Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2009 17:56 - Кой е виновен, ако няма бира?
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 11027 Коментари: 2 Гласове:
0



Имам приятел. Той има кръчма. Кръчмата се казва “Murphy’s”, а приятелят ми – Бранко. Кръчмата предлага бира, а Бранко плаща на управителя, за да има бира винаги и кръчмата винаги да може да я предлага.

Имам и правителство. То управлява държава. Държавата се казва България, а аз и всички ние плащаме щедри данъци на правителството, за да има винаги в тази държава простички неща като храна, енергия и справедливост.

Какво ще направи Бранко, ако един хубав ден в ирландската му кръчма бирата свърши? Ще извика управителя и ще го попита:

- Защо няма бира, управителю?

- Защото ни спряха кранчето, собственико!

- Е, как така ще ни го спрат?

- То и за тях нямало, Бранко?

- Че мен какво ме интересува? Нали им я плащаме на цената на уискито?

- Да, ама…

- Нали сключи дългосрочен договор за доставка?

- Да, ама…

- Ти само от едно място ли зареждаш бира?

- Ами, само от едно, ама доставчика ми е селски…

- Уволнен си!!!

Не само Бранко, но и всеки собственик на заведение, който не страда от синдром на Даун, олигофренизъм или друго някакво ментално заболяване, ще постъпи така, без да се замисли и без да почувства никаква потреба да предизвика дебат по отношение на решението си.

За съжаление, българският народ, който формално и номинално е собственик на България, изглежда страда от синдром на Даун, олигофренизъм или друго някакво ментално заболяване, защото не уволнява управителя (правителството), макар че в кръчмата отдавна няма бира.

Какво се искаше от управителя (правителството):

  • Да увеличи богатството на хората – вместо това, то трупа взетите от хората данъци в бюджетен излишък, за да може да го открадне в края на мандата или да ги раздаде от свое име и за своя слава вместо парите от ЕС, които са му отказани поради некадърност и крадливост.
  • Да пази хората от бедствия или да ги компенсира, ако не може да ги опази – няколко години наводнения, причинени от некадърно стопанисване на язовири, подарени на турски фирми, водят единствено до гласуване на извънредни пари за справяне с тях, които се открадват от други турски фирми.
  • Да води адекватна външна политика, за да спре светът да ни приема като цигани – вместо това държавата членка на ЕС се държи като подлога на Русия и Турция, които още не са членове на ЕС. Но пък какво се чудим, щом Кърджалийска област се държи не като област на България, а като Турски вилает.
  • Да обезпечи енергийно икономиката и домакинствата – чудеса от храброст се направиха, за да не се приватизира „Плама” – Плевен и да не мине „Набуко” от тук, само и само руснаците да останат енергийни монополисти.
  • Да се погрижи за здравето на хората – а не да изпраща флуорографи и мамографи, закупени с европейски пари, от името и за славата на ДПС и то само в райони, които гласуват за ДПС, че на всичкото отгоре да кара хората и да си плащат за прегледите, иначе финансирани по европейски програми, защото трябва да краднат всички по веригата – от най-големите до най-малките.
  • Да ограничи организирана престъпност – а не да й лиже задника от парламентарната трибуна и то лично с езика на премиера.
  • Да бъде така добър (управителя – правителството) да краде, да пълни партийни каси, да пълни лични каси и да пълни касичките на послушни роднини и симпатизанти, но да свърши и някоя работа, да назначи хора, ако не кадърни, то поне грамотни, ако не грамотни, то поне интелектуално пълноценни и психически здрави, а не само нечленоразделни роднини и себеподобни, знамето на които е министърът им на икономиката, и които са плъзнали по всички нива на държавната администрация до най-ниските и безрадостните. Ако не се върши работа, утре няма да има какво да се краде, разберете, господа комунисти, ятаци и помагачи!

Ето това се искаше от правителството. Това народът възложи на властта, това собственикът възложи на управителя и за това му плаща. И понеже очевидно работата отива към уволнение на управителя, аз смятам в сряда

ДА ОТИДА ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Ще заведа десетина души със себе си и ако от прочелите блога ми се мотивират още десетина да отидат, ще бъда щастлив. Извинявам се на всички, че не мога да предложа един по-лековат и фриволен текст, тематично неочакван и естетически издържан, но някак си не ми идва. Дано дойде време пак да пишем смешки и да им се смеем.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zulu - Брой ме и мен!
12.01.2009 18:01
Може и да сме малко, но поне ще е някаква реакция!!
Хубав постинг!!!
цитирай
2. utremer - много, много правилно
12.01.2009 18:11
И все пак в Murphy's бирата не е свършила, нали? В другия край на прованса съм, но си мисля да изляза и аз с неколцина човека пред областната управа. и ще взема да посъбера отсега хора. А си твърде прав - и за смешки вече на става времето. Скотска работа.
цитирай
3. viki11 - Че кой ще ги смени!!! Нали до...
12.01.2009 19:21
Че кой ще ги смени!!!

Нали достатъчно хора изтрепаха. Сега поне социално-слабите не биват изтребвани масово. Само поединично.
Няма кой да ги смени. Играта им е обща.


За управителя и уволнението е напълно вярно. Доставчикът трябва да е сигурен и да имаш резервни варианти, макар че не е лесно. Но - бирата преди всичко.
Тоя е некъв...
нема баджанащина в тая работа, макар че понякога връзките помагат кат свърши бирата, или парите, и количеството минали доставки... :)
цитирай
4. longanlon - кефиш
12.01.2009 21:23
с дясна и разумна позиция както винаги :)
цитирай
5. forevercarrieon - :)
12.01.2009 22:26
жалко ще е, ако някой не се е мотивирал досега, а вземе, че се мотивира чак като прочете постинга ти.

