Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2009 20:36 - Ако Сула беше Бате Бойко
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 14112 Коментари: 29 Гласове:
0



Добър материал ли са циганите, турците и пенсионерите, би се запитал Сула, ако беше Бате Бойко. Но какво значи добър и какво значи лош материал? Ако добрият материал е образован, лошият следва да е неграмотен. Ако добрият материал е квалифициран и трудолюбив, то лошият би следвало да е некомпетентен и мързелив. Ако добрият създава, лошият консумира. Ако добрият материал цени морала и семейството, то лошият е този, който си продава бебетата в Гърция. Трябва да изискваме от добрия материал няколко неща, съставляващи един санитарен минимум на търпимост, а именно да не си убива децата, да не ги осакатява нарочно, за да просят като пораснат,  да не си пали къщата, да не изнасилва старици и да не им краде пенсиите, да не изсича дърветата през средата, защото го мързи да се наведе, да не бракониерства,  да не шофира пиян, да не размазва с камиона си автобуси с невинни пътници, да не изпуска язовири и да не наводнява невинни селища, да знае за кого гласува, да знае, че президентът не е човекът, който вдига пенсиите, да не стачкува срещу заплащане, да не гласува в държави, в които не плаща данъци, да не гласува за този, който го убива от глад и студ…

Проблемът е в лицемерието. Който няма пари за покупка на гласове не иска продажни избиратели, който има пари за покупка на гласове, не иска независими и свободомислещи избиратели. Обаче и двамата са съгласни, че продажните, безпросветните и робките избиратели са лош материал. Обаче крещят, че не, те са добър материал, та дано се излъже някой да гласува и за тях.

Проблем е и завистта. Завистта от това, че все някак си не успяваш да направиш най-лесното: да говориш ясно за очевидните неща.

Проблем са и комплексите. Ако кажем на някой, че не става за това да определя начина на управление и устройство на обществото, тоест, че не е желателно да гласува, то той не бива да се обижда, точно както не се обиждам и аз, когато си дам сметка, че не ставам за балерина.

Не знам кое е повече в България – добрият материал или лошият материал. Но знам, че решенията трябва да се взимат от добрия материал, дори да е малцинство. Добрият материал трябва да управлява, защото ако управлява той, ще има блага за всички, но ако управлява лошият материал, на всички жална им майка. Включително и на самия лош материал.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. longanlon - Longanlon
05.02.2009 21:37
прав както винаги...
цитирай
2. анонимен - Хъм...
05.02.2009 21:40
Сула, знаеш как е - демокрацията е попикана работа, но по-добра няма. Затова, ще гризкаме доматите, барабар с колците. Иначе, под сурдинка, деля мнението ти. Ама няма да стане популярно, отсега се обзалагам.
цитирай
3. templar - 100% съгласен
05.02.2009 22:35
Бойко може да има произношение и маниери на квартален келеш. но в случая не е казал нищо, което да не си говорят нормалните хора постоянно.
Реакцията е лицемерна. Единствения адекватен беше Костов "Тала не се говори, когато си политик".

Материала наистина е малоумен. Самия факт, че Бойко е единствения шанс да не ни управляват комунистите показва, колко калпав мат'рал има...
цитирай
4. анонимен - Само че...
05.02.2009 22:38
...и с добрия материал има проблем - и той не е застрахован от лоши решения. И когато в убеждението си, че именно той най-добре знае как трябва да се управлява, и че тези лоши решения са всъщност много добри, ги прокарва по всякакъв начин, пак резултатът става "жална им майка на всички"...
цитирай
5. zabravanka - Сори,
05.02.2009 22:40
...анонимен № 4 е моя милост, забравих да се логна :)
цитирай
6. анонимен - да бяхте гледали re:tv,
05.02.2009 22:56
щяхте да сте научили, че във въпросната реплика не е ставало дума за "добър" и "лош" материал, а за електорат на съответните партии.
Не че ще гласувам за Б.Б., но не виждам смисъл да се критикува нещо, което не е било казано.
Ако тръгнем по тая линия, до къде ще стигнем?
цитирай
7. анонимен - Батко
06.02.2009 07:04
Лошооо.......лошо! И аз Бойко го не харесвам, но не може да го обвиняват ,като изопачават това ,което е казал . Мръсният комPR е изключително опитен и находчив за долни каузи, а Бойко неопитен. Всъщноост коя е таргетната група на PR внушението на кампанията ? - ......като се замислим излиза, че идеята е да се обиди точно лошия материал, не го пиша в кавички, защото ще излъжа ,както комунистите ,че е цитат. Добрите и мислещи хора,ще забележат ,че дебата се води около това,какво мислят Корнелия Нинова, Добрев, ДПС и евророма/ главната буква не е изпусната случайно/, а не ,какво всъщност е казал Бойко. Това е чиста предизборна агитация от политическа гледна точка, а от икономическа е сваляне цената на вота на засегнатите . Т.е. ,ако досега един глас е струвал 20 лв., то след тази кампания , посланието към продаващия гласа си е:
" Ви е така или иначе ще си гласувате срещу ГЕРБ, а пък Партията ДАЖЕ ! ще почерпи с по...... около 5 лв. на човек ". Гениална аритметика по нашенски , и всички които се включат с медийни изявления по този въпрос , явно стоят от страната на КУПУВАЧА !
цитирай
8. raylight - В дългосрочен аспект
06.02.2009 09:06
"Добрият" материал трябва да превърне максимално количество от "лошия" материал посредством образование и личен пример. В момента дезинформацията изключително много изкривява демокрацията и много мат'риал с потенциал да бъде добър, просто няма шанса да стане такъв.

