Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2008 08:55 - Преодоляване на кризата
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 8726 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 10.12.2008 10:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Почувствах се почти спасен от кризата, когато разбрах, че тази годна Николай Василев няма да харчи пари за тефтери и календари. Видях как потоци от свежи капитали потичат към българската икономика, тя бавно и с пукане в ставите се изправя от американската кредитна кал и показва среден пръст на световната криза и в частност на Европейския съюз, който напоследък се държи зле с родното правителство. Почувствах се горд от това, че ги има тези двама титани и че те и двамата са българи – Джон Атанасов, който изобрети компютъра, и Николай Василев, който намери средство за преодоляване на кризата. Но докато първият титан направи изобретението си и след това застина в паметник пред телефонната палата, то втория не спря полета на мечтите си – направи и следващата крачка, като посъветва държавните служители да купуват само български дрехи и обувки, за да възвеличаят още повече родното производство и да инжектират в бизнеса парите, които им се полагат по ведомост за представителни одежди. Никаква Дзеня, никакъв Шанел! Само български палтета и обущета!

Ще си позволя да прогнозирам, че полетът на Василевата мечта няма да спре и дотук. Щом така или иначе държавните чиновници ще носят само български дрехи, то не може ли тези дрехи да бъдат в частност български носии? Така, първо, ще се подкрепи икономиката, второ, ще се знае даден чиновник от кое регионално поделение на администрацията е: капанец, белодрешко или тронка и, трето, но не последно по значение, обличайки се в носии, държавните служители щат - не щат ще прихванат от добродетелите на старите българи и ще ги пренесат в отношенията на днешния забързан делник.

Но достатъчно ли е това? Дали няма нещо по-добро за българската икономика от това да облечем държавната администрация в български носии? Има и това е да не я обличаме изобщо. Така, вместо парите за дрехи да се връщат обратно в икономиката, въобще няма да излизат от нея. В офиса на вашата фирма ще влезе чисто гола данъчна инспекторка и свенливо прикривайки венериното си възвишение с формуляр образец №4, ще ви уведоми, че не дължите данъци, поне не и данъци, които иначе биха отишли за представителни разходи на държавната администрация.

А още по-евтино ще бъде, ако цялата държавна администрация бъде уволнена, защото макар и гола, тя продължава да харчи пари за кламери, хартия и тонер. Голи чиновници заемат ценно място в градския транспорт на път за учрежденията, голи чиновнички претоварват комуникациите, като отговарят на въпроси н гражданите по телефоните. Ако уволним всички тези голтаци, ще зашлевим още по-звънка плесница на световната икономическа криза.

Но макар и уволнени, голите бивши държавни служители ще продължат да се хранят, което е чисто разточителство в условията на световна криза. Има администрация – има проблем. Няма администрация – няма проблем. Нужно е само министър Василев да заеме за ден-два репресивния апарат на министър Миков и да се свършва…

И като оптимизираме по този начин министерството на държавната администрация, ще се заемем и с останалите министерства. Кризата ще бъде не само преодоляна, но и България ще се превърне във водеща световна икономическа сила. Европейският съюз най-накрая ще стане една единна държава със столица София. Съединените щати ще станат затънтена провинция, като каквато са замислени, а Индия и Китай ще се върнат към купичката ориз под неумолимия български икономически натиск. Българските политици ще кръстосват новия свят, яхнали своите електромобили, и ще събират данък богатство от всички!

