Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2007 12:34 - Фройдистки анализ на рекламата на HILD
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 24883 Коментари: 44 Гласове:
0

Последна промяна: 16.09.2007 12:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image


Защо HILD, фондът, който се надява да придобие централни градски имоти за жълти стотинки, се интересува само от хора над 65 годишна възраст? Защо не се интересува от мен и така ме кара да се чувствам маргинализиран, нукому ненужен и нежелан? И защо в рекламата са снимани комедийни актьори, а не някакви инакви актьори? Ето тези въпроси напоследък ката вечер ми вгорчават ракията и салатата.

Клипът сам по себе си е многопластов. Под голямо дърво са се натръшкали Никола Анастасов, Стоянка Мутафова, една актриса, която никога не съм знаел как се казва, Васил Попов, Димитър Манчев и Георги Парцалев (последния го прибавям от себе си, за да може thomas да каже, че Парцалев е умрял и че всъщност посланието на рекламата не е такова, каквото съм го разбрал аз). Още в началото на експозицията Никола Анастасов оборва заблудата, че трудът краси човека, като именно труда обвинява той за физическата си грозота, която, поне според мен, в неговия случай си е вродена. По същата тема Стоянка Мутафова безочливо лъже, че самата тя пък по природа била красива и че иска спа-процедури, на което Васил Попов отговаря, че е кротък като агънце, а на Димитър Манчев му се живее. Децата на актрисата, чието име не знам и затова тук бих я наричал Актрисата, но едва ли повече ще стане дума за нея, били пораснали, само тя не можела да порасне, макар че едва се побира в шезлонга, в който е решил да я експонира режисьорът на рекламата. Към какво водят всички тези несвързани изявления на тиферич под голямото дърво? Водят към внезапната и донякъде стряскаща поява на съсухрена бизнес-дама, която се поклаща със стъклена кана с изродливо дълъг чучур в ръце.

Докато полива с изродливата си кана своя не по-малко изродлив бонзай, дамата се опитва да ни обясни, че HILD иска да придобие имотите на възрастни хора, за да може да им осигури достойни старини. Това ще стане, като HILD им купи жилищата, но няма да им ги купи и да им даде парите, както става при обикновените покупки, ами в началото ще има даде малко пари, после ще им дава по още малко всеки месец, докато пукнат. И за да не чака дълго да пукнат, HILD се е загрижил за старините не на просто стари хора, а на много стари хора. Понеже аз съм любопитен като шимпанзе, обадих се на тел. 0800 19 300, обявен в рекламата, за да се осведомя дали HILD ще се заинтересува от имота на един самотен стар господин, безрадостно изтляващ в голям апартамент в центъра на София. HILD се заинтересува живо. Всъщност, оказа се, че те се интересуват изключително и единствено от скъпи централни градски имоти, с което не знам как смятат да осигурят достойните старини на възрастните хора от непривлекателните квартали и малките градчета и села, но пък и аз не мога да знам всичко, нали така... Попитах каква сума ще получа при прехвърлянето на имота си на името на фонда и каква месечна сума ще получавам след това. Отговориха ми, че всичко зависело от много други неща, но не ми казаха какви са те – може би освен привлекателността на имота ми, от значение е на каква възраст съм аз, на каква възраст са умрели баща ми и дрядо ми, пия ли, пуша ли, от какво съм болен и всякаква друга информация, отговаряща на големия въпрос на HILD: кога ще умра и ще престана да преча на препродаването на жилището ми със съответната голяма печалба. Настоях, че за мен е много важно да говорим с точни суми, за да мога да преценя дали ще ми е по-изгодно да сключа дотовор с HILD или ще ми е по-изгодно да си продам апартамента, както си се продава апартамен, да си купя или наема по-евтин и с остатъка от парите да си доизживея живота. Сметката е проста – един средно хубав апартамент в центъра на София струва около 150 – 200 000 евра. Да кажем 180 000, ако е 150 квадрата и се продаде без много пазарлък по 1200 евро на квадрат. Отварям първия ми попаднал сайт за имоти и виждам обява за едностаен апартамент под наем в Лозенец за 130 евро на месец. Ако похарча половината от парите след продажбата на моя апартамент, ще мога да наема този в Лозенец за 57 години и да живея с другада половина от парите (90 000 евро или 176 024,70 лв. по сегашен курс) с по 257 лева на месец, без да смятам лихви или други печалби от инвестиране. Естествено аз, като човек на 65 години, за какъвто се представих, едва ли ще щивея още 57 години. Да кажем, че ще живея още 30, което също е твърде оптимистично. Тогава сметката е следната: 46 800 евро за наем на апартамента в Лозенец и ми остават 133 200 евро или 260 516 лева и 56 стотинки, което си е по 723 лева и 66 стотинки на месец, без да смятаме олихвяването, ако парите са депозирани в банка.

