Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2010 07:36 - Откъде произлизат свинете
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 2001 Коментари: 0 Гласове:
1



image


Като стар дарвинист аз много се интересувам от произхода на видовете. Това вероятно ме прави повече еволюционист отколкото креационист, макар че ако съм убеден, че еволюцията е създадена от Бог, то какъв съм тогава? Трудно е да се каже. Но пък за такива като мен, които е трудно с конвенционални средства да бъдат определени какви са, е измислена психиатрията.


Светът е изтъкан от съвпадения. Както вече казах, аз живо се интересувам от произхода на видовете, но същевременно се увличам и от телевизионните реклами. И именно затова съм възхитен от факта, че една телевизионна реклама успя да даде отговор на стария въпрос откъде произлизат свинете. Става дума за последния клип на ароматизаторите Air Wick. В него дебела пингвинка с гердан от сини мъниста обяснява, че човек свиква с миризмите и спира да им обръща внимание. Ето защо ароматизаторите, които миришат само на едно нещо, на момина сълза, да речем, не са добри, защото като свикнеш с миризмата на момина сълза, вече не ти прави впечатление, че в дома ти мирише на момина сълза и това значи, че все едно не мирише на нищо. Затова Air Wick предлага ново и революционно откритие, при което фъшкалото редува няколко миризми за фъшкане, с което непрестанно ни изненадва и поддържа сетивата ни будни и изострени, а ние денонощно се чувстваме ароматизирани. Разбира се, както вече и сами сте се убедили, тук има една сериозна маркетингова грешка: ако с времето свикваш с миризмите и спираш да ги забелязваш, то тогава защо да даваш пари за ароматизатори? Просто трябва да осигуриш в къщата си равномерни и постоянни миризми на крака и на клозет и ако успееш да го постигнеш, скоро ще спреш да ги забелязваш без излишно натоварване на семейния бюджет. Но не маркетингово-комуникационните несъвършенства на рекламата занимават умовете ни сега. Занимава ни произходът на видовете.


Докато пингвинката със синия гердан ни убеждава в гениалността на фъшкалото, на заден план коварно, уж между другото, се подмятат две прасета. Види се, това са децата на пингвинката и тези деца са миризливи, доколкото се родеят със свинята от подмишниците на главната героиня в рекламата на Rexona. И докато повечето зрители на клипа сигурно разсъждават върху иновацията на двойния пълнител на фъшкалото и възможностите за честа смяна на ароматите, аз се питам защо децата на пингвинката са прасета. Сигурно е женена за нерез и според теориите на Мендел при децата им ще се прояви само свинското, а пингвинското трябва да се чака при техните внуци. Или пък първите им два деца ще са свине, вторите – свине с плавници, човки и рудиментни крила, а петото и шестото – чисти пингвини. Този ред на мисли, трябва да се признае, внася известен елемент на правдоподобност в ситуацията от рекламата. Но само след секунди еволюционистично-генетическата правдоподобност се разбива на пух и прах от появата на съпруга на пингвинката.


След няколко нескопосани от анимационна гледна точка движения под звуците на пиано, пингвинката разкрива и източника на тези звуци – това е нейният съпруг, който музицира на семейния инструмент и пуска тъпи шеги. Съпругът, за ужас на всички дарвинисти и менделисти, не е нерез, а… мечка (поне на мечка прилича – вече казах, че графиката не е особено талантлива). Защо именно мечка? Защо не кит или кондор? Защо не боа или комодски варан? Пред този въпрос мълчат много по-светли умове от моя и затова и аз ще запазя мълчание. Но ще запазя и тихата благодарност, че най-сетне съм получил отговор на въпроса за произхода на свинете. Те не са произлезли от някакъв праисторически и космат като мамут глиган със саблезъби бивни, а са се получили от кръстоската между мечка и пингвин. Не го забравяйте, когато си поръчвате кебапчета.


Сексуалните извращения между животни не са нови в рекламната практика на Air Wick. Помня първия техен клип, който привлече вниманието ми и в който сюжетът се въртеше около котка и заек със смрадлива квартира. Котка и заек – нищо особено, младежка неувереност и липса на фантазия. После обаче се появиха слоницата и мъжката стоножка. Перверзно видение както в сексуално, така и в миришещо и нуждаещо се от ароматизиране отношение. Авторите на тази реклама са ни пощадили като ни показват само смръдливите 100 маратонки на съпруга, но спестявайки ни сцената с акащата слоница, която натиска ароматизатор на стената и вика: „Ау че мирише” като в рекламата на Глейд Микроспрей от Джонсън. Спестили са ни и сексуалния живот на двамата съпрузи. И единственото, за което съжалявам, е че ни оставят в неведение относно резултата от този сексуален живот. Ако при кръстоска между мечка и пингвин се получава свиня, то какво ли се получава, когато кръстосаме стоножка и слон. Сигурно пак нещо, което се яде. Сьомга? Кашкавал?…



P.S. А ето и пълната сбирка от животни и вонящи крака и усти на Air Wick: http://www.visit4info.com/brand/Airwick-Range/3957




Източник: http://sulla.bg/2010/03/30/1385.html


Тагове:   Откъде,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2796436
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717