Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2010 03:36 - Forum Bulgaricum
Автор: sulla Категория: Забавление   
Прочетен: 2831 Коментари: 0 Гласове:
0



imageОткакто компютрите поевтиняха, стегнати редици рицари на словото и войни на перото подеха триумфален марш в Интернет и по-специално във форумите и коментарите под публикациите в електронните издания. Вчера попаднах на една статия за закона за осиновяването. Строго юридическа статия, която нямаше и да прочета, ако авторката не беше моя близка приятелка. Текстът не правеше нищо друго, освен да съобщи какви промени са приети в новия закон по отношение на осиновители, които живеят в България и осиновители, които не живеят в България. Без да се обижда моята приятелка, статията не беше по-вълнуваща от бюлетина за нивото на р. Дунав по радиото. Въпреки това отдолу се натъкнах на клокочещ казан от страстни коментари!


Дискусията беше открита от някакъв анонимен, избрал за свой аватар портрета на наркотрафиканта Ernesto Guevara. След неговото яростно изказване по адрес на българските емигранти се разрази люта свада с петолъчки по челата и пр. Разбира се, нито един коментар нямаше нищо общо с темата на статията. Стана ми интересно и реших да погледна и в други форуми.


Аз форуми не чета, може би защото съм, както ме били нарекли в някаква кабелна телевизия, „самообявил се софийски аристократ, който слуша Перголези и Хендел” (представяте ли си какъв изрод!). Ето защо ми стана особено интересно да се запозная със страстите, които се вихрят там и с които се отстояват схематични обществени и политически позиции, все едно се карат запалянковци на „Левски” и ЦСКА.


Ситуацията във форумите, в общи линии, е следната. Представете си новинарски сайт. На първата страница имаме горещи новини, политика, икономика и прогнозата за времето. Кликваме на прогнозата за времето и четем: „Днес над страната ще преобладава слънчево време с увеличение на облачността в следобедните часове. Минимална температура 8, максимална – 15 градуса”. Превъртаме по-надолу и четем коментарите под текста:


- Мръсни ченгета и комунисти! Да ги пратим при родата им в Сибир!


- Да се направи цялостна лустрация.Нали уж си против гоце!


-  А Иван Костов да не е по-добър. Те с ББ и ЦЦ са се договорили вече.


- До №2: какъв си ти бе нещастник! Изпи ли си днеска хапчетата?! Изрод! Боклук!


- Аман от хейтъри по форумите! Модераторите спят ли!


- Даааааааббббббббееее спрете ченгетата, да не шпионират горките чужденци. Хахахахахахахаха :))))))))))))))))))


- 4erveni bokluci. Si4ki ste ednakvi 6e e* maa vi 6e e*…


Това продължава поне на десетина страници и ако бъде копирано, може да се постави под всяка статия в Интернет, без някой да забележи нещо нередно. Признавам, че като четиво ме отегчава и даже омерзява понякога. Това дори не е Opera buffa и затова ще предпочета да си пусна нещо от Перголези с риск да си навлека всеобщата омраза и презрение на коментаторите.






r
r
r
r
r

Tweet



Източник: http://sulla.bg/2010/12/17/1936.html


Тагове:   Forum,   Bulgaricum,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sulla
Категория: Забавление
Прочетен: 2788485
Постинги: 423
Коментари: 2625
Гласове: 7717