Попитах HILD дали тяхното предложение се доближава до логиката на гореизложените разсъждения и пресмятания, а те, неприятно изненадани, че не съм толкова изкуфял, колкото трябва да се очаква от застарял и самотен собственик на апетитен имот в София, ми казаха, че разговорът вече не е за телефон и предложиха да се срещнем на следващия ден. Приех с готовност и дадох адреса на офиса си (всъщност офисът ми е имот, който силно би заинтересувал HILD), но на следващия ден никой не се появи – явно или моят глас, или моите разсъждения съм им се видели прекалено свежи за техните нужди и надежди.

Та, нека се върнем на поставения в началото въпрос: защо, съзнателно или подсъзнателно, в рекламата на HILD участват не какви да е, а знакови комедийни актьори? Според мен, защото, съзнателно или подсъзнателно, трябва да разберем, че някой си прави майтап с нас и ако ние не се посмеем на този майтап, ще ни се смеят на нас. Всъщност да се правят реклами с комици, донякъде би разведрило отношенията облъчвател/облъчван с реклама. Колко мило би било банковите кредити, например, да се рекламират от братя Маркс. Перилните препарати, които магически изпират всичко („само че изпери го веднага – посъветва ме тя”), се рекламират от Лаурел и Харди, а нож, който реже стъкло и пирони – от Бени Хил или Мистър Бийн, макар че и тези, които го рекламират в момента, „консултантите” на WS Teleshop, не са по-малки палячовци. Ако във всички реклами се използват смешници, ние, аудиторията на тези реклами, ще бъдем честно и почтено предупредени да не гледаме много сериозно на това, което се рекламира, и на начина, по който се рекламира. Тогава може би ще гледаме рекламите с по-умно изражение, а не с това, което се очаква от нас. Ето това от рекламата „По-по-по...” на Райфайзен:


image




Тагове:   анализ,


Гласувай:
0



1. clio - :)
16.09.2007 13:04
Евала
цитирай
2. анонимен - Силен си, спор да няма!
16.09.2007 13:07
Това за Томас е много смешно. Споменах ли, че видях плакати с твоето изображение в подлеза на Централна гара? Поздрави, и много усмивки!
цитирай
3. varg1 - и тия
16.09.2007 13:47
са едни мошенници като всички останали
цитирай
4. lea - Още като я видях тая реклама...
16.09.2007 13:47
...почна много, ама много да ми намирисва :)
цитирай
5. анонимен - всъщност...
16.09.2007 14:17
Тази компания има доста висящи дела и е забранена със закон в някои държави като Испания например
цитирай
6. zari - Дали има хванали се вече на въдицата, или ...
16.09.2007 14:31
Един познат казва: Може пък пари да препират!
Колко са трогателни само! Каква грижа, какво обгрижване за ближния!?
цитирай
7. анонимен - X
16.09.2007 14:31
Точно в десятката, човече! Евалла. Пък и стилът ти е великолепен.
цитирай
8. trapped - /quote/Още в началото на експоз...
16.09.2007 14:41
/quote/Още в началото на експозицията Никола Анастасов оборва заблудата, че трудът краси човека, като именно труда обвинява той за физическата си грозота/quote/

...или посланието е, че макар бизнесът им да е грозен, а концепцията - пошла, те са готови неуморно се трудят и да работят за интересите на своите "клиенти".

Чудесно е написано, но за жалост тези, до които трябва да стигне, не ползват мрежата. Затова пък гледат много ТВ и реклами.

То и в момента има стотици мошеници, които дебнат баби и дядовци за да ги прилъжат да подпишат така популярното договорче за гледане и издръжка. Добрата новина е, че най-сетне и тях ги цака някой.
Преди няколко месеца, до един банкомат ме издебна едно бабенце и ме попита как така "натискаш копчето и пуска пари".
Някак не си я представям тая бабичка да си продаде апартамента (ако е сама).

Така че явно за всеки влак си има пътници. Таргет групата на тая реклама е съвсем, съвсем нищожна, но затова пък печалбата е огромна. А и всеки си носи глава на раменете. Аз може да не мога да си продам апартамента, защото съм твърде изкуфял и не искам да ме излъжат. Но пък може да подпиша един договор с ХИЛД, още повече че ги дават по ТВ (което по презупция значи "надеждност"), кой знае?

