Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2008 20:47 - Ако анонимността беше задължителна, щяха ли да участват?
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 12316 Коментари: 40 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Звезди боядисват ограда на сиропиталище с медийното партьорство на Нова Телевизия. Ето тази разтърсваща новина току-що изтече по едноименната медия, съпроводена от дълъг репортаж, и ме накара да спра да пиша, каквото пишех, и да напиша това, което пиша сега. Изведнъж ми се дощя да съм кръгъл сирак*, за да мога да живея зад боядисана ограда и да гледам през нейните миришещи на пресен разтворител решетки, просълзен от грижите, които българските звезди полагат за мен, от узнаването, че техните огромни светски сърца се заливат от вълни на състрадание и чувствена просълзеност. Ето, вече и аз започвам да мечтая, че съм звезда и че мета есенните листа по алеята пред дома за деца с умствени увреждания, а камерите ме снимат, снимат, снимат…

Всъщност, „звездите”, които видях да боядисват, бяха Димо от „Пиф” и конюнктурният рапър Спенс. И понеже не успях да се сетя наскоро да съм чувал някоя нова тяхна песен, разбрах защо това е така – боядисват, отдали са се на благотворителност и за музика няма време. Не че някой страда особено от това, че Димо и Спенс не творят… Само че се опасявам, че ако продължат да не впечатляват с творчество, ще се принудят скоро да чистят клозети в старчески домове, та публиката поне физиономиите им да не забрави.

И като стана дума за този тип благотворителност, когато фирми носят за коледа чували с евтини подаръци и „звезди” се чекнат пред камерите на телевизиите без никаква полза за никого, се запитах какво ли ще стане, ако се приеме закон, според който благотворителността трябва да е строго анонимна и да не носи никакви облаги за тези, които я вършат, дори и данъчни облаги. Дали тогава „елитът” на нацията ще се тъпче с такава готовност да се раздава, като никой няма да разбере. Ето, на 4 ноември ще се открие нов дом за младежи, напуснали сиропиталище. Чудесна и благородна идея. Ще го открие президентът. Той, разбира се, не знае нищо за проекта, не знае кой го е осъществил, какви трудности е срещнал, кои хора са му помагали… Той ще дойде да открие. Любопитен съм да разбера, ако изведнъж телевизиите кажат, че няма да дойдат да снимат, дали и президентът ще отдели от времето си? Но телевизиите няма да кажат това, защото им се плаща (включително и под формата на реклама на фирми, приближени до президента), за да следят всяка негова стъпка и да я отразяват през розовия филтър на обективите си. Нека благотворителността бъде задължително анонимна и не носи никакви облаги, дори и данъчни! Е, тогава много по-малко хора ще я практикуват, но пък ще се знае, че наистина е благотворителност, а не сделка. Не рекламна тарифа, според която, ако нахраниш 20 сирачета, ще получиш срещу това репортаж от минута и половина след новините…

Нека благотворителността и състраданието бъдат строго анонимни и не носят никакви облаги, включително и данъчни. Тогава поне ще се преброим колко сме. А сега спирам да пиша, което написах току-що, и продължавам да пиша онова, което спрях да пиша преди малко, за да напиша това.

 

 

=============================================

* не е грехота да го кажа, защото в действителност наистина съм кръгъл сирак.




Гласувай:
0



1. usmivkata - Определено подкрепям твоята по...
01.11.2008 21:12
Определено подкрепям твоята позиция, но все пак...нека не забравяме, че в България има прекалено много хора, които отчаяно се нуждаят дори от такава пиар-благотворителност. И тогава идва въпросът: кое е по-добре за тях? Анонимната, но предварително обречена на яловост благотворителна акция, или тази, при която звезди и звездички ще се показват на воля, но и ще даряват така нужните на домовете левчета?
цитирай
2. анонимен - В Библията е казано съвсем същото:
01.11.2008 21:14
От Матея свето Евангелие ••

ОТ МАТЕЯ СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ 1
[1:1] Книга за живота на Иисуса Христа, Син Давидов, Син Авраамов.
[1:2] Авраам роди Исаака; Исаак роди Иакова; Иако...
...[6:3] А ти кога правиш милостиня, нека лявата ти ръка не знае, какво прави дясната,
[6:4] та милостинята ти да бъде скришом; и твоят Отец, Който вижда в...