П.С. Като Християни би трябвало да обичаме и уважаваме добрия и лошия мат'риал, защото не ни е дадено на нас да го съдим. Уважение защото са хора, не респекта от заслугите.
цитирай
9. анонимен - Батко
06.02.2009 09:36
Предлагам следния експеримент: На сто произволно избрани журналисти да им се възложи от тяхните гл. редактори на направят журналистическо разследване на тема "Купуването на гласове". Към кои квартали и градове ,и с какво етническо преобладание биха се насочили 99 % от журналистите /винаги слагай 1% за идиоти/!? И хора от кои етнически и социални групи биха интервюирали непредубедените журналисти ?
цитирай
10. анонимен - Така мисля Аз
06.02.2009 09:46
Тъй като все още няма реформа в избирателната ни система, ако трябва да избирам между Бойко, Доган /Ердоган- да не забравяме, че Доган е и негов поданик по Конституция, понеже е с двойно гражданство, българско и турско/ и Станишев,
ще гласувам за Бойко, колкото и да не съм фен, но съм фен на себе си и на България. А в тази компания единственият българин е Бойко.
цитирай
11. suzetoq - трогателното
06.02.2009 11:06
в цялата история е ентусиазмът и отдадеността на човешките права от страна на БСП, ДПС и моля за внимание - Атака!!! Гледах снощи преконф на БСП. Корнелия Нинова - този нов Левитан, направо ме разплака... "В основата на финансова криза, Борисов намери нов враг. Осъждаме подобно поведение и сме информирали наши приятели депутати, които да информират Европейската комисия за изказването на Борисов.
"
Разбрахте ли сега, а? Ще кажем на другарката и ще видиш ти - голям лош Бойко!!!!
цитирай
12. анонимен - Алекс
06.02.2009 18:37
На мнение съм, че е грешка да се наричат човешки същества (и не само) материал. Но как по друг начин да наречеш индивиди, които доброволно се превръщат в евтина покупка по време на избори?
цитирай
13. анонимен - След като през 19в. се води борба за ...
06.02.2009 21:49
След като през 19в. се води борба за всеобщо избирателно право, мисля че е крайно време за обратния процес.
цитирай
14. kostadin - Това което не е отчел Бат ви Бойко е, ...
07.02.2009 13:00
Това което не е отчел Бат ви Бойко е ,че в материала-турци и цигани все пак има бъдеще от което трепери цяла цивилизована Европа.,а при пенсионерите е сигурен само тихият залез.
цитирай
15. анонимен - Батко
07.02.2009 21:18
Това за светлото бъдеще на мангалите в 14. нещо не го разбрах !? Ти от кои си kostadin-e???
цитирай
16. анонимен - anonimen
08.02.2009 10:35
Браво Бойко! Ти намери смелост да заявиш открито това, което мисли всеки българин, който милее за Отечеството!
цитирай
17. анонимен - Заебете го тоя костадин
08.02.2009 11:52
това е някакъв шантав астролог който се изказва по всички блогове
цитирай
18. анонимен - мутра като каруцар
08.02.2009 15:09
Ако влезете в кварталната кръчма, ще видите поне 5-ма с езика на Бойко - каруцари.
А, искайте каруцар да ви управлява!
цитирай
19. анонимен - Батко
08.02.2009 18:07
18. .......е ако поне знае ,как се управлява каруца, го предпочитам пред пишман ватман - педераст
цитирай
20. анонимен - За№17
08.02.2009 19:51
Мило моченце,даже и да ме заебете ,положението е такова кавото Ви го казах.Просто се плодът, както трябва.
Ако искате по тази земя да ходят българи,правете повече деца вместо да сучете палци!
Kostadin
цитирай
21. анонимен - Батко
09.02.2009 07:05
Костадине, от биологията би трябвало да знаеш , че се "плодът" много тия дето много" мрът", споровите например и др. И не е разумно да се състезаваме с тях количествено - плодово, защото ,ако ги настигнем ,ще сме станали като тях!?
цитирай
22. kostadin - ТогаЗа Батко
09.02.2009 08:22
Тогава не се сърди ,когато ни настигне съдбата на бивша югославия-нищо ,че сме малка държавица.
Имай в предвид ,че споровите все пак се борят за запазване на вида си според биологичната им даденост,при променени условия ,а ние просто си затриваме семето -водени от егоистични подбуди и здравословни увреждания.
Не знам дали не сме преминали критичната граница- след която българска кръв в България няма да има.
И засаващото сме виовни всички етнически българи.
PS
Що се касае до астрологията - изследванията ми показват /за мое най- гоямо очудване/,че депутатите и власт- имащите, са избрани правилно от тези ,който са гласували.Болшинстото от избраните са свързани с България,но са движени от личните си егоистични астрологически дадености.Изводът ми е ,че нямаме достатъчно хора,съчетаващи в себе си личнитеиобществените интересив правилни пропорции-но това всички го виждат.
Това ,което не го разбират хората е ,че в обозримо бъдеще няма да има достатъчно подходящи хора за упражняване на власт,независимо от технологията за избирането им.
Народ ,който не може да си произведе храната е осъден на изчезване.От вън никой няма да ни научи как да оцеляваме ,като нация
цитирай
23. photonik - За мат'риала
09.02.2009 14:57
От една страна, на ББ не за първи път му се губят големи групи от хора - цигани, турци, пенсионери (вампири недни!). Вероятно има някакво решение за тях (Die Endlösung?!).
От друга страна, противно на врявата на анализаторите той по-скоро ще качи електорат, защото така засмуква хора от проваления проект "Атака".
Но от трета страна - като се абстрахирам от това дали е казал "негоден материал", или не, мисля че Sulla е погледнал от нестандартен ъгъл нещата. Може ли т.нар. "добър материал" да постигне критична маса, за постигане на верижна реакция? С две думи, хората, спазващи най-общо нормите - били общочовешки, общохристиянски, общоевропейски, могат ли да въздействат ефективно върху съдбата на държавата и тяхната собственост в частност? И как всъщност да се достигне тази критична маса? Лично за себе си аз нямам разумен, още по-малко пък положителен, отговор за тези въпроси.
цитирай
24. анонимен - Смях се за вампирите! Но ако са ...
10.02.2009 01:13
Смях се за вампирите!
Но ако са възпитали добри деца, сигурно с желание биха се съласили да заспят.Тези с лоши деца няма да го направят.Така ще намалее още повече разумната част от народа.
Критичната маса за всяко народно начинание е еднаква нагласа в мин. 30% от населението.За съжаление готовите на тази саможертва са около 13 до 14 %
Аз мисля ,че като цяло няма да се спасим.
Претопяването започнало при Борис в наше време ще финишира.