Специално за хората, до които е предназначена тази реклама, всъщност ХИЛД могат да се окажат полезни. Защото ако погледнете през техните очи, ще видите картинката от съвсем различен ъгъл. Затова нищо чудно от ХИЛД да са чисти пред съвестта си.

Дядката знае няколко неща:

1. Стар съм.
2. Сам съм.
3. Имам апартамент.
4. Мога да го продам, но как?
5. Ако реша да го продам, може да ме излъжат. Покрай продажбата има един куп документи, данъци, такси, нотариални и други.

За тия хора да се хванат сами да изпълнят сметката от изложението е един голям РИСК. Те не са способни на рискове. Но друго е ако някой от телевизията, който е "надежден", се заеме.
цитирай
9. bros - Гнусна история
16.09.2007 15:03
Още като за сефте я видях тая "реклама" направо ми се догади. Но, от друга страна, често съм си мислил, какво ли възнамеряват за имотите си толкова възрастни потомствен софиянци, живуркащи самотно в стари, "луксозни" кооперации. Където и да отида - все същото:
офис-пенционер-офис-пенционер...

И, както trapped правилно отбелязва - самото допускане до ефир на подобни низки материалчета подвежда. За дъртите, тиви се асоциира с надеждност, достоверност и т.н, независимо дали са новини, реклама или предаване.
цитирай
10. thomas - :-)
16.09.2007 15:25
Интересното е, че нищо не измисляме сами. Преди няколко дена в САЩ попаднах на реклама за reverse mortgage (обратна ипотека) - на практика това е същото нещо, само че може би маааалко по-честно изиграно. След като 20-30 години си изплащал къщата си и накрая най-после е твоя, правиш така, че след още толкова да си останеш без нея, само че междувременно вместо ти да плащаш вноски на банката, тя (или някоя фирма като HILD), ти плаща на теб пари, с които къщата малко по малко престава да е твоя, предполагам докато пукнеш.

Имаме обаче и едно предимство. Поне в тукашните реклами не ни повтарят по цял ден какво ни боли и от какво може би сме болни по този повод. А там е страшно - поне половината "реклами" се опитват да те накарат да повярваш, че си болен, и то от нещо вероятно много сериозно. И ако имаш и най-малкото съмнение, бегай при джипито и той ще измисли как да те вкара в месомелачката, която да "усвои" парите от здравната ти осигуровка.
цитирай
11. анонимен - Затова прочетете и: Нова Зора...
16.09.2007 16:17
Затова прочетете и:
Нова Зора" - 26 - 3 юли 2007 г.
Нагла измама
• американската компания HILD
иска да отнеме жилищата
на българските пенсионери