освен това, според мен е много тъжен факт, че народът си умира да протестира и да плюе некадърни правителства, след което да се проведат нови избори и за пореден път да се окаже, че същият този народ изобщо не знае какво всъщност иска, защото го мързи да мисли и просто седи и чака някой да дойде и да го "оправи".

все пак и аз смятам да отида в сряда. най-малкото, защото аз не съм избрала това некадърно правителство.
и смятам, че да, "българският народ страда от синдром на Даун, олигофренизъм или друго някакво ментално заболяване" не само защото не уволнява некадърния управител, а защото не е първият такъв, който той е назначил... а не че не е било ясно, че е некадърен. и неадекватен.
цитирай
6. анонимен - иван бедров
12.01.2009 23:44
може би наистина трябва да свърши бирата, за да стресне нещо мунчовците :)
цитирай
7. kostadin - Няма как да се стреснат мунчовците!
13.01.2009 00:09
Няма как да се стреснат мунчовците!
цитирай
8. анонимен - Малка забележка
13.01.2009 09:36
Всеки ще отиде заради себе си,ако иска да живее достойно,като родител на дете с увреждане ще кажа-болен и различен не значи човек енто качество(относно сравнението с Даун,олигофрен и прочие)-в момента управляващите ни не са такива,а безхаберни и безотговорни крадци.
цитирай
9. анонимен - розов сън
13.01.2009 10:02
Хубава, но абсолютно невярна статия.

Държавата не е кръчма, а ние не би трябвало да сме хора, които плащат и не мислят... само от време на време отиват да сменят един със следващия на някой митинг, да поскачат, да си подерат гърлата и обратно в колибата, докато се усетят че и следващия се е усрал.

Глупаво да си мислите, че като работите и сте коректни автоматично този отсреща е коректен. Това да не е 'комунизъм' - за всяка екстра ще трябва да се борите, да се борим - при това не с революции, а ежедневно, ежесекундно. На колко идиота днес направихте забележка, че цапат? На колко организации се обадихте, че нещо не работи, че нещо е свършено с краката или не е свършено?

С един митинг или с една розова статия ли ще си оправите сега съвестта?

Не, така само ще се заблудите, че сте направили нещо, и пак ще го подкарате по старому. Пътьом, най-вероятно някой кърлеж ще ви използва, за да се намести той вместо революционно сменените от народа изедници, плутократи и там квото беше

цитирай
10. анонимен - относно розовия сън
13.01.2009 11:30
Абе, другарю. Ти от къде наблюдаваш България от луната ли? Ти отговори ли си на всичките въпроси, които така свише ни задаваш? Имаш ли семейство, деца, близки? Те къде са на са ли в същите л.... като всички нас, които сме тук и се опитваме доколкото можем да оправим нещо в Родината си. Или и ти избяга в чужбина, чакайки(докато миеш чинии, береш домати, маслини,разнасяш пици и пр.достойни за теб дела) някой да ни "оправи" , след което да се явиш с претенции за нещата които ти се полагат?
цитирай
11. palpurina - Уволнение!
13.01.2009 12:29
И аз съм там с още десетина души!

http://palpurina.wordpress.com/2009/01/07/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82-%d0%bd%d0%b0-14-%d1%8f%d0%bd%d1%83%d0%b0%d1%80%d0%b8-2009-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0/

(Простете за грозният линк)
цитирай
12. sulla - Извинение към №8
13.01.2009 15:38
Разбира се, че не искам никой наистина болен да се почувства обиден. Просто както казваме за някой несръчен, че е "сакат", не искаме да обидим инвалидите, така и тук. Приемете го като стилистична фигура и ме извинете още веднъж.
цитирай
13. анонимен - за все-пак
13.01.2009 18:20
жалка е позицията на немотивираните демотивиращи тук.все пак-то позиция ли е?
цитирай
14. анонимен - Kъм Sulla
13.01.2009 18:45
Благодаря.Част от нас също ще бъде на протеста.
Успех на всички ни!:)
цитирай
15. анонимен - Алекс
13.01.2009 20:28
Поздравления! Дано бъде мирен простест!
цитирай
16. анонимен - shte badem tam
13.01.2009 22:19
до утре на нашите павета

http://feelfriendly.com/
цитирай
17. raylight - За причината и следствието
14.01.2009 00:23
обясненията на Меровингий от Матрицата: Презареждане за каузалността.

http://www.youtube.com/watch?v=_-lpy3E3fA0
цитирай
18. анонимен - Абе защо се борите с конспирация...
14.01.2009 09:42
Абе защо се борите с конспирацията?
Тя е позволена и е непобедима, в гена на хората и всичко живо е заложено да използва каквото може .
цитирай
19. анонимен - абе
14.01.2009 20:07
Абе,защо конспирацията се бори с нас?
цитирай
20. анонимен - За 19. анонимен - абе
14.01.2009 21:55
Защото имат излишни пари и трябва да ги бранят
цитирай
21. анонимен - Евала!
16.01.2009 15:22
Ууу, най-накрая да прочета нещо умно и аргументирано по темата! Писна ми от несвързани коментари и объркани погледи. Не смятам, че постигна целта си протестът от вчера, но ако някой предяви действително подобни искания без да троши главите на половин България, може и да бъде чут. На никого не му стигат парите. Всички искаме още, веднага. Да, ама така не става.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788645
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717