаква.
цитирай
15. morskamida - ...
20.07.2007 09:29
На мен ми звучи като гаврещо-гъделичкащ опит за събиране на хули.
При това написан с цинично-арогантна лежерност .. интересна комбинация.
И да не забравя! :) Няма такова нещо като добър пил щофьор!
цитирай
16. sowhat - изумителен си
20.07.2007 09:31
сигурна съм ,че ще се справиш и с приказките ,а си рекъл ,а си ги гепил -колко му е .
това не пия карал ,вече го беше казал и държа да подчеря ,че още тогава ме накефи .
а може ли да не пия и да не карам? :)
цитирай
17. milionche - Тоя пост
20.07.2007 10:02
го приемам като пореден оригинален опит да отправим поглед към един толкова важен, че чак "убийствен" проблем- ежедневната война по пътищата! Изборът е наш- независимо дали сме водачи на МПС или пешеходци, макар че последните не винаги имат избор...
Колкото до темата за рекламите- не споделя мнението ти, че се е изчерпала...Защото напоследък гледам все по-нелепи и безумни реклами...Поздрав,
цитирай
18. patilan - Скъпа зеленотревиста!
20.07.2007 10:38
Комплекси си имам но далеч не са свързани с това. Все пак няма хора без комплекси!

Яд ме беше допреди няколко години.
Все пак човек живее и вижда че това си е напълно в нормата на нещата. Разбира се говоря за навсякъде по света, защото в Б-я тези неща са далеч извън нормата. Но и с това съм се примирил.
Яд ме е на това, че хора като тебе, привидно принципни, привидно образовани, привидно забавни, са способни на невероятно грозни неща, като на пример да обожаваш един убиец. Не потенциален а директен. Всичко е въпрос на време. А такива като тебе с лопата да ги ринеш.
И ставаш съучастник колкото и да не ти се вярва, и въпреки че не е адресирано от закон, морален или писмен. Не можеш всичко всичко да прикриеш с плосък хумор.
цитирай
19. анонимен - patilane
20.07.2007 10:56
Не се занимавай с тези които вървят надупени-тревисти или зелени все тая,света е пълен с блюдолизци,не им отделяй толкова внимание,не го заслужават
цитирай
20. venercheto - ако караш по-добре и безопасно, ...
20.07.2007 11:30
ако караш по-добре и безопасно, когато си пил, значи си алкохолик. алкохолиците са хора, чиято координация става по-добра, когато са пили- обратно на неалкохолиците. въпреки това и при тях има забавяне на рефлексите, което е неизбежна последица от изпиването на определено количество алкохол. както и да се чувстваме в момента, рефлексите са ни по-бавни от нормалното- вземи почети и се поинтересувай. и това забавяне на рефлексите настъпва само след няколко бири, да не говорим за твърд алкохол.
цитирай
21. trevistozelena - драги ми смехурко
20.07.2007 11:43
съвсем човешко е да имаш комплекси, ужасяващо е обаче, когато те са патологични.
изумително е как момче на 27 години може да звучи по-озлобено и наставнически от 90 годишен старец. уморен си от тотална липса на самоирония и от дълготрайни промивки на мозъка. сигурно гледаш много телевизия. когато не си пред телевизора, си те представям леко живнал да подписваш някакъв смешно опнат надпис "невинни сте", с който няколко медии отчитат загриженост, да раздаваш презервативи с отдавна изтекъл срок на годност пак в името на някаква безумна кампания, а по изборите сигурно те ангажират да печеш кебапчета по селата за която е там любимата ти партия. въобще, видно е, че си обществено ангажиран. лошото е само, че реагираш първосигнално - щом си в кампания всичко е наред, даже няма нужда да се мисли, важното е да се прави, каквото ТРЯБВА (много я мразя тази думичка "трябва", но няма да ме разбереш защо). а и не прощавам на хора, които се вземат толкова насериозно, пък били те и просто тъпи.
последно, за привидностите в мен - принципна никога не съм претендирала да бъда; образована - благодаря, явно си ми чел блога (мернах те в посещенията...няколко пъти), а забавна съм, но не се хабя за пред хора, тотално лишени от чувство за хумор
цитирай
22. krasi2g - Аааа... само да изясня нещо:
20.07.2007 11:53
не одобрявам карането пил. Но неведнъж съм се изумявал, че някои хора на пътя успяват да са опасни и трезви, и при спазени ограничения. Карал съм и трошки, и по-нови колици - разликата във возията е огромна. С "Лада" по магистрала не чувствам сигурен и при "90", а с един съвременен автомобил е мъчение да поддържаш "120"... Та се замислих за специфичностите. Лошото на пиенето е, че влияе на преценката за собствените възможности: реакциите стават по-ненадеждни, а субективното усещане е, че си по-уверен. Кофти комбинация.
Тъй де. Но пък продължавам да си обмислям идеята за индивидуалните закони в далечното бъдеще... много ми е забавно от което.
П.П. Сула, бате, не парай кил!
цитирай
23. trevistozelena - анонимен 20
20.07.2007 11:53
не разбрах защо ми казваш "блюдолизец" , при положение, че явно съм чиста проба курва? имаш проблем с изразяването - сула би ти помогнал, но едва ли ще ти обърне внимание. ако все пак ти обърне, би те помолил също да напишеш "свтЪТ" в иначе пронкновеното твърдение, че "света е пълен с блюдолизци"
цитирай
24. анонимен - "пронКНовеното"
20.07.2007 12:16
Сула те моли да го напишеш правилно!Чу ли тревичке?
цитирай
25. trevistozelena - анонимен
20.07.2007 12:25
не,не ме моли. защото успешно различава грешката на пръстите от чистата проба невежество
цитирай
26. анонимен - OK
20.07.2007 12:30
Ами тогава внимавай да не се почешеш с тези пръстчета че със сигурност ще се одраскаш.
цитирай
27. redhead - "Човече"
20.07.2007 13:09
Извинете, следващото ми възклицание, което не подобава на добрия тон.
"Човече..... ти направо къртиш мивки, хвърляш в оркестъра и т.н."
Няма друг така забавен блог. ФЕН от дълго и за дълго.
Очаквай призовка. За дело, за "средна телесна повреда"- повреди ме от смях.
Поздрави и хилежи.