Доц. д-р Георги САПУНДЖИЕВ
Не може от нещастието и сълзите на хората да градиш замъка на бандитското си охолство
През февруари 2007 г. американският холдинг “HILD Asset” регистрира в България “HILD България”, която започна масирана истерична кампания по телевизия, радиостанции, вестници, интернет и т.н., с която рекламираше своята дейност. А тя се свежда до следното.
На пенсионерите се предлага срещу прехвърляне на собственото им жилище във владение на компанията да получат еднократна сума, месечна издръжка и да живеят във вече продаденото жилище до края на живота си.
Напоследък се хвърлят огромни суми за реклама и са ангажирани известни водещи и артисти да рекламират компанията (напр. Милен Цветков). Ще се спрем по-нататък на схемата на изнудване на пенсионерите, но искаме с възмущение да отбележим, че по-гнусна, нагла и открита форма на присвояване на жилищата на болните, измъчени и нещастни български пенсионери нашата история не познава. И начело на тази гнусна организирана кражба са пак американци, и то в съдружие и общо песнопение на наши продажни медии и купени журналисти.
Целта е пенсионерите да бъдат омаяни, както сирените са омайвали Одисей. И това дори не е метафора. Цялото медийно войнство си дере гърлото, паралелно с вълна от платени публикации и участия в телевизиите на ръководителите на HILD.
Фирмата досега е действала в Хърватска и Унгария, където е сключила договори с 1000 души. Явно там са разбрали какво се крие под маската на неканените “филантропи”. Езуитщината на ръководството на HILD стигна дотам, че заявиха, че дошли в България и пренебрегнали Румъния, за да помогнат на бунтувашите се български пенсионери!?!
Компанията HILD e основана от капитана от американската армия в оставка Джон Уърт, който е член на борда на директорите. Президент е Джеф Уули. Изпълнителен директор на “HILD България” е някоя си госпожа Диляна Георгиева, а в борда на директорите ( по информация от интернет източници) участва Никола Янков, понастоящем председател на Съвета на директорите на “Ехpat Capital” и бивш зам.-министър на транспорта.
Госпожа Диляна Георгиева има дори наглостта да публикува платена статия в пенсионерския вестник “Трета възраст”, в която обещаваше на всички тези хора миража на пенсионерското щастие.
Най-гнусното тук е, че статията бе публикувана в най-тиражирания пенсионерски вестник, което - естествено - говори за морала на собственика му и редакцията.
За да се зарибят по-лесно нещастните пенсионери, внушава им се, че компанията е образец на финансова стабилност, че има ресурси от 70 млн. евро (разбира се, какво друго, ако не откраднати от пенсионери), че работи в Унгария и че 25% от капитала държи “Мерил Линч”. Естествено, че тази компания търси бедни наивници в Източна Европа, а доколкото ни е известно, “Мерил Линч” бе съдена за крупни финансови спекулации.
Да напомним, че в “Мери Линч” работеше Милен Велчев, човекът без лице, както го нарече Даниел Вълчев, а ние бихме добавили - и без морал. Същият, който организира фалшиви избори на собствената си партия и който играеше карти на яхта с мафиоти в Монте Карло. Да не забравим и че най-успешният крадец в историята на България - дългоносия Кобург, има акции в тази небезизвестна компания.
Всичко това ни кара да мислим, че HILD не се появи случайно на българската сцена, а услужливо е поканен. Историята намирисва и на правителствена задкулисна игра. Всички български политици,социолози, журналисти, богаташи и дебеловрати мафиоти, с една дума - българската политическа класа, си продра гърлото да иска пенсионерите да продадат жилищата си и да не мислят за синове, дъщери и внуци. И поканиха американския капитан да дойде и да им види сметката. Така хем пенсионерите ще млъкнат, хем няма да искат повишение на пенсиите, което е заветна мечта на правителството и особено на “беднячката” Масларова.
За сведение, ще съобщим, че HILD ще започне зарибяването от София и Софийска област.
И така, уважаеми читатели, в момента се провежда гигантска спекулативна акция за ограбване на българските пенсионери. Формалният център е на ул. "Шипка", 7 в една луксозна къща, в която са се настанили хиените на “HILD”. Те ухажват пенсионерските организации и ръководителите им. Канят ги да провеждат мероприятията си на тяхна територия “най-безкористно”. Опасявам се, че вече са намерили пътя към сърцето на някои с помощта на универсалния аргумент - паричните знаци.
На пресконференция и в медиите г-жа Д. Георгиева разкри какво ще дава на пенсионерите. И така си вкара автогол, за който сигурно ще съжалява. Тя обаче “забрави” да каже какво ще спечели фирмата от пенсионерите. А то се измерва със стотици милиони и милиарди лева.
Каква е схемата?
Фирмата предлага на 70-годишен човек, живеещ сам, да прехвърли жилището си на нея. Ако то струва 100 000 лева, фирмата ще му изплати авансово 10 000 лв. и докато е жив, ще му изплаща месечно 460 лв. Ще го включи и в клуб, в който може да играе шах и да си говори с други, излъгани като него. Месечната сума се актуализира с инфлацията (фирмата обаче удобно си замълчава, че цената на жилището, което е глътнала, ще нараства неколкократно по-бързо от инфлацията). Обещава се, че жилището ще се поддържа и ремонтира, което се оказа невярно. Фирмата поема и плащането на данък сгради и такса смет, която за такова жилище е около 200 лв., или средно пенсионерът ще получи по-малко от 480 лв. месечно.
Съгласно данни от Централния статистистически институт, средната продължителност на живота на мъжете в България за 2006 г. е била 69,1 г., а на жените - 76,3 г., или средно за населението - 72,6 г. Остава да направим простата сметка колко дълго би могъл да получава горната сума забогателия пенсионер!
Ако поживее една година и почине на 71 г., той би получил 10 000 + 12 х 480 лв. = 5760. Или общо 15 760 лв. В джоба на HILD ще влязат 100 000 - 15760 = 84 240 лева, без фирмата да си мръдне пръста.