Костадин
цитирай
25. homersimpson - Sulla mnogo Haidutzi ima pri nas
11.02.2009 22:38
Zdravei Sulla,
mnogo Haidutzi ima u nas. Tova e! Maifata e pravitelstvoto sedjat na edna masa i si podeljat pljatzkata. A na gorkija Bulgarski narod dupe da mu e jako!
Pozdrai!
цитирай
26. homersimpson - Istinska opositzija v Bulgaria ne e imalo dosega!
11.02.2009 22:49
Prez poslednite 20 godini v Bulgaria ne e imalo opositzija. Ako imashe togava vednaga stjaha da se borjat steshtu korupzijata i mafijata koito sa tolkova otzevidni tze njama nakude. Edinstvenata opasnost e da ne izbuhne gragdanska voina no tezi koito durzhat kokala njama da pozvoljat tova da stane. Ta koito i da e na vlast pljatzkosvaneto na durzhavata produlzhava.
цитирай
27. анонимен - homersimpson:
11.02.2009 22:52
Хайде, лягай си вече!
цитирай
28. анонимен - IEhmuulb
18.06.2011 13:35
DfIFir <a href="http://bfsepbnljxak.com/">bfsepbnljxak</a>
цитирай
29. анонимен - VRNEFMmNnvbaegz
19.06.2011 15:00
AqSJvo , [url=http://lmjbonsajasq.com/]lmjbonsajasq[/url], [link=http://wapyahetvpei.com/]wapyahetvpei[/link], http://pafaqudzrnra.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788771
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717