http://dveribg.net/bible/newtest.bg/1.htm

цитирай
3. анонимен - Усмивчице,...
01.11.2008 21:16
тези акции дори не предизвикват дарения, не вдъхновяват хората да даряват, нито им сочат как да го направят, те са чист ексхибиционизъм...
цитирай
4. meister - Съгласна съм 100% с това. Не бива ...
01.11.2008 21:47
Съгласна съм 100% с това.Не бива никой и никога да си вдига акциите чрез нещастието на други хора.Точно благодарение на гласните "дарители" децата по домовете в нашата мила родина страдат,защото имат достатъчно власт за да създават бедствия ,а после да се правят на съпричастни.
И бих казала на края,че ако правиш добро ,направи го защото така го чувстваш със сърцето си ,никога не крий задни мисли!!!
цитирай
5. zemaria - Аз пък не съм съгласен
01.11.2008 22:19
с написаното или не съвсем. Благотворителността има три страни-даващия и получаващия и самия акт. Ако приемем тезата на автора, то тя е напълно обяснима само за даващия. Тя касае моралната страна на неговия акт и е напълно правилна. За останалите две страни тази морална позиция няма никакво значение и даже пречи. Сиреч, ако я няма суетата като мотив на даващия, няма да го има и акта на дарението и няма да има и благодарни хора, които имат реална нужда от него. Тоест, няма сделка с един печеливш-потърпевшия от благотворителността.
Сирачето му е все едно дали от суета или от Коледни изблици на религиозно състрадание и кой точно ще му подари шоколадчето и играчката, или пък дрешките и топлото, защото то ще забрави веднага чичкото и лелката, а другото ще остане. Президентът по добре да открива сиропиталища, отколкото да награждава оръжейни търговци и шестаци. Так поне ще помисли пет минути за Бога и духовното.Любопитно е, че този спор се води от времето на Мартин Лутер. Дали индулгенциите изкупват греховете и къде е мярката , а неговите противници твърдели, че важни са в крайна сметка делата-парите, които засилват властта на църквата. И от там до общо добро.
цитирай
6. ani101 - Добър въпрос! И отговорът най - ...
01.11.2008 22:56
Добър въпрос!

И отговорът най - вероятно би бил "НЕ".
Ако благотворителността беше анонимна, оградата може би щеше да си остане небоядисана.
И това е жалко и тъжно.
цитирай
7. анонимен - абе
01.11.2008 23:19
я се гръмнете всички като тоя писал статията, аз бях там и боядисвах наравно със всички известни и всички се радваха и го правеха с желание. вместо да пишете глупости, да бяхте дошли да побоядисвате. аман от глупаци!
цитирай
8. анонимен - Алекс
01.11.2008 23:37
Нито едно добро дело не остава ненаказано. Направи добро - изяш лайно! Направи добро и го хвърли в морето. Това е.
цитирай
9. анонимен - Така, така
01.11.2008 23:55
7 и 8 доказват, че статията е качествена (както всяка друга на автора!)

Поздрави
цитирай
10. анонимен - за тв
02.11.2008 00:06
ув.споделете нещо извън телевизиите.ако има.
просто не гледам и се чувствам лишен от възможност да си говоря с вас по описаното тук същество на интересите ви.
цитирай
11. exilia - Напълно съм съгласна
02.11.2008 00:39
Благотворителността трябва да е аннимна, но тогава ще се прави много по малко .. :(
цитирай
12. telepuzik - prav si!!!
02.11.2008 01:08
prav e avtora...i ne namesvaite izob6to djdo bogi v ezi ne6ta.....ako go ima6e,njma6e da stava taka 4e da ostavat deca siraci....nali vsi4ko moge...i vsi4ko znae!ne kazvaite,4e nakazva njkoi za ne6to sega....njma smisal...koi e toi 4e da nakazva!!!prosto e fakt 4e si pravjt reklama....a tozi ANONIMNIA....deto e bojdisval.....zaedno s drugite tam....za6to ne se napravi na bojdgia po rano.....i dage utre....v po4ivnia den idi bojdisai o6te ne6to...ei taka,da se poradva6 i da go napravi6 s gelanie....ako go napravi6 EI TAKA....6te ida da se gramna!no t se vra6ta......naobratno....ako ne e napraveno sas sarce!!!troino!!!
цитирай
13. sis - съгласна съм с тезата на автора,
02.11.2008 02:01
но
Каква е целта?
Да се преброите колко сте или да има повече благотворителност?