Ако нашият пенсионер се окаже по-издръжлив и доживее до 75 г., т.е. надвиши средната продължителност на живота, сметката става 10 000 + 5 х 5760 = 28 800, или общо 38 800 лв. В джоба на американския капитан-благодетел ще влезе чиста печалба от 100 000- 38800 = 61 200 лв. чиста печалба.
Ако приемем нереалната версия, че нашият човек доживее до 80 години (виждате ли често некролози на хора, починали на тази възраст?), то чистата печалба на мошениците от "HILD" от този пенсионер ще бъде 32 400 лв.
"HILD" ще е непрекъснато в печалба до 85 години и 7 месеца възраст на пенсионерите. Според НСИ в България има само 68 хил. души, достигнали тази почтена възраст. При 2,3 млн. пенсионери.
"HILD" трябва да отговори и на въпроса защо взема авансово жилищата на хората, а не след тяхната смърт. Тук стои и съмнението, каква е гаранцията, че тази фирма няма набързо да продаде получените жилища и да изчезне от българския хоризонт?
Ако приемем, че средната печалба от 1 пенсионер е 50 000 лв., то при 10 000 зарибени пенсионери печалбата на "HILD" ще е 500 млн. лева. А при 100 000 души в окови - 5 млрд. лева, т.е., колкото струва АЕЦ "Белене".
Ако отчетем по-голямото нарастване на цената на жилищата спрямо инфлацията, горните печалби и ощетяването на пенсионерите могат да се удвоят и да стигнат съответно 1 млрд. и 10 млрд лв.
По наша преценка това е най-гигантската кражба в нашата история, която ще бъде осъществена със задкулисното участие на българското правителство, политическата, социологическата и медийната измет.
Затова на “HILD” трябва да се даде мощен и незабавен отпор.
Призовавам пенсионерските организации, политическа партия “Нова Зора”, читателите и сподвижниците на в. "Нова Зора", както и българските интелектуалци и всички милеещи за народа си хора и организации, да се събудят и да се противопоставят на това невероятно зло, което е надвиснало над българския народ.
Ние формираме група “Анти-HILD” за защита на пенсионерите от тези, които искат да ограбят последното, което им е останало - жилището.
цитирай
12. gantree - оо да
16.09.2007 16:21
много добре казано :)))
цитирай
13. thomas - Оле, оле...
16.09.2007 16:35
Група анти-Хилд. Малко ми звучи като крадецът да вика "Дръжте крадеца"... Нещо като клуб на лишените от наследство. Аз пък мисля, че ако един пенсионер иска да живее добре, това ми звучи като приятна оферта, за колкото и време да се отнася. Впрочем, след тази статия Хилд ми изглеждат доста по-щедри от повечето роднини на възрастните хора! :-)
цитирай
14. mitternacht - Браво!
16.09.2007 16:58
Респект към автора!!! :)
цитирай
15. анонимен - Ти на томас само му виж мутрата и ще ...
16.09.2007 17:53
Ти на томас само му виж мутрата и ще разбереш за какво иде реч.
цитирай
16. damnation - Грубо. Гадно звучащо. Безкрайно ...
16.09.2007 18:52
Грубо.Гадно звучащо.Безкрайно вярно.Евала за стила на писане и за написаното.
цитирай
17. анонимен - Олеле боже
16.09.2007 19:22
Хора, ама вие сериозно ли ги говорите тези неща. Този бизнес е доста популярен в развитите страни и не виждам нищо неморално в него. Статията от Нова Зора е без коментар. Цитираният източник е достатъчно несериозен...
Първо, наемите в Дружба са по 200 евро. Наистина може в Лозенец да има едностаен за 150, но всичко е за сметка на качеството.
Второ, може да живееш до 70, но може да живееш и до 90. Индивидуалният риск е висок, а за Хилд риска е минимален. Обяснявам. Средната продължителност на живота е да речем 70 години. Когато те сключат да речем 20 ипотеки и средната продължителност на живота при техните проекти бъде, колкото тази за България. И така те можат да предложат атрактивни месечни плащания, които са сметнати на база 5 години (70-65) продължителност на ипотеката, независимо че някои може да продължат по-дълго, те ще бъдат компенсирани от други. А какво става ако ти живееш 90 години, сравни го със 70. Успех. Дано сте ме разбрали, въпреки, че от прочетеното до тук се съмнявам. Поздрави!
цитирай
18. alison - Дразнеща е рекламата
16.09.2007 21:38
Жената от екрана е безкрайно грозна и студенината на излъчването й, би трябвало да говори много повече от обещанията...Няма нужда от Анти-тя самата реклама си е Анти!
Глуповатите разговори на нашите комици от рекламата звучат доста олигофренично и ясно създават усещане за леко побъркани ,неадекватни дъртаци...
Няма възрастен човек в България ,който има деца ,внуци или останал малко мозък...да се хване на тая въдица.
Ще има "риби",но това ще са някои, които си го заслужават (тоест,да бъдат обрани ,щом не вярват на собствените си деца...или ,щом не са успели да ги възпитат така ,че на стари години да не бъдат изоставени на произвола от тях...).
Ще има и една група от пенсионери,които ще отмъстят на децата си, за някакви техни "грехове" по тоя начин-тези ,също не бива да бъдат съжалявани...
Естествено ,тук идва въпросът,а веднага и -отговорът:Защо,по дяволите ,държавата не направи това,което прави тази фирма(поне тези имоти биха останали българска собственост)!?.. Но,тъй като държавата (по-точно държавните чиновници),дори да ги купи ,тя пак ще ги препродаде!
И парите ще потънат в пясъчната пустиня...
.................
За първи път ми се случва,СУЛА, да не ме развеселиш!
А толкова обичам твоите постинги...Но това ,за което говорим ,е тревожно именно ,защото е направено без капка финес!Да бяха избрали някое хубаво момиче поне, да полива грозноватото лилипутско дърво!? А то-крокодил.Залагам на българските дядки ,че поне те , няма да се хванат!
:)))))))
цитирай
19. thomas - Може и да не е изгодна сделка.
16.09.2007 21:48
Но със сигурност е печелившо бизнес хрумване. И както става ясно, далеч не единствено по рода си в света. Що се отнася до отживелицата хората да оставят наследство... всеки с разбиранията си. Аз лично не мисля, че имам право на някакви претенции към това, което са създали родителите ми и предпочитам да се занимавам с това, което мога да създам сам. И колкото повече хора го правят, толкова по-добре ще се развива държавата. А ако на старите им "се живее", нека си живеят добре, дори и ако цената е да загубят в крайна сметка имота, който преди това са придобили с труда си. Вместо това София е пълна с мизеруващи възрастни хора, които се лишават не от голфа и екскурзиите в чужбина, а от елементарни ежедневни неща и дори лекарства, които могат да направят живота им по-приятен. И с алчни наследници, които разчитат един ден да стъпят на краката си благодарение на техните имоти. Това води до мързел и спъва развитието им.
