Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2008 06:31 - Смачкана кампания със смачкани коли
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 16363 Коментари: 24 Гласове:
0

Последна промяна: 13.01.2008 20:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Да видиш размазана кола ти помага да не се размажеш. Изглежда има хора, които вярват, че като се покаже до какво води дадено поведение, то това поведение ще спре да се прилага от онези, които са го прилагали преди да видят последиците. Ако това е вярно, то крайно опасно е да се показват на хората деца, защото това може да ги откаже от секса и да доведе до нежелани демографски последици. Психологическият модел за отказване от причиняване на причина след виждане на следствието, пренесен върху човешката обмяна на вещества, би могъл да се опише със следната формула: ако неразумното шофиране води до катастрофиране, тъй както храненето води до акане, то ако е вярно, че като видиш лайно ти се отяжда, така би трябвало да е вярно, че като видиш катастрофирала кола, ти се отшофирва неразумно.

Окрилен от това научно откритие и най-вече от практическото му приложение по пътищата, аз реших да впрегна интелекта си в служба на обществото и да генерирам още идеи за такива кампании. Ето, на стотина метра след знаците за забранено изпреварване могат да се побият големи колове. На тези колове ще висят грозни клетки с ръждясали пръчки, нитове и катинари. В клетките, оковани във вериги, ще се разлагат трупове с изкълвани от гарваните очи. Тава са труповете на онези водачи на МПС, които са предприели изпреварване, независимо от забранителния знак.

В кръчмите и баровете ще се монтират специални лампи над всяка маса. Те ще разпръскват дискретна и предразполагаща светлина, но няма да са толкова осветителни тела, колкото големи стъкленици с формалин. Във формалина на всяка една такава лампа ще има по един голям и разяден от цироза черен дроб, та да подсеща гостите на заведението да не прекалавят с поръчките на алкохол. (Знаете ли, че: ако си намажете краката и обувките с формалин, те ще спрат да миришат по данни от форума на BG-MAMMA, където темата за миризливите крака се радва към днешна дата на 830 посещения. Там също така пише: „...една жена ми каза в продължение на една седмица да кисна краката си в урината си докато изстине,това всяка вечер преди лягане и след това ги плакне с хлатка вода;ефектът е поразяващ-успех ...”, както и: „Съпругът ми е полицай и от кубинките започнаха краката му да миришат много...”. Ех, животе, животе!...)

Обгоряло плюшено мече в детската стая над креватчето е една ефективна кампания за превенция на играенето с кибрит. Чашка с избити млечни зъби пък напомня на малчуганите да не използват неприлични думи и да не прекъсват по-възрастните, когато говорят. А какво послание отправя следната кампания: човек на видима възраст около 40-45 години, с чудесно телостложение и бронзов загар на кожата. Преметнал сак за голф през рамо, той се качва в златист кабриолет, където вече го чака пърхаща блондинка. Всичко е в тон – стиковете са Callaway, кабриолетът е Maserati, следователно часовникът на човека е Audemars Piguet. Познахте ли кампанията? Несъмнено, това е кампания на данъчната администрация и цели да покаже какво ще се случи на всеки, който не си плаща данъците. Бр-р-р...


image






Гласувай:
0



1. utremer - Бр-р-р-р...
09.01.2008 06:55
появата на данъчния хепи енд ли е? Тук, във Варна му намериха лесното на този паметник-автомобил. Лятото той се появи в абсолютния център на града , на около 50 метра от катедралния храм (!!?). Между другото колата беше Ауди, и това което бе останало от нея изглеждаше екстра. След три дни обаче тя бе разфасована и на пиедестала от зелен мокет останали само стъклата. Последва същата съдба и второто возило - Фолцваген. Изводите са два: или това е просто PR акция на социалното министерство, насочена към подпомагане на ромите, или е просто проява на извратена ценностна система. ( Апропо, на мен от цигарите все ми се пада: " Пушенето уврежда яйциклетките и може да попречи на вашата бременност". Дали да не им изпратя моя снимка?!).
Каквото и да говорим обаче, накрая идват циганите .... Бр-р-р-р
цитирай
2. thomas - @utremer
09.01.2008 10:50
Твоят случай ми напомня само за един виц, който вече няма как да не съм разказал в друга тема...

Младеж е в магазина заедно с една девойка и купува кутия цигари. Продавачката му я подава и той прочита "некролога" върху нея, който гласи: "Пушенето води до импотентност". Обръща се към продавачката и казва:

- Извинявайте, а може ли за мен от ония с рака.
цитирай
3. martoudi - прав си
09.01.2008 13:48
кампаниите на КАТ са супер тъпи. В тях никога пътя или автомобила не са виновни. Винаги водача! А това че водача е карал 35 годишен камион който е ремонтирал сам и то пиян никой не го интересува или че произшествието е станало в следствие 40 см дупка. Или че шофьора не е слизал от камиона 20 часа. Но тези проблеми са мимолетни вие си поснете фаровете и всичко ще се оправи.
цитирай
4. trevistozelena - обективен до дупка!
09.01.2008 14:08
от намачканите ламарини, та до миризливите крака на бг-мамите - подрънкваш от осъзнат и дори поучителен реализъм:)
лично аз съм най-впечатлена от накиснатите в урина крака (до изстиване,де) - хайде сега някой да оспори, че ефектът не е "поразяващ"! хайде де!!!
цитирай
5. apollon - понеже всичко смачкано в своята ...
09.01.2008 14:58
понеже всичко смачкано в своята физиономия по тези земи - затова и смачканите коли ни отиват и ни напомнят за всичко смачкано
цитирай
6. unfineshed - В училище в часа по философия ще п...
09.01.2008 17:33
В училище в часа по философия ще показват снимка на отегчен философ!
За да предпазват от...
цитирай
7. monnio - кампанията е чудесна
09.01.2008 17:42
тя подсеща катастрофиралите за красотата на неразумното шофиране.
в края на декември пътувахме по Хемус, шофираше момиче, което бе катастрофирало преди няма и месец. след като минахме първото напомняне, не превиши 90.

безсмъртните да продължат да тровят околните, тях кучета ги яли.
цитирай
8. martoudi - виж кво муньо
10.01.2008 09:39
магистралите не са направени да се движиш по тях с 90 те са да се движиш със 120!!! А това че младите шофьори не се подготвят достатъчно и карат 20-25 годишни коли е друг въпрос.
цитирай
9. monnio - @matoudi
10.01.2008 12:37
глътни злобата и мисли преди да пишеш. има магистрали и скоростни магистрали. българските магистрали са обикновени и то от лошо изградените и още по лошо поддържани. магистралите у нас, доколкото ги има често са само с по две платна в една посока и то с ограничения на скоростта в множество участъци под 70 заради дупки и заледявания.

младите шофьори както и останалите често карат нови коли. решението да се спазват правилата, както и да се съобразяват с пътя е друго нещо. то не зависи от възрастта
цитирай
10. martoudi - сори ако съм прозвучал злобно
10.01.2008 14:43
он 5 години съм автомобилен журналист и за първи път чувам за такиви магистрали. Мога да твърдя че познавам този проблем от вътре и мога да ти кажа, че КАТ ЛЪЖЕ!!! и за жертвите по-пътищата и най-вече за причините. Магистралите доколкото ги имаме и са сравнително добри. Жертвите от пътни инциденти са много повече от обявеното от КАТ, защото ако умреш след катастрофа, но не го направиш веднага, а след две-три седмици в болница ти не си жертва на пътен инцидент. Причините за катастрофите в голям процент 60 - 80% са от стар авто парк, слаб технически контрол и слаба подготовка на водачите.
Ако за теб нов автомобил е чисто нов 15 годишен фиат от италия веднага се съгласявам.
цитирай
11. unfineshed - Квито журналистите такива и шоф...
10.01.2008 18:18
Квито журналистите такива и шофьорите!

monnio - тайк ит изи ;)
цитирай
12. анонимен - Препоръка.
12.01.2008 12:59
Този текст трябва да се чете отзад-напред. Многозначително е многоточието в края, то разкрива към коя соц.група принадлежи пишещия субект.
Извинения, Сула, ако греша.
цитирай
13. анонимен - Абе, пишещ субект, тва многоточие ...
12.01.2008 23:44
Абе,пишещ субект,тва многоточие уморява,наистина.
То отпред,то към края-все многоточие.
Бах ти соц групата.много много значително.
отзад-напред особено.
цитирай
14. stasislav - с
13.01.2008 20:15
г-н Журналист...обръщам се към Вас...след като сте толкова запознат...с нещата по пътищата, защо само се джавкате тук а не обърнете внимание на начина по който се провеждат шофьорските курсове и как ние младите шофьори даваме по 300 лв + такси некви тъпи, а през цялото си обучение инструктора ми 1 път не ми показа как да карам назад?!?!?!? Защо управниците закриха полигона? Проблема не са стария автопарк защото причините за катастрофите са "несъобразена скорост" и в много малък процент причината е неизправност...и обикновено катастрофите са причинени от хора който карат сравнително нови коли...затова смятам, че си некав псевдожурналистче от някаква смешна медия...защото ако си печен такъв никога няма да обвиниш шофьорите, причината да са такива са държавата и начина по който се провеждат курсовете(повторих се!) защо в една германия настъпват яко, но като стигнат 60 и до там...култура батко култура!!!
цитирай
15. monnio - martoudi
13.01.2008 20:28
в края на миналата година минах около 2000 км за около 3 дни. пътувах по хемус и тракия, по първокласни, второкласни и четвъртокласни пътища. дупки и ремонти нямаше май само по пътя между габрово и трявна. по хемус най често имаше ограничения на скоростта до 70 километра.

колкото до криенето на реалния брой на жертвите по пътищата - не съм компетентен.

писал съм, а и сега имам приятели в редакции. малко ми напомняш на карикатура на журналист. да си чувал за нови служебни автомобили?
цитирай
16. martoudi - за начина по който пиша и
14.01.2008 09:51
проблемите които отразявам отценка ми дава шефа, като ми плаща заплата. А начина по който мислите единствено ме кара да съжалявам, че не емигрирах. България никога няма да се оправи защото тук не останаха мислещи хора които да си задават въпроси.
stasislav замисли се защо всички инциденти по пътищата са заради превишена скорост и възможно ли е това.
Благодаря на всички.
цитирай
17. stasislav - към martoudi
14.01.2008 14:00
отговорът е много прост - довчера като си карал голф "единичка", направил си някой лев, купил си си БМВ, което е 150 коня и върви много и си мислиш, че си безсмъртен и можеш да правиш неща, който с голфа не си си мечтал...и като прибравим, че си комплексар и ето ти предпоставките...щото българите сме комплексари...колкото и да го отричаме...а и друг фактор - пътищата...сещате ли се за трагедията на онзи милионер, който катастрофира на състезание със своето ферари? причината - човекът цопнал в дупка...другото е просто факт...и опитността пак не може да предпази от лошите пътища...защото влизаш в дупка пукаш задна гума и ко правиш? няма човек, който да удържи кола със 90 км/ч със пръсната задна гума...ФАКТ!
цитирай
18. thomas - @stasislav
14.01.2008 14:15
А ти замислял ли си се, че колкото и да се пазиш, накрая пак ще умреш!? И знаеш ли колко малко й пука на планетата дали от катастрофа, или в леглото си на старини? Особено ако няма с какво да те запомни света...
цитирай
19. анонимен - BORIME4KA
21.01.2008 14:40
не знам колко са тъпи, ама аз винаги леко отпускам газта като мина покрай една такава кола близо до тунелите по "Хемус"
цитирай
20. stasislav - thomas
22.01.2008 00:33
прав си разбирасе, но имай предвид, че обикновено не този който предизвика катасрофата умира, а човека, който по лошо стечение на обстоятелствата е бил там...Примера се сещате кой е "Максим"! и трябва ли света да ме запомни как съм помлял невинен човек и то поради непредпазливост...разбира се никой не е застрахован...дори и на мен ми се е случвало да си карам с 50 км/ч в града и от някъде да ми изкочи човек на пътя и едвам да спра на сантиметри от него...късмет, че карах с ограничението късмет, че го видях и късмет, че успях да спра...но определено не искам да ме запомни света с това, че съм се правил на състезател по пътищата и съм направил беля!
цитирай
21. thomas - Прекаленият светец и богу не е драг.
22.01.2008 00:45
Това беше любима мисъл на баба ми, но аз все не я слушам и току се опитам да съм такъв. Оня ден за пореден път щяха да убият човек, защото аз обичам да спазвам правилника. Вечерта наближавах пешеходната пътека на бул. Пенчо Славейков недалеч от Пирогов, веднага след Капитан Кук, за да пресече човек, който чакаше в тъмното на нея. Естествено, той започна да пресича пред мен. Точно когато ме подмина, отляво ме изпревари с мръсна газ кюстендилски Опел, на който явно не му се чакаше. Въпрос на една педя беше човекът вече да е пред въпросната кола, а не все още едва пред огледалото на моята. Тъй че плюй у пазва и не казвай, че правиш нещо, за да не се прочуеш като убиец :-)

Законите се спазват много по-лесно, когато са разумни. Ако ограничението в градовете там, където това е безопасно, не е 50, а 70 или 80 километра в час, ако по хубавите междуградски пътища няма безобразно много отсечки, предназначени главно за рекетиране на шофьори, с ограничение 50 или 60, вместо да можеш да си караш с 90 или защо не 100-120 през целия път, много по-малко ще са изнервилите се шофьори, които го удрят през просото. За доказателство, в Германия, която е единствената държава в света БЕЗ ограничения на скоростта по повечето магистрали, произшествията са рекордно малко, особено на фона на гигантския трафик, в който участват всички ежедневно.
цитирай
22. stasislav - Томас
22.01.2008 09:55
Прав си за това, което записа...примерно в гърция има знаци точно преди мястото където са застанали полицаите...преди не разбирах причината, но сега да. Полицаите стоят на опасните места и така ти намаляваш и след това пак си караш до следващото опасно място пак с полиция. Хитър ход ако питате мен. А наистина парадоксално, както и цялата ни държава, на Стара загора на околовръстния път ограничението е 50 км/ч!?! двойна лента хубав път, верно че има пресечки но цялата отсечка е с такова ограничение...
цитирай
23. thomas - Е да...
22.01.2008 10:45
И като е пълно с глупави ограничения, хората решават, че всички ограничения са глупост и са само за овцете. Получава се така ,че за да не се чувстваш (и най-вече да не се покажеш пред някоя жена) като тъпак, ти трябва да се правиш на джигит, защото другото е само за лузъри. Крайно погрешна постановка - полицията сама дискредитира правилата, които иска да ни накара да спазваме. В Германия, точно обратното, с това, че ограниченията са изключително малко, нещо те кара да ги спазваш - просто защото решаваш, че щом има ограничения, сигурно има и причина, която е РЕАЛНА ОПАСНОСТ за теб и другите, а не нечие желание да те рекетира...
цитирай
24. анонимен - 16. martoudi - за начина по който ...
27.02.2008 13:04
16. martoudi - за начина по който пиша и
14.01 09:51
проблемите които отразявам отценка ми дава шефа, като ми плаща заплата.

Журналисте, не се пише оТценка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788524
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717