Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2010 07:36 - Операция „Блогърите”
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 2761 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image



Днес по телевизията, в сутрешния блок, на гости на вътрешния министър Цветан Цветанов бяха водещите Виктор Николаев и Ани Цолова. Министърът ги прие радушно, предразположи ги да се чувстват като у дома си и им разказа изключително интересни неща из своето трудово ежедневие като например има ли заплахи по адрес на бирник №1, как е бил арестуван бившият министър Николай Цонев и дали прокурорът Роман Василев съжалява за това. После отиде да посреща журналисти по другите сутрешни блокове, за да ги запознае с най-новите избрани съчинения на своя пресцентър. След като министърът си тръгна, се появи някакъв господин от Национална компания „Железопътна инфраструктура”, за да обясни защо два влака са стояли цяла нощ между Ихтиман и Костенец, без да могат да продължат по пътя си – единият товарен, а другият пътнически с премръзнали пътници в него. Причините се изяснявали и в момента, каза господинът, но се разбра, че хипотезите са две: или цигани са откраднали кабела на влака, или цигани са задигнали направо релсите. Те, циганите, били такива – дразнели се от влакове и затова когато пътнически влакове преминавали през дворовете на незаконно построените им къщи, те ги замеряли с камъни и дървье. Или пък вадели релсите пред товарните влакове със скрап, влаковете спирали, а циганите най-спокойно ги разтоварвали, докато машинистите треперели в кабините на локомотивите и се молели да не ги вземат за парчета желязо, мед или, не дай, Боже, алуминий.


Съществува рискът, като чете горните редове, някой слаб и неорганизиран ум да се запита: не са ли това въпроси, на които трябва да отговаря вътрешният министър, а не някакъв човечец от железниците? Нали само допреди минути беше в студиото? Отговорът е не, това очевидно не е работа на министъра на вътрешните работи и респективно на полицията. Тук не става дума за криминални деяния а за декада на ромското включване и по-специално на включването на ромите в националната железопътна инфраструктура и, обратно, включването на инфраструктурата в поминъка на ромите. Пък и ромите са електорален фактор, който формира рейтинга на управлението, след като го е докарал на власт с гласовете си. Много по-симпатично е едно управление, което те оставя да крадеш релси, от едно управление, което ти пречи да го правиш. Първото управление ти го харесваш и обичаш, а второто – не. Кое е по-важно за едно управление: мнението на „перачите” и „ДДС-арите” или мнението на половин милион цигански гласоподаватели? От друга страна циганите и пролетариатът много се радват, когато накараш бивш министър да коленичи пред камерите на телевизиите, докато го закопчаваш с белезници и го наричаш престъпник, преди да се е произнесъл съдът относно вината му. Така че ето това са истинските теми, върху които трябва да беседва вътрешният министър, а не някакви си кражби на релси и жици и ограбвания на товарни влакове.


Други теми, с които не бива да бъде обременявано съзнанието и пиляно времето на г-н Цветанов, са теми като тези как наркомани се друсат в дворовете на къщите в центъра на София и как обират паркираните в тях автомобили, как организирани банди разбиват апартаменти и офиси и изнасят каквото намерят, как хора ежедневно биват преджобвани в градския транспорт и как измамници върлуват из цялата страна и крадат самоличността на гражданите (че и на селяните) с фалшиви документи. Министърът трябва да бъде занимаван с по-големи въпроси. Е, не чак толкова големи като това чии са банките, в които се държат на депозит държавните пари. Трябва да бъде занимаван със средно големи въпроси, които да изглеждат добре по телевизията и да предизвикват любовта и възхищението на чалга феновете.


Например може да организира една следваща акция под кодовото име „Блогърите”. Тя ще има за цел да разобличи такива като мен, които словоблудстват из Интернет. Словоблудството в Интернет със сигурност е вид електронно блудствено действие, което е редно да попадне под ударите на закона. Единственото лошо на тази идея е, че не е ясно дали ще се приеме достатъчно радушно от публиката на г-н Цветанов, защото ме мъчи грозното подозрение, че съществена част от тази публика среща трудности с дефинирането на понятията Интернет и блог. Но пък винаги може да й се каже, че блогърите са един вид висшисти с компютри, по които трябва да се удари с твърд юмрук, и публиката ще заръкопляска, въздъхнала с облекчение, че най-сетне всичко й е ясно.




Източник: http://sulla.bg/2010/05/20/1410.html




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. boristodorov56 - Цецко Милиционерчето -
21.05.2010 07:46
носител на часовника на д-р Б. Борисов...
цитирай
2. bapha - браво...
21.05.2010 09:39
отдъхнах си... изходът е намерен :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788440
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717