Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2007 16:12 - Браво, Нестле! Браво, бТВ, браво, Нова!
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 17255 Коментари: 19 Гласове:
0

Последна промяна: 09.10.2007 17:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

- Ако пусна водата в клозета – беше казал проф. Иван Славов, - сигурно и оттам ще изтече проф. Андрей Пантев. Толкова е повсеместен той.

Днес не съм сигурен дали проф. Славов използва именно думата „повсеместен” или тя се отрони сега от съкровищницата на моята езикова култура. Сигурен съм обаче, че думата „повсеместен” описва чудесно динамичното пространствено разположение на Андрей Пантев. Неговите внезапни и стряскащи появи на неочаквани места (дори на неуместни места, с което създадохме елегантен оксиморон) приличат единствено на агресивните появи на реклами от всякакъв род и във всякакви ситуации. Ето какво явление наблюдавах днес по телевизията:

image

Странна чашка за Бареков. Някак си напористо изникнала на бюрото му, както напористо изникна и на един покрив срещу НДК и в клипа „Втора цедка” на Ъпсурт. Вярно, на чашката сега не пише Nestle, но то е само за да не я броят за реклама и да не им яде от рекламните минути, които им се полагат по закон. Но дали пък не съм прекалено мнителен? Дали не съм параноичен? Може пък това да е само чашката на Бареков. Може дори да си я носи от вкъщи – нещо като талисман.


image

Я! И събеседникът си е донесъл талисмана от вкъщи! Такива съдбоносни съвпадения имаше само в историята за „Плевенската трагедия”. Всъщност Бареков направи включване и от Плевен, от „Панорамата”:


image

На снимката не се вижда добре, но нарисуваният войник зад рамото на водещия, също държи в ръка чаша с нескафе, което го прави готов на героизъм и саможертва. Шегувам се. Шегувам се и докато се шегувам, се прекланям пред изобретателността и подмолно манипулиращия психологизъм на рекламистите. Понеже аз нямам абсолютно нищо общо с тяхното коварство и техния свят на суета и гръмко надвикване в съревнование за вниманието на потребителите, аз с възмущение побягвам от тази грозна скрита реклама на Nestle и превключвам на Нова телевизия:


image

Ах, недей! Какъв размах на кампанията! Каква широта на бюджета! Какво сходсво в мисленето на двете конкуриращи се телевизии, които в борбата за рекламодатели бяха стигнали дотам, че едната да топи другата как отчита рейтинги в часове, когато не е излъчвала програма поради профилактика на предавателите. Е, все пак е по-приятно да се наблюдава единомислие и единодействие, отколкото вражда и ненавист. Ето защо, в израз на това свое задоволство, ще се солидаризирам с поривите на медиите да измамят държавата и ще им предложа още няколко идеи, които да оптимизират скрито-рекламната им дейност и да увеличат приходите от реклама. Като начало можем да изтрием надписите и от друг популярен сред потребителите амбалаж и да го пуснем наред с кафето:


image

Виждате ли реклама тук? Не. И как ще виждате, като е толкова деликатно скрита. Все пак хората освен от кафе, сутрин имат нужда и от безалкохолни напитки. А щом имат нужда, значи имат и право! И никой да не е посмял да търси тук някакви задни мисли!


image

А щом нуждата поражда права, то нямат ли право на ипотечен кредит нуждаещите се от него? По-по-по-по-по.......


image

Важното е в кадър да не попада логото на търговската марка. И ако това правило се спазва старателно, то хоризонтите, които се разкриват пред рекламистите и PR-ите, са безгранични. Ето, Анна Цолова, Лора Крумова и Ива Дойчинова всяка в своя сутрешен блок седят на бели тоалетни чинии и ние веднага се сещаме за тоалетно пате. Николай Дойнов чете централната емисия зад дига от разнообразни колбаси, които майстор Соларис току-що е нарязал и после бързо е изскочил от кадър, за да не стане реклама. Но ние си знаем за колбасите, знаем и какво се пие с тях, защото Николай Дойнов е облечен по стара чешка традиция. Докато Деси Банова чете прогнозата за времето, отгоре се посипват спаружени плюшени зайчета и ние си спомняме кои батерии издържат повече. Много повече. Марта Вачкова се друса по задник върху претъпкан куфар и за нас вече е извън всякакво съмнение, че нейнта дамска превръзка превръща течността в гел. В много гел...