:):):)
цитирай
14. telepuzik - njma bojdgii!!!!
02.11.2008 04:24
normalno e da ne polu4a otgovor!njma i kak da stane....vsi4ki bojdgii se skriha(njmam ni6to protiv tazi profesia!)govorj za anonimnia.........i az sam spomsoriral(verno,ne si krivj du6ata,s malki sumi)no,nikoga ne sam si kazval imeto!nikoi njma da me pohvali za njkakvi si 10....ili 20 evro......znam go,a i NOVA njma da me snima!vse pak sme balgari....da ne tarsim tova koeto kaza ANONIMNIA,nie sme tezi koito mogat da re6at koga 6te bojdisvame.....ne karam nikoi da bojdisva......i to sega posred no6t.....no trjbva da se zamislim......galko se polu4ava.........da se pe4eli ot tragediata na njkoi!!!!galko e....makar da ne e bjdisano.....
цитирай
15. анонимен - Бояджия
02.11.2008 07:33
Когато обсъждате "за" или "против", забравяте един важен въпрос: с какво променя живота на сирците боядисаната ограда? Или изметената пътека? Точно от боядисана ограда ли имат нужда те? Не беше ли по-добре с парите за боята да им бяха купили дрехи и лекарства?
цитирай
16. анонимен - Много добре написано !
02.11.2008 08:11
евала :)

Само да вмъкна, че Пиф и Спенс имат 1-2 песни които стават :)
цитирай
17. akasha85 - тук, мисля,.....
02.11.2008 09:04
че ако няма никакви облаги, няма да има и никаква благотворителност. Нашенецът обича да се бие в гърдите и да го потупват по рамото за всяко действие, което е направил....иначе сякаш не вижда смисъл да го прави. Така е и с родната благотворителност, и не само родната, а и световната. Всичко е превърнато в бизнес, и няма ли облаги, не се практикува. Май вече не останаха много хора с чисти сърца и широки души, които да търсят признание за добрината си, единствено в личния си душевен мир....
цитирай
18. bovari - Не се нуждае от коментар.
02.11.2008 09:30
Но кой пречи на репортерите да зададат точно тези въпроси на президента, които Вие изказвате. Тогава ще проличи дали е загрижен и личностно ангажиран или всичко е поза, и показност.

цитирай
19. telepuzik - a za6toto!
02.11.2008 11:39
njma da gi zadadat!ot strah!neudobnite vaprosipravjt horata neudobni,a te sa sviknali da si sedjt na toplo v redakciite,kak se izpuska takova ne6to!a i s interneta vse po malko hora gi izpolzvat.....gurnalistite 6te stanat NEIZPOLZVAEMI.....i tova ne e 6ega,vse po malko kandidati dage ima da sledvat gurnalistika!
цитирай
20. анонимен - още един цитат
02.11.2008 13:19
от Адам Смит (Adam Smith, 1723-1790):
"Beneficence is always free, it cannot be extorted by force, the mere want of it exposes to no punishment; because the mere want of beneficence tends to do no real positive evil."
цитирай
21. анонимен - Благотворителността - PR , анонимната -цинизъм.
02.11.2008 14:35
Съгласен съм с автора - благотворителността е част от PR-а - даже и до орден "Стара планина" може да те докара.