П.П. И въобще не съм съгласна с мнението Ви, че темата с рекламите е изчерпана.
Отдавна се каня да Ви приканя, да изкоментирате летните реклами, като онази с бинокъла например.
Дерзайте
:)))))))))
цитирай
28. sehera - интересна дискусия се е получила, ...
20.07.2007 13:35
интересна дискусия се е получила, от която всеки може да направи извод за себе си. докато четях поста, правех асоциации с мои преживелици и ситуации.
сула е прав! ако ти имаш отношение, че не си тарикат и звяр на пътя, то това ти отношение още повече се засилва, когато си пил. когато етично вменяем човек е пил, то той става много по-острожен! да, знам, че има парадокс, но истината е такава.
на тарикатите по пътя никак не им е нужна глътка алкохол, за да се държат на пътя агресивно.
ако си агресивен на пътя, то с глътка алкохол, това усещане се засилва.
мисля, че сула е от първите. затова няма проблем да пие и да си кара.

друго, обаче се сетих да разкажа.
преди време имах пътен инцидент. дете изскочи на пътя, аз карах с около 50 километра в час. води се следствие, доказа се, че нямам вина.
този ден беше преминал под лежерното отпуснато настроение, след як купон предишната вечер. след обяд, участниците отново бяхме налице, за да направим разбор от предишната вечер, смяхме се, знаете как е на другия ден, след тежък махмурлук. някои отвориха бира, други се съотнесоха към уискито.
аз отказах, което изненада другите.
малко по-късно си тръгнах и на пътя към дома се случи инцидента с детето.
не искам да навлизам в описателни подробности, но е доказано, че нямам вина.

а ако този ден бях пила дори и 20 грама, какво се случваше оттук насетне?

поздрави.
цитирай
29. анонимен - napulno protiv pilite/piqnite ...
20.07.2007 15:52
napulno protiv pilite/piqnite shofiori, nedopustimo e, a za sulla predpolagam prosto, che se e opital da privleche vnimanieto po vuprosa, zashtoto diskusiqta po vajnite vuprosi e polezna...samo ne razbrah zashto trevistozelena se e vpregnala tolkova, napravo go e obarnala na skandal...basi
jivi i zdravi!!
Maria
цитирай
30. trevistozelena - basi-maria
20.07.2007 17:04
защо преди да обвиняваш не вземеш просто да дочетеш коментарите и внимателно да забележиш кой точно зейва да прави скандал?
жива и здрава и на теб, баси-мария
цитирай
31. анонимен - otide ta se nevidq, ajde zaqj se i s ...
20.07.2007 17:42
otide ta se nevidq, ajde zaqj se i s men sega, dano ti poolekne... :)