цитирай
20. alison - Глупости,мили ми Томас!
16.09.2007 21:59
Извини ме за интимното обръщение,но те пак няма да отидат на почивка в чужбина и няма да могат да живеят достойно с тези месечни суми!?
Да не говорим ,че ще са хронично болни почти всички ,ще се нуждаят от смяна на стави...операции на очи ,сърца ,дробове и т.н.
А "алчните " им наследници,щом са ги оставили без надзор,така да ги манипулират подобни фондации ,следователно ,не живеят около тях ,а навярно се трудят в някаква чужбина... и дори им пращат пари за лекарства!?
Искам да ти кажа ,че няма да бъркат в кофите за боклук ,но и няма да живеят така,както биха могли ,ако си продадат жилищата по нормалния път.
Обаче ,това,което е най-близко до логиката,те нямат смелост да го направят-да продадат и да живеят до края на живота си под наем.
Уловката е ,че ще живеят на своята си къща -много е важно за един възрастен и болен човек да има тая сигурност-своя дом ,съседи ,квартал,познати неща ,за които се "държи" ,изпускайки се лека-полека от реалността и живота въобще!
цитирай
21. thomas - О? Наистина?
16.09.2007 22:07
400-500 лева месечно отгоре на пенсията от не повече от 250, с която са свикнали да живеят? Още 5000 на година допълнително никак не е зле за хора, които са свикнали да се оправят с половината от това. Така че, повярвай ми, ще остане и за пътуване - ако не по най-горещите и екзотични дестинации, то поне за доста глезене из близките държави, пък и из родината. Съвсем друг е въпроса колко от тези хора се чувстват достатъчно добре, за да могат да се радват на подобна възможност. Но все има и такива. А и за останалите това е шанс за се погрижат по-добре за болестите и старостта си.
цитирай
22. alison - А да подвеждаш,
16.09.2007 22:10
ТОЕСТ-ДА ЛЪЖЕШ
деца или старци,
това е ,какво!?
ЦИНИЗЪМ?
ЖЕСТОКОСТ?
В някои общества е било или е ,подсъдно!
цитирай
23. alison - Да,ако наистина си самотен и бездетен,какво би могъл да правиш,
16.09.2007 22:14
освен да приемеш ,тая оферта!?
Тъй,че клиенти и в БЪЛГАРИЯ ще има.
Споко.
За всеки влак,си има пътници.
цитирай
24. thomas - А с какво ги подвеждат!?
16.09.2007 22:35
Някъде да са казали "това е най-изгодният за вас начин да продадете имота си"? Това е просто търговско предложение. На който не му харесва - да не го приема. Не знам в кои общества би било подсъдно - може би само в някои арабски да се окаже такова (там намесването в родовите връзки сигурно се счита за тежко престъпление)... Но иначе - това е една модерна и цивилизована идея. Друг е въпросът, че не е лошо да се появи конкуренция, за да се стигне до по-изгодни за клиентите условия.
цитирай
25. alison - Мирише ми
16.09.2007 23:24
Разбирай ме ,както искаш,но носа ми надушва някаква вонлива миризмица...може пък моя нос да е нещо ,малко зле!?
цитирай
26. thomas - Не, просто си... как да го кажа...
16.09.2007 23:32
Пазител на традиционните български семейни ценности. Родителите отглеждат децата си с надеждата един ден те да ги догледат. За награда - жилище. Впрочем, ако го опростим дотолкова, се оказва, че става дума за нещо не толкова възвишено - просто купуване на благодарност и внимание с нещо, което не е пари, а е много пари. От Хилд просто го превръщат в бизнес. Нещо като край на печенето на чушки в междублоковите пространства. Ама нямали същия вкус...
цитирай
27. marty - Sulla толкова добре е развил темата,
17.09.2007 21:03
че се чудя защо са тези безброй коментраи.
Айде и моят:
Тъжно е.
Сделка е.
Цинизъм е.
Айде................
цитирай
28. alison - Пазител!?Традиции!?В тая държава няма кой знае какви традиции.
17.09.2007 23:37
Томас,да ти кажа ,познавам много хора ,които отглеждат родителите си ,като бебета....без да имат какво да наследят от тях.
Ако ,щеш ,вярвай!
Може би ,слоевете на обществото ,в което ти се подвизаваш,не ти позволяват да видиш ,че рядко са тия лумпени ,които ще изоставят родителите си болни и безпомощни!?
цитирай
29. thomas - Не казвам, че ще ги изоставят...
17.09.2007 23:53
А че и гледането на родителите много прилича на сделка, само че при още по-неясни параметри от тази на Hild. И извинявай, тези твои познати, дето ги отглеждат, без да имат какво да наследят от тях, в чие жилище живеят, че не ми го побира акъла къде са отишли жилищата на родителите им!? :-) Всъщност именно когато наистина няма какво да се наследи, може да се каже, че има обич към родителите.
цитирай
30. alison - Толкова си голям инат---по-голям и от мен!
18.09.2007 00:14
Ха де , хора- всякакви ,съдби- различни!
Ама на тебе само сделки ти се въртят в главата.
Е ,добре ,тая сделка ,ще бъде неизгодна (на "Хилд" с пенсионерите) за старците.
"Хилд" са лешояди,това е.
Продължавай да агитираш , а аз ще продължавам да не се съгласявам.
И не е лошо да видим каква е статистиката. И какво оставя след себе си тази фирма-фондация или дружество .Отдалечава ли смъртта или я ускорява.
.......
Но какво влага !? Нищо.Строи ли хосписи? Болници? Старчески домове? Санаториуми?
Какъв персонал ще се грижи за старците? Медици,сестри, болногледачи?
.....
Защо не вземат да следват друг почин-също западен.Нека да построят селища за пенсионери , някъде около някое курортно местенце,минерални извори и т.н.
Не съм чула такива неща за HILD.
цитирай
31. thomas - Не казвам, че са добри!
18.09.2007 00:24
Казвам само, че не виждам да нарушават закона, а само да вземат "бизнеса" на някой друг (на алчните роднини и на разни лешояди, които правят това, което и самите Хилд). Впрочем изобщо не бях настроен така, преди да прочета анти-Хилд текста. В него точно си личеше алчността на тези, които са го написали.