<b>Понякога</b> анонимната благотворителност със sms-и например, които в къщи пращаме от личните, а не служебни мобилни телефони са си скрита форма на цинизъм - вместо държавата да помогне на онкоболни - ние ще пращаме sms-и, а някой политик ще е лице на кампанията.
цитирай
22. artbrain - така е, но наистина тези сираци се ...
02.11.2008 14:55
така е,но наистина тези сираци се нуждаят от помощ,ако ще и телевизията да го излъчва.просто ако беше анонимно,в БГ нямаше да има дарители.хайде за анонимноста ок ама нека си остане това с данъчните облаги.виж обаче това за оградата и аз не го разбирам.вярно,че и това е необходимо,но не е от първа важност като дрешки и храна.в случая е било само реклама на залязващи зведи
цитирай
23. анонимен - БАЛТАЗАР ИВАНОВИЧ казва:
02.11.2008 17:30
Преди малко видях тази публикация в блога на Иван Бедров.
Поздравявам те за позицията.
И мен много ме дразни лицемерната благотворителност. Мнението ми е, че това не е блоготворителност, милосърдие или каквото се опитват да го представят, а си е чиста проба търгашество с нещастието на другите.
Благотворителност е, когато даващият не получава нищо в замяна - останалото е лицемерие.
цитирай
24. ley - Лош PR няма...
02.11.2008 18:24
Лош PR няма. В България по друг начин „благотворително” пари трудно се събират. А към автора, както се казва: „Внимавай какво си пожелаваш”. Последно време в масмедиите се тръби, че от догодина вече няма да има данъчни облекчения за „дарение”. Чудя се тогава какво ще стане…
цитирай
25. zaro - М-дааа
02.11.2008 19:47
Хубав Том Сойер момент :) А какъв беше цвета на оградата? Традиционно оградно- зелено или... На коя ръка бяха? Говорим за външна ограда, нали?

Зак
цитирай
26. boltendahl - Какво значение има
03.11.2008 09:22
как и защо? Важното е, че работата е свършена. Това, че някой си е показал фейса по "телевизора" въобще не ме тревожи - и без това не гледам телевизия.

Колкото до данъчните облекчения - пряко съм заинтересувана от положителен финансов резултат на фирмата, в която работя, така че е добре да ги има - сираците получават нещо, фирмата, респективно аз, получава нещо - всички са доволни. Никой не е толкова положителен герой, че да похарчи едни пари за други хора, вместо за себе си, ей тъй - от добро сърце.

Друг е въпросът каква полза има от това да се боядисват огради...
цитирай
27. hara73 - онзи който го прави ,
03.11.2008 13:46
от добро сърце и без задни помисли ,пак ще го направи , а другия който го прави за показност и слава а не от сърце ,за него не си струва да се говори.
Пред очите ми е следния пример, с мой приятели се опитваме да помогнем на млада жена ,която се нуждае от бъбречна трансплатация ,за да може да живее. Хора ,който имат възможност ,с бренебрежени отминават и казват ,е те нуждаещите се в България са толкова много,не мога да помогна на всички.Онези обаче ,които имат малко , заделят от него и се опитват да помогнат.Без коментар...
цитирай
28. utremer - @ botledahl :
03.11.2008 13:48
респект към мнението Ви, но ваша милост сте твърде неправа. Не е важно, че работата е свършена, защото можеха Иван, Стоян и Драган да боядисат оградата (в какъв цвят, наистина?). И тогава нямаше да има абсолютно никакъв смисъл текстът на Lucius. По моето скромно мнение не е важен актът, а извършителят, сиреч реч произходидь об Дима и Спенснята. И за показния им ленински съботник ( или неделник). Всъщност пишман PR-ът е добре познато животно у нас. И се проявява предимно в упражнението "първа копка" или "рязяне на лента". Положителни герои има в американските йекшъни (и то в долнопробните). В живота и литературата те обикновено умират на трета страница. А това едва ли е достатъчно време за боядисване на една ограда.
цитирай
29. lelya - Абсолютно подкрепям автора. Не съм ...
03.11.2008 14:39
Абсолютно подкрепям автора. Не съм прочела коментарите и няма да се включвам в какъвто и да е дебат. Скромното ми мнение е, че даренията и помощите за нуждаещи се (ако приемем, че всичко е нормално разбира се) са изключително личен акт и като такъв е излишно да бъдат на каквато и да е показност. Ако ли пък присъстват медии при такива случае, то това не е дарение, а политика или бизнес. Просто порнография.
цитирай
30. sulla - За №26 boltendahl:
03.11.2008 15:19
Казвате "важното е, че работта е свършена". Простете, но мен не ме интересува дали оградата е боядисана или не. Не боядисаността на оградата беше темата на написаното.

Мен не ме интересува и актът на дарителството и ползите от него, поне не и в горнтия текст. Темата на горния текст не беше "дарителството и ползите от него".

Мен не ме интересува и разпределението на данъчната тежест, нито пък положителния финансов резултат, включително и този на фирмата, в която работите. Поне не и в горния текст. Темата на горния текст не е "търговска печалба и данъчно облагане".