Maria
цитирай
32. zorof - моля!!!
20.07.2007 18:29
моля те,не спитай с рекламите
цитирай
33. sehera - ако примем, че акцията не карам пил е ...
20.07.2007 18:42
ако примем, че акцията не карам пил е лозунг на всеки един съвестен гражданин на бг, що тогава трябва да се ограничим само с този лозунг.
аз предлагам да се прикачи към будната ни човешка съвест следния лозунг!
не карам надрусан! тогава целокупния български народ трябва сериозно да се замисли дали ще предпочете удобството на нервната си система пред удобството на колата.
така, де...
каква е разликата между алкохол и успокоителни хапчета.
цитирай
34. sehera - забравих наркотиците, ето ви още ...
20.07.2007 18:43
забравих наркотиците, ето ви още един накривен лозунг.
цитирай
35. marty - Разказвай...
20.07.2007 19:24
Разказвай приказки,
или за банките или..
Но не спирай да разказваш.
Аз обещавам че ще те чета,
а гледам и още около 500 човека.
Поздрави.
цитирай
36. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
21.07.2007 11:24
Aaa недейте ги забранява, че тогава тревистозелената няма да може да кара. Тя горката все още вярва, че марихуаната е безвредна, едва ли не полезна....между другото някога като продавали цигарите в САЩ са ги рекламирали като безвредни и успокояващи...Но само между другото.

Сула като цяло съм харесал повечето неща написани от теб досега. Но четейки предният ти постинг малко се разочаровах от теб, тука съвсем, макар да го обръщаш на майтап. Написал си го страхотно, грешка няма, между другото точно водка и шнапс вървят за немските коли, а за водка и японка...просто 2 НЕсъвместими неща. Но определено не одобрявам карането пил с повече от 2 бири или чашка алкохол, може би две, макар за някои хора и това да е много.
цитирай
37. sis - "за малки деца
24.07.2007 11:13
връщат повече точки а?"

:):):):):)
цитирай
38. анонимен - ...
24.07.2007 11:45
Както се казва всеки си намира майстора... И танк да караш, като не си с главата си, все е тая... Жалко е за тези, които са покрай теб в твоята кочина (опс, кола) и в другите автомобили по пътя ти. Радостно е, за такива като вас, че закона е хуманен и не позволява отстрел на място на провинилите се пияници. Управлението на автомобил в такова състояние трябва да се третира като предумишлен опит за убийство на повече от едно лице. Нищо лично, но всеки трябва да си носи отговорността. А да се управлява автомобил е отговорност. Едва ли човек със солидни доходи може да го разбере, но някой ден, когато такова пияно прасе убие детето ти, със сигурност ще го разбереш, но... ще е късно. Не за теб, а за детето.
цитирай
39. анонимен - desa
26.07.2007 14:45
Май ставаше дума за каране пил, а не пиян. Аз мога да изпия една малка бира и пак да съм адекватна на пътя.
Сега е ред на Данчо да каже "Да да!!!"
Има допустима норма на алкохол в кръвта, предвидена от закона, т.е. пиенето с мярка не вреди. Друг е въпросът колко хора са отговорни и колко си знаят мярката. Но не мисля, че това беше тема на писаното по-горе.
цитирай
40. sineater - най-прекрасното
28.07.2007 12:18
е убийствената липса на чувство за хумор. затуй се и получават таквиз коментари, дъхащи на трезва обикновеност.

стил, а превозното средство дали подхожда на алкохола, който пие собственикът му? защо този проблем не е поДставен надлъж дневния ред?
цитирай
41. анонимен - 7dwh
06.08.2007 01:19
Samo ostro i qsno shte vi kaja edno - shibani nasrani kompleksari i neshtastni depresirani i neobrazovani kurvi! Vseki koito kara pil e bokluk, vseki koito poddarza drug da kara pil e nishtojestvo - koito mi govori kolko e otvoren da kara pil e nishto poveche ot edin dolnoproben kompleksar! Vaobshte ne mi puka za cenzurata i za tova koi obijdam v momenta zashtoto hora kato vas sa za zatvora - sduhani mizernici!
цитирай
42. анонимен - Pitane
29.05.2009 17:55
A iziskva li se alkoholna proba za bljsnata pe6ehodka,koqto e otkarana s lineika?Tanks:))
цитирай
43. анонимен - PdnNeebMKzirLAjybkT
18.06.2011 13:11
aDPBb8 <a href="http://jcrqtytfazpy.com/">jcrqtytfazpy</a>
цитирай
44. анонимен - CBieDcYmH
19.06.2011 14:59
7zoCqJ , [url=http://vealrxrxijeb.com/]vealrxrxijeb[/url], [link=http://upurazynmujj.com/]upurazynmujj[/link], http://htwqgtimklua.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788619
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717