image




Гласувай:
0



1. voinov50 - Царят е гол...
10.12.2008 09:11
... българската икономика, тя бавно и с пукане в ставите се изправя от американската кредитна кал и показва среден пръст на световната криза и в частност на Европейския съюз...
Има много да мечтаеме, да се превърнеме отново в "белите българи" от волжка България, да властваме над другите и да събираме данъци...
Беше доста ободряващо със сутрешното кафе.
Поздрав!
цитирай
2. raylight - Сула
10.12.2008 10:40
вярно ли е, че за държвавната администрация отиват към 25 % от БВП или е мит? Доста смущаващо, ако е вярно
цитирай
3. sulla - А така...
10.12.2008 10:41
... ами като не знам колко отиват за държавната администрация?... Трябва да се поинтересуваме.
цитирай
4. анонимен - ахам))))
10.12.2008 11:01
предлагам нов почин - да нахраним гладните с безработните - направо се оправяме отведнъж.)))))
цитирай
5. longanlon - прощавай, но...
10.12.2008 11:24
... идеята ти зад това писание ми убягва
цитирай
6. hara73 - хареса ми предложението за носийте ,
10.12.2008 11:31
много е добро ,ето така ще си възпитаме родолюбива администрация,пак и като излизат командировка в чужбина , ако не друго заради дрехите им, ще ни харесат.Ти даваш и няколко отговора , на въпроса на Тошко Колев КАК ЩЕ ГИ СТИГНЕМ АМЕРИКАНЦИТЕ ......че и задминем дори..... :-)))
цитирай
7. raylight - На всяка цена
10.12.2008 12:56
искам да видя какво и колко се дава за младите социалисти на Димитър Калчев. Да им лъсне задникът, така да се каже.
цитирай
8. sa6osladura - ...
10.12.2008 14:13
Тoзи постинг e nocpeдcтвен:)
цитирай
9. анонимен - Тъжна Истина
10.12.2008 15:57
Беше перфектен, стана много добър... сега си просто добър :-(
цитирай
10. анонимен - Кристина
10.12.2008 16:47
Добър постинг. Хареса ми.
Нещо ми убягва логиката на министъра-умник. Значи хем отправя призив да се стимулира българското производство, хем държавната администрация се отказва да възлага поръчки за рекламни материали на рекламните агенции, които са предимно български и които плащат данъци и осигуряват работни места в България.
Ситуацията е "евтин на триците, скъп на брашното."
И друго ми е интересно - дали министър Василев си купува дрехи и обувки родно производство?
Питам и отговор не чакам.... Защото го знам.
цитирай
11. utremer - боже, боже ...
10.12.2008 17:12
колко смях има в тая криза, боже ... :))) Страхотно е, Lucius, точно като за края на деня. Така и бушмилса ще е с по-нашенски вкус.
цитирай
12. thomas - @sulla
10.12.2008 18:04
Не ги слушай. Страхотен си си! :-)
цитирай
13. raylight - Сула е ужасен комунист
10.12.2008 20:54
направо отвратителен! Просто не го бива за тази работа - по некадърен комунист от него не бях виждал :))) И аз съм много некадърен в това отношение и напълно го разбирам
цитирай
14. анонимен - e,
10.12.2008 22:34
е как няма да се влоши писането и светоусещането на автора...биричка, охранени ръчички, отоци по китките от многото сол в колбасите, които сула си хапва редовно вечер с целулитната си съпруга, докато превключва каналите на ТВ за да търси новини и събития на фона на които да блесне в блог.бг...и поради липса на свежи идеи и събития,
авторът жертвоготовно се застоява с дистанционното на канал "Планета", да опознава чалгата, демек - бори я като я допуска в себе си. тъпня
цитирай
15. анонимен - Не можете да мислите като чиновник, та било то и висш!;)
11.12.2008 13:06
В текста се доказва твърдението. Вие,sulla, пишете себе си. Какво разбираме за Вас:
Пазите традициите, за което хвала!
"...то не може ли тези дрехи да бъдат в частност
български носии?"
Ценител сте на съвършената естетика, за което два пъти хвала!
"В офиса на вашата фирма ще влезе чисто гола данъчна инспекторка и свенливо прикривайки..."
(За четящи от женски род, нещата стоят също добре, само сменяйки пола на служителя;))))
Никито Василев е добър висш чиновник, защото заповедите съответстват на настроенията на подчинените му; той мисли като тях, и те като него;)
"Никаква Дзеня, никакъв Шанел!" Съобразявайки се с призива към тях да спрат корупцията, сиреч да не алчнеят много, ще трябва първо да звемат по-малко подкупи и след това с парите за един Шанел, може да купят поне два български костюма. Виждате ли колко целесъобразен е министъра?! После неговата мисъл е много по-дълбока, защото той знае че междуредовете неговите подчинени ще разчетат и друго послание"Не ходете на почивки по острови и екзотични страни, отсядайте в хотилите на братовчедите си, на колегите си, на брат, сестра.....ако се наложи бъдете и гости в своето си хотелче; )
Поздрави!;)
цитирай
16. анонимен - Алекс
11.12.2008 14:42
Излъгаха ни един път - срамът е за тях. Втори път ни излъгаха - срамът е за нас.
цитирай
17. анонимен - порта
12.12.2008 19:41
Аз,Тефтер Календаров хаджиМутафов,возприимам за общото благо тая година да не ма сайдисват от портата.То са понася.
Само благото,общото благо да не ни убегне.Тук са иска мисъл и умишление занапред.
Така ся прават световните работи,така да си ги правиме и ние,ами.
Че колко му е.
цитирай
18. анонимен - Тезите
24.12.2008 19:10
За Василев съм- ЗА...Известен вредител е..

За администрацията, че трябва да бъде намалена - ЗА..

Не съм съгласен, че не трябва да се стимулира купуването на български стоки/разбира се при равно качество и цени/ когато това е възможно.

Идеята разбира се не е на НИКИто, а мисля, че я открадна от една кампания на друга партия, която призовава "Виж етикета.Купи Българската стока"...Името на партията премълчавам, цза да не правя реклама и да си имаш после проблеми със Съвета за Електронни Медии.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788553
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717