А за статистика, уви, ще трябва да почакаме поне 20-30 години. И на мен самия ще ми е много интересно дали хората, клиенти на Хилд, ще живеят по-дълго, и най-вече, дали няма да умират някой път при странни обстоятелства...

Що ли се занимаваме, като и на двамата сигурно не ни е това работата, да не говорим, че темата и никак не е приятна за обсъждане?
цитирай
32. alison - Занимаваме се ,заради
18.09.2007 00:40
Сула!Той е виновен ,че "разтърси" нашата гражданска съвест,ха,ха!
А за странни обстоятелства и мистерии в стила на Агата Кристи --и аз си го мисля...но да спи зло под камък!
Хайде,аз отивам да спинкам,пък ,лека нощ:))))))))
цитирай
33. dghencheva - Обичам да чета постингите на sulla! ...
18.09.2007 10:49
Обичам да чета постингите на sulla! Чувствам се прекрасно след прочит на изключително циничните му коментари! Браво!
цитирай
34. анонимен - и аз така /като отг. 33/ ;)
19.09.2007 17:08
и аз така /като отг. 33/ ;)
цитирай
35. анонимен - браво
19.09.2007 17:39
някой да ги спре!
ужасни мошенници!

чудесна статия
цитирай
36. charlie - Да,
20.09.2007 00:23
много проникновен анализ!
цитирай
37. arnage - Браво! :)
27.09.2007 01:55
Страхотен пост, поздравления, много смислен поглед върху нещата, и то написан по невероятно готин начин :) А за единия анонимен, дето в заглавието пише нещо за Нова загора - абе ти добре ли си бе човек, кой нормален би написал коментар с такава дължина, и още повече - кой би прочел подобен ферман?! :)
цитирай
38. анонимен - ИЗВЪНРЕДНО СЪОБЩЕНИЕ: <str...
08.10.2007 21:17
ИЗВЪНРЕДНО СЪОБЩЕНИЕ: <strong><a href="http://angeligdb.wordpress.com/2007/10/07/%d0%9f%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d1%80-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b8%d1%81%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8-%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%be/">Пример за дискриминация на едни блогове за сметка на други, и то по политически причини</a> и <a href="http://angeligdb.wordpress.com/2007/10/08/%d0%9f%d0%b8%d1%88%d0%bc%d0%b0%d0%bd-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b7%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%82-%d0%95%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-%d1%81%d0%b5-%d0%bc%d1%8a%d1%87%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%b0/">Пишман-цензорът Еленко се мъчи да решава кое е интересно и кое не е интересно на българските читатели</a></strong> (С извинение пред тия, на които не им пука за нищо, най-малко пък за свободата на словото, и по тази причина са склонни да наричат подобно съобщение "спам".)
цитирай
39. viovioi - аз пък първия път като я видях си помислих...
09.10.2007 17:16
леле ако изпадна до там да ми трябват пари и склоня тия ще ме убият, разбира се професионално, или инсцениране на самоубийство или нещо такова. Няма да ги бъде в БГ!!
цитирай
40. анонимен - Hugo
01.11.2007 15:58
"Що се отнася до отживелицата хората да оставят наследство... всеки с разбиранията си" - това е адски тъпо изявление. Ако не ти стига акъла ще ти кажа, че комунистите точно това искаха да постигнат - да няма наследяване. Е бъди модерен в КНДР.
цитирай
41. thomas - Това вече е голяма глупост...
01.11.2007 17:05
Аз не се сещам комунистите да са правили каквото и да е по въпроса да отменят наследството, даже ако не се лъжа, тогава данъкът наследство е бил по-нисък, отколкото е сега.