Просто си позволих да напиша няколко изречения по темата "медиен ексхибиционизъм", а това че поредният медиен ексхибиционизъм беше взел формата на блоготворителна акция, отдавам 20% на случайността и 80% на убиждението на ексхибиционистите, че благотворителните акции минават по-лесто по медиите и хората са склонни да не ги възприемат като реклами, каквито са.

Казвате: "Никой не е толкова положителен герой, че да похарчи едни пари за други хора, вместо за себе си, ей тъй - от добро сърце." Е, има хора, които са такива "положителни герои", познавам доста лично и смея да сложа и себе си в техните редове.
цитирай
31. boltendahl - Sulla,
03.11.2008 15:52
Ако правилно съм Ви разбрала, някои хора са готови ДОРИ и на благотворителност, за да ги дават по телевизора.
Е, аз си позволих да споделя мнението си, че можем да ги изтърпим да си начешат крастата, ако това е цената да свършат нещо, пък било то и такава глупост като боядисване на ограда.
Простете ако със семплия си опит да изкажа мнение съм нарушила хармонията в чудесния Ви блог, който следя с интерес.
цитирай
32. sulla - 31 boltendahl:
03.11.2008 16:15
Не съм искал да Ви засегна с някакво префърцунено изказване, каквото май се е получило. Извинете ме и ще Ви бъда благодарен, ако и вбъдеще продължите да ДОПРИНАСЯТЕ за хармонията на скромния ми блог с коментарите си :-)
цитирай
33. ivoimv - ВОЙВОДАТА
03.11.2008 20:49
Тези помпозни и не от сърце събития са фарс за мен както и даренията за домовете ,както и 150 лева за пенсионерите!!!
Не вярвайте, на лъжливата хуманност, истинската си личи, а тези неща, не са истински !!!
За това, в България има войнстващ комунистически капитализъм .".вярвайте ми"
цитирай
34. novitejivotni - Само идея
04.11.2008 22:34
Четейки горното, ми хрумна следното: да съберем всички „звезди”, ама всички.От национално, регионално и общинско ниво.Да им обявим, че ще се снима супер-ултра-хипер гигантско, модерно, световно риалити шоу.”Биг фадър”, „Друсай с мен”, „Смашинг старс”, „Животът ( и смъртта ) на другите” – и всичкото това накуп.Не три, а четири в едно.Страшна работа.Ще се излъчва по целия Балкански полуостров, даже и в Гърция.Ще има специални предавания и за останалия Свят.Така след приключването, ще се открие възможност за нашите „звезди” да сключат договори в Куба, при блажните арабски принцове в Дубай, в Косово, в Гърция, а за най-отличилите се – безсрочни договори в Боливуд – мечтата на всеки... абе на всеки.Вкарваме ги в „къщите”, това ще са всички домове за сираци и слагаме въоръжена охрана ( част от шоуто ).А сираците от домовете ги слагаме на местата на „звездите”.Схващате идеята предполагам. Така ще гледаме „Шоуто на Гошко” в което мисля, Гошко ще ни занимава с много по-интересни и смислени неща.Гинчето и Тинчето ще станат певици.Дарина и Поля – актриси , Драго и Стамен – бизнесмени.Ще има политици, радиоводещи, манекенки, рекламисти, медийни специалисти, писатели, имидж консултанти и т.н. и т.н.Само ми е малко мъчно за Динко, който ще трябва да стане „стилист”, но няма как да мине без жертви.
Само се замислете колко дълбоки промени ще последват само с осъщаствяването на тази проста операция. Държавата ще се промени из основи.
Първо сираците ще са щастливи.
После ще стане интересно в „медийните” среди. 2/3 от тях ще фалират и ще престанат да ни занимават с глупости. Ще изчезне смисълът на тяхното съществуване и понеже те не могат да правят друго, oсвен да се занимават с клюки и простотии, просто също ще изчезнат. Ще се спре веднж завинаги с правене на „имидж”.Вместо богатите хора, да отидат и да дарят парите СИ( ако имат желание за това ), се явяват по телевизора да „даряват” чужди пари.Хем реклама за тях, хем за позавяхналото шоу.А парите я стигнат до децата, я не. Пък и колко пари може да изкара един Барбуков например, с интелигентност...Край, това остава в миналото.
Ще останат сериозните медии, които ще спрат масовото изпростяване. Пазара на работна ръка ще бъде залян от хора търсещи си работа и готови да работят за по-малки заплати. Това ще спре притока на хора към големите градове. Хората ще започнат да се връщат по селата.Това води до съживяване на земеделието и животновъдството, традиционни български отрасли. Откриват се нови работни места. България започва да изнася истинска храна, за която в Европа са готови да плащат луди пари. Започваме да трупаме валута и да си изплащаме външния дълг по-бързо.След 10-20 години хората ще напират да живеят у нас.
И всичко това с едно просто действие.
Идеята нито е моя, нито е нова, пари за нея не ща. Един скромен барелеф на къщата в която съм се родил, мисля че ще бъде достатъчен.
Всъщност тайничко се надявам Голямото Бате – Батето на всички батета, да прочете това писание. Понеже види се той се готви да ни управлява и също види се ще го прави с желязна ръка, ще му бъде много лесно.И заедно с простотиите, които се готви да направи, да има поне нещо което да заработи в полза на нормалните хора.
Какво става със „звездите” ли ? Че на кой му пука...
Един ден просто ще бъдат поставени решетки на прозорците и вратите, въоръжената охрана ще бъде сменена от персонал с бели престилки.Остава само да сменим табелките по сградите и готово. Просто и елегантно.
цитирай
35. анонимен - Въпросът не е дали са баоядисали ...
05.11.2008 16:05
Въпросът не е дали са баоядисали оградата и дали има полза. По-важният въпрос е защо има ограда.
цитирай
36. анонимен - Павел Танков
21.11.2008 17:54
"Не боядисаността на оградата беше темата на написаното."
Темата на горния текст не беше "дарителството и ползите от него".
"Темата на горния текст не е ..."

