Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2008 19:03 - Къде сме ние в класификацията на Иван Гранитски?
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 8524 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 27.06.2008 06:37


image 

Хората според Иван Гранитски се делят на две групи. Дали според него се делят на мъже и жени? Или пък на богати и бедни? На леви и десни? На бели и черни? На млади и стари? Или пък дори на хора с четен брой срички в собствените си имена и такива с нечетен брой от горните в същите? Не. Хората според изявленията на Иван Гранитски по телевизията се делят на:

 

1. Достойни хора и

2. Дребни сиви човечета – „контрадезинформатори”.

 

И ето, моят неумел интелект се пречупва о въпроса: кои са едните и кои – другите. Аз „достоен човек” ли съм или „контрадезинформатор”? Известна помощ за справянето с тази загадка даде тази сутрин самият Гранитски, застанал на президентската трибуна, тоест в сутрешния блок на БТВ. Ето според него няколко „достойни мъже”: Ахмед Доган (защото праща кадрите си на обучение в чужбина), Венцислав Димитров (защото има собствено мнение), Пламен Юруков (защото не е вярно, че е от ВИС-2), Бойко Борисов (просто така) и проф. Георги Марков (защото въпреки неизличимото петно на своите десни убеждения, все пак е член на образуванието „Съзидание”). В колоната на дребните, смехотворни и сиви човечета, наречени от Гранитски тук за краткост „контрадезинформатори”, попаднаха Кристиян Вигенин (заклеймен като хомосексуалист от самия Гранитски на страниците Члрния вестник „Стандарт”), Ивелин Николов (не успях да разбера защо), Татяна Дончева (макар че би била достоен опонент срещу Гранитски на избори) и Костадин Паскалев (от ревност към президента). Сигурно съм много глупав, обаче не мога да открия общия знаменател между първите, нито пък да видя какво свързва вторите. Следователно все още не мога да разбера къде съм аз, макар да знам, че съм „някъде там”, защото трети вариант няма.

 

Все си мисля, че не съм „дребно смехотворно сиво човече – „контрадезинформатор”, защото Гранитски каза, че това са личности дребни във физически и интелектуален план, а аз, макар и съвсем незначителен интелектуално, физически съм доста добре развит. Освен това не съм проявил може би най-съществения белег на „контрадезинформатора” – никога не съм откривал „приятелски огън” по Георги Първанов от позицията си на член на висшия съвет на БСП, правейки се на лявомислещ. Не съм го правил по три причини:

 

1. Не съм лявомислещ;

2. Не съм член на ВС на БСП;

3. Първанов не ми е приятел.

 

Но пък, като си мисля, че не съм „дребно човече”, може би се лаская или просто се самозалъгвам. Знам ли?...

Сам той огромно и ярко човечище, Гранитски очерта и политическото бъдеще на България. То ще се осъществи от нова коалиция, в която влизат Първанов и Бойко Борисов (защото и двамата са родолюбци), Атака (защото клеветите, че са безлични фашизоиди идват отново от „контрадезинформаторите”) и Коалиция ВМРО-„Лидер” (вероятно в нея по-важна е партията на Ковачки, която ще се грижи за финансирането на заверата). Честен кръст, тази коалиция сглоби Гранитски отзарана по телевизията! Вероятно съставляващите я персони също са „достойни мъже” и трябва да запишат имената си в лявата колонка. Тогава тя логично ще набъбне с Волен Сидеров, Краси Каракачанов, Христо Ковачки и, не на последно място, Георги Първанов. Значи, на този етап корелацията „достойни мъже” – „контрадезинформатори” изглежда така:

 

 

ДОСТОЙНИ МЪЖЕ:                                                 

Ахмед Доган;

Волен Сидеров;

Христо Ковачки;

Пламен Юруков;

Бойко Борисов;

Георги Марков;

Венцислав Димитров;

Красимир Каракачанов;

Георги Първанов.

КОНТРАДЕЗИНФОРМАТОРИ:

 

Костадин Паскалев;

Татяна Дончева;

Кристиян Вигенин;

Ивелин Николов.

 

Ако следваме логиката, няма да е грешно към мекеретата да добавим и премиера Станишев, защото по-рано в „Стандарт” Гранитски намекна, че двамата с Вигенин споделят доста леви идеи. Що се отнася до графата „достойни мъже”, признавам, че съм донякъде озадачен от отсъствието в нея на имена като Жорж Ганчев, Боян Расате и Жан Виденов, но сигурно Гранитски е имал някакви съображения да не ги включи, които остават недостижими за нашите обикновени умове.