Тагове:   нова,   бТВ,   Нестле,


Гласувай:
0



1. gothic - Поздравявам те за наблюдателно...
09.10.2007 17:05
Поздравявам те за наблюдателността...не бях се замислил.:)))
цитирай
2. metmaya - Гениално! Страшен кикот...
09.10.2007 17:09
Гениално! Страшен кикот...
цитирай
3. denij - Браво за откритието ти!:) Поздр...
09.10.2007 17:11
Браво за откритието ти!:) Поздрави...
цитирай
4. estrella - Това
09.10.2007 17:11
с чашите май е от днес. Мислех, че ми се привижда, после помислих, че на Нова са им свършили чашите, но че и Бареков е пил от червена чаша в Панорамата, не знаех.
Дали утре ще са пак със същите чашки?
Сула, крайно време беше да се обадиш:)
цитирай
5. viovioi - Да от днес е! И на мен ми направи впечатление тази сутрин..
09.10.2007 17:26
Мисля, че скритата реклама е вече разкрита:))
цитирай
6. jones - :)
09.10.2007 17:39
Аз не съм специалист по интелектуална собственост, но ако Нестле са регистрирали чашите си като запазени обемни търговски марки, както е бутилката Кока-Кола, например, не виждам как това не може да не се брои за реклама и съответно да бъде санкционирано от СЕМ или от когото там трябва. Нямам идея, как се сключват рекламните договори, но може пък нещата да са съвсем законни. Ще чуем сигурно и реакциите на някои компетентни органи по въпроса. :)
цитирай
7. sis - хи хи
09.10.2007 17:54
аз пък мислех, че е щото са червени. И идват избори.
но не се връзва с БТВ и Бат Бойко.

:):):):):):)
цитирай
8. darklord - Добре дошъл!
09.10.2007 19:08
Преди година или две? ВИВАТЕЛ празнува 1 година в БГ! Целият концерт беше излъчен по БТВ с тонове сипеща се реклама и хвалебствия по адрес на оператора. Операторът си е платил, лошо няма, но кой плаща на СЕМ, ние или БТВ! Аз им%E
цитирай
9. thomas - Ще те осъдят, ей! :-)
09.10.2007 20:26
Не може да ни караш да се хилим толкова здраво и да ти се размине! Някой от нас ще даде фира и после ще ни лежиш! :-) С Марта Вачкова преля последната капка и вече паднах под бюрото! :-)
цитирай
10. alison - АЗ ПЪК, СЪМ СЪВСЕМ РАЗСЕЯНА
09.10.2007 23:41
Помислих само :
"Охо,хо,червени чаши !
Много нагла реклама на левите сили по всички медии повсеместно!?"
Даже и не се зачудих!?
Та нима наглостта на политиците има някаква граница!?
цитирай
11. анонимен - karlson
10.10.2007 10:09
Golqmo otkritie...Za vse po-populqrniqt "product placement" ne ste li chuvali?
цитирай
12. thomas - @анонимен 11
10.10.2007 10:19
А ти за регулацията на рекламата в телевизията не си ли чувал?! ;-)
цитирай
13. анонимен - Eneya
10.10.2007 12:15
Хм, дори не съм обърнала внимание, а и изобщо не ми е направило впечатление. Все паск, червени чаши бол, пък и никога не съм ги свързала с Нестле :)
От друга страна, наистина доста гадничък номер.
Поздравления за наблюдателността.
цитирай
14. keyholder - Дааа ама...
10.10.2007 15:28
такива са чашите и на Happy. Аз лично имам такава вкъщи. Така че е трудно да се каже на кого е кампанията, което не я прави кой знае каква кампания. Нали?
цитирай
15. анонимен - weselko
10.10.2007 21:13
Поздравления за размишленията!!:-))) Това за войника в панорамата ми хареса особено
цитирай
16. verad - Какво лошо има да пиеш кафе в червена ...
11.10.2007 09:55
Какво лошо има да пиеш кафе в червена чаша?:)
цитирай
17. анонимен - Е, не, че има нещо лошо, ама как пък ...
12.10.2007 00:11
Е, не, че има нещо лошо, ама как пък поне една не беше синя бе ей... тц тц тц
цитирай
18. анонимен - Да живее жицата
07.11.2007 01:47
А, забелязали ли сте странната оранжева "усмивка" в "Сървайвър"? Нищо общо с рекламата на мобилен оператор, нали?
цитирай
19. анонимен - Пантев преиграва
17.11.2007 05:09
Факт е, че Пантев се появява твърде често. Реклама ли е това? Не мисля. Какво рекламира той всъщност? Себе си? Едва ли.

От такива чести "спявки" в различни телевизии полза би имала една звезда на шоу- бизнеса. Един университетски професор не може да извлече никаква полза. Това си е чиста проба суета...

Апостол Апостолов

http://Pisaneto.Wordpress.com
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788399
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717