Уфффф, па ти си много сложен за разбиране, бе. Как пък никой не разбра каква беше темата на човека? Засрамете се, ей! Да вниквате по-дълбоко и да четете по 5 пъти преди да коментирате, че току виж не сте улучили темата и о, ужаст! вземете та напишете нещо офтопик.
цитирай
37. анонимен - Павел Танков
21.11.2008 18:01
Имам чувството, че т'ва някои блогъри си умрете да изтърсите някой постинг с недоизказки и подтекст в него и после портивате ръчички как хората не ви разбират и пииииишат ли пишат заблудените те. А после с настървение най-отдоле почвате да обяснявате как, аджеба, темата не била това или онова, а именно най-била друго нещо.

Ми като искаш да те разбират пиши разбрано. Тури си най-отдолу в заключението "Хора, темата ми не е това и това, да не си помислите, а всъшност аз искам да кажа онова друго нещо. Да не вземете да коментирате сега за това и онова - не! Коментирайте, моля ви се, за другото нещо." Така ще си спестиш 50% безсмислени коментари.
цитирай
38. анонимен - Павел Танков
21.11.2008 18:11
34. novitejivotni - Само идея
04.11 22:34
"Четейки горното, ми хрумна следното: да съберем всички „звезди”, ама всички...."
Глей сега, не става така. Тия "звезди" дето искаш да ги набутат в кучи гъз от къде са дошли? И те са хора като нас. Те са дошли от това общество, в което живеем. Политиците също. И най-големия престъпник рецидивист има майка и баща, някои имат деца и т.н. Като малък е мечтал да стане космонафт или водолаз. Защо си мислиш, че хората са просто еди-какви-си и точка!? Едните са лоши и точка! Другите са добри и точка! Условията правят човека.

Ми яко децата от домовете станат по-гоелми изроди и от най-гадните сегашни престъпници рецдивисти?

Ми ако децата от домовете станат по-тъпи пачи и от най-изчекнатите сегашни "звезди"?

Ми ако децата от домовете станат по-крадливи и от най-долните сегашни политици?
цитирай
39. sulla - Павел Танков (за втори път тази вечер)
21.11.2008 20:31
Обиден ли си от нещо? Усещам, че не ти е комфортно на душата...
цитирай
40. ptankov - Не ми е...
24.11.2008 12:28
...много комфортно, но пак съм ти фен. :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788610
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717