Та наследяване е имало и ще си има, но във всичките му минали и бъдещи варианти то отразява ВОЛЯТА на този, който го оставя. В този смисъл България е ужасен пример за извращения, свързани с наследството - роднини, които се ритат по кокалчетата или откровено избиват (описано и в литературата), "наследници", които помагат на родителите си да им оставят по-бързо наследството и т.н., и т.н. Да не говорим, че има и много хора, които просто нямат смислени преки наследници. Какво считаш, че е по-добро за тях? Да оставят апартамента си на поредната лисица, която се преструва, че ще се грижи за тях, когато вече нямат сили? Или да сключат сделка с някой, който поне на пръв поглед изглежда да не е по-зъл от произволно застрахователно дружество?
цитирай
42. alison - Просто,
04.11.2007 00:46
трябва да сменят злата вещица от клиповете!
Е`гати зловещата жена!
цитирай
43. анонимен - trta
18.11.2007 19:31
NA VESTNIZITE I TELEVIZIATA OTDAVNA BE 'PREPORA4ANO DA SE SPRE STEZI IDIOTSKI REKLAMI NA TAZI NOVA PIRAMIDA!! NIAMA LI KOI DA IM POTARSI SMETKAQ4E TE SE OPITVAT DA PE4LIAT OT 4OVESHCOTO NESTASTIE!! VAN HILD OT BALGARIA
цитирай
44. анонимен - http://nejnostava.blogspot.com/
21.12.2007 10:52
хахаха :D
Благодаря за усмивките, които ми подари :D
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2786658
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717