 

Впрочем, що се отнася до Жан Виденов, признавам, че изборът на Гранитски сигурно не е бил лесен, защото Виденов хем го направи шеф на телевизията, хем го изхвърли оттам, когато взе да гранитничи около „Орион”.

 

Що се отнася пък до Пламен Юруков, Гранитски успя да защити името му брилянтно и безпрекословно! „В какво го обвиняват контрадезинформаторите – перифразирам патосът на Гранитски: - в това, че има връзки с братя Галеви. Ами че те изобщо не са братя!”. Следователно няма какво да се занимаваме с Юруков. Галеви не са братя, ще попитат запознати, но не са ли братя братята Димитър и Иван Димитрови от село Гранитово, първият известен като Маслинката, а вторият като Гранитски? Както и да е, важното е да са „достойни мъже”.

 

Друга интрига на „контрадезинформаторите” били клеветите за простотиите по време на сватбата на Бареков (на което Бареков благодарно примигва и скромничи), защото „контрадезинформаторите” били против православната църква. Който не вярва, да поиска записа от БТВ.

 

И друга интрига на „контрадезинформаторите”. Ровят се, моля ви се, по досиетата на Държавна сигурност и огласяват наляво и надясно, когато намерят досието на Гоце, на Георги Данаилов и Вера Мутафчиева, на  агент Иван (Краси Каракачанов) и на още десетки знайни и незнайни „достойни мъже”. Това било възмутително, защото (отново перифразирам) нямало нищо лошо в това да се работи за Първо и Второ главно. На което Минчо Спасов, интелигентен и културен човек, с основание беше отговорил: щом няма нищо лошо, защо тогава подскачате, когато им вадим досиетата? Изобщо, какво да ги правиш – „контрадезинформатори”…

 

***

Сега вече извън кръга на шегата, забавното и прекрасното. За всички е ясно, че Първанов е паникьосан за бъдещето си. Ясно е, че БТВ (К. Гергов) се е втурнала да помага с каквото може. Обаче, дами и господа, защо точно чрез Гранитски ще се изявява Първанов и защо точно с Бареков ще помага БТВ! Стига селянии! Малко себеуважевие, другарю президент! И малко уважение към нас, дребните смехотворни сиви човечета…

 

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. komitata - Контра,
26.06.2008 20:04
Аз също се колебая. Имам физически габарити на достоен мъж, и интелектуалният ми габарит не е малък, но пък достойните мъже не ме искат при тях... май.
цитирай
2. анонимен - Алекс
26.06.2008 23:49
Докато четох, в главата ми се заформи въпрос на английски език - "Is it possible this shit?". Не след дълго се появи и отговорът "This is Bulgaria, every shit is possible!"
цитирай
3. анонимен - Иван Бедров
26.06.2008 23:57
Много е тъжно. За съжаление, знам как се постига подобен резултат. Не беше права Лили Иванова, когато пееше "Не всичко е пари, приятелю"
цитирай
4. анонимен - Сула
27.06.2008 23:59
Велик си, брато!!!
цитирай
5. nezkolev - ззк
30.06.2008 00:18
уважение към дребните?никога.
за смехотворни-може.
сиви ли?
цитирай
6. utremer - Като гледам двата списъка
30.06.2008 17:34
има една очебийна разлика в дължината. То че нормално да са повече достойните мъже, нормално е. Даже не е нормално, ами си е баш наложително. Особено в държава, в която дори чистокръвните българи си задават въпросите на префектен англиски език ;))) Обаче съвсем стадо без мърша може ли. Не може и затова да идем при контрадезинформаторите. Ама само виртуално да отидем, защото и те са същите маскари. То от тая партия ...
цитирай
7. анонимен - Петко Славейков
30.06.2008 19:10
"Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."
цитирай
8. ahmeddogan - гранитски е прав
02.07.2008 14:02
мнението на черния обелиск в бг медийно пространство трябва да се вземе предвид. С едно не сме съгласни, "контрадезинф." терминологията е леко остаряла, като се замислите, какво значи "контра"+ "де" - 2 отрицания, които би трябвало да са изключват взаимно т.е. би могъл да използва и "реконтрадезинформатори":))
да припомним, лекотата, с която винегин, онегин (според нас това име трябва да се използва, като тест за завършилите успешно курс по логопедия, не може да се произнесе правилно от 1 път) обяви преди година, че е договорил отпадането на акцизите за ракията...а какво се случи